Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
myszajda wrote:
To chwalcie się, jakie imiona będą miały wasze pociechy? 😄myszajda lubi tę wiadomość
-
910608 wrote:Cześć, nasz mały na-99-procent-kolego!
Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze. Kiedy teraz masz kolejną wizytę?
Kolejna wizyta 19 stycznia ☺️
A co do imion to u nas będzie problem bo z mężem się chyba nie dogadam 😅
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
U nas w srode prenatalne, o imiona sie kłócimy choc nie znamy płci😂 dla dziewczynki maz kloci sie o Karoline, ale poszlam na noze ze nie😂 wiec wybraliśmy razem Michalina, a dla chlopaka ja Aleksander, mąż Antoni🙈 nikt niechce odpuscic😂🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 13:21
Gońcia, Iwona:), PatkaPP lubią tę wiadomość
-
Sendi94 wrote:U nas w srode prenatalne, o imiona sie kłócimy choc nie znamy płci😂 dla dziewczynki maz kloci sie o Karoline, ale poszlam na noze ze nie😂 wiec wybraliśmy razem Michalina, a dla chlopaka ja Aleksander, mąż Antoni🙈 nikt niechce odpuscic😂🙈
Sendi94 lubi tę wiadomość
-
Dla chłopca też podoba mi jedynie Aleksander i Robert ale nie wiem co na to mąż powie. Na razie o imionach nie rozmawialiśmy 🙂 dziewczynka zawsze mi się marzyła Daria ale inne to Weronika, Roksana, Oliwia, Justyna 🙂
-
Dziewczyny, przełożyłam moje badanie prenatalne ze środy na dziś, za godzinę mam wizytę. Zrobiłam to ponieważ mój chłop ma dziś jednak wolne i bardziej odpowiada nam dzisiejszy dzień.. A przy okazji jestem strasznie niecierpliwa. Wasze wizyty mnie do tego popchnęły 😂 także trzymajcie kciuki proszę 🥰❣️
Wiolala, myszajda, Bumszakalaka, PatkaPP, Lolita, Moniika lubią tę wiadomość
-
U mnie w top chłopięcych imion jest: Jan, Filip, Aleksander, Leon i Kosma (po włosku jest tak ładnie - Cosimo
), a z dziewczęcych: Gaja, Anna, Maria, Helena. Kolejność przypadkowa.
Na początku chciałam, żeby imiona były uniwersalne, przetłumaczalne na większość języków, żeby w razie czego spakować dzieciaka i niech ucieka poza granice, ale teraz to już nie wiem sama.
Wy czym kierujecie się w wybierze imion? -
910608 wrote:U mnie w top chłopięcych imion jest: Jan, Filip, Aleksander, Leon i Kosma (po włosku jest tak ładnie - Cosimo
Na początku chciałam, żeby imiona były uniwersalne, przetłumaczalne na większość języków, żeby w razie czego spakować dzieciaka i niech ucieka poza granice, ale teraz to już nie wiem sama.
Wy czym kierujecie się w wybierze imion?
Ja się kieruje żeby było ładne zdrobnienie i za granica tez było wymawiane tak samo
Dla dziewczynki mi się podoba : Ida , Melanie , Lillian , Olga , Klara
Dla chłopca najbardziej mi się podoba i mojemu staremu ( to jedyne imię które nam się w dwójkę podoba ) :William! , Alexander , Maksymilian -
910608 wrote:U mnie w top chłopięcych imion jest: Jan, Filip, Aleksander, Leon i Kosma (po włosku jest tak ładnie - Cosimo
Wy czym kierujecie się w wybierze imion?
Ja już usłyszałam że pogańskie imię wybraliśmy od teściowej 😅 a mnie się tam podoba Dagmara chociaż na początku mój chciał żeby była Honorata... Mi się to kojarzyło z koleżanką babci na która mowili Honorka.AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
nasienie - ok
Ona: 36 lat, On: 36 lat
12.05.2021 start 1 IVF ICSI
08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍 -
Ja nie lubię się rzucać w oczy i imiona dla dzieci tez takie wybieram. Niej zależy mi na super oryginalnych imionach. Odpadają 3 najpopularniejsze i 3 najstarsze z list. Choć w sumie nie wiem jakie teraz nawet są aktualnie. Ale np.ostatnio na 10 chłopców w moim otoczeniu 8 nazwana Staś. Wogóle napoularniejsze imię wśród znajomych ostatnio właśnie Stanisław i Julia. Nie mam nic do tych imion. Ale Za bardzo mi się osluchaly. Mój mąż to takie imiona jak twój 910608 proponował ostatnio 🙈masakra dla mnie 🙃 Ja osobiście chcialabym imie, które bedsie uniwersalne teraz teraz i za 10 lat. I najlepiej żeby nie było zdrobnien. Nienawidzę jak ktoś zdrabnia moje imię i mówi jak do małej dziewczywczynki. Oczywiście mogą być skróty imienia typu Alicja-Ala, ale Basie, Krysie, Marysie u mnie odpadają. Ciężko więc jakiekolwiek imię wybrać. A j3szcze musi do nazwiska pasować i mężowi też się spodobać. Nie mam pojęcia jak z tego wybrnąć. Muszę chyba jakieś kryterium odpuścić 😅
-
Dziewczyny, pomóżcie, podnieście na duchu, bo już otworzyłam drzwi czarnym scenariuszom.
Przy pierwszej biochemii zleconej przez gina miałam TSH 5,3. Zwiększyliśmy dawkę do 75 tyroksyny dziennie.
Dziś robiłam badania ponownie i TSH prawie 7! Dokładnie 6,730! Norma to 2,32.
Wizytę mam dopiero za tydzień. Dzwonić do internisty? Próbować kontaktować się z prowadzącym (to gin-endo), który zasadniczo jest na urlopie do 10.01?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 16:36
-
Dzięki 910608 i Love22, ja mam syna Gniewosza
i uważamy, że to piękne i polskie imię
on też je bardzo lubi
na co dzień mówimy na niego Gniewko
my wszystkie imiona dla dzieci ustaliliśmy miesiąc po tym jak zaczęliśmy się spotykać i póki co dzieci rodzą nam się w takiej kolejności jak wtedy wybraliśmy imiona 😅 tzn. Mówię o płciPatkaPP, Love22 lubią tę wiadomość
-
Hej, cieszę się z tak dobrych wiadomości!
Ostatnio próbowałam męża zagadać o imiona, ale on się jeszcze boi wybierać i po części go rozumiem. Mi osobiście podoba się Franek i Marysia. Zobaczymy co wyjdzie z tego
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
910608, na pewno nie zaszkodzi spróbować się skontaktować a jeśli się nie uda to też się nie martw, to tylko tydzień. Gdyby tak było to ja pewnie sama zwiekszyłabym dawkę do 100.
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Bumszakala- nie bierz tego osobiście 😘Gniewosz spotkałam w kilku polskich filmach, zdrabniali Gniewko. Jednak Rościsław i Mściwuj jakie mój mąż proponował, albo Gwideon to dla mnie zbyt oryginalne. Mimo ,że polskie. I tak jak napisałam, każde imię jest ładne, ale dużo zależy od charakteru osoby nadającej. Moje imię choć klasyczne, było rzadkie w moim otoczeniu i go nie lubię przez to jak jest zdrabniane. Dlatego zapewne wolę standardowe imiona, które nie są zbyt popularne ani nie zbyt wyjątkowe. Absolutnie nie chciałam skrytykować niczych wyborów. Każdy ma imiona które mu się podobają A które nie- ale w odniesieniu do swoich dzieci. Mi się kiedyś podobało imię Odetta- ale do nazwiska jakoś nie pasowało. A często też słyszę, że dopiero przy wyborze imienia dla dziecka człowiek dowiaduje się ile osób nie lubi
to tak z przymrużeniem oka 😉
PatkaPP lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 😊 odzywam się po dłuższej nieobecności, ale po smutnych wydarzeniach u dziewczyn na początku musiałam zrobić sobie przerwę 😥
Byłam dziś na prenatalnych, według usg dzidziuś rozwija się prawidłowo, czekam tylko na wyniki z krwi 😊 poczułam zdecydowaną ulgę, mam nadzieje ze szybko nie zniknie 🤭
Co do imion to mi bardzo podoba się Leszek i Anastazja 😊 nie wiem co na to mąż bo jeszcze nie rozmawialiśmy 😅
Edit. Mam zdjęcie, ale troszkę niewyraźne, dzidziuś nie chciał dziś współpracować 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 17:40
Izolda7913, Love22, PatkaPP, Moniika, Sendi94 lubią tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
9100608 ja bym próbowała się kontaktować bo wynik jest o kilka razy za duży.
Asiu i tutaj Ci pogratuluję🙂
Jaki słodziaszny zadarty nosek ♥️🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 17:34
Asia2309 lubi tę wiadomość