Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
910608 próbuj dzwonić do prowadzącego napewno powie co robić,będzie dobrze🙂
U nas z imionami dla chłopca nie ma problemu,mamy listę kilku które najbardziej nam się podobają,ale dla dziewczynki kompletny brak zgodności 😂
Do tej pory mojemu partnerowi spodobały się tylko imiona Maja i Klara, córkę Maję ma najbliższą kuzynka więc dla mnie odpada a do Klary, która kiedyś była moim ulubionym imieniem nie jestem przekonana,jakoś mi nie pasuje teraz🤷🏻♀️ -
Dziewczyny, jestem już po badaniu prenatalnym 😇 Lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku, wszystko rozwija się tak jak trzeba. Zagadnęłam go o dodatkowe badania z krwi, zaproponował zrobienie testu sanco lub pappa. Z tym sanco jedyna wada to ich koszt.. Póki co zrobię pappe. Co o tym uważacie? Niestety powiedział, że na określenie płci jest jeszcze nieco za wcześnie ☹️☹️
Bumszakalaka, Daisy___, myszajda, PatkaPP, Izolda7913, Lolita, Wiolala, Moniika lubią tę wiadomość
-
Gońcia wrote:Dziewczyny, jestem już po badaniu prenatalnym 😇 Lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku, wszystko rozwija się tak jak trzeba. Zagadnęłam go o dodatkowe badania z krwi, zaproponował zrobienie testu sanco lub pappa. Z tym sanco jedyna wada to ich koszt.. Póki co zrobię pappe. Co o tym uważacie? Niestety powiedział, że na określenie płci jest jeszcze nieco za wcześnie ☹️☹️
Gońcia a który masz tydzień? U mnie też za wcześnie, według om dziś jest 12+0 według usg 12+4... Pochwal się zdjęciem maluszka 🥰21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Obecnie według om jestem w 12+5 tc, aczkolwiek w wyniku dzisiejszego badania parametr CRL lekarz wpisał 13+1 , BPD 13+4, także sama już nie wiem. Ja jak czytam wasze posty, to dopiero widzę jaka jestem zielona 😳 Co do zdjęcia maluszka, jest ono jakieś niewyraźne ☹️ Wasze tak ładnie zobrazowały maleństwo.. Smutna jestem.
Przezierność karkowa wyszła 1,3 mm. Lekarz ocenił wynik jako prawidłowy, ale muszę zapytać też Was, ekspertki 😄 -
Gońcia wrote:Obecnie według om jestem w 12+5 tc, aczkolwiek w wyniku dzisiejszego badania parametr CRL lekarz wpisał 13+1 , BPD 13+4, także sama już nie wiem. Ja jak czytam wasze posty, to dopiero widzę jaka jestem zielona 😳 Co do zdjęcia maluszka, jest ono jakieś niewyraźne ☹️ Wasze tak ładnie zobrazowały maleństwo.. Smutna jestem.
Przezierność karkowa wyszła 1,3 mm. Lekarz ocenił wynik jako prawidłowy, ale muszę zapytać też Was, ekspertki 😄
BPD to wymiary czaszki, ja mam wpisany termin porodu z CRL - długości ciemieniowo-siedzeniowejciąża dwa dni młodsza niż z OM.
-
Gońcia wrote:Kochana trzymam mocniuutko kciuki aby wszystko było dobrze ❤❤❤
Bumszakalaka lubi tę wiadomość
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Justaaa wrote:Wzięłam dwie nospy bo brzuch trochę napięty i podwójną luteinę. Ide się zaraz odświeże i chyba pojadę na szpital bo będę się stresowała 😩
-
Justa trzymaj się ❤️02.11.2021 - II
04.11.2021 - beta 63 mlU/ml 6
1 wizyta - 17.11.2021 (przecherzyk ciążowy z mini zarodkiem)
2 wizyta - 06.12.2021🎅8+1 (jest ❤️ CRL 1,8 cm )
3 wizyta - 10.01.2022 - 13+1 (CRL 7,7 według usg 13+6)
4 wizyta - 07.02.2022 - 💖 czy 💙? -
Dzięki dziewczyny. Już za chwile będę w szpitalu.
Poleciało znowu tak ze spodnie musiałam zmieniać. Mocno rozwodniona ale jednak.
Już się trzęsę jak galareta 🙄
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Justa nie strasz
ty mialas jakiegos krwiaka? To napewno nic poważnego. Mam nadzieję.
A teraz mi o nospie przypomnialas...dzieeczyny, jesli mam dol brzucha miekki, a u góry od pepka po mostek twardy jak skała to nospa mi pomoze ? Nispe bralam kiedys tylko na kolke nerkowa, na twardnienia nigdy. Ale widze ze wy tu juz ktorys raz o nospie piszecie...Wizyta pojutrze to sie dopytam lekarza co to sie mi dzieje, ale do tego czasu chciałabym sie czyms poratowac. -
Justa dobrze, że pojechałaś. Z żadnym plamieniem nie ma żartów.
Czekam jak na szpilkach na wieści. Trzymam mocno za Ciebie kciuki! 🤞🍀 -
Justa trzymaj się i daj znać co i jak 😘
Myszajda, Gońcia (przepraszam jeżeli kogoś pominęłam) gratuluje udanych wizyt, super, że dzieciaczki prawidłowo się rozwijają 😍
Co do imion.. moje kryteria są takie: musi mieć jakieś zdrobnienie, im więcej form tym lepiej, nie może być zbyt popularne, nie wybieram imion z początku list, prędzej z samego końca (chyba że naprawdę mi się spodoba i w okolicy nie będzie ich zbyt wiele), jeżeli ma podobny/ładny odpowiednik w innych językach to też super bo sama mam obywatelstwo zagraniczne i nigdy nie wiadomo, gdzie nas/dziecko w przyszłości poniesieMoja córka ma na imię Elena i nóż mi się w kieszeni otwiera jak ktos przekręca na Lena albo Ela. Nikt bliski tak nie mówi, zdarzyło się tylko jakimś przypadkowym osobom
samej też mi się nie wyrywa bo to na tyle proste imię, że nie ma po co skracać. I w sumie jak imię jest krótkie to też plus bo mamy bardzo długie nazwisko 🤣 Oczywiście Elena była krytykowana w mojej rodzinie, ale zarówno mi jak i mężowi bardzo się spodobało. Lubimy takie wlosko-hiszpanskie klimaty. Nawet w ciazy oglądałam serial moja genialna przyjaciołka (już po wyborze) co tylko mnie utwierdziło, że jest słuszny jak się osłuchałam z tym imieniem. U nas będzie większy problem z wyborem dla chłopca 🤦♀️ doradzałam siostrze, która ma 3 synów i już wtedy nie umiałam pomóc 😬
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 21:22
Gońcia lubi tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣