Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
MDW wrote:Nie katuj się teraz aktywnością jeśli Cie to przerasta. Wiem, że chcesz być aktywna podczas ciąży ale jeszcze będziesz! Ja miałam tak w pierwszej ciąży. Leżałam plackiem przez mdlosci az miałam wrażenie że mi mięśnie zanikły. A potem od 2 trymestru jakby mi ktoś nitro włączył. Robiłam 27 km dziennie (nie wiem ile to kroków)! A do samego rozwiązania chodziłam na siłownię na treningi personalne. Także taki leniwy start o niczym nie przesadza a skoro organizm odmawia współpracy to może potrzebuje regeneracji. Teraz zachodzą największe zmiany, kształtują się kości, organy. Daj sobie czas 💜
Dziękuję! 🙏 Jestem Ci tak wdzięczna za tę wiadomość, wlałaś mi tyle nadziei! Bo rzeczywiście można planować i próbować robić co w swojej mocy, ale nie wszystko wychodzi. Ja chciałam być aktywna całą ciążę i nie jest łatwo pogodzić się jak nie masz na swoje plany siły. Ale dzięki Tobie naprawdę wierzę, że przyjdzie lepszy czas ❤
Justaa, ja bym brała ten standard FMF, ale to zupełny strzał. Spróbuj do nich zadzwonić i spróbować dowiedzieć się czym to wszystko się różni 🧐
Bumszakalaka, ja to jestem już w takiej fazie bycia bezlitosną dla "lekarzy", że pewnie zgłosiłabym to do izby lekarskiej. Serio, nie mam siły już na takie wypaczenia w zawodzie lekarza. Ale na szczęście dla tych lekarzy nie mam siły i nie każdy jest mną 😋 na pocieszenie powiem, że ja chodzę prywatnie i mi heparyny też nie dał z refundacją, a za 10 zastrzyków niemal 120 zł. Dobrze, że masz tę wizytę za tydzień, a z tego lekarza to zrezygnuj, bo po co Ci taki stresJustaaa, MDW lubią tę wiadomość
-
Bumszakalaka, ja bym uprzejmie poinformowała IL o praktykach takiego lekarza, tak jak pisze 910608. Mnie już dawno skończyła się cierpliwosc do osób/instytucji nie szanujących naszych praw albo odmawiających właśnie jakichś świadczeń bez powodu. To straszne, że do takiego lekarza trafiają też osoby, które nie mogą sobie pozwolić na wizyty prywatne, i to jest ich jedyny prowadzący ciążę...
Ja nadal jestem dętka. Ale nie spinam się, w poprzedniej ciąży wróciłam do aktywności w II trymestrze i ciągnęłam az do porodu. Oby do prenatalnych, a potem Nowy rok - Nowa ja 😁
W piątek idę spuścić krew i w poniedziałek wizytuję. Liczę na ładne zdjęcie, żeby było co pokazać rodzinie w święta 🤗 -
Jestem już po wizycie, wszystko jest tak jak należy 🥰 z usg wychodzi 8w5d i dzidziuś ma 19,4mm ❤ ale jestem szczęśliwa!! Dostałam skierowanie na badania prenatalne i próbuje się dodzwonić 🤔
https://naforum.zapodaj.net/6f58722bb8b0.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 16:23
Moniika, 910608, PatkaPP, Izolda7913, Lolita, Sendi94, Wiolala, myszajda, Pysiek1204, Justaaa, Sylwia1182, Izik, Katarina1103 lubią tę wiadomość
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Cześć dziewczyny! Ja właśnie jestem po usg prenatalnym. Bliźniaki pięknie rosną, sa zdrowe i ruszają się jak szalone.
Od czasu do czasu czuje jakieś delikatne ruchy/smyranie ❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 15:41
Moniika, Daisy___, PatkaPP, Katsy, Izolda7913, Sendi94, Duzaa, Wiolala, myszajda, Pysiek1204, Justaaa, Sylwia1182, Izik, Katarina1103 lubią tę wiadomość
PCOS -
Gratuluję wszystkim ❤️
Super wiadomości 🤩
Ja dopiero wizytuje 10.01 (ten sam lekarz zrobi od razu prenatalne) 🙄 oszaleje chyba do tego czasu 🙈 to będzie 13+1 🙈 nie za późno?02.11.2021 - II
04.11.2021 - beta 63 mlU/ml 6
1 wizyta - 17.11.2021 (przecherzyk ciążowy z mini zarodkiem)
2 wizyta - 06.12.2021🎅8+1 (jest ❤️ CRL 1,8 cm )
3 wizyta - 10.01.2022 - 13+1 (CRL 7,7 według usg 13+6)
4 wizyta - 07.02.2022 - 💖 czy 💙? -
Just7797 mi lekarka wstępnie ustaliła prenatalne na 8.01 😉 powiedziała, że woli bliżej 13 niż 11 tygodnia je robić
JUST7797 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt 🤗
Ja robiłam dzisiaj badania. Wszystko wygląda okej (morfologia, mocz, tokso, ft4 tsh, glukoza). TSH 1,66 (zwykle miałam niższe 🤔 w tamtej ciąży na początku 1,10) i glukoza 69 (norma od 70). Typowe pasma śluzu w moczu i pojedyncze bakterie (mimo, że się myłam przed). Z wynikami idę w tym tygodniu. Ciekawe, czy mnie zbada odnośnie tego krwiaka (byłam dopiero w czwartek) 🤔Domistr, Justaaa lubią tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
910608, myszajda, Pysiek1204, Moniika, Wiolala, Domistr, Katsy, PatkaPP, JUST7797, Justaaa, Sylwia1182, Sendi94, Katarina1103 lubią tę wiadomość
33l. ♀ ➥PCOS -
Jakie super wieści 🤩
Morgana, Domistr, Agata93 - gratulacje! Piękne dzidziulki 😍
Just, dasz radę. Święta za pasem, potem nowy rok, trzech króli i będziesz miała prenatalne 💪 w ogóle super, że robi Ci usg prenatalne lekarz prowadzący, wydaje mi się, że to większy komfort.
Moniika, o tym krwiaku to na wszelki wypadek sama zapytaj. I trzymam kciuki za wizytę, Ale raczej nie masz się czego obawiać, bo wyniki biochemii całkiem zacne! 😉Moniika, Domistr, JUST7797 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć mamuśki:) witam się w skończonym 8tc:) dzisiaj byłam na wizycie i z dzieciem wszystko dobrze - uff. Postanowiłam się nie nakręcać i cieszy z każdego dnia. Poniżej nasz bob:)
Na bieżąco Was czytam i trzymam kciuki za nudne i bez komplikacji ciąże.
https://zapodaj.net/e8b5983f2d061.jpg.htmlMoniika, Wiolala, Domistr, PatkaPP, myszajda, Sylwia1182 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, które biorą dupka (albo brały przed ciąża). Czy czujecie się po nim źle? Ja mam niewielkie mdłości w porównaniu do tamtej ciąży. Dzisiaj z rana dobrze się czułam na czczo, mdłości pojawiły się dopiero później jak wzięłam wszystkie tabsy. Z reguly było mi niedobrze zanim coś zjadłam. I czy może mieć wpływ na tycie? Mam duży apetyt.. szczególnie na te niezdrowe rzeczy. Ale to może sprawka ciąży i lepszego samopoczucia niż w poprzedniej 🙈
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Anuszka272, a nie chcesz jeszcze je potrzymać na zaś? Zwłaszcza te leki z dłuższym terminem ważności. Może za 2-3 cykle przydadzą się na nowo...? :>
Moniika, ja przy pierwszej ciąży brałam dupka i kiepsko się po nim czułam. Kręciło mi się w głowie, robiło się ciemno przed oczami i zdarzały się całkiem regularnie problemy z sercem. Mdłości nie miałam, ani zwiększonego apetytu też nie. Przy drugiej ciąży nie brałam i czułam się świetnie. Z tego co rozumiem Ty czujesz się dobrze, więc tylko się cieszyć!Najwyraźniej dzidzia rośnie i potrzebuje poznać wszystkie smaki, łącznie z tymi niezdrowymi
Jak ważysz się regularnie, to ja bym o nic się nie martwiła, będziesz mogła zareagować w każdym momencie jakby co
I najważniejsze, że dobre samopoczucie dopisuje i oby tak dalej!
-
Moniika wrote:Dziewczyny, które biorą dupka (albo brały przed ciąża). Czy czujecie się po nim źle? Ja mam niewielkie mdłości w porównaniu do tamtej ciąży. Dzisiaj z rana dobrze się czułam na czczo, mdłości pojawiły się dopiero później jak wzięłam wszystkie tabsy. Z reguly było mi niedobrze zanim coś zjadłam. I czy może mieć wpływ na tycie? Mam duży apetyt.. szczególnie na te niezdrowe rzeczy. Ale to może sprawka ciąży i lepszego samopoczucia niż w poprzedniej 🙈
Ja przez pierwsze dwa tygodnie miałam obniżony nastrój - nadal biorę, więc nie wiem, czy to był początkowy objaw ciążowy, czy brak przyzwyczajenia do leku. Mam mniejszy apetyt niż zwykle od 5-6 tc. -
910608 wrote:Anuszka272, a nie chcesz jeszcze je potrzymać na zaś? Zwłaszcza te leki z dłuższym terminem ważności. Może za 2-3 cykle przydadzą się na nowo...? :>
Moniika, ja przy pierwszej ciąży brałam dupka i kiepsko się po nim czułam. Kręciło mi się w głowie, robiło się ciemno przed oczami i zdarzały się całkiem regularnie problemy z sercem. Mdłości nie miałam, ani zwiększonego apetytu też nie. Przy drugiej ciąży nie brałam i czułam się świetnie. Z tego co rozumiem Ty czujesz się dobrze, więc tylko się cieszyć!Najwyraźniej dzidzia rośnie i potrzebuje poznać wszystkie smaki, łącznie z tymi niezdrowymi
Jak ważysz się regularnie, to ja bym o nic się nie martwiła, będziesz mogła zareagować w każdym momencie jakby co
I najważniejsze, że dobre samopoczucie dopisuje i oby tak dalej!
Daisy, rozumiem. Dziękizastanawiam się właśnie, czy te mdłości to od tego, czy po prostu typowa ciążowa dolegliwośc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 21:57
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Moniika, mi na zatoki (bo walczę z tym uparcie od kilku lat) pomaga tylko Sinupret i masaże! Tutaj tutorial, który męczę najczęściej: https://www.youtube.com/watch?v=esApSCFFwJ0 (instruktaż masażu zaczyna się ok 0:35 i fajnie jest trochę dłużej masować wskazane miejsca, nie tak ekspresowo jak w filmiku). Naprawdę daje ulgę, mocno polecam. Plus wiadomo, nawilżanie powietrza, inhalacje, kąpiele w wodzie z solą bromową
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2021, 22:14
Moniika, Sylwia1182 lubią tę wiadomość
-
910608 wrote:Moniika, mi na zatoki (bo walczę z tym uparcie od kilku lat) pomaga tylko Sinupret i masaże! Tutaj tutorial, który męczę najczęściej: https://www.youtube.com/watch?v=esApSCFFwJ0 (instruktaż masażu zaczyna się ok 0:35 i fajnie jest trochę dłużej masować wskazane miejsca, nie tak ekspresowo jak w filmiku). Naprawdę daje ulgę, mocno polecam. Plus wiadomo, nawilżanie powietrza, inhalacje, kąpiele w wodzie z solą bromową
06.2020 córeczka 🧚♀️❣