Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja myślałam o bebetto 2w1, ale teraz myślę, czy faktycznie nie rozejrzeć się za lekką spacerówką plus gondola. Najpewniej pojadę do sklepu z wózkami, żeby popytać i popróbować 😅
-
Ja orzy córce miałam bebetto 2w1 i to był najgorszy wózek ever. Ciężki, okropnie się go składa. Spacerówkę kupiłam Baby Jogger City Mini GT i teraz dokupie do niej tylko go dole. To jest najlepszy wózek ever- składa się jak walizka, jest lekki, ma pojemny koszyk, duże wygodne siedzisko. Nawet po piasku na płazy dawał radę. Jedyna wada może być wyglada- przy pierwszym dziecku chciałam mieć piękny, insta wózek. Teraz już liczy się wygoda.
Bumszakalaka lubi tę wiadomość
-
Jeszcze dla mnie odległy temat ale planuję kupić wózek i spacerówkę używane 🙂
Nie to żebym żałowała dziecku ale na nasze drogi i tam gdzie będę spacerować (przeważnie las bądź nad jezioro) to musi być przede wszystkim lekki i solidny jednocześnie 🙂 a w używanych na prawdę nieraz mogą się trafić prawie noweBumszakalaka lubi tę wiadomość
-
Wiola no pewnie, że tak. Buty i foteliki, kaski muszą być bezwzględnie nowe. A cała reszta używki jak najbardziej są ok
i wg mnie nie ma w tym nic z żałowania dziecku a tylko mądre dysponowanie pieniędzmi
lepiej te pieniądze wydać na konsultacje z fizjoterapeutą, doradcą laktacyjnym, kurs chustonoszenia itp. Coś co podniesie komfort życia rodzica czy dziecka, do tego nowy wózek ze sklepu nie jest potrzebny
Wiolala lubi tę wiadomość
-
Wiolala wrote:Jeszcze dla mnie odległy temat ale planuję kupić wózek i spacerówkę używane 🙂
Nie to żebym żałowała dziecku ale na nasze drogi i tam gdzie będę spacerować (przeważnie las bądź nad jezioro) to musi być przede wszystkim lekki i solidny jednocześnie 🙂 a w używanych na prawdę nieraz mogą się trafić prawie noweWiolala lubi tę wiadomość
-
Justaaa współczuję Ci stresu, oby wszystko dobrze się skończyło 🤞
Co do ruchów, to ja jeszcze nic nie czuję. W pierwszej ciąży poczułam małego dopiero w 20 tc, ale miałam łożysko na przedniej ścianie, co mogło amortyzować ruchy.
Wyprawkę będę kompletować pod koniec ciąży. Na pewno dostaniemy dużo ciuszków po mojej przyjaciółce. Tetry, podkłady, środki higienicznie itp. mam po juniorze, dokupię tylko pampery. No i zaczynam rozglądać się za podwójnym wózkiem. Tym razem kupimy używkę. Obecnie jeździmy Thule Urban Glide 2, bo mąż chciał sportowy wózek do biegania. Jest mega zwrotny, po chodnikach dosłownie płynie, ale to trójkołowiec na dużych pompowanych kołach, więc jest dość długi i zajmuje sporo miejsca w bagażniku. No i podjazdy dla wózków nie są przystosowane do środkowego koła, co czasami przysparza problemów na mieście, szczególnie jak jest stromy podjazd pod górę. Dokupiliśmy do niego gondolę, ale to typowa spacerówka. Również odradzam wózki 2 lub 3 w 1.
-
Ja w dzień nie śpię w ogóle. Od zawsze po drzemkach w czułam się gorzej niż przed, wolę przetrwać. Nie pamiętam kiedy w dzień spałam, chyba po porodzie SN w nocy i to dopiero na następny dzień bo na początku emocje robiły swoje 😅
Dziewczyny mają rację co do wózków. Ale ja musze powiedzieć, że jestem zadowolona ze swojej spacerówki z zestawu 2w1. Mogłaby się tylko ta część z siedziskiem bardziej składać. Jest łatwy do złożenia, lekki jak na te z zestawów, nie jest też wielki. Mowa o mutsy nio. Wadą jest dość mała gondola, ale nam wystarczyła. Jeżeli będziemy więcej podróżować to dokupię dla drugiego taka mniejsza spacerówkękoleżanka miała właśnie taką wielka z zestawu, jak zobaczyła moją i jak ją szybko rozkładam to była pod wrażeniem. Niedługo kupili druga mniejsza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 15:08
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Pamietam mój pierwszy wózek przy córce to myślałam, ze w pierwszy dzien go wyrzucę ! Był taki ciężki ! Pojechałam do sklepu od razu po spacerówkę . Czekałam na moment aby tylko tem wózek wymienić to pamietam do spania jej rozkładałam i sobie spała w spacerówce na spacerach , a stary wózek poszedł na śmieci 😅😅😅
Nie mam pojęcia jaki wózek teraz kupię dla bobasa . Czytam różne opinie na forach i jest tyle tego ze nie wiadomo jaki wybrać . Jedynie raz byłam w sklepie przypadkiem i ze starym weszliśmy to wiadomo ze te cybex są drogie ale takiego lekkiego i zwrotnego wózka jeszcze nie prowadziłam 😬
Zobaczymy z czasem co się wybierze . Wózek wybiorę pod koniec ciąży 🤰🏼🤰🏼😇 -
DZIEWCZYNY !!!?
Czy któraś z was miała koronę w ciąży ?
Mnie lekko gardło boli i pomyślałam , ze zrobię sobie test i wyszedł mi pozytywny …. Ogólnie nic mi nie jest jedynie gardło mnie wczoraj bolało , gorączki brak , smak i węch mam tak samo … ehhh -
Ja wózek głęboki i spacerówkę mam oddzielnie. A nawet dwie spacerówki, taką bardziej terenową i małą lekką. I taka opcja mi się super sprawdzała 🙈
Jestem po wizycie. Mała ma 7,1cm. Wody płodowe w normie. Lekarz mówił ze jak by się sączyły to praktycznie nic by tam już nie było. Także jest ok. Krwiaka już nie widział, a wczoraj miał 4x2 cm.
Krwawienie przeszło w lekkie plamienie. Ufff
Brzuch pobolewa od wczoraj i czuje mega rozpieranie. Ciężki, duzy, jak nie mój. Tak nagle mi wyskoczył, a do tej pory byłam płaska zupełnie 🙈Daisy___, JUST7797, Izolda7913, Moniika, Wiolala, Duzaa, Bumszakalaka, Lolita, 910608, PatkaPP, myszajda lubią tę wiadomość
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Justaa to nas uspokoiłaś ❤️
Justaaa lubi tę wiadomość
02.11.2021 - II
04.11.2021 - beta 63 mlU/ml 6
1 wizyta - 17.11.2021 (przecherzyk ciążowy z mini zarodkiem)
2 wizyta - 06.12.2021🎅8+1 (jest ❤️ CRL 1,8 cm )
3 wizyta - 10.01.2022 - 13+1 (CRL 7,7 według usg 13+6)
4 wizyta - 07.02.2022 - 💖 czy 💙? -
Iwona:) wrote:DZIEWCZYNY !!!?
Mnie lekko gardło boli i pomyślałam , ze zrobię sobie test i wyszedł mi pozytywny …. Ogólnie nic mi nie jest jedynie gardło mnie wczoraj bolało , gorączki brak , smak i węch mam tak samo … ehhh
Iwona:), nie chorowałam jeszcze na covid. Ostatnio w moim otoczeniu chore osoby przechodzą jak przeziębienie, szczególnie te zaszczepione (jeśli oczywiście złapią), trzymam kciuki, żeby było dobrze
Z racji rozmiarów naszego mieszkania, braku wózkowni w budynku i i polecenia koleżanki prawdopodobnie zdecydujemy się na Cybexa Melio 2w1. -
Mnie lekko gardło boli i pomyślałam , ze zrobię sobie test i wyszedł mi pozytywny …. Ogólnie nic mi nie jest jedynie gardło mnie wczoraj bolało , gorączki brak , smak i węch mam tak samo … ehhh
Ja miałam covida. 1 stycznia skończyła mi się izolacja.
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Mnie lekko gardło boli i pomyślałam , ze zrobię sobie test i wyszedł mi pozytywny …. Ogólnie nic mi nie jest jedynie gardło mnie wczoraj bolało , gorączki brak , smak i węch mam tak samo … ehhhJustaaa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki ja już po prenatalnych i mam potwierdzenie że są nerki i działają! Do tego wszystko pozostałe w porządku no i będzie 4 syn więc z pomysłem na kolejne męskie imię będzie ciężko :p
A tu nasz przystojniak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 18:06
Wiolala, Moniika, Gońcia, Bumszakalaka, Daisy___, Katsy, Lolita, JUST7797, Sendi94, Izolda7913, Iwona:), 910608, Love22, PatkaPP, Justaaa lubią tę wiadomość