Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Justaaa wrote:Odnośnie płci. Wyrostek płciowy u chłopców jest skierowany do góry a u dziewczynek bardziej rownolegle do kręgosłupa. Zależy od jakości usg, ale czasem widoczne jest to jako dwie rurki. Jak rownolegle to dziewczynka, takie info mam🙈
Drugie zdjęcie z mojej pierwszej ciąży, już było dobrze widać ze dziewczyna. Miala 5,3cm.
No i dlatego tak lubię to forum! Masa wiedzy i ciekawostek!
Justaaa, to zdjęcie Twojej córeczki to z prenatalnych?
-
Hej
miałyście robiona cytologie w ciąży i po niej krwawilyscie ? U mnie 10+3 miałam pobierana w czwartek o 18 na drugi dzień po powrocie z zakupów krew na majtkach ,podtarlam się i też jasna , żywa krew na papierze. Z żywa krwią to był jeden incydent ale urzymuje się brązowe plamienie do teraz , . Nie pokoi mnie ból brzucha jakbym miała coś tam naruszone i temperatura byłaby tam dużo wyższa. Lekarz mówił o możliwości plemieniu ale tylko brązowa ,brunatna krwią.Co myślicie ?
-
910608 wrote:No i dlatego tak lubię to forum! Masa wiedzy i ciekawostek!
Justaaa, to zdjęcie Twojej córeczki to z prenatalnych?
Tak. To było- 11tyg i 4 dniteraz będę miała usg 11tyg i 3 dni. Zobaczymy czy lekarz tez zrobi dobre zdjęcia 😃
Nika Weronika ja miałam plamienie po pobieraniu cytologi ale malutkie jeden dzień. Lekarz uprzedzał ze tak może być.
Z tym ze brzuch mnie nie bolał🤔
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Nika Weronika, ja miałam robioną cytologię na początku, chyba w 6 tc. Nie było potem żadnego plamienia. Ten ból brzucha to nie wiem, ja bym sprawdziła raczej. Ale zawsze to może być rozpychająca się dzidzia
-
Justaaa wrote:Odnośnie płci. Wyrostek płciowy u chłopców jest skierowany do góry a u dziewczynek bardziej rownolegle do kręgosłupa. Zależy od jakości usg, ale czasem widoczne jest to jako dwie rurki. Jak rownolegle to dziewczynka, takie info mam🙈
Drugie zdjęcie z mojej pierwszej ciąży, już było dobrze widać ze dziewczyna. Miala 5,3cm.
Justaaa lubi tę wiadomość
-
mcdulka wrote:Jak patrzę na te zdjęcia to na moim wczorajszym z usg dokładnie widac, ze dziewczynka 😂❤️
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Moniika wrote:No tak, nie jest teoretycznie ginekologiem, ale tylko u niej znalazłam jakieś konkrety
sa to informacje z publikacji medycznej, a nie wymyślone przez nią. Póki mnie to uspokaja to się na tym opieram. Gdybym nie miała krwiaka to pewnie miałabym to w nosie ile razy dokładnie ją podnoszę 😌
-
Lolita wrote:Cytrusowa, to wizytujemy razem. Ja 11+5. Powodzenia, bądź dobrej myśli 🍀
objawy powoli odchodziły aż tu nagle „cyce jak donice” poziom drugi plus z jedzeniem nadal jest różnie
to mi daje nadzieję, ze tym razem się uda
liczę, ze poznam płeć
a jak Twoje objawy i nastawienie?
-
Cytrusowa, Lolita, trzymam kciuki za same wspaniałe wieści! 🍀
Ja jutro idę oddać krew na pappe 😬PatkaPP, Lolita lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty 🤞
Moja jest w środę, mega się boję po tym krwawieniu. Mam też cichą nadzieję, że mój lekarz zaleci jednak odstawienie duphastonu skoro sam mi go wcześniej nie przepisał. Czuję się po nim przekoszmarnie.PatkaPP, Justaaa, Moniika lubią tę wiadomość
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Nika Weronika wrote:Hej
miałyście robiona cytologie w ciąży i po niej krwawilyscie ? U mnie 10+3 miałam pobierana w czwartek o 18 na drugi dzień po powrocie z zakupów krew na majtkach ,podtarlam się i też jasna , żywa krew na papierze. Z żywa krwią to był jeden incydent ale urzymuje się brązowe plamienie do teraz , . Nie pokoi mnie ból brzucha jakbym miała coś tam naruszone i temperatura byłaby tam dużo wyższa. Lekarz mówił o możliwości plemieniu ale tylko brązowa ,brunatna krwią.Co myślicie ?
Weronika, jak Twoje krwawienie? Ustało? Byłaś gdzieś u lekarza czy odpoczywałaś?
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️