Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Cytrusowa wrote:Ja mam szczescie. U mnie nie dość, ze wchodzi mąż to i dziecko bo nie mamy co z nią zrobić🙄 dostaje zawsze balony z prezerwatyw 😂 kiedyś mąż podwoził koleżankę z pracy a na podłodze w aucie leżał taki balon 🤣 dziś mam zamiar nagrać film
Odnośnie książek - ja lubię kryminały i horrory. Jakiś czas temu zaczytałam się w Jo Nesbobardzo lubię autorów, którzy przemycają w różnych książkach te same postaci albo miejsca
np akcja książek Kinga toczy się zazwyczaj w tym samym regionie, często mieście, przez co czytając mam wrażenie ze już tam byłam
u Nesbo jest motyw tego samego policjanta. Pamietam, ze bardzo podobała mi się książka Jo Nesbo „pierwszy śnieg” - to taka z bardziej znanych.
Uwaga na ekranizację bo jest F-A-T-A-L-N-A
Ja ostatnio odkryłam - Jorn Lier Horst. Też spoko kryminały. Z romansidel polecam Jojo Moyes.PatkaPP lubi tę wiadomość
AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
nasienie - ok
Ona: 36 lat, On: 36 lat
12.05.2021 start 1 IVF ICSI
08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍 -
U mnie też póki co wizyty bez męża, mój lekarz bardzo pilnuje porządku, jedna osoba w poczekalni, jedna w gabinecie. Myślę, że na prenatalnych będzie mógł być
będę robiła w innym miejscu a i bardzo bym chciała żeby zobaczył dziecko tak na żywo 😊
-
Wiem, wiem że to temat rzeka. Ogólnie lubuje się w kryminałach i powieściach obyczajowych. Właściwie zauważyłam że przez ostatnie lata to prawie samych polskich autorów czytałam. Uwielbiam Puzyńską, Mroza, Michalak, Szamałka a z zagranicznych to Elsberg, Musso, Riley. Właśnie zastanawiałam się aby przeczytać coś innego nietypowego dla mnie, myślałam o jakimś reportażu, może coś o wspinaczce czy podróżach. Jedyne co mogę powiedzieć to nie przepadam za historia
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Wiolala wrote:U mnie też póki co wizyty bez męża, mój lekarz bardzo pilnuje porządku, jedna osoba w poczekalni, jedna w gabinecie. Myślę, że na prenatalnych będzie mógł być
będę robiła w innym miejscu a i bardzo bym chciała żeby zobaczył dziecko tak na żywo 😊
Bardzo szanuję takie podejście, serio. Jednocześnie jestem wdzięczna, że mój mąż może wchodzić od pierwszej ciążowej wizyty. I bawi mnie reakcja lekarza jak zobaczy, że ok, to podekscytowany aż podskakuje i mówi "ale będzie kino! Idę wołać męża" 😅
PatkaPP wrote:Wiem, wiem że to temat rzeka. Ogólnie lubuje się w kryminałach i powieściach obyczajowych. Właściwie zauważyłam że przez ostatnie lata to prawie samych polskich autorów czytałam.
Nie ma nic złego w czytaniu tych samych autorówTym bardziej, że kryminał ma to do siebie, że ich autorzy tworzą jak w amoku. Serio, tyle ile książek wydaje Mróz to mnie szokuje.
Do rzeczy! Z reportaży wszystko z wydawnictwa Czarne jest bardzo jakościowe. Osobiście bardzo przeżyłam "Czasy secondhand" Swietłany Aleksijewicz o człowieku sowieckim. Przez moment łapałam się na tym, że czuję, dlaczego komuniści nimi są i dlaczego tak wierzą w Marksa i Lenina 🤯 Ogromna księga, ale pełna emocji, przeróżnych historii ludzi sowieckich (ale dzisiejszych!).
Takimi książkami na granicy reportażu i horroru to książki Justyny Karpińskiej, np. "Polska odwraca oczy". Czytanie tego boli. Ja osobiście musiałam robić przerwy, bo nie mogłam czytać na raz o tych krzywdach. Ale piękny język i bardzo potrzebny reportaż. Ale zastanowiłabym się, czy to dobry wybór na czas ciąży
Filip Springer i jego reportaże są fajne! Ciekawy język i sposób patrzenia na Polskę.
Obyczajową i wyciskającą łzy jest "Chłopiec z latawcem". Historia przyjaźni i Iranu od lat przeszłych do dzisiaj. No płakałam na koniec jak bóbr. Piękna!
Przyjemnie czyta się trylogię "House of Cards", różni się nieco od serialu, ale jest tak damo dobra.
Kocham prozę Myśliwskiego (też obyczajowa) i wszystko spod jego pióra, ale to bardzo wolna literatura, w zasadzie bez akcji. Nie dla każdego. Ale ile ja mam tam pozakreślanych cytatów to aż boli patrzeć
Jeśli chcesz coś po prostu miłego dla serducha to bardzo polecam "Nację" Pratchetta. To niby książka dla dzieci/młodzieży, ale ja tak nie uważam. Mówi o bardzo uniwersalnych rzeczach w bardzo miły sposób i świetnie się czyta.
No, to tyle co przychodzi mi pierwsze do głowyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2021, 10:52
Wiolala, Bumszakalaka lubią tę wiadomość
-
910608 wrote:Nie ma nic złego w czytaniu tych samych autorów
Tym bardziej, że kryminał ma to do siebie, że ich autorzy tworzą jak w amoku. Serio, tyle ile książek wydaje Mróz to mnie szokuje.
Do rzeczy! Z reportaży wszystko z wydawnictwa Czarne jest bardzo jakościowe. Osobiście bardzo przeżyłam "Czasy secondhand" Swietłany Aleksijewicz o człowieku sowieckim. Przez moment łapałam się na tym, że czuję, dlaczego komuniści nimi są i dlaczego tak wierzą w Marksa i Lenina 🤯 Ogromna księga, ale pełna emocji, przeróżnych historii ludzi sowieckich (ale dzisiejszych!).
Takimi książkami na granicy reportażu i horroru to książki Justyny Karpińskiej, np. "Polska odwraca oczy". Czytanie tego boli. Ja osobiście musiałam robić przerwy, bo nie mogłam czytać na raz o tych krzywdach. Ale piękny język i bardzo potrzebny reportaż. Ale zastanowiłabym się, czy to dobry wybór na czas ciąży
Filip Springer i jego reportaże są fajne! Ciekawy język i sposób patrzenia na Polskę.
Obyczajową i wyciskającą łzy jest "Chłopiec z latawcem". Historia przyjaźni i Iranu od lat przeszłych do dzisiaj. No płakałam na koniec jak bóbr. Piękna!
Przyjemnie czyta się trylogię "House of Cards", różni się nieco od serialu, ale jest tak damo dobra.
Kocham prozę Myśliwskiego (też obyczajowa) i wszystko spod jego pióra, ale to bardzo wolna literatura, w zasadzie bez akcji. Nie dla każdego. Ale ile ja mam tam pozakreślanych cytatów to aż boli patrzeć
Jeśli chcesz coś po prostu miłego dla serducha to bardzo polecam "Nację" Pratchetta. To niby książka dla dzieci/młodzieży, ale ja tak nie uważam. Mówi o bardzo uniwersalnych rzeczach w bardzo miły sposób i świetnie się czyta.
No, to tyle co przychodzi mi pierwsze do głowy
Oj tak Chłopiec z latawcem miałam dokładnie to samo. Ekranizacja już tak bardzo mi się nie podobała.AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
nasienie - ok
Trzymam ✊✊ za Wasze wizyty i czekam na same dobre wieści.
Mi dzisiaj wyskoczyła opryszczka 🤦♀️ lekarka kazała dać jej kilka dni, jeśli nie będzie przechodzić, mogę użyć heviran maści.
Jak ja się cieszę że mój narzeczony może być od początku do końca na każdej wizycie ❤ nawet podczas badania na samolocie był w gabinecie i nikomu to nie przeszkadzało. Kocham za to moją lekarkę, bo jest to dla mnie ogromne wsparcie i widzę, jaka niesamowita więź buduje się między nim i kropkiem. Codziennie całuje brzuch, mówi do dziecka 😅 często trzyma rękę na brzuchu.
Co do książek, to mam zamiar wrócić do serii Alfreda Szlarskiego o Tomku Wilmowskim i do Małgorzaty Musierowicz. Czytałam je w dzieciństwie i chętnie przeczytam jeszcze raz. Bardzo lubię też twórczość Agaty Christie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2021, 11:46
-
Mój mąż mnie rozśmiesza pod tym względem,że nie znamy płci a ten mówi na dziecko "on" "robię to dla niego" "połaskocze go trochę" 🙂.
Ogólnie wzięłam się za mycie dywanu i muszę trochę poleżeć bo nie dam rady całego na raz. Ciężko to idzie w ciąży -
Ja sprzątam jak co dzień, żadnych specjalnych porządków świątecznych. Najważniejsze, że spędzimy je z moją mamą. Poza tym przy moich 3 kotach nigdy nie będzie idealnie 🤣
Izolda7913, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
Ja w tym roku muszę odpuścić porządki przedświąteczne, ale jakoś bardzo mnie to nie smuci 😛
Mój mąż jest ostrożny z dotykaniem brzucha i z mówieniem o dziecku, tak samo jak i ja. Może po pierwszym trymestrze nabierzemy odwagi. Na prenatalnych będzie ze mną, przy rejestracji sami to zaproponowali więc fajnie.
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Och, Katsy! Przez Ciebie chyba będę musiała się zapisać do biblioteki dla młodzieży! Myślałam, że na święta będę czytać całą sagę o Harrym Potterze, ale jednak Musierowicz mnie bardziej przekonała!
Tak w ogóle, jak kocyk?
myszajda, mój mąż ma takie samo podejście do brzuszka. Bardzo się cieszy, czasem pogłaszcze czy pocałuje, ale generalnie mało mówimy o tym stanie. Oboje chyba za bardzo się boimy zapeszyć.
Z drugiej strony nie chcę przez 9 miesięcy się martwić, więc staram się jakoś w to jednak uwierzyć. I w praktyce wygląda to tak, że upatrzyłam na vinted paczkę ubrań ciążowych i planowałam kupić ją po prenatalnych (w czwartek rano) i dziś ktoś mnie ubiegł 😑 I taką mam nauczkęmyszajda, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
910608 🤭😜 ooo właśnie następny będzie harry potter 😁 Kocyk aktualnie ma przerwę w tworzeniu. Pakuję prezenty, robię listę zakupów na święta. Planuję co i kiedy przygotować, żeby nie gonić się z gotowaniem na ostatnią chwilę 😅
-
Melduję się że u nas wszystko w porządku
2,2cm 8+6
kolejna wizyta 10.01
Mam zgodę na podróż na święta do rodziców 5h jazdy więc się bardzo cieszęmyszajda, Izolda7913, Katsy, Wiolala, Daisy___, Cytrusowa, Lolita, Sendi94, 910608, Justaaa, Morgana, Duzaa, Moniika lubią tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Super wieści Patka
!
Ja bardzo się boje, ze dzisiaj dowiem się, ze coś jest nie tak 🤷🏼♀️ Jeśli będzie ok to odpalam świąteczne piosenki i w koncu zaczynam się cieszyć 😂 pełnia szczęścia po prenatalnych 28.12myślę, ze taki zdrowy dystans jest dobry. W poprzedniej ciąży bardzo przywiązałam się do brzucha i ciężko było przyjąć po 3 miesiącach ze to koniec wspólnej podrozy. Na szczęście mam dziś dobre przeczucia, czuję w sercu, ze jest ok i chcę się tego trzymać
Wyobraźcie sobie, ze weszłam pod prysznic, żeby się ogarnąć przed wizytą, myje się, nakładam piankę do golenia praktycznie od pasa w dol i…. okazalo się, ze wyłączyli wodę 😅 -
Justaaa wrote:
Ja jeszcze nie byłam ale widzę że u Ciebie w diagnostyce nawet pobranie tańsze. W Krakowie sobie drożej liczą. Dowiem się w czwartek ile mnie to będzie kosztować. A mówili za ile wyniki?AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
nasienie - ok
Ja będę płaciła 300 pln 😑