Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Duzaa wrote:
Super ze wszystko dobrze
Mi mój stary przywiózł drugi test i pokazuje ze jest negatywny ! Już zgłupiałam 😅😅😅 -
Moniika wrote:Duzaa super, że są nereczki i synuś zdrowy 🤗 To będzie 4 muszkieterów, a nawet 5 😄
No tak w sumie to 2 już patrzy na nas z góry, jutro jedziemy na cmentarz bo jest rocznica urodzin pierwszego synka to zawsze trudny czas ale przynajmniej mamy swoich małych opiekunów po tej lepszej stronie
Iwona oby to było tylko przeziębienie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 19:45
-
Duzaa wrote:No tak w sumie to 2 już patrzy na nas z góry, jutro jedziemy na cmentarz bo jest rocznica urodzin pierwszego synka to zawsze trudny czas ale przynajmniej mamy swoich małych opiekunów po tej lepszej stronie
Iwona oby to było tylko przeziębienie!a nie doczytałam stopki... 🤦♀️ Na pewno jest ciężko, nie jestem sobie w stanie nawet wyobrazić co przeżywacie. Trzymajcie się, a aniołki na pewno będą się opiekować synkami po naszej stronie 🤗
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Gratuluje! Mnie wiadomość o nerkach (o prawidłowej echogenicznosci) ucieszyła chyba bardziej niż super wynik pappy. Mam nadzieje, ze na połówkowych okaże się, ze miedniczki nie będą poszerzone, ze mała będzie opróżniać pęcherz i wtedy już całkiem odetchne z ulga.
Duzaa, Justaaa lubią tę wiadomość
-
mcdulka wrote:Gratuluje! Mnie wiadomość o nerkach (o prawidłowej echogenicznosci) ucieszyła chyba bardziej niż super wynik pappy. Mam nadzieje, ze na połówkowych okaże się, ze miedniczki nie będą poszerzone, ze mała będzie opróżniać pęcherz i wtedy już całkiem odetchne z ulga.
Ojtak ja w sumie tylko na tą informację czekałama często nerki widać faktycznie dopiero właśnie na połówkowym więc tym bardziej się cieszę
Moniika nic nie szkodzi już mamy to trochę przepracowanea obaj chłopcy odeszli właśnie przez to że nie wykształciły się u nich nerki stąd taka moja ekscytacja teraz tym tematem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 20:36
Moniika lubi tę wiadomość
-
A ja dopiero po waszych wpisach teraz sobie uświadomiłam że zapomniałam zapytać na prenatalnych o te nerki? Wcześniej nie wiedziałam że można zobaczyć już tak wcześnie. Ja zaś wypytuje o budowę serca i na tym się skupiłam, bo u nas to była kluczowa sprawa. Ciekawe czy na zwykłej wizycie lekarz jest w stanie zobaczyć te nerki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 09:10
-
Z tymi nerkami to nie takie proste żeby na tym etapie zobaczyć, jak dzidzia współpracuje to są to takie małe punkciki że na słabszym sprzęcie może nie być widać. Nerki sprawdza się tak rutynowo dopiero na połówkowych także spokojnie jest czas
to co się zdarzyło u mnie w poprzednich ciążach to baaardzo rzadka sprawa także jeśli z serduszkiem i ryzykami wszystko ok to myślę że można spać spokojnie
-
Duzaa piękne zdjęcie. Mały człowieczek ♥️
Wspaniale, że wszystko dobrze😁
U mnie wczoraj wieczorem znowu było trochę krwi, ale dzisiaj rano tylko lekkie plamienie.
Staram się wyluzować tak jak mówił mi lekarz, co bym na tym etapie nie zrobiła to wiele się nie zmieni.
Mam brać leki, odpoczywać i starać się nie stresować.🤭
To się tak da ?🙈
Ja by u mnie za mało się działo ostatnio to wczoraj wieczorem zadzwoniłam po karetkę żeby zabrali mamę.
Bo to taki uparty człowiek ze szok.
Leży, prawie nie wstaje, kaszle okropnie, gorączka już 10 dni, nie je.
Ale ona nie idzie do żadnego lekarza! A zaznaczę, że jest na izolacji a w dodatku bierze immunosupresyjne leki bo jest po przeszczepie.
Przyjechali zbadali. Saturacja 92 wiec bez szału. I zapalenie płuc.
Pytają ją jak się pani ogólnie czuje.
DOBRZE! Córki mnie namówiły, że mam się spakować i zadzwoniły po karetkę.🙈
Ręce mi opadły serio. Ledwo sapie, ale jest dobrze!🤭
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Justaaa wrote:Duzaa piękne zdjęcie. Mały człowieczek ♥️
Wspaniale, że wszystko dobrze😁
U mnie wczoraj wieczorem znowu było trochę krwi, ale dzisiaj rano tylko lekkie plamienie.
Staram się wyluzować tak jak mówił mi lekarz, co bym na tym etapie nie zrobiła to wiele się nie zmieni.
Mam brać leki, odpoczywać i starać się nie stresować.🤭
To się tak da ?🙈
Ja by u mnie za mało się działo ostatnio to wczoraj wieczorem zadzwoniłam po karetkę żeby zabrali mamę.
Bo to taki uparty człowiek ze szok.
Leży, prawie nie wstaje, kaszle okropnie, gorączka już 10 dni, nie je.
Ale ona nie idzie do żadnego lekarza! A zaznaczę, że jest na izolacji a w dodatku bierze immunosupresyjne leki bo jest po przeszczepie.
Przyjechali zbadali. Saturacja 92 wiec bez szału. I zapalenie płuc.
Pytają ją jak się pani ogólnie czuje.
DOBRZE! Córki mnie namówiły, że mam się spakować i zadzwoniły po karetkę.🙈
Ręce mi opadły serio. Ledwo sapie, ale jest dobrze!🤭a Ty staraj się zająć czymś innym żeby nie myśleć bo wiadomo, że nie da się w ogole nie stresować 🤗
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 12:33
Justaaa lubi tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Justa mój mąż ma tak samo. Musiałby być na skraju żeby jechać do szpitala. Nie wiem czy on się boi lekarzy czy to po prostu uraz z dzieciństwa bo kilka przygód.
Rozumiem, że Twoja mamę zabrali ? -
Tak, zabrali ją. Jak osłuchowo wyszło zapalenie płuc to już się nie zastanawiali.
Tam chociaż wiem że będzie się słuchać lekarzy i grzecznie brać leki i jeść, bo w domu to bez szans.
Gorzej niż z dzieckiem.🤭
Wiolala mój mąż boi się tylko dentysty 🙈🤣
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Justaaa wrote:Tak, zabrali ją. Jak osłuchowo wyszło zapalenie płuc to już się nie zastanawiali.
Tam chociaż wiem że będzie się słuchać lekarzy i grzecznie brać leki i jeść, bo w domu to bez szans.
Gorzej niż z dzieckiem.🤭
Wiolala mój mąż boi się tylko dentysty 🙈🤣
Apropo dentysty ja znalazłam taka super, że przestał się baćmłoda i delikatnie się obchodzi z pacjentem 🙂 tylko ma jeden minus jest droga skubana
-
Melduje sie po prenatqlnyvh, wszystko ok❤ plci nie znamy bobo skrzyzowane nogi miało przez całe 40 min😂🙈 nic nie pomagało żeby odkrzyzowalo 😂 wiec czekamy do następnej wizyty moze wtedy łaskawie nam się przedstawi 😂❤
Daisy___, Wiolala, Asia2309, Izolda7913, mcdulka, JUST7797, PatkaPP, Duzaa, Moniika, 910608, Lolita, Justaaa, myszajda lubią tę wiadomość
-
Sendi gratuluję
masz jakieś foto ?
Dzisiaj w Rossmanie z kartą rossne krem przeciw rozstępom mustela 50% taniej
Kupiłam i powoli zacznę się smarować.Lolita, 910608, Justaaa, Moniika lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny gratuluje wszystkich udanych wizyt, super, że z dzidziusiami wszystko dobrze 🥰 ja nie mogę się doczekać swojej piątkowej i nie ukrywam, że coraz bardziej się stresuje 🙄 w końcu mialam chwilę, żeby Was nadrobić bo niestety praca mnie wykańcza i padam o 19... złapałam katar w pracy, mam zamiar porozmawiać we wtorek na wizycie juz o swojego lekarza prowadzącego o l4, pracuje w zlobku a ostatnio wysyp ospy i ciągle jakieś infekcje... do tego cały czas wymiotuję i zaczęły mi przeszkadzać zapachy... Mam nadzieję, że nie będzie robił problemu 😉
Justyna bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko w porządku I tylko niepotrzebnie się nastraszyłaś obyś juz nie musiala się więcej tak stresować 🤗
Co do wózków to mi ostatnio bardzo w oko wpadły wózki Anex 😍 ale nie mam pojęcia jak się sprawdzają, cena tez nie jest niska No ale jeszcze zobaczymy 😁
Z imionami u nas też mega wojna haha, ja mam dla dziewczynki Nadia ale moj mąż twierdzi, że mu to brzmi zbyt rosyjsko i kręci nosem🙄 jemu się podoba Kaja a mi tak średnio... za to dla chłopca nie mam wcale a on sobie wymyślił Dorian 🤨 na co zdecydowanie mowie NIE ! I tak o to mamy problem hehe
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Justaa, no jak nie urok to same-wiemy-co. Dobrze, że mamę zabrali. Tam nie będzie "dobrze", bo będą mieli na nią oko i jednak Ty troszkę odsapniesz. Jejku, co za rollercoaster u Ciebie 🤯
Sendi94 wrote:Melduje sie po prenatqlnyvh, wszystko ok❤ plci nie znamy bobo skrzyzowane nogi miało przez całe 40 min😂🙈 nic nie pomagało żeby odkrzyzowalo 😂 wiec czekamy do następnej wizyty moze wtedy łaskawie nam się przedstawi 😂❤
Gratulacje!Dawaj zdjęcie, my Ci wywróżymy płeć 😎
Domistr wrote:Z imionami u nas też mega wojna haha, ja mam dla dziewczynki Nadia ale moj mąż twierdzi, że mu to brzmi zbyt rosyjsko i kręci nosem🙄 jemu się podoba Kaja a mi tak średnio... za to dla chłopca nie mam wcale a on sobie wymyślił Dorian 🤨 na co zdecydowanie mowie NIE ! I tak o to mamy problem hehe
Trzymam kciuki za prenatalne. Będziesz miała tylko USG czy z pappą? -
Przynajmniej wiesz, czego nie chcesz, to jest duuży krok naprzód!
Trzymam kciuki za prenatalne. Będziesz miała tylko USG czy z pappą?[/QUOTE]
Dziękuję 🤗 mam miec też papa, ale z tego co czytałam wy robiłyście to przed usg, a ja będę miała to jednego dnia i nie wiem jak potem z wynikiem? Jestem totalnie zielona w tym temacie. Będę miała prenatalne na nfz wiec moze to się inaczej wtedy odbywa hmmm 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2022, 20:09
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Domistr wrote:Przynajmniej wiesz, czego nie chcesz, to jest duuży krok naprzód!
Trzymam kciuki za prenatalne. Będziesz miała tylko USG czy z pappą?
Dziękuję 🤗 mam miec też papa, ale z tego co czytałam wy robiłyście to przed usg, a ja będę miała to jednego dnia i nie wiem jak potem z wynikiem? Jestem totalnie zielona w tym temacie. Będę miała prenatalne na nfz wiec moze to się inaczej wtedy odbywa hmmm 🤔[/QUOTE]
U mojej Gin jeśli usg jest w tym samym dniu co krew to wysyłają wynik mailem do omówienia z prowadzącym. Chyba że coś wyjdzie nie tak to dzwonią jak najszybciej na NFZ teżDomistr lubi tę wiadomość