X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Izolda7913 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaaa,Duzaa bardzo się cieszę na te cudowne wiadomości!🤗 Super,że u Was dobrze💜

Justaaa lubi tę wiadomość

• Iwona:) Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Hej dziewczynki ja już po prenatalnych i mam potwierdzenie że są nerki i działają! Do tego wszystko pozostałe w porządku no i będzie 4 syn więc z pomysłem na kolejne męskie imię będzie ciężko :p

A tu nasz przystojniak
    mde.jpg
    Piękny syn ! 😍
    Super ze wszystko dobrze :)
    Mi mój stary przywiózł drugi test i pokazuje ze jest negatywny ! Już zgłupiałam 😅😅😅

uwo99jcga0vdsd7t.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniika wrote:
    Duzaa super, że są nereczki i synuś zdrowy 🤗 To będzie 4 muszkieterów, a nawet 5 😄

No tak w sumie to 2 już patrzy na nas z góry, jutro jedziemy na cmentarz bo jest rocznica urodzin pierwszego synka to zawsze trudny czas ale przynajmniej mamy swoich małych opiekunów po tej lepszej stronie :)

Iwona oby to było tylko przeziębienie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 19:45

oar89jcggibdab41.png
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    No tak w sumie to 2 już patrzy na nas z góry, jutro jedziemy na cmentarz bo jest rocznica urodzin pierwszego synka to zawsze trudny czas ale przynajmniej mamy swoich małych opiekunów po tej lepszej stronie :)

Iwona oby to było tylko przeziębienie!
    Jejku przepraszam, źle zrozumiałam :( a nie doczytałam stopki... 🤦‍♀️ Na pewno jest ciężko, nie jestem sobie w stanie nawet wyobrazić co przeżywacie. Trzymajcie się, a aniołki na pewno będą się opiekować synkami po naszej stronie 🤗

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • mcdulka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Hej dziewczynki ja już po prenatalnych i mam potwierdzenie że są nerki i działają! Do tego wszystko pozostałe w porządku no i będzie 4 syn więc z pomysłem na kolejne męskie imię będzie ciężko :p

A tu nasz przystojniak
    mde.jpg
    Gratuluje! Mnie wiadomość o nerkach (o prawidłowej echogenicznosci) ucieszyła chyba bardziej niż super wynik pappy. Mam nadzieje, ze na połówkowych okaże się, ze miedniczki nie będą poszerzone, ze mała będzie opróżniać pęcherz i wtedy już całkiem odetchne z ulga.

Duzaa, Justaaa lubią tę wiadomość

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mcdulka wrote:
    Gratuluje! Mnie wiadomość o nerkach (o prawidłowej echogenicznosci) ucieszyła chyba bardziej niż super wynik pappy. Mam nadzieje, ze na połówkowych okaże się, ze miedniczki nie będą poszerzone, ze mała będzie opróżniać pęcherz i wtedy już całkiem odetchne z ulga.

Ojtak ja w sumie tylko na tą informację czekałam :) a często nerki widać faktycznie dopiero właśnie na połówkowym więc tym bardziej się cieszę :)
    Moniika nic nie szkodzi już mamy to trochę przepracowane :) a obaj chłopcy odeszli właśnie przez to że nie wykształciły się u nich nerki stąd taka moja ekscytacja teraz tym tematem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 20:36

Moniika lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa cudowny chłopczyk, niech dalej tak pieknie rośnie 🥰🍀

Duzaa lubi tę wiadomość

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero po waszych wpisach teraz sobie uświadomiłam że zapomniałam zapytać na prenatalnych o te nerki? Wcześniej nie wiedziałam że można zobaczyć już tak wcześnie. Ja zaś wypytuje o budowę serca i na tym się skupiłam, bo u nas to była kluczowa sprawa. Ciekawe czy na zwykłej wizycie lekarz jest w stanie zobaczyć te nerki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 09:10

202206271756.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi nerkami to nie takie proste żeby na tym etapie zobaczyć, jak dzidzia współpracuje to są to takie małe punkciki że na słabszym sprzęcie może nie być widać. Nerki sprawdza się tak rutynowo dopiero na połówkowych także spokojnie jest czas :) to co się zdarzyło u mnie w poprzednich ciążach to baaardzo rzadka sprawa także jeśli z serduszkiem i ryzykami wszystko ok to myślę że można spać spokojnie :)

oar89jcggibdab41.png
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa piękne zdjęcie. Mały człowieczek ♥️
    Wspaniale, że wszystko dobrze😁

U mnie wczoraj wieczorem znowu było trochę krwi, ale dzisiaj rano tylko lekkie plamienie.
    Staram się wyluzować tak jak mówił mi lekarz, co bym na tym etapie nie zrobiła to wiele się nie zmieni.
    Mam brać leki, odpoczywać i starać się nie stresować.🤭
    To się tak da ?🙈

Ja by u mnie za mało się działo ostatnio to wczoraj wieczorem zadzwoniłam po karetkę żeby zabrali mamę.
    Bo to taki uparty człowiek ze szok.
    Leży, prawie nie wstaje, kaszle okropnie, gorączka już 10 dni, nie je.
    Ale ona nie idzie do żadnego lekarza! A zaznaczę, że jest na izolacji a w dodatku bierze immunosupresyjne leki bo jest po przeszczepie.
    Przyjechali zbadali. Saturacja 92 wiec bez szału. I zapalenie płuc.

Pytają ją jak się pani ogólnie czuje.
    DOBRZE! Córki mnie namówiły, że mam się spakować i zadzwoniły po karetkę.🙈
    Ręce mi opadły serio. Ledwo sapie, ale jest dobrze!🤭

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaaa wrote:
    Duzaa piękne zdjęcie. Mały człowieczek ♥️
    Wspaniale, że wszystko dobrze😁

U mnie wczoraj wieczorem znowu było trochę krwi, ale dzisiaj rano tylko lekkie plamienie.
    Staram się wyluzować tak jak mówił mi lekarz, co bym na tym etapie nie zrobiła to wiele się nie zmieni.
    Mam brać leki, odpoczywać i starać się nie stresować.🤭
    To się tak da ?🙈

Ja by u mnie za mało się działo ostatnio to wczoraj wieczorem zadzwoniłam po karetkę żeby zabrali mamę.
    Bo to taki uparty człowiek ze szok.
    Leży, prawie nie wstaje, kaszle okropnie, gorączka już 10 dni, nie je.
    Ale ona nie idzie do żadnego lekarza! A zaznaczę, że jest na izolacji a w dodatku bierze immunosupresyjne leki bo jest po przeszczepie.
    Przyjechali zbadali. Saturacja 92 wiec bez szału. I zapalenie płuc.

Pytają ją jak się pani ogólnie czuje.
    DOBRZE! Córki mnie namówiły, że mam się spakować i zadzwoniły po karetkę.🙈
    Ręce mi opadły serio. Ledwo sapie, ale jest dobrze!🤭
    Najgorzej z takimi uparciuchami. Wzięli ją w końcu do szpitala? Kurcze przy takich lekach to musi bardziej o siebie dbać! :( a Ty staraj się zająć czymś innym żeby nie myśleć bo wiadomo, że nie da się w ogole nie stresować 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 12:33

Justaaa lubi tę wiadomość

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa mój mąż ma tak samo. Musiałby być na skraju żeby jechać do szpitala. Nie wiem czy on się boi lekarzy czy to po prostu uraz z dzieciństwa bo kilka przygód.
    Rozumiem, że Twoja mamę zabrali ?

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zabrali ją. Jak osłuchowo wyszło zapalenie płuc to już się nie zastanawiali.
    Tam chociaż wiem że będzie się słuchać lekarzy i grzecznie brać leki i jeść, bo w domu to bez szans.
    Gorzej niż z dzieckiem.🤭

Wiolala mój mąż boi się tylko dentysty 🙈🤣

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaaa wrote:
    Tak, zabrali ją. Jak osłuchowo wyszło zapalenie płuc to już się nie zastanawiali.
    Tam chociaż wiem że będzie się słuchać lekarzy i grzecznie brać leki i jeść, bo w domu to bez szans.
    Gorzej niż z dzieckiem.🤭

Wiolala mój mąż boi się tylko dentysty 🙈🤣

Apropo dentysty ja znalazłam taka super, że przestał się bać :) młoda i delikatnie się obchodzi z pacjentem 🙂 tylko ma jeden minus jest droga skubana

age.png
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po prenatqlnyvh, wszystko ok❤ plci nie znamy bobo skrzyzowane nogi miało przez całe 40 min😂🙈 nic nie pomagało żeby odkrzyzowalo 😂 wiec czekamy do następnej wizyty moze wtedy łaskawie nam się przedstawi 😂❤

Daisy___, Wiolala, Asia2309, Izolda7913, mcdulka, JUST7797, PatkaPP, Duzaa, Moniika, 910608, Lolita, Justaaa, myszajda lubią tę wiadomość

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi gratuluję :) masz jakieś foto ?

Dzisiaj w Rossmanie z kartą rossne krem przeciw rozstępom mustela 50% taniej :)
    Kupiłam i powoli zacznę się smarować.

Lolita, 910608, Justaaa, Moniika lubią tę wiadomość

age.png
  • Domistr Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny gratuluje wszystkich udanych wizyt, super, że z dzidziusiami wszystko dobrze 🥰 ja nie mogę się doczekać swojej piątkowej i nie ukrywam, że coraz bardziej się stresuje 🙄 w końcu mialam chwilę, żeby Was nadrobić bo niestety praca mnie wykańcza i padam o 19... złapałam katar w pracy, mam zamiar porozmawiać we wtorek na wizycie juz o swojego lekarza prowadzącego o l4, pracuje w zlobku a ostatnio wysyp ospy i ciągle jakieś infekcje... do tego cały czas wymiotuję i zaczęły mi przeszkadzać zapachy... Mam nadzieję, że nie będzie robił problemu 😉
    Justyna bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko w porządku I tylko niepotrzebnie się nastraszyłaś obyś juz nie musiala się więcej tak stresować 🤗
    Co do wózków to mi ostatnio bardzo w oko wpadły wózki Anex 😍 ale nie mam pojęcia jak się sprawdzają, cena tez nie jest niska No ale jeszcze zobaczymy 😁
    Z imionami u nas też mega wojna haha, ja mam dla dziewczynki Nadia ale moj mąż twierdzi, że mu to brzmi zbyt rosyjsko i kręci nosem🙄 jemu się podoba Kaja a mi tak średnio... za to dla chłopca nie mam wcale a on sobie wymyślił Dorian 🤨 na co zdecydowanie mowie NIE ! I tak o to mamy problem hehe

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaa, no jak nie urok to same-wiemy-co. Dobrze, że mamę zabrali. Tam nie będzie "dobrze", bo będą mieli na nią oko i jednak Ty troszkę odsapniesz. Jejku, co za rollercoaster u Ciebie 🤯
    Sendi94 wrote:
    Melduje sie po prenatqlnyvh, wszystko ok❤ plci nie znamy bobo skrzyzowane nogi miało przez całe 40 min😂🙈 nic nie pomagało żeby odkrzyzowalo 😂 wiec czekamy do następnej wizyty moze wtedy łaskawie nam się przedstawi 😂❤

Gratulacje! <3 Dawaj zdjęcie, my Ci wywróżymy płeć 😎
    Domistr wrote:
    Z imionami u nas też mega wojna haha, ja mam dla dziewczynki Nadia ale moj mąż twierdzi, że mu to brzmi zbyt rosyjsko i kręci nosem🙄 jemu się podoba Kaja a mi tak średnio... za to dla chłopca nie mam wcale a on sobie wymyślił Dorian 🤨 na co zdecydowanie mowie NIE ! I tak o to mamy problem hehe
    Przynajmniej wiesz, czego nie chcesz, to jest duuży krok naprzód! :D
    Trzymam kciuki za prenatalne. Będziesz miała tylko USG czy z pappą?

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Domistr Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za prenatalne. Będziesz miała tylko USG czy z pappą?[/QUOTE]

Dziękuję 🤗 mam miec też papa, ale z tego co czytałam wy robiłyście to przed usg, a ja będę miała to jednego dnia i nie wiem jak potem z wynikiem? Jestem totalnie zielona w tym temacie. Będę miała prenatalne na nfz wiec moze to się inaczej wtedy odbywa hmmm 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 20:09

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domistr wrote:
    Trzymam kciuki za prenatalne. Będziesz miała tylko USG czy z pappą?

Dziękuję 🤗 mam miec też papa, ale z tego co czytałam wy robiłyście to przed usg, a ja będę miała to jednego dnia i nie wiem jak potem z wynikiem? Jestem totalnie zielona w tym temacie. Będę miała prenatalne na nfz wiec moze to się inaczej wtedy odbywa hmmm 🤔[/QUOTE]

U mojej Gin jeśli usg jest w tym samym dniu co krew to wysyłają wynik mailem do omówienia z prowadzącym. Chyba że coś wyjdzie nie tak to dzwonią jak najszybciej na NFZ też :)

Domistr lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ