Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejuś szybciutko powiedziano płeć. W pierwszej ciąży dowiedziałam się na drugich prenatalnych czyli ok 20t, a w drugiej ciąży w 16t nie wiedziałam co ma być. Dlatego teraz się nie nastawiam na szybką informację. Czekam cierpliwie do wiosny
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Daisy___ wrote:Cześć dziewczyny, u mnie 5,20 cm ruchliwego bobaska, 11+6 tc
FTR 153, widziałam model 3d
Pani Ginekolog spytała, czy chcemy znać płeć na 80% - złamałam się i poprosiłam o informację. Podobno dziewczynka - staram się nie nastawiać, bo dziecku koleżanki wyrósł siusiak
, ale się ucieszyłam - gdybym nie wiedziała, to bym się męczyła zastanawianiem, jaka jest ta przewidywana płeć
W przyszłym tygodniu prenatalne.2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Też byłam zaskoczona, że zaproponowano mi tak wcześnie podanie płci...
I też chcieliśmy wiedzieć, jak będzie 100%, no ale ciekawość zwyciężyła. Zobaczymy, czy się sprawdzi
Cieszę się niesamowicie, że znowu wszystko jest dobrze i że za tydzień znowu podejrzę dzidzię.
Love22 lubi tę wiadomość
-
910608 wrote:Ja krew na pappę będę przed USG dawać do badania, już w ten poniedziałek, żeby na wizycie z USG lekarz wszystko wyliczył. Oczywiście, o ile wynik przyjdzie, bo wczoraj czytałam, że do 10 dni trwa badanie pappy 💁♀️
Co do płci, to w poprzedniej ciąży lekarz w trakcie prenatalnych obstawił chłopca na 80% i miał rację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 14:51
-
U mnie też płeć sprawdzała się ta podana na prenatalnych. Umówiłam się na te prenatalne do kliniki do której dostałam skierowanie między świętami, ale jeszcze nie wiem czy pojadę bo godzina wieczorna i nie wiem czy dojadę. Za tydzień mam dzwonić czy się nie zwolniliło coś koło południa. A jak nie to w razie czego samo usg prenatalne zrobi prowadzący i też jakoś będzie . Na połówkowe umowie się już wcześniej prywatnie dodatkowo. Od wczoraj boli mnie brzuch, chyba za dużo ruchu i dźwignia. Jeszcze dziś synek marudny i chce się cały czas nosić i lulac. Coś go brzuszek boli. Właśnie dziewczyny, ile was wasze maluchy które nosicie? Czy noszenie 13 kg może mi zaszkodzić?
-
U nas w 11+2 na prenatalnych lekarz obstawiał dziewczynkę dlatego, że nic nie było widać między nóżkami. Sprawdziło się. Mój lekarz w 15 tc już twierdził, że na pewno dziewczynka po długim przyglądaniu się. Ja dopiero zaufałam koło 20 tc jak nic nie wyrosło
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Love22 wrote:U mnie też płeć sprawdzała się ta podana na prenatalnych. Umówiłam się na te prenatalne do kliniki do której dostałam skierowanie między świętami, ale jeszcze nie wiem czy pojadę bo godzina wieczorna i nie wiem czy dojadę. Za tydzień mam dzwonić czy się nie zwolniliło coś koło południa. A jak nie to w razie czego samo usg prenatalne zrobi prowadzący i też jakoś będzie . Na połówkowe umowie się już wcześniej prywatnie dodatkowo. Od wczoraj boli mnie brzuch, chyba za dużo ruchu i dźwignia. Jeszcze dziś synek marudny i chce się cały czas nosić i lulac. Coś go brzuszek boli. Właśnie dziewczyny, ile was wasze maluchy które nosicie? Czy noszenie 13 kg może mi zaszkodzić?
https://mamaginekolog.pl/mamusiu-na-raczki///Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 17:28
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Lolita wrote:A w którym laboratorium robisz to badanie?
Badanie Pappy robię w przychodni, gdzie przyjmuje mój lekarz, a oni mają umowę z Synevo. Zapisywała mnie recepcjonistka i to ona, nie lekarz, zasugerowała zrobić to wcześniej niż USG. Jak dobrze, że Ty zapytałaś u źródła o czas oczekiwania na wynikiChyba się wyrobię
Daisy__, jak się cieszę! Co za cudne wieściMamy pierwszą dziewczynkę na pokładzie! 🥳
Daisy___ lubi tę wiadomość
-
Właśnie wrocilam od lekarza. Zrobił mi usg genetyczne- wszystko jest idealnie, na 80% dziewczynka ❤️. We wtorek idę na badanie prenatalne do specjalisty FMF i wtedy odetchne już całkowicie z ulga.
Daisy___, myszajda, Katsy, Lolita, Izolda7913, 910608, Moniika, Wiolala, PatkaPP, JUST7797, Justaaa lubią tę wiadomość
-
910608 też robię w przychodni, która ma kontrakt z Synevo. Uprościłam moja wypowiedź
to raczej powinnaś mieć znacznie szybciej wyniki. Z ciekawości sprawdziłam zeszłoroczne, i okazało się, że wynik miałam tego samego dnia, co pobranie z godz. 11
-
Ja z kolei jadę jutro zrobić jakieś takie podstawowe badania dla lekarza z kliniki, z którym mam zamiar się już pożegnać we wtorek. Z hitów to kazał mi zrobić trzeci raz homocysteine w przeciągu 4 miesięcy (przy wyniku 5,6- dolna granica) i crp! Nie chce mieć z nim na pieńku więc zrobię ale strasznie wydziwia a ja na prawdę mam na co wydawać pieniądze. Za to alloprzeciwciała (bo już raz rodzilam) nie zlecił, chociaż niby należy to zrobić do 11 tc. Na szczęście moj docelowy ginekolog prowadzący trzymał rękę na pulsie.
Badam też jutro Tsh bo chociaż nie jestem pacjentem endokrynologicznym to procedura ivf wywróciła do góry nogami mogę idealne Tsh. Schodzę powoli z pierwszych leków: estrogeny i encorton. I to też już może zmienić wynik Tsh. Obecnie biorę Euthyrox 50 ale mam nadzieję że będę mogła zejść do 25 czy 37,5.2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:Ja z kolei jadę jutro zrobić jakieś takie podstawowe badania dla lekarza z kliniki, z którym mam zamiar się już pożegnać we wtorek. Z hitów to kazał mi zrobić trzeci raz homocysteine w przeciągu 4 miesięcy (przy wyniku 5,6- dolna granica) i crp! Nie chce mieć z nim na pieńku więc zrobię ale strasznie wydziwia a ja na prawdę mam na co wydawać pieniądze. Za to alloprzeciwciała (bo już raz rodzilam) nie zlecił, chociaż niby należy to zrobić do 11 tc. Na szczęście moj docelowy ginekolog prowadzący trzymał rękę na pulsie.
Badam też jutro Tsh bo chociaż nie jestem pacjentem endokrynologicznym to procedura ivf wywróciła do góry nogami mogę idealne Tsh. Schodzę powoli z pierwszych leków: estrogeny i encorton. I to też już może zmienić wynik Tsh. Obecnie biorę Euthyrox 50 ale mam nadzieję że będę mogła zejść do 25 czy 37,5.MDW lubi tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
A ja biorę witaminy, luteinę i metformine.
Zostało mi ostatnie opakowanie glucophage i będę brała teraz po pół tabletki żeby stopniowo zejść z dawki i akurat w 14 tc skończę.
Dowiedziałam się, że mój lekarz nie robi prenatalnych ale znalazłam już miejsce gdzie chce zrobić także jeżeli wszystko będzie dobrze we wtorek to umawiam się od razu -
Moniika wrote:MDW nie mam pojęcia co to za badania, ale mam nadzieję, że Ci dobrze powychodza i że będziesz mogła zejść z tylu leków 🤞 ja już jestem "chora", że muszę brać tego dupka. Z witaminami, magnezem to już robi się garść leków jak dla staruszki 🙈
Trzymajcie kciuki za to nieszczęsne Tsh 🙏🏻
Już coraz mniej dni do wizyt i zaczynam świrowac.2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Love22 wrote:Dziewczyny, ile was wasze maluchy które nosicie? Czy noszenie 13 kg może mi zaszkodzić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 08:25
-
Odnośnie płci. Wyrostek płciowy u chłopców jest skierowany do góry a u dziewczynek bardziej rownolegle do kręgosłupa. Zależy od jakości usg, ale czasem widoczne jest to jako dwie rurki. Jak rownolegle to dziewczynka, takie info mam🙈
Drugie zdjęcie z mojej pierwszej ciąży, już było dobrze widać ze dziewczyna. Miala 5,3cm.
910608 lubi tę wiadomość
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
No tak, nie jest teoretycznie ginekologiem, ale tylko u niej znalazłam jakieś konkrety
sa to informacje z publikacji medycznej, a nie wymyślone przez nią. Póki mnie to uspokaja to się na tym opieram. Gdybym nie miała krwiaka to pewnie miałabym to w nosie ile razy dokładnie ją podnoszę 😌
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 10:54
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Justaaa wrote:Odnośnie płci. Wyrostek płciowy u chłopców jest skierowany do góry a u dziewczynek bardziej rownolegle do kręgosłupa. Zależy od jakości usg, ale czasem widoczne jest to jako dwie rurki. Jak rownolegle to dziewczynka, takie info mam🙈
Drugie zdjęcie z mojej pierwszej ciąży, już było dobrze widać ze dziewczyna. Miala 5,3cm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2021, 10:50
06.2020 córeczka 🧚♀️❣