Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilia wrote:Niestety trądzik nam nie odpuszcza, ostatnio nawet ma krostki na głowie i karku. Położna twierdzi, że samo przejdzie. A Wy co z tym robicie? Któraś pisała o alantanie- pomaga?
No i jeszcze mamy lekko czerwoną pupę (bardzo często zmieniam pieluche więc dziwi mnie to)- mamy smarować linomagiem na przemian z bepanthenem. A Wy smarujecie czymś pupki?
Pupe linomag, alantan zielony lub bepanthen-w zależnosci co mam pod reka;) -
Iwo wrote:Kurcze to tez powinnas antybiotyk przyjmowac...mnie sie wydaje ze odkad odstawilam kapturki, maly szybciej sie najada. Z kapturkiem jedna piers ciagnal 30 min, teraznajada sie w 15-20 min.
U mnie dokładnie to samo! Malutka jadła na kapturkach bardzo długo i... bardzo często. Zwyczajnie się nie najadała.. Po pół godzinie ssania przez kapturek padała ze zmęczenia i zasypiała. Później jak przystawiłam ją do piersi była zdezorientowana, bo ssała dalej mocno, a mleko aż się jej wylewało z buźki i nie nadążała z połykaniem gossała tak mocno, że przedwczoraj miałam fioletowe, sine brodawki... Jednak na kapturkach była praktycznie od urodzenia.. więc nic dziwnego, że teraz musiała się piersi nauczyć ssać na nowo. I dzięki temu mamy nawał :]
Iwo lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:A macie może maty edukacyjne i możecie coś polecić???
My dostaliśmy tą http://www.electro.pl/FISHER_PRICE_Mata_Gimnastyczna_Z_Pianinkiem-sE037204.html?gclid=CKG0p5z3nMACFSEewwodcJQAMQ
I polecam nawet od małego, bo małej strasznie się podobają migające kwiatuszki -
karusia wrote:My dostaliśmy tą http://www.electro.pl/FISHER_PRICE_Mata_Gimnastyczna_Z_Pianinkiem-sE037204.html?gclid=CKG0p5z3nMACFSEewwodcJQAMQ
I polecam nawet od małego, bo małej strasznie się podobają migające kwiatuszki -
Camilia wrote:No i jeszcze mamy lekko czerwoną pupę (bardzo często zmieniam pieluche więc dziwi mnie to)- mamy smarować linomagiem na przemian z bepanthenem. A Wy smarujecie czymś pupki?
nam ten zestaw nie pomogl wcale, wrecz jak byly upaly moja pediatra-dermatolog powiedziala,z e ten zestaw jeszcze bardziej natluszcza pupe i ona sie poci i zalecila clotrimazolum ( 3 zl w aptece)
Od razu poprawa, wiec jak cos sie dzieje, tylko tym smaruje i schodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 16:05
Camilia lubi tę wiadomość
-
Wiecie, na mm dzieci przybieraja zazwyczaj szybciej niz na piersi. Pediatra mi mowila, a doradca laktacyjna potwierdzila, ze z butelki zazwyczaj dziecko wyssie tyle ile mu sie da, wiec normalne, ze tu szybciej o przekarmienie...
CZesto dzieci maja odruch ssania, wiec warto w czasie jedzenia ponosic dluzej, bo wiadomo, ze piersi dziecko musi sie nameczyc aby pic, a tu wpada i dziecko nawet nie zaczai, ze juz tyle zjadlo...podawac w czasie smoczek...
Bo tak to mozna bardzo zapasc dzieci, wiec moze warto postosowac te metody.
Jak się ulewa, to zazwyczaj dziecko najedzone.
My w srode szczepienie, boje sie jak mala to zniesie...
Dzis u nas wmiarę ok. Za to w nocy nie chciala zasnac wcale, dopiero o 1.30 ja wzielam do lozka, a i tak chyba na dobre o 3 zasnela.
NA wszelki wypadek zamowilam te niemieckie kropelki zobaczymy. -
Camilia wrote:Niestety trądzik nam nie odpuszcza, ostatnio nawet ma krostki na głowie i karku. Położna twierdzi, że samo przejdzie. A Wy co z tym robicie? Któraś pisała o alantanie- pomaga?
No i jeszcze mamy lekko czerwoną pupę (bardzo często zmieniam pieluche więc dziwi mnie to)- mamy smarować linomagiem na przemian z bepanthenem. A Wy smarujecie czymś pupki?
Pupę za każdym przewijaniem smaruje linomagiem i jest okJestem w 100 procentach pewna, że Julce linomag służy, bo kilka dni temu zostawiłam go u mamy i nie używałam przez to przez 2 dni i pupa zrobiła się czerwona. Nawet w jednym miejscu zrobił się liszaj czy coś. Po kilkakrotnym smarowaniu linomagiem po dwóch dniach nie było śladu
Dziewczyny czy Wy też się tak denerwujecie jak wyjezdzacie gdzieś z maluszkami? Jak sobie pomyślę, że mamy jechać do tej lekarki i mam ją ubierać, wpinac do auta i jeszcze tam rozbierać, ubierać itp to już mnie trzęsie heh -
Iwo wrote:Kurcze to tez powinnas antybiotyk przyjmowac...mnie sie wydaje ze odkad odstawilam kapturki, maly szybciej sie najada. Z kapturkiem jedna piers ciagnal 30 min, teraznajada sie w 15-20 min.
Iwo, prosze powiedz dlaczego stosowalas kapturki? i jak udalo Ci przejsc na piers?
Mialam byc sierpniowa mamusia, ale urodzilam w 35 tygodniu i mala przyzwyczajona do butli, nie chce piersi...dlatego karmie mm + piersia przez kapturki i nie wiem jak nauczyc malej samej piersi... -
Jestem po wizycie u dentysty, ogólnie wyszło tak że przeczyścił kanalik bo mi wychodzi 8 i sie robi stan zapalny.antybiotyku nie przepisał bo karmię piersią więc pokazał jak przemywac kanalik i jak będzie nadal stan zapalny to wtedy do wyrwania ale chirurgicznie ech.....
Nie pisałam wam dziewczyny ale dwa tyg temu zabrało mnie pogotowie z domu bo miałam atak kolki nerkowej, mała została w domu z tata i chyba wyczuła że mamie coś jest bo była bardzo grzeczna i czekała za piersią aż mamusia wróci ze szpitala heheheheheh -
Dziewczyny współczuje bólu zęba
Co do ściągania ja ściągam od 60-120 ml w zależności od tego ile czasu po karmieniu
Co do kolek to tak jak Am i Lolka opisujecie tylko dodatkowo kup nie ma
Nie pomaga delicol, biogaja, bobotic, ani espumissan
Dziś kupiliśmy debridat
Trądzik też się nam rozniósł na głowę
Na pupkę najbardziej pomogła nam stara sprawdzona mąka ziemniaczana, stosowana jak puder. A tak ani bepanthen ani alantan ani sudocremlolka83, am lubią tę wiadomość
-
Jak Wam dzień mija? U nas dość intensywnie, Julcia obudziła się na dobre o 7, później spała od 12 do 14 a teraz zasypia mi na kolanach ale czujnie bo jak ją tylko położę do łóżeczka to jest płacz
Mój kręgosłup dzisiaj już nie daje rady.
Polecicie jakieś chusty do noszenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 18:09
-
Camilia wrote:Jak Wam dzień mija? U nas dość intensywnie, Julcia obudziła się na dobre o 7, później spała od 12 do 14 a teraz zasypia mi na kolanach ale czujnie bo jak ją tylko położę do łóżeczka to jest płacz
Mój kręgosłup dzisiaj już nie daje rady.
Polecicie jakieś chusty do noszenia?
Wlasnie zamowilam tu:
http://pl.lennylamb.com/nodes/1_chusty_tkane
Czekam az przyjdzie i zabieram sie za noszenie, byle sie nauczyc dobrze wiazac
Wzielam zwykla tkana, bo elastyczna ma rozne opinie na poczatkowe noszenie, co do stabilności kregoslupa.