X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja ale zazdroszczę jakiejkolwiek aktywności u Was, co prawda pracuje, chodzę dużo po budynku ale to jednak mizerny ruch.... czekam na 2 trymestr żebym mogła ruszyć z jakimiś lekkimi treningami 😁 a co do brzuszka to mam, ale wieczorami- wzdęty jak balon 🤣

Wiola o której jutro wizyta? Bo coś mi godzina umknęła...

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:
    CO?! Mój mózg wybuchł :D Zazdroszczę siły. Ja dziś dotychczas zrobiłam 785 kroków i jak przebijam 1000 to jest sukces.

Dzięki, może to kwestia krokomierza? Też zawsze dziwią mnie te liczby, ale mam Apple watcha, więc chyba dobrze mierzy ^^' Idę do pracy 15 minut i z powrotem, więc lubię sobie mówić, że zaliczam te 30 minut - i faktycznie, zazwyczaj się spieszę i wychodzi marsz :D Nie zmienia to faktu, że obniżył mi się po pandemii pułap tlenowy (przestałam wówczas chodzić na intensywne treningi cardio i z dobrego spadł na niski), niemniej w ciąży to nie dziwota, skoro moje serce bije dla dwojga, no aż tak intensywny trening (bieżnie pod kątem) ze względu na wysoki puls jest niewskazany.

No ale jak wiecie, ja z tych, co są (na razie) w prawie bezobjawowej ciąży. Każdy przeżywa to inaczej ;) Choć niestety ostatnio, całe szczęście jak leżałam w łóżku, zakręciło mi się w głowie, a wcześniej, tydzień temu, w restauracji, więc chyba przejdę się kontrolnie do kardiologa, bo neurologicznie wszystko powinno być okej. Jestem po rezonansie, a pierwsze mocniejsze zawroty pojawiły mi się tydzień po badaniu (a neurolog, do której zresztą wróciłam, uważa, że to raczej kardiologiczne/związane z tętnicami szyjnymi/od stresu). Ciśnienie też mam w raczej normie, oczywiście to może być kwestia ciąży, ale wolę trzymać rękę na pulsie - dosłownie ;) Tym bardziej że miesiąc przed ciążą, w drodze do pracy, runęłam jak długa z powodu intensywnych zawrotów, dobrze, że niczego sobie nie połamałam...

preg.png
    👧 07.2022
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię między 10 a 20 tysięcy kroków dziennie codziennie, nie udaje mi się mniej :P jedynie w święta u mamy to leniuchowałam, ale wtedy na łyżwach jeździłam to jakiś tam ruch był :) też chcę zacząć chodzić na zajęcia zdrowy kręgosłup, jakoś nie mogę się zmotywować...

• Iwona:) Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandy , Katsy piękne zdjęcia maluszków ! Ja mojego zobaczę we wtorek :)

Co do brzucha dziewczyny to nie mam wcale ! Płaski jak zawsze 😆 Będąc w pierwszym miesiącu ciąży nawet nie wiedziałam o ciąży i ćwiczyłam tak jak zawsze . Jedynie byłam bardzo zmęczona i kładłam się spać bardzo szybko .
    Czekam do wizyty wtorkowej bo maja mi zmierzyć moja szyjkę czy się skróciła i jeśli będzie wszystko w porządku to zaczynam ćwiczyć na nowo :) Staram się spacerować dosyć sporo w ciągu dnia i biorę mojego psiaka na spacerki :)
    Nie wyobrażam sobie siedzieć w ciąży cały czas bo jestem trenerem personalnym i ciężko mi jest siedzieć na tyłku 😅
    Ostatnie trzy dni nawróciły mi się objawy , które miałam wcześniej typu : jedzenie stoi mi w przełyku i w gardle czuje taka kluskę ! Jest to okropne 🥺 nie wiem jak się tego pozbyć ?! Może macie jakieś rady ?
    A już myślałam ze się tego pozbyłam a tutaj na nowo ehhh …
    Codziennie zmęczenie mnie bierze i śpię w ciągu dnia po godzince :)

uwo99jcga0vdsd7t.png

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakim wieku jesteście ? 🥺😍

KasiaL lubi tę wiadomość

uwo99jcga0vdsd7t.png
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rocznikowo już 32 😬

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mam na 12:00.
    Iwona ja mam 28 lat.
    Co do aktywności to u mnie póki co tylko spacery do lasu. Mam w domu ta duża piłkę z kolcami ale może później coś z nią pokombinuje. Dzisiaj to nawet z domu nie wyszłam.

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona:) wrote:
    Sandy , Katsy piękne zdjęcia maluszków ! Ja mojego zobaczę we wtorek :)

Co do brzucha dziewczyny to nie mam wcale ! Płaski jak zawsze 😆 Będąc w pierwszym miesiącu ciąży nawet nie wiedziałam o ciąży i ćwiczyłam tak jak zawsze . Jedynie byłam bardzo zmęczona i kładłam się spać bardzo szybko .
    Czekam do wizyty wtorkowej bo maja mi zmierzyć moja szyjkę czy się skróciła i jeśli będzie wszystko w porządku to zaczynam ćwiczyć na nowo :) Staram się spacerować dosyć sporo w ciągu dnia i biorę mojego psiaka na spacerki :)
    Nie wyobrażam sobie siedzieć w ciąży cały czas bo jestem trenerem personalnym i ciężko mi jest siedzieć na tyłku 😅
    Ostatnie trzy dni nawróciły mi się objawy , które miałam wcześniej typu : jedzenie stoi mi w przełyku i w gardle czuje taka kluskę ! Jest to okropne 🥺 nie wiem jak się tego pozbyć ?! Może macie jakieś rady ?
    A już myślałam ze się tego pozbyłam a tutaj na nowo ehhh …
    Codziennie zmęczenie mnie bierze i śpię w ciągu dnia po godzince :)

Iwona, koło 12 tygodnia też miałam chwilowy nawrót objawów, tzn. lekkie mdłości, które wcześniej miałam koło 6-7 tygodnia. Przeszło samo z siebie ;) Koleżanka miała podobnie (dobre samopoczucie, lekki kryzys w 12 tygodniu), więc zakładam, że to taki chwilowy kryzys na koniec I trymestru :D

EDIT Ja rocznikowo 30 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 17:33

Iwona:) lubi tę wiadomość

preg.png
    👧 07.2022
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona ja 27 :) 1 dziecko ❤

• Justaaa Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 32 lata :)
    Zazdroszczę Wam ruchu. Kurde ja nie dość że na l4 to każą leżeć.
    Tak ze siedzę w domu, leżeć to nie leżę bo się nie da, na ale staram się oszczędzać.
    I już na głowę dostaje czegoś przez to. No, ale co zrobić.
    W pierwszej ciąży to długo pracowałam, bardzo dużo spacerowałam z psem, ćwiczyłam, na początku nawet jeździłam na rowerze… ehh
    Oby z czasem było lepiej😏
    A co do wagi od początku ciąży schudłam 1,5 kg, a i tak jestem mega szczupła🙈

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie w tym samym wieku :)
    Ja mam 30 lat :)

uwo99jcga0vdsd7t.png
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola już teraz mocno zaciskam ✊🏼🍀

Chciałam napisać że mam 28 ale rocznikowo już 29 🤣🤦‍♀️

Wiolala lubi tę wiadomość

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ale rocznikowo to ja mam już 33 lata. Z listopada jestem.
    Tak to się nie liczy, ja się dopiero z 32 oswajam 🤣🤣🙈

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Gońcia Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi94 wrote:
    Iwona ja 27 :) 1 dziecko ❤
    To tak jak ja, tzn rocznikowo będzie 28,ale domyślam się po nicku że Ty również i też pierwszy maluszek 🥰
    Miałam dziś sen.. Miałam śliczną córeczkę i zapomniałam, że ją mam bo była taka grzeczna 😂 Ja nie wiem skąd ja mam takie sny..
    A swoją drogą podświadomie czuje, że to będzie dziewuszka 😏

Justaaa, Sendi94 lubią tę wiadomość

• Love22 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wy młode ;) ja 36 🙈

202206271756.png

Wysłany: 6 stycznia 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gońcia wrote:
    To tak jak ja, tzn rocznikowo będzie 28,ale domyślam się po nicku że Ty również i też pierwszy maluszek 🥰
    Miałam dziś sen.. Miałam śliczną córeczkę i zapomniałam, że ją mam bo była taka grzeczna 😂 Ja nie wiem skąd ja mam takie sny..
    A swoją drogą podświadomie czuje, że to będzie dziewuszka 😏

To miałaś taki sen jak ja 😅😅🤰🏼 Miałam córeczkę i była bardzo grzeczna ! 😆

uwo99jcga0vdsd7t.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2309 wrote:
    Wiola już teraz mocno zaciskam ✊🏼🍀

Chciałam napisać że mam 28 ale rocznikowo już 29 🤣🤦‍♀️

Ja rocznikowo też 29 🙂 ale to dopiero w październiku. Zdążę urodzić jeszcze w wieku 28😅

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • mcdulka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona:) wrote:
    Wszystkie w tym samym wieku :)
    Ja mam 30 lat :)
    Nie wszystkie 😂😂😂😂. Ja jestem stara- rocznikowo35, ale jestem z końca września (ciąża to pokłosie październikowej imprezy urodzinowej).

Co do brzucha- nie mam w ogóle. Ja wyczuwam różnice- jak się kładę to się tak nie zapada jak zawsze i w spódnicach bez strechu tez czuje różnice.
    U mnie dzisiaj 14t2d, mdlosci i wymioty oraz zmęczenie nadal nie odpuszczają. Mam dość zastanawiania się co mogę zjesc żeby nie zwymiotować 😪

• mcdulka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co z grupa na FB o której kiedyś rozmawiałyśmy?

• Nika Weronika Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to chyba ja tu tylko już przytyłam +3.5 kg 13tc , brzuch wieczorem jak w 6 miesiącu. 😅

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ