X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj wizytę. Maluszek trzyma się, serduszko bije, ale nie zmierzył go lekarz. Szybkie usg żeby tylko sprawdzić czy ciąża żywa😏. O krwiaku tez nic się nie dowiedziałam chociaz pytałam… on za bardzo nic tam nie widzi 🙈.
    Wyniki badań dobre, krzywa cukrowa w normie, cytologia gr.2.
    Dalej l4 i oszczędzać się jak tylko mogę.
    Dobrze ze już za tydzień prywatna wizyta i USG genetyczne.

Ps. Mam za sobą pierwszy 🤮

Katarina1103 lubi tę wiadomość

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2021, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaa, szkoda, że się nie dowiedziałaś, lekarze na nfz to jakaś katastrofa. Byle jak, szybko i gówno powiedzą. Ja też bym się nie dowiedziała ile mierzy cm gdyby nie informacja na wypisie ze szpitala. Przykre, że tylko prywatnie można liczyć na więcej informacji i miłą atmosferę.

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    03.01- prenatalne- synek 💙
    19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • Anuszka272 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:
    Anuszka272, a nie chcesz jeszcze je potrzymać na zaś? Zwłaszcza te leki z dłuższym terminem ważności. Może za 2-3 cykle przydadzą się na nowo...? :>

Niestety wiem że mi już się nie przydadzą... Podjęliśmy z mężem decyzję że nie będziemy więcej ryzykować ☹️

• Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi wymiotami to ja mam katastrofe🤮
    Vo wieczór przytulam się z kibelkiem, a jak nie to i tak nie moge zasnac bo mnie tak mocno mdli🤮 ja umowilam sie na 5.01 na prenatalne❤
    Gratuluje super wiesci❤❤❤

• Justaaa Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszajda wrote:
    Justaa, szkoda, że się nie dowiedziałaś, lekarze na nfz to jakaś katastrofa. Byle jak, szybko i gówno powiedzą. Ja też bym się nie dowiedziała ile mierzy cm gdyby nie informacja na wypisie ze szpitala. Przykre, że tylko prywatnie można liczyć na więcej informacji i miłą atmosferę.
    No dokładnie, wyciągnąć jakiekolwiek info od lekarza graniczy z cudem. On wie tyle ile mu potrzeba i jest ok. Nie ważne ze ja chce się dowiedzieć czegoś więcej.
    I stały tekst „najważniejsze że ciąża żywa”😏

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Izolda7913 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,ja dziś miałam wizytę na NFZ i znów jestem trochę zniesmaczona. USG zrobił mi już normalne więc nic nie widziałam,jak pytałam kiedy się zapisać na prenatalne to powiedział że nie robimy bo nie mam jeszcze 35 lat, mając przed sobą moja kartę nawet w nią nie zajrzał i zapisał mi na zapalenie pęcherza furagin na który jestem uczulona,po czym jak mu powiedziałam że to mnie uczula to zapisał antybiotyk,ale zanim zacznę stosować zapytam mojego lekarza czy napewno mogę to brać bo kurde zupełnie nie ufam temu lekarzowi. Następna wizytę u niego mam za miesiąc a na początku stycznia mam zrobić test obciążenia glukoza. Dobrze że za tydzień idę do mojego lekarza bo po tych wizytach to ja nic nie wiem🙄

• myszajda Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda, brak słów... Masz rację, lepiej skontaktuj się ze swoim lekarzem co do leków.
    Strach pomyśleć jak ktoś prowadzi ciążę tylko u takiego "lekarza".

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • mcdulka Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was czytam to stwierdzam, ze trafiam na dobrych ginekologów (a ze swoją panika zaliczyłam kilku i na IP tez kilka razy byłam). Miałam trzy dni wolne od wymiotów, ale dzisiaj moje dobre się skończyło- leze i pije pepsi przez słomkę 😅

• Moniika Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam złe doświadczenia z jednym PANEM na NFZ. Lekarzem go dawno nie nazywam. Jak zobaczył, że mam guza na jajniku od razu wręczył mi skierowanie do szpitala żeby to usunąć. Na moje prośby o radę (miałam za dwa dni jechać za granicę do pracy na wakacje) kazał nie dramatyzować i załatwić najpierw sprawę. Mój lekarz od razu przepisał leki żeby zobaczyć, czy się wchłonie, zbadał mnie pod kątem bezpieczeństwa (wydotykał tego guza na ile mógł, czy jest miekki, czy może pęknąć itp.) i powiedział, że na spokojnie mogę jechać i nic mi się z tym nie stanie. Już nie wspomnę o tym, że ten na nfz badal mnie 2x w życiu i za każdym razem lzy mi leciały z bolu taki był niedelikatny. Jeszcze dostało mi się,że to przez to że się spinam za bardzo i jak tak dalej będę robić to nie przeprowadzi badania. Drugim razem przy innym lekarzu (w szpitalu na niego trafilam) było to samo. Obaj stali i fuczeli na mnie że przesadzam, a stażysta latał od ściany do ściany bo nie mógł na to patrzeć biedny. Badal mnie oczywiście ten idiota bo drugi lekarz miał złamany palec 🤦‍♀️ ten sam gosc powiedział otyłej osobie w 3/4 miesiącu ciąży, ze nie jest w ciąży tylko jest gruba. Jeszcze dodam, że byłam wtedy dziewica i mój lekarz w ogóle ograniczał badanie mnie twierdząc, że nie będzie mnie męczył. A do tamtej pory badało mnie chyba z 10 lekarzy (miałam wcześniej jeszcze operacje) i nigdy nie czułam bolu 😡 poród zniosłam dobrze i uważam, że próg bolu mam wysoki. Także tego .. ręce opadają :( dobrze, że miałam już "doświadczenie" i nie trafiłam na tego lekarza jako pierwszego w życiu bo zraziłabym się na pewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 13:30

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam o tych lekarzach na nfz, to ciesze się że stac nas na prywatne wizyty......

• Love22 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zatoki z domowych sposobów polecam podpieczoną w piekarniku w plasterkach ciepła cebule. Położyć na ścierka lub ręcznik i zawinąć. Położyć na czole i poleżeć z 15 minut aż całkiem ostygnie. Może to nie jest jakiś cudowny sposób, ale przynosi ulgę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 14:41

202206271756.png
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love22 wrote:
    Na zatoki z domowych sposobów polecam podpieczoną w piekarniku w plasterkach ciepła cebule. Położyć na ścierka lub ręcznik i zawinąć. Położyć na czole i poleżeć z 15 minut aż całkiem ostygnie. Może to nie jest jakiś cudowny sposób, ale przynosi ulgę.
    Podobnie słyszałam z solą w skarpetce.

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniika wrote:
    Podobnie słyszałam z solą w skarpetce.

Sól tak :) tylko ja podgrzewam na suchej patelni i przesypuje w skarpetkę. Znajoma podgrzewała w mikrofali i się jej spaliła 🙈 ( mikrofalówka oczywiście ;) )

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Sól tak :) tylko ja podgrzewam na suchej patelni i przesypuje w skarpetkę. Znajoma podgrzewała w mikrofali i się jej spaliła 🙈 ( mikrofalówka oczywiście ;) )
    Dokładnie tak robię z patelnią. Ja tak spaliłam, ale skarpetkę 🤣🤣🤣 chciałam odgrzać w mikrofali bo już wystygła, ale nie wpadłam na to, że ma gumkę, która się stopi 🙈🤣🤣🤣 smierdziało na cały dom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 17:28

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniika wrote:
    Dokładnie tak robię z patelnią. Ja tak spaliłam, ale skarpetkę 🤣🤣🤣 chciałam odgrzać w mikrofali bo już wystygła, ale nie wpadłam na to, że ma gumkę, która się stopi 🙈🤣🤣🤣 smierdziało na cały dom.

Czasem lepiej nie próbować przyspieszać 😅😅😅

age.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś 12 tyś kroków i nogi wchodzą mi do tyłka. Robimy mały remont i już mam dość a to dopiero początek. Jeszcze jak od poniedziałku te kilka dni będzie zdalne to mi dnia braknie. Mam nadzieję 9 stycznia nie przedłuża już.

202206271756.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak się dzisiaj czujecie ? 😊

age.png
  • mcdulka Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Leze na wznak i próbuje przeczekać/przespać mdłości 🤢

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ledwo siedzę w pracy.. Powiem Wam że po 10h siedzenia w jednej pozycji praktycznie, wracam do domu wykończona i już na nic nie mam siły a gdzie tu 3 latka jeszcze ogarnąć :p

oar89jcggibdab41.png
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Hej, u mnie bez zmian czyli jak 💩
    Przez mdłości kg tylko lecą w dół, a biorąc duphaston pewnie szybko nie przejdą bo to częsty skutek uboczny. Leżę, odliczam do wizyty i tylko się zamartwiam😒 Ciekawa jestem czy będę mogła spędzić święta u rodziców czy jednak w łóżku. Nie narzekam, każdy scenariusz będzie ok 🙂

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ