Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale pięknymi wieściami nas zasypałyście! 🙏 Cudownie! Niech dzidziulki rosną ☺️
Lolita, przeanalizowałam zdjęcia z instruktażem rozpoznawania płci i no... obstawiam dziewczynkęDzidziulek ma już 9,5 cm?!
Barbaritka, u Ciebie już trudniej orzec. Ale chyba dziewczynka
Love22 wrote:Ale pomyślcie sobie że dopiero co testy robiliśmy A tu już co poniektórym płeć się ujawnia. Za chwilę będą ruchy i kopniaki 🤩
Masz rację, ale z drugiej strony... mi ciągle się dłuży 😬 Ale może po prenatalnych zejdzie ciut stresu i te oczekiwania na kopniakiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2021, 21:08
-
Jejku 🙈 Gratulacje dziewczyny ❤️❤️❤️
Jak patrzę na Wasze usg to wieczór jakiś taki lepszy! Nie mogę się doczekać swojego usg... Ostatnio byłam na 8+2 a idę dopiero 10.01 😔
02.11.2021 - II
04.11.2021 - beta 63 mlU/ml 6
1 wizyta - 17.11.2021 (przecherzyk ciążowy z mini zarodkiem)
2 wizyta - 06.12.2021🎅8+1 (jest ❤️ CRL 1,8 cm )
3 wizyta - 10.01.2022 - 13+1 (CRL 7,7 według usg 13+6)
4 wizyta - 07.02.2022 - 💖 czy 💙? -
910608 wrote:Cytrusowa, dawaj fotkę tego słodkiego noska!
MDW, tydzień to już długo. Ale przypomnij się po świętach im. Kiedy masz prenatalne?910608 lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Świetne fotki
ja nie umiem dodać foty, ale jak tak patrzę to ta dwójka i moje mogą być trojaczkami 😂
Tez obstawiam dziewczynę (edit - już widzę, ze napisałaś, że dziewczyna 😅)pytałam w ogóle dziś ginekologa o te dwie linie i potwierdziła ze tak jest i pokazała na monitorze, ze u mojej córy są rownolegle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2021, 21:47
Justaaa lubi tę wiadomość
-
Daisy___ wrote:Super, Cytrusowa, widzę, że to jeszcze nie były prenatalne, ale, jak rozumiem, Twój lekarz robił część pomiarów? Moja ginekolog mówi mi od 2 wizyt, że dzidziuś wygląda bardzo dobrze, podnosi to na duchu - tylko zaczęłam zastanawiać się, czy nie mówi tak każdej pacjentce
, ale chyba nie... prowadzi też trudniejsze ciąże i widać, że jest bardzo czujna, bo przy niskim progesteronie (dolna granica normy) dostałam szybko duphaston, a przy lekkim plamieniu podwyższyła mi dawkę.
Trzymam się zatem tego, że na usg wszystko wygląda w porządku i jakoś tak z nadzieją spoglądam na prenatalne
Tak, zbierała z usg pomiary i komentowałaobejrzała nóżki, raczki, serce itd. Ona mówi ze potrzebuje tych zdjęć i wymiarów na jakiś egzamin i pyta czy może je wykorzystać 🤷🏼♀️ Nie wiem o co może chodzić, ale nie przeszkadza mi to, jeśli poopowiada mi więcej o tym co widzi
wyglądało to prawie jak prenatalne w sumie. Myślę, ze nie miałaby serca kłamać i nastawiać pacjentki pozytywnie. W sumie to w niczyim interesie
na pewno jest ok:)
Daisy___ lubi tę wiadomość
-
Lolita wrote:No dobra dziewczyny, to jaką płeć obstawiacie? (Wstawiam zdjęcie monitora bo wydruki mam w 4D).
fast image shareCytrusowa, Lolita lubią tę wiadomość
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
910608 wrote:Cytrusowa, dawaj fotkę tego słodkiego noska!
MDW, tydzień to już długo. Ale przypomnij się po świętach im. Kiedy masz prenatalne? -
Cytrusowa wrote:Tak, zbierała z usg pomiary i komentowała
obejrzała nóżki, raczki, serce itd. Ona mówi ze potrzebuje tych zdjęć i wymiarów na jakiś egzamin i pyta czy może je wykorzystać 🤷🏼♀️ Nie wiem o co może chodzić, ale nie przeszkadza mi to, jeśli poopowiada mi więcej o tym co widzi
wyglądało to prawie jak prenatalne w sumie. Myślę, ze nie miałaby serca kłamać i nastawiać pacjentki pozytywnie. W sumie to w niczyim interesie
DziękiDodam, że moja lekarka też uczciwie powiedziała, że nikt nie da stuprocentowej gwarancji, że dziecko urodzi się zdrowe (gdy pytałam o pierwsze prenatalne i PAPPA), ufam jej i wiem, że jest dobrą specjalistką, ale jako człowiek szukający dziury w całym zaczęłam się zastanawiać. Widocznie faktycznie na razie wszystko wygląda dobrze 😄 wiecie, przed ciążą byłam pewna, że będę miała problemy z zajściem, a potem, że będę z tych ciężkoobjawowych. Tymczasem na razie jest okej i oby tak zostało 🤗
To super, że przed prenatalnymi masz już wstępne wieści - może lekarka stara się o ten prestiżowy certyfikat FMF -
Cytrusowa wrote:Nie umiem 😂 wiem, ze gdzieś pisałyście instrukcję, ale już nie wiem na której stronie. I da się to zrobić na telefonie?😅 zielona jestem
wchodzisz na https://imgbb.com/ i ładujesz wybrane zdjęcie, wybierasz BBCode full linked i kopiujesz ten długi link i wklejasz tu 🙂💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
super wiadomości, same córeczki na razie ☺️🥰 gratulacje 🥳 trzymam kciuki za jutrzejsze wizytujące 🍀💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
910608 wrote:Lolita, przeanalizowałam zdjęcia z instruktażem rozpoznawania płci i no... obstawiam dziewczynkę
Dzidziulek ma już 9,5 cm?!
-
myszajda wrote:wchodzisz na https://imgbb.com/ i ładujesz wybrane zdjęcie, wybierasz BBCode full linked i kopiujesz ten długi link i wklejasz tu 🙂
myszajda, 910608 lubią tę wiadomość
-
Cytrusowa wrote:Tak, zbierała z usg pomiary i komentowała
obejrzała nóżki, raczki, serce itd. Ona mówi ze potrzebuje tych zdjęć i wymiarów na jakiś egzamin i pyta czy może je wykorzystać 🤷🏼♀️ Nie wiem o co może chodzić, ale nie przeszkadza mi to, jeśli poopowiada mi więcej o tym co widzi
-
Piękne wasze maluchy 😊 serdecznie gratuluję 😘 ja się nie znam na wyznaczaniu płci ale za dwie godziny mam wizytę i jak dostanę ładna fotkę to wstawię i pomożecie 😁 chociaż moja intuicja mówi o chłopcu 🤔
Justaaa, Lolita, myszajda, 910608 lubią tę wiadomość
-
Wiolala wrote:Piękne wasze maluchy 😊 serdecznie gratuluję 😘 ja się nie znam na wyznaczaniu płci ale za dwie godziny mam wizytę i jak dostanę ładna fotkę to wstawię i pomożecie 😁 chociaż moja intuicja mówi o chłopcu 🤔
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS