Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
O ja ale zazdroszczę jakiejkolwiek aktywności u Was, co prawda pracuje, chodzę dużo po budynku ale to jednak mizerny ruch.... czekam na 2 trymestr żebym mogła ruszyć z jakimiś lekkimi treningami 😁 a co do brzuszka to mam, ale wieczorami- wzdęty jak balon 🤣
Wiola o której jutro wizyta? Bo coś mi godzina umknęła...21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
910608 wrote:CO?! Mój mózg wybuchł
Zazdroszczę siły. Ja dziś dotychczas zrobiłam 785 kroków i jak przebijam 1000 to jest sukces.
Dzięki, może to kwestia krokomierza? Też zawsze dziwią mnie te liczby, ale mam Apple watcha, więc chyba dobrze mierzy ^^' Idę do pracy 15 minut i z powrotem, więc lubię sobie mówić, że zaliczam te 30 minut - i faktycznie, zazwyczaj się spieszę i wychodzi marszNie zmienia to faktu, że obniżył mi się po pandemii pułap tlenowy (przestałam wówczas chodzić na intensywne treningi cardio i z dobrego spadł na niski), niemniej w ciąży to nie dziwota, skoro moje serce bije dla dwojga, no aż tak intensywny trening (bieżnie pod kątem) ze względu na wysoki puls jest niewskazany.
No ale jak wiecie, ja z tych, co są (na razie) w prawie bezobjawowej ciąży. Każdy przeżywa to inaczejChoć niestety ostatnio, całe szczęście jak leżałam w łóżku, zakręciło mi się w głowie, a wcześniej, tydzień temu, w restauracji, więc chyba przejdę się kontrolnie do kardiologa, bo neurologicznie wszystko powinno być okej. Jestem po rezonansie, a pierwsze mocniejsze zawroty pojawiły mi się tydzień po badaniu (a neurolog, do której zresztą wróciłam, uważa, że to raczej kardiologiczne/związane z tętnicami szyjnymi/od stresu). Ciśnienie też mam w raczej normie, oczywiście to może być kwestia ciąży, ale wolę trzymać rękę na pulsie - dosłownie
Tym bardziej że miesiąc przed ciążą, w drodze do pracy, runęłam jak długa z powodu intensywnych zawrotów, dobrze, że niczego sobie nie połamałam...
-
Ja robię między 10 a 20 tysięcy kroków dziennie codziennie, nie udaje mi się mniej
jedynie w święta u mamy to leniuchowałam, ale wtedy na łyżwach jeździłam to jakiś tam ruch był
też chcę zacząć chodzić na zajęcia zdrowy kręgosłup, jakoś nie mogę się zmotywować...
-
Sandy , Katsy piękne zdjęcia maluszków ! Ja mojego zobaczę we wtorek
Co do brzucha dziewczyny to nie mam wcale ! Płaski jak zawsze 😆 Będąc w pierwszym miesiącu ciąży nawet nie wiedziałam o ciąży i ćwiczyłam tak jak zawsze . Jedynie byłam bardzo zmęczona i kładłam się spać bardzo szybko .
Czekam do wizyty wtorkowej bo maja mi zmierzyć moja szyjkę czy się skróciła i jeśli będzie wszystko w porządku to zaczynam ćwiczyć na nowoStaram się spacerować dosyć sporo w ciągu dnia i biorę mojego psiaka na spacerki
Nie wyobrażam sobie siedzieć w ciąży cały czas bo jestem trenerem personalnym i ciężko mi jest siedzieć na tyłku 😅
Ostatnie trzy dni nawróciły mi się objawy , które miałam wcześniej typu : jedzenie stoi mi w przełyku i w gardle czuje taka kluskę ! Jest to okropne 🥺 nie wiem jak się tego pozbyć ?! Może macie jakieś rady ?
A już myślałam ze się tego pozbyłam a tutaj na nowo ehhh …
Codziennie zmęczenie mnie bierze i śpię w ciągu dnia po godzince -
Asia mam na 12:00.
Iwona ja mam 28 lat.
Co do aktywności to u mnie póki co tylko spacery do lasu. Mam w domu ta duża piłkę z kolcami ale może później coś z nią pokombinuje. Dzisiaj to nawet z domu nie wyszłam. -
Iwona:) wrote:Sandy , Katsy piękne zdjęcia maluszków ! Ja mojego zobaczę we wtorek
Co do brzucha dziewczyny to nie mam wcale ! Płaski jak zawsze 😆 Będąc w pierwszym miesiącu ciąży nawet nie wiedziałam o ciąży i ćwiczyłam tak jak zawsze . Jedynie byłam bardzo zmęczona i kładłam się spać bardzo szybko .
Czekam do wizyty wtorkowej bo maja mi zmierzyć moja szyjkę czy się skróciła i jeśli będzie wszystko w porządku to zaczynam ćwiczyć na nowoStaram się spacerować dosyć sporo w ciągu dnia i biorę mojego psiaka na spacerki
Nie wyobrażam sobie siedzieć w ciąży cały czas bo jestem trenerem personalnym i ciężko mi jest siedzieć na tyłku 😅
Ostatnie trzy dni nawróciły mi się objawy , które miałam wcześniej typu : jedzenie stoi mi w przełyku i w gardle czuje taka kluskę ! Jest to okropne 🥺 nie wiem jak się tego pozbyć ?! Może macie jakieś rady ?
A już myślałam ze się tego pozbyłam a tutaj na nowo ehhh …
Codziennie zmęczenie mnie bierze i śpię w ciągu dnia po godzince
Iwona, koło 12 tygodnia też miałam chwilowy nawrót objawów, tzn. lekkie mdłości, które wcześniej miałam koło 6-7 tygodnia. Przeszło samo z siebieKoleżanka miała podobnie (dobre samopoczucie, lekki kryzys w 12 tygodniu), więc zakładam, że to taki chwilowy kryzys na koniec I trymestru
EDIT Ja rocznikowo 30Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 17:33
Iwona:) lubi tę wiadomość
-
Ja mam 32 lata
Zazdroszczę Wam ruchu. Kurde ja nie dość że na l4 to każą leżeć.
Tak ze siedzę w domu, leżeć to nie leżę bo się nie da, na ale staram się oszczędzać.
I już na głowę dostaje czegoś przez to. No, ale co zrobić.
W pierwszej ciąży to długo pracowałam, bardzo dużo spacerowałam z psem, ćwiczyłam, na początku nawet jeździłam na rowerze… ehh
Oby z czasem było lepiej😏
A co do wagi od początku ciąży schudłam 1,5 kg, a i tak jestem mega szczupła🙈Iwona:) lubi tę wiadomość
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Sendi94 wrote:Iwona ja 27
1 dziecko ❤
Miałam dziś sen.. Miałam śliczną córeczkę i zapomniałam, że ją mam bo była taka grzeczna 😂 Ja nie wiem skąd ja mam takie sny..
A swoją drogą podświadomie czuje, że to będzie dziewuszka 😏Justaaa, Sendi94 lubią tę wiadomość
-
Gońcia wrote:To tak jak ja, tzn rocznikowo będzie 28,ale domyślam się po nicku że Ty również i też pierwszy maluszek 🥰
Miałam dziś sen.. Miałam śliczną córeczkę i zapomniałam, że ją mam bo była taka grzeczna 😂 Ja nie wiem skąd ja mam takie sny..
A swoją drogą podświadomie czuje, że to będzie dziewuszka 😏
To miałaś taki sen jak ja 😅😅🤰🏼 Miałam córeczkę i była bardzo grzeczna ! 😆 -
Asia2309 wrote:Wiola już teraz mocno zaciskam ✊🏼🍀
Chciałam napisać że mam 28 ale rocznikowo już 29 🤣🤦♀️
Ja rocznikowo też 29 🙂 ale to dopiero w październiku. Zdążę urodzić jeszcze w wieku 28😅 -
Iwona:) wrote:Wszystkie w tym samym wieku
Ja mam 30 lat
Co do brzucha- nie mam w ogóle. Ja wyczuwam różnice- jak się kładę to się tak nie zapada jak zawsze i w spódnicach bez strechu tez czuje różnice.
U mnie dzisiaj 14t2d, mdlosci i wymioty oraz zmęczenie nadal nie odpuszczają. Mam dość zastanawiania się co mogę zjesc żeby nie zwymiotować 😪