X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Gońcia Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:
    Lolita, dzięki za linki, na pewno coś tam popatrzę i spróbuję. Wierzę, że nadejdzie taki dzień kiedy będę dała radę 😅

Bumszakalaka, ależ cudowna tradycja! Ja próbowałam w tym roku ogarnąć wyjazd w Bieszczady i... poległam😪 Nie mamy auta, więc byłam skazana na transport publiczny. A nie dojeżdżają do samych gór pociągi :D Zdradzisz jak Wy to organizujecie? Gdzie dojeżdżacie? Jakie trasy polecasz? ☺

Gościa, u mnie na brzuchu jeszcze nic nie ma, żadnej linea negra. A od jakiego momentu ciązy można się jej spodziewać?

Domistr, odwagi! Będzie dobrze! Wysyłam.pozytywną energię i zaciskam kciuki 🍀🤞
    Czytałam, że pojawia się zazwyczaj w 2 lub 3 trymestrze, ale jest to kwestia indywidualna i u niektórych kobiet kreska ta jest widoczna na brzuszku o wiele wczesniej 🙂

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie linea negra była praktycznie nie widoczna w każdej ciąży.. Taka uroda i myślę że u każdej to będzie indywidualnie :)
    Też przytyłam już 1,5-2kg ale jakoś się tym nie przejmuje bo piersi dużo większe a i brzuch jak w 6 mies :p
    Choć ostatnio znów ciągle wymiotuję i to najlepsze że nie rano nawet nie w dzień tylko w nocy mnie goni :/ więc dodatkowo się nie wysypiam a to już przecież 2 trymestr :/ liczyłam że minie a się nasiliło :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 21:50

oar89jcggibdab41.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uciekajcie stąd :( tak dobrze z wami być. Ja do fb nie dołączę, nie bardzo mi się uśmiecha zakładać specjalnie konto żeby z wami tam być. Już tu specjalnie zakladalam żeby móc rozmawiać. Szkoda będzie was stracić bo już się przywiązałam. Na grupie sprzed dwóch lat dalej dziewczyny piszą i tak fajnie sprawdzać co u nich. A wiem z innych for, że jak będzie prywatną grupa to już ta upadnie. No ale jeśli wszystkie jesteście za, to nie mam nic do gadania. Rozumiem. To czasem choć dawajcie znać co u was.

202206271756.png
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do linea negra mi się pojawiła chyba gdzieś pod koniec 2 trymestru. Z 9 miesięcy (jak nie dłużej) po porodzie nadal mialam. Sutki też miałam brązowe 🤦‍♀️🙈 ale ja z tych z ciemniejsza karnacją, włosy ciemne itp. Nie wiem, czy to ma znaczenie 🤷‍♀️

Facebooka mam więc mogę dołączyć jak coś:) obojętne mi to.

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może dołączę do Facebooka, ale nie ukrywam, cenię klimat forum 😊 zdecydowanie jestem za utrzymaniem obu form!!!

Lolito, Ultra-Dżasta niestety poroniła :( opisuje to w pamiętniku na Ovufriend.

preg.png
    👧 07.2022
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUST7797 wrote:
    Lolita, jeśli masz wprawę to super jakbyś założyła grupę ❤️ Będziemy wdzięczne 🤗
    Oki, grupa założona :) Jest tajna i prywatna (nikt na fb nie może jej wyszukać, a członków grupy widzą tylko pozostali członkowie). Dołączyć do grupy można jedynie na moje zaproszenie, a żebym mogła je Wam wysłać, musimy być znajomymi na fb. Od razu po dołączeniu możecie mnie śmiało usunąć ze znajomków, nie wpłynie to na uczestnictwo w grupie. Dziewczyny, które mają ochotę dołączyć, musicie wysłać mi zaproszenie do przyjaciółek, a ja prześlę Wam dalsze instrukcje ;) Nowe osoby z forum będą mogły dołączyć do grupy na fb po co najmniej 1 miesiącu aktywności w wątku.

Love22 spokojnie, nasz lutowy wątek miał się bardzo dobrze, pomimo założonej grupy na fb. Dziewczyny w większości udzielały się i tu i na fb, ale oczywiście reguły nie ma.

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Lolito, Ultra-Dżasta niestety poroniła :( opisuje to w pamiętniku na Ovufriend.
    😢💔🖤

Qx7mp2.png
  • Izolda7913 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś dużo do nadrobienia, zaszalałyście tu dzisiaj😂
    Ja dziś kończę właśnie 31 lat i będzie to moje pierwsze dziecko🙂

Co do aktywności,wczoraj po dwóch miesiącach siedzenia na kanapie i leżenia w łóżku wróciłam w końcu na moje zajęcia z jogi 🧘‍♀️
    Ależ mam dziś zakwasy😂 było świetnie,strasznie za tym tęskniłam,myślę,że już za tydzień kupię karnet i wracam na stałe, o zajęciach zdrowy kręgosłup też myślałam,tylko muszę sprawdzić czy będą miejsca w grupie🙂

Lolita, Bumszakalaka, Moniika, Wiolala, Justaaa lubią tę wiadomość

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda7913 wrote:

Co do aktywności,wczoraj po dwóch miesiącach siedzenia na kanapie i leżenia w łóżku wróciłam w końcu na moje zajęcia z jogi 🧘‍♀️
    Ależ mam dziś zakwasy😂 było świetnie,strasznie za tym tęskniłam,myślę,że już za tydzień kupię karnet i wracam na stałe, o zajęciach zdrowy kręgosłup też myślałam,tylko muszę sprawdzić czy będą miejsca w grupie🙂

Wszystkiego najlepszego! Zdrowego i na szczęśliwego rozwiązania!!!!

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Izolda7913 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Patka💜

Właśnie doczytałam o Dzascie,strasznie mi przykro😔

• Katsy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 19 stycznia kończę 36 lat 😅 i pierwsza ciąża 😊 Aktywność fizyczna u mnie kończy się na rwzie na spacerach niestety 😜
    Linea negra u mnie zaczyna powoli być widoczna, ale mam sporo piegów na ciele, więc to pewnie ma wpływ. Brodawki też już sporo ciemniejsze.
    Ja zostanę dalej tutaj, ale na fb będzie łatwiej o tyle, że widać, kiedy pojawiają się nowe wiadomości chociaż i nie trzeba sprawdzać. Zwłaszcza, że forum ciążowe jeszcze nie jest dostępne w apce 😟 Lolita zaproszenie poszło ode mnie 😉

Lolita, Justaaa lubią tę wiadomość

3.11 ⏸ beta 93,1 5.11 beta 291,1 🥳
    10.12 jest ❤, CRL 1,95 cm 😍
    13.01 prenatalne 8,16 cm, wyniki ok ❤ 80% chłopak
    10.03 połówkowe 339g synka ❤
    23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sto lat Izolda! 🥳🥳🥳

U mnie linea negra delikatnie widoczna jakoś od 2 tygodni 🙂

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    03.01- prenatalne- synek 💙
    19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda7913 wrote:
    Najlepsze życzenia! :)

Qx7mp2.png
  • mcdulka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumszakalaka wrote:
    910608 od 5 lat co roku w tym samym terminie w sierpniu wyjeżdżamy na 2 tygodnie w Bieszczady pod namiot. W tym roku z noworodkiem to nie ma szans, więc przełożyliśmy wyjazd na czerwiec, no nie może się nie odbyć 😅 jedyna różnica taka, że pojedziemy tym razem autem a nie pociągiem, bo chyba nie dam rady (o ile kupimy do tego czasu auto, ale zakładam, że tak 😂).
    Trasa spora, bo my znad morza jesteśmy, ale nie wyobrażam sobie wakacji bez tego wyjazdu :( teraz w lutym też jedziemy. Ale nie pod namiot :P
    O matko! Znad morza w Bieszczady jeździcie? Ja mieszkam w Rzeszowie, w Bieszczady mam 2h a nie pamietam kiedy byłam 😶. Chyba na wieczorze panieńskim 3 lata temu. Za to nad morze uwielbiam jeździć. Zawsze narzekam, ze dużo ludzi, ze drogo, ze pogoda nie taka a i tak tęskni mi się za spacerami wieczorem wzdłuż morza. Nasz Bałtyk ma niepowtarzalny klimat❤️

• Nika Weronika Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita a jak Cię szukać na FB?

Sendi94 lubi tę wiadomość

• KasiaL Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona:) wrote:
    Dziewczyny w jakim wieku jesteście ? 🥺😍

Rocznikowo 33, ale urodzę jeszcze mając 32 :)

Co do grupy na fb ja jestem bardzo za.

Justaaa lubi tę wiadomość

• mcdulka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2022, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaaa, u mnie fo samo- drugi trymestr i nasilenie objawow 🤦‍♀️🤢🤮

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, widzę że rocznik 89 póki co rządzi 😁
    Właśnie się zbieram na badania krwi, całe szczęście dziś tylko morfo+mocz+tsh.

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Gońcia Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPP wrote:
    Haha, widzę że rocznik 89 póki co rządzi 😁
    Właśnie się zbieram na badania krwi, całe szczęście dziś tylko morfo+mocz+tsh.
    A jak często lekarz kieruje Was na badania typu mocz i morfologia? 🙂

• GoskaSamoska1 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, chciałam się przywitać bo chętnie dołączę do forum, tym bardziej widzę że aktywnie tutaj :-)

Chyba najstarszą będę bo mam rocznikowi już 37 lat, od 5 lat wiedzieliśmy że na ciążę nie mamy szans przez prawie nieoznaczone AMH a tu pojawił się cud - ciąża :-)
    Nawet lekarz niedowierzal po wynikach beta ;-)

Także na początku trudno było w to uwierzyc ale coraz bardziej zaczyna to do mnie docierać że się udało.

Początki były trudne bo od samego 4 tygodnia (2 dni po spóźnionym okresie) dostałam mdłości i przed 2 miesiące mdłości miałam całymi dniami, każde kilka kroków powodowało od razu wymioty. Teraz mdłości są rano i wieczorem więc zaczynam coś się ruszać z łóżka ale 1000 kroków nie przekraczam jeszcze. Większość dnia śpię, dobrze że mąż mi bardzo pomaga i wziął na siebie wszystko.

Zaczynamy 13 tydzień (12 tydzień i 1 dzień), jesteśmy już po prenatalnych i teraz czekamy na Pappa. Tak bardzo bym chciała żeby wszystko było dobrze...

Boję się jeszcze komukolwiek mówić, szczególnie w pracy ciężko (pracuje zdalnie to jestem w stanie to ukryć) ale muszę już niedługo powiedzieć żeby znaleźli zastępstwo... Mąż chciałby abym poszła od razu na L4 bo widzi jak mi ciężko, jak nie mam siły na nic... Ja boję się że jak zrezygnuje z pracy to dopiero do niczego się nie zmobilizuje... Chociaż liczę że z dnia na dzień będzie już lepiej i wkoncu wyjdę cbociaz na jakiś krótki spacer z domu.

Ps. Przyznać się kto już coś kupił dla dzidziusia? ;-)

Gońcia, Lolita, Justaaa, Moniika lubią tę wiadomość

p19udqk32h2163o8.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ