Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, u mnie podobnie jak u reszty - bez szału. Ale nie narzekam, mam to szczęście, że jestem już na zwolnieniu, więc leżę. Trudno. Po ostatnich wspierających wiadomościach od dziewczyn nie mam już wyrzutów. Odbiję sobie aktywność w II i może w III trymestrze
Mam jednej problem jednak. Mój mąż ma urodziny w niedzielę i oczywiście nic nie potrzebuje (chyba, że elektronikę, której mu nie kupię, bo: a) jest droga, b) nie znam się na tym). No to zamówiłam jeden golf z Reserved, drugi sweterek z Mango. Myślałam tak: zamówię dwa, któryś będzie na pewno ok, drugi zwrócę. No i o ile ten pierwszy przyszedł szybko, o tyle jest 100% wełna i kurcze, jest drapiącyA ten z Mango przyszedł dopiero wczoraj i jest mega za duży
Nie wiem co robić, żaden do końca mi się nie podoba, a tu czasu nie ma i siły, żeby chodzić po sklepach i coś szukać...😫
Gdyby nie Covid to do jakiejś restauracji bym go zabrała na dobrą kolację z widokiem, ale w tej sytuacji to nie wiem
I zastanawiam się, czy order beznadziejnej żony to już sobie przypiąć czy jeszcze poczekać 😅Sylwia1182 lubi tę wiadomość
-
To czujemy się wszystkie podobnie... Jeszcze kilka tygodni i może w II trymestrze będzie lepiej 🙏
910608 to słabo skoro oba sweterki się nie nadająnie wiem co Ci doradzić. Mój mąż zawsze mówi, że nic nie chce i też mam problem i szukam i wymyślam. Raz na prawdę już nie wiedziałam co i po prostu upiekłam tort i dałam mu whisky. Taki skromny prezent
-
910608 ja w tym roku totalnie się nie popisałam bo kupiłam kubek termiczny na promce. Mąż pracuje na zewnątrz i często robi sobie kawę, a ma już stare te kubki. Z takich tańszych, a bardzo trafionych prezentów dla niego kupiłam kiedyś skrzyneczkę i bodajże 6 różnych kaw do zmielenia po 100 g w Pożegnanie z Afryką. Miałam kupić kawiarkę do tego, ale akurat gdzieś wcześniej wypatrzył i sam sobie kupił. Dlatego dokupiłam mu filiżanki do espresso w Ikea i książkę o Włoszech. Często potem robił kawę jak ktoś przychodził i sam sobie czesciej parzy odkąd odkrył, że moze postawić bezpośrednio na palniku i robi się wtedy szybciej
miałam ochotę dokupić mu teraz kaw bo się skończyły do tego kubka, ale jakoś mi nie po drodze (nie mogę dźwigać młodej wiec musiałabym ja komuś zostawić) i sklep mam daleko. W przyszłości myślę o większej kawiarce. Ale mój mąż jest fanem kawy, bywał we Włoszech i tak się zaczęło:) co do swetrów to kupilismy jakoś z dwa lata temu sweter/golf w h&m. Widzę jest teraz podobny, tylko nie ma tego zielonego koloru, ale jest duży wybór. Coś takiego. Bardzo fajnie leży i nic nie drapie.
910608 lubi tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Moniika, dobra jesteś w prezenty! 😀 Bardzo podobają mi się takie praktyczne drobnostki.
Chyba jednak zrobię jak Wiolala - tort i może na jakąś czekoladę go zabiorę na jarmarku, bo naprawdę nie mam siły biegać po sklepach, a te prezenty kupowane w panice po czasie nigdy mi się nie podobają.
Dobrze, że dla reszty prezenty mam z głowyI mamy już choinkę! Więc czekam tylko na śnieg. No i na rybę po grecku 🤗
Moniika, Wiolala lubią tę wiadomość
-
Wiolala wrote:Hej jak się dzisiaj czujecie ? 😊
-
Ja mam dzisiaj dzień frustracji. Zamówiłam na allegro opony zimowe, opinie sprzedawcy mega dobre, to mówię biorę. We wtorek miała być paczka, sprawdzam list przewozowy- paczka w doręczeniu, to samo na allegro. Dzwonię do kuriera, bo specjalnie wybrałam dpd, akurat chłopak, który obsługuje nasz sklep ma też w rejonie moją ulicę, zawsze da się z nim dogadać. On mówi, że nie ma dla mnie przesyłki. Zgłosiłam problem sprzedawcy, ten odpisał, że będzie kontaktować się telefonicznie. Jak zadzwoniłam nastepnego dnia do nich, dowiedziałam sie łaskawie, że jutro dostanę przesyłkę. Mimo mojej prośby nie dostałam numeru litu przewozowego tylko link do przekierowania paczki. Okazało się, że dupki wysłali opony fedexem 🤬 Nawet nie mogę się ruszyć z domu na zakupy, bo czekam na kuriera, a znając życie przyjedzie o 17 😤 Ale pójdzie negatyw na allegro 🤭
-
Z prezentami dla męża też mam zawsze problem, bo on twierdzi, że wszystko ma, a jak nie ma to sobie od razu sam kupuje. Więc przeważnie kupowałam mu coś niematerialnego np. bilet na koncert, voucher na akupunkturę (kiedy bolały go plecy), bilety do teatru itp. No ale teraz przez pandemię (no i bombelka) możliwości są znacznie ograniczone, wiec nie dziwię Ci się 910608, że masz taki dylemat. A jakie ma Twój zainteresowania? Mój stary np jest narciarskim i górskim freakiem i systematycznie co roku do prezentu dorzucałam mu jakąś odzież z merino. Dzięki temu ma dziś całkiem pokaźną kolekcję odzieży na każde warunki 😁
Wiolala lubi tę wiadomość
-
My sobie nie robimy prezentów na święta w tym roku bo w sumie stwierdziliśmy, że wszystko mamy a najważniejszy i najlepszy prezent noszę pod sercem 😊
W te miejsce zrobiliśmy paczkę dla domu dziecka i na prawdę aż miło na sercu jest 🙂 śledzę przesyłkę i jutro dzieciaczki mają dostać ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 14:41
Katsy, Lolita, Izolda7913, 910608, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
Mój też zawsze mówi że nic nie chce bo woli sobie sam cis kupić. On uwielbia rzeczy do majsterkowania, ale takie konkretnie więc ja się na tym nie znam A nie kupię czegoś za tysiąc zł co się okaże że jednak nie potrzebuje. Ostatnio więc znjąc jego słabość do słodyczy kupiłam kosz łakoci i wino. Upiekłam tort taki najprostszy. Był bardziej zadowolony niż z niejednego ciucha wcześniej. Jeśli czujesz się słabo może poprostu zamów tort do domu- o ile macie taką usługę. Można też zamówić jakieś ulubione dania do domu i zrobić romantyczną kolację bez stania przy garnkach. To takie pomysły na ten brak sił teraz. Mojemu by się spodobało, ale on naszczescie nie wymagający w tej kwestii bo dopóki mnie nie poznał to nigdy urodzin nie obchodził.
Co do samopoczucie to mam takie samo jak wasze, ale przez ten remont jeszcze kilka dni niestety muszę się trochę nachodzic. Choć teraz usiadłam na chwilę bo mały się przyssał i powiem wam że najchętniej poszlabym spać. -
Dziewczyny, odbiegając od tematu prezentów, miewacie teraz sny erotyczne? 😄
Przed ciążą zdarzyło mi się parę razy no ale teraz to notorycznie i najczęściej kończy się orgazmem 😳 W szpitalu powiedzieli zakazu seksu i oczywiście się stosuję, ale na sny niestety nie mam wpływu i po dzisiejszej nocy już się martwię, że te skurcze mogą zaszkodzić 😥💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
myszajda wrote:Dziewczyny, odbiegając od tematu prezentów, miewacie teraz sny erotyczne? 😄
Przed ciążą zdarzyło mi się parę razy no ale teraz to notorycznie i najczęściej kończy się orgazmem 😳 W szpitalu powiedzieli zakazu seksu i oczywiście się stosuję, ale na sny niestety nie mam wpływu i po dzisiejszej nocy już się martwię, że te skurcze mogą zaszkodzić 😥
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Ale mam wk... 🤬 kurier wreszcie przyjechał, ale uwaga z 2 oponami 😤 odmówiłam przyjęcia, zadzwoniłam do januszy biznesu i powiedziałam, że rezygnuję. Gość próbował tłumaczyć, że z magazynu wysyłają, że zawsze po 2... Zrezygnowałam, bo uj wie ile bym czekała na resztę. Masakra jakaś 😒
-
Lolita wrote:A jakie ma Twój zainteresowania? Mój stary np jest narciarskim i górskim freakiem i systematycznie co roku do prezentu dorzucałam mu jakąś odzież z merino. Dzięki temu ma dziś całkiem pokaźną kolekcję odzieży na każde warunki 😁
Smutna sprawa, ale przez pracę zdalną od 2 lat mój mąż jakby... wypompował się. Kiedyś biegał, jeździł na rolkach, grał w kosza, nieustannie też grzebał w cyfrowych gadżetach, bo to informatyk, czytał książki, robił kursy, a teraz aż przykro patrzeć. Nie ma siły na nic. Nic mu nie zarzucam, bo ten rok szczególnie był dla nas trudny w przeżycia, a siedzieć tyle w domu to zdziczał mi mąż 🤷♀️
Ale z tą odzieżą merino to może dobry trop, może znowu zacznie biegać np. Dziękuję za inspirację!
Wiolala, ten pomysł z paczuchą dla dzieci z domu dziecka jest piękny!Zapiszę na listę do zrobienia
myszajda wrote:Dziewczyny, odbiegając od tematu prezentów, miewacie teraz sny erotyczne? 😄Śpię jak niedźwiedź zimą, ile i gdzie się da, ale widocznie nawet na takie sny energii mi nie starcza 😆
Wiolala lubi tę wiadomość
-
Wiolala ja wiem, że lepiej z oponeo, ale potrzebowałam skodzystać z płatności allegro pay niestety (tam jest możliwość odroczenia albo 3x raty zero bez formalności) 😣 Zeszło mi się nagle zbyt wiele wydatków na raz, a ganiać komunikacją miejską do ginekologa 25 km to lipa straszna 😭
-
myszajda wrote:Dziewczyny, odbiegając od tematu prezentów, miewacie teraz sny erotyczne? 😄
Przed ciążą zdarzyło mi się parę razy no ale teraz to notorycznie i najczęściej kończy się orgazmem 😳 W szpitalu powiedzieli zakazu seksu i oczywiście się stosuję, ale na sny niestety nie mam wpływu i po dzisiejszej nocy już się martwię, że te skurcze mogą zaszkodzić 😥
A tak z ciekawości czy wasi mężowie mają opory przed seksem w ciąży? Bo ja rozmawiając z moim usłyszałam, że on się boi i nie chce nic tam naruszyć 🤪 zastanawiam się czy będzie miał opory jaknpojawi się brzuszek, to nasza pierwsza ciąża, nowe doświadczenie i nie wiem czy to normalne, że on tak ma?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2021, 19:30
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Domistr wrote:A tak z ciekawości czy wasi mężowie mają opory przed seksem w ciąży? Bo ja rozmawiając z moim usłyszałam, że on się boi i nie chce nic tam naruszyć 🤪 zastanawiam się czy będzie miał opory jaknpojawi się brzuszek, to nasza pierwsza ciąża, nowe doświadczenie i nie wiem czy to normalne, że on tak ma?
Teraz z kolei mąż był napalony od początku ale po ostatnim ekscesie z krwawieniem zapał mu nieco opadł, i przynajmniej do prenatalnych odpuszczamy temat seksów.
-
U nas ❤ bez zmian 😅 a nawet lepiej bym powiedziała, bo jest ciaśniej i bardziej ukrwione to wszystko 🤭 Myśmy wstrzymywali się do 1 wizyty, na której mój odważny chłop sam zapytał lekarki, czy nie ma przeciwwskazań do współżycia 😁 Opory ma ttlko wtedy, jak nie jest pewien, czy mnie cycki bolą czy nie, bo boi się w łeb zarobić 🤣