X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Katsy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o bebetto 2w1, ale teraz myślę, czy faktycznie nie rozejrzeć się za lekką spacerówką plus gondola. Najpewniej pojadę do sklepu z wózkami, żeby popytać i popróbować 😅

3.11 ⏸ beta 93,1 5.11 beta 291,1 🥳
    10.12 jest ❤, CRL 1,95 cm 😍
    13.01 prenatalne 8,16 cm, wyniki ok ❤ 80% chłopak
    10.03 połówkowe 339g synka ❤
    23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • mcdulka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja orzy córce miałam bebetto 2w1 i to był najgorszy wózek ever. Ciężki, okropnie się go składa. Spacerówkę kupiłam Baby Jogger City Mini GT i teraz dokupie do niej tylko go dole. To jest najlepszy wózek ever- składa się jak walizka, jest lekki, ma pojemny koszyk, duże wygodne siedzisko. Nawet po piasku na płazy dawał radę. Jedyna wada może być wyglada- przy pierwszym dziecku chciałam mieć piękny, insta wózek. Teraz już liczy się wygoda.

Bumszakalaka lubi tę wiadomość

• Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mcdulka to widzę mamy podobne doświadczenia :) no serio jest niewiele osób, które używają spacerówki z zestawów. Ja żałuję, że nikt mi tego nie doradził i chwilę się męczyłam. No ale w sumie najlepiej na własnych błędach ;)

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dla mnie odległy temat ale planuję kupić wózek i spacerówkę używane 🙂
    Nie to żebym żałowała dziecku ale na nasze drogi i tam gdzie będę spacerować (przeważnie las bądź nad jezioro) to musi być przede wszystkim lekki i solidny jednocześnie 🙂 a w używanych na prawdę nieraz mogą się trafić prawie nowe

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola no pewnie, że tak. Buty i foteliki, kaski muszą być bezwzględnie nowe. A cała reszta używki jak najbardziej są ok :) i wg mnie nie ma w tym nic z żałowania dziecku a tylko mądre dysponowanie pieniędzmi :) lepiej te pieniądze wydać na konsultacje z fizjoterapeutą, doradcą laktacyjnym, kurs chustonoszenia itp. Coś co podniesie komfort życia rodzica czy dziecka, do tego nowy wózek ze sklepu nie jest potrzebny :P

Wiolala lubi tę wiadomość

• Gońcia Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Jeszcze dla mnie odległy temat ale planuję kupić wózek i spacerówkę używane 🙂
    Nie to żebym żałowała dziecku ale na nasze drogi i tam gdzie będę spacerować (przeważnie las bądź nad jezioro) to musi być przede wszystkim lekki i solidny jednocześnie 🙂 a w używanych na prawdę nieraz mogą się trafić prawie nowe
    Przyznam szczerzę, że też się nad tym zastanawiałam, tym bardziej że można trafić w naprawdę świetnym stanie 🙂 aczkolwiek póki co to jeszcze inne myśli w głowie. Nie odważyłam się jeszcze nic kupić..

Wiolala lubi tę wiadomość

• Lolita Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaaa współczuję Ci stresu, oby wszystko dobrze się skończyło 🤞
    Co do ruchów, to ja jeszcze nic nie czuję. W pierwszej ciąży poczułam małego dopiero w 20 tc, ale miałam łożysko na przedniej ścianie, co mogło amortyzować ruchy.

Wyprawkę będę kompletować pod koniec ciąży. Na pewno dostaniemy dużo ciuszków po mojej przyjaciółce. Tetry, podkłady, środki higienicznie itp. mam po juniorze, dokupię tylko pampery. No i zaczynam rozglądać się za podwójnym wózkiem. Tym razem kupimy używkę. Obecnie jeździmy Thule Urban Glide 2, bo mąż chciał sportowy wózek do biegania. Jest mega zwrotny, po chodnikach dosłownie płynie, ale to trójkołowiec na dużych pompowanych kołach, więc jest dość długi i zajmuje sporo miejsca w bagażniku. No i podjazdy dla wózków nie są przystosowane do środkowego koła, co czasami przysparza problemów na mieście, szczególnie jak jest stromy podjazd pod górę. Dokupiliśmy do niego gondolę, ale to typowa spacerówka. Również odradzam wózki 2 lub 3 w 1.

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mamy trójkołowca i ma swoje plusy i minusy to jedno koło. Ale wózek bardzo lubię :)

• Moniika Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dzień nie śpię w ogóle. Od zawsze po drzemkach w czułam się gorzej niż przed, wolę przetrwać. Nie pamiętam kiedy w dzień spałam, chyba po porodzie SN w nocy i to dopiero na następny dzień bo na początku emocje robiły swoje 😅

Dziewczyny mają rację co do wózków. Ale ja musze powiedzieć, że jestem zadowolona ze swojej spacerówki z zestawu 2w1. Mogłaby się tylko ta część z siedziskiem bardziej składać. Jest łatwy do złożenia, lekki jak na te z zestawów, nie jest też wielki. Mowa o mutsy nio. Wadą jest dość mała gondola, ale nam wystarczyła. Jeżeli będziemy więcej podróżować to dokupię dla drugiego taka mniejsza spacerówkę ;) koleżanka miała właśnie taką wielka z zestawu, jak zobaczyła moją i jak ją szybko rozkładam to była pod wrażeniem. Niedługo kupili druga mniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 15:08

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Iwona:) Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam mój pierwszy wózek przy córce to myślałam, ze w pierwszy dzien go wyrzucę ! Był taki ciężki ! Pojechałam do sklepu od razu po spacerówkę . Czekałam na moment aby tylko tem wózek wymienić to pamietam do spania jej rozkładałam i sobie spała w spacerówce na spacerach , a stary wózek poszedł na śmieci 😅😅😅
    Nie mam pojęcia jaki wózek teraz kupię dla bobasa . Czytam różne opinie na forach i jest tyle tego ze nie wiadomo jaki wybrać . Jedynie raz byłam w sklepie przypadkiem i ze starym weszliśmy to wiadomo ze te cybex są drogie ale takiego lekkiego i zwrotnego wózka jeszcze nie prowadziłam 😬
    Zobaczymy z czasem co się wybierze . Wózek wybiorę pod koniec ciąży 🤰🏼🤰🏼😇

uwo99jcga0vdsd7t.png
  • Iwona:) Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY !!!?
    Czy któraś z was miała koronę w ciąży ?
    Mnie lekko gardło boli i pomyślałam , ze zrobię sobie test i wyszedł mi pozytywny …. Ogólnie nic mi nie jest jedynie gardło mnie wczoraj bolało , gorączki brak , smak i węch mam tak samo … ehhh

uwo99jcga0vdsd7t.png
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wózek głęboki i spacerówkę mam oddzielnie. A nawet dwie spacerówki, taką bardziej terenową i małą lekką. I taka opcja mi się super sprawdzała 🙈

Jestem po wizycie. Mała ma 7,1cm. Wody płodowe w normie. Lekarz mówił ze jak by się sączyły to praktycznie nic by tam już nie było. Także jest ok. Krwiaka już nie widział, a wczoraj miał 4x2 cm.
    Krwawienie przeszło w lekkie plamienie. Ufff
    Brzuch pobolewa od wczoraj i czuje mega rozpieranie. Ciężki, duzy, jak nie mój. Tak nagle mi wyskoczył, a do tej pory byłam płaska zupełnie 🙈

Daisy___, JUST7797, Izolda7913, Moniika, Wiolala, Duzaa, Bumszakalaka, Lolita, 910608, PatkaPP, myszajda lubią tę wiadomość

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • JUST7797 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaa to nas uspokoiłaś ❤️

Justaaa lubi tę wiadomość

02.11.2021 - II <3
    04.11.2021 - beta 63 mlU/ml 6

1 wizyta - 17.11.2021 (przecherzyk ciążowy z mini zarodkiem)
    2 wizyta - 06.12.2021🎅8+1 (jest ❤️ CRL 1,8 cm )
    3 wizyta - 10.01.2022 - 13+1 (CRL 7,7 według usg 13+6)
    4 wizyta - 07.02.2022 - 💖 czy 💙?
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona:) wrote:
    DZIEWCZYNY !!!?
    Mnie lekko gardło boli i pomyślałam , ze zrobię sobie test i wyszedł mi pozytywny …. Ogólnie nic mi nie jest jedynie gardło mnie wczoraj bolało , gorączki brak , smak i węch mam tak samo … ehhh

Iwona:), nie chorowałam jeszcze na covid. Ostatnio w moim otoczeniu chore osoby przechodzą jak przeziębienie, szczególnie te zaszczepione (jeśli oczywiście złapią), trzymam kciuki, żeby było dobrze :)

Z racji rozmiarów naszego mieszkania, braku wózkowni w budynku i i polecenia koleżanki prawdopodobnie zdecydujemy się na Cybexa Melio 2w1.

preg.png
    👧 07.2022
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY !!!?

Ja miałam covida. 1 stycznia skończyła mi się izolacja.

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa to super, że jest wszystko dobrze 🙂 mam nadzieję, że już więcej razy żaden krwiak nie będzie Ci dokuczał

age.png
  • mcdulka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY !!!?
    Koniecznie kontroluj saturacje i w razie czego od razu kontaktuj się z lekarzem/ dzwon po karetkę.

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja już po prenatalnych i mam potwierdzenie że są nerki i działają! Do tego wszystko pozostałe w porządku no i będzie 4 syn więc z pomysłem na kolejne męskie imię będzie ciężko :p

A tu nasz przystojniak
    mde.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 18:06

Wiolala, Moniika, Gońcia, Bumszakalaka, Daisy___, Katsy, Lolita, JUST7797, Sendi94, Izolda7913, Iwona:), 910608, Love22, PatkaPP, Justaaa lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa super wiadomości 🙂 pomysł na imię na pewno przyjdzie z czasem ☺️

Duzaa lubi tę wiadomość

age.png
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa super, że są nereczki i synuś zdrowy 🤗 To będzie 4 muszkieterów, a nawet 5 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 18:11

Duzaa lubi tę wiadomość

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ