X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Gońcia Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy GoskaSamoska1, widzę że w grupie pojawiła się moja imienniczka 🙂 W takim razie ogromne gratulacje! 🥰 Dużo zdrówka i oby te męczące dolegliwości minęły jak najprędzej ☺
    Ja jeszcze się nie odważyłam, ale pewnie nadejdzie moment kiedy w końcu zrobię to z wielką radością i przyjemnością 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 08:09

• GoskaSamoska1 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mocno się tym wszystkim stresuje czy będzie ok i chyba dziś może zacznę sobie spisywać wyprawkę i pokusze się na jakiś drobny zakup - myślę żeby chociaż pieluszkę bambusowa kupić bo w lato do przykrycia dziecka się przyda :-)

Może to pomoże mi myśleć pozytywnie a nie tylko negatywnymi scenariuszami... Lekarz niby mówi że po 12 tygodniu to ciąża jest bezpieczna i nic nie wskazuje żeby miało być inaczej ale głowa robi swoje :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 08:15

p19udqk32h2163o8.png
  • Gońcia Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:
    Ja właśnie mocno się tym wszystkim stresuje czy będzie ok i chyba dziś może zacznę sobie spisywać wyprawkę i pokusze się na jakiś drobny zakup - myślę żeby chociaż pieluszkę bambusowa kupić bo w lato do przykrycia dziecka się przyda :-)

Może to pomoże mi myśleć pozytywnie a nie tylko negatywnymi scenariuszami... Lekarz niby mówi że po 12 tygodniu to ciąża jest bezpieczna i nic nie wskazuje żeby miało być inaczej ale głowa robi swoje :-(
    Rozumiem Twoje obawy mimo, że bez problemu zaszłam w ciążę i do tej pory ciąża przebiega bezproblemowo 🙂 Zawsze towarzyszy strach, obawa czy wszystko z maluchem w porządku, gdzieś z tyłu głowy plączą się takie myśli.
    Na kiedy masz wyznaczony termin porodu? 🙂

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda wszystkiego najlepszego 🙂 przepraszam, że spóźnione ale ja o 22 już śpię głębokim snem 😴

GośkaSamoska cześć 🙂 mam nadzieję, że w tym magicznym drugim trymestrze nie będziesz się tak męczyć.

Ja poproszę o kciuki. O 12 prenatalne. Tak się stresuję, że chyba zemdleje.

Gońcia, Lolita, Duzaa, 910608, Justaaa lubią tę wiadomość

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Gońcia Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Izolda wszystkiego najlepszego 🙂 przepraszam, że spóźnione ale ja o 22 już śpię głębokim snem 😴

GośkaSamoska cześć 🙂 mam nadzieję, że w tym magicznym drugim trymestrze nie będziesz się tak męczyć.

Ja poproszę o kciuki. O 12 prenatalne. Tak się stresuję, że chyba zemdleje.
    Wiolala trzymam kciuki, zobaczysz wszystko będzie dobrze! 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 08:35

Wiolala lubi tę wiadomość

• Iwona:) Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Haha nie nadążę czytać za niedługo 😅
    Izolda wszystkiego najlepszego !!! 🥳🥳🥳🥳
    Witaj Goskasamoska 1 ! Jest nas coraz więcej ! Cieszę , ze udało ci się zajść w ciąże i być pozytywnej myśli :)
    Co do porodu to moje małe maleństwo może się urodzić w urodziny mojego starego ale zobaczymy jaka nam niespodziankę zrobi :)
    Wyjazdy fajna sprawa , my myślimy pojechać sobie teraz na wakacje na tydz za granice , aby odbić sobie nasze wakacje :) podróżujemy bardzo dużo i pomyśleliśmy , ze będzie fajnie jeszcze zrobić jakiś wypad :) W kwietniu czeka mnie wypad do polski bo nie mieszkam w Pl i mam plan przyjechać i kupić sobie potrzebne rzeczy dla maluszka :)

uwo99jcga0vdsd7t.png

Wysłany: 7 stycznia 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gońcia wrote:
    Na kiedy masz wyznaczony termin porodu? 🙂

Według okresu 21 lipiec, według prenatalnych 19 lipiec.

p19udqk32h2163o8.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gońcia wrote:
    A jak często lekarz kieruje Was na badania typu mocz i morfologia? 🙂

Co wizytę. Póki co jest co 3 tygodnie, ale później będzie pewnie co miesiąc.

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️

Wysłany: 7 stycznia 2022, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gońcia wrote:
    A jak często lekarz kieruje Was na badania typu mocz i morfologia? 🙂
    My narazie mieliśmy raz po potwierdzeniu ciszy komplet badań krwi + wirusowe.

p19udqk32h2163o8.png
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:

Tak głowa jest najgorsza, niby nic się nie dzieje a czarne scenariusze i tak krążą, chyba już to się nie zmieni, ani w ciąży ani po porodzie, taki będzie nasz los 😳

Co to wakacji, to ja myśle nad krótkim urlopem w kwietniu, mam nadzieję że wypali 😉

Izolda, dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa 😘

Wiola, dzidziuś pięknie się rozwija, nic się nie martw 😘 chociaz wiem że nic nie dociera, bo musisz sama sie przekonać na badaniach, ale będzie dobrze ! ✊🏼🍀

Co to grupy na fb to jak wszystkie stąd ucieknięcie to ja do Was dołączę, na razie preferuje forum 😁

A jeżeli chodzi o zakupy to z jednej strony już bym chciała pół sklepu wykupić a z drugiej dalej mam obawy, chyba poczekam do połówkowych, później wpadnę w szał 🤭😄

Wiolala, Justaaa lubią tę wiadomość

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Izolda7913 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za życzenia 🙂

Hej Gośka,gratulacje i oby dolegliwości Ci już odpuściły 🙂

Wiolala trzymam kciuk,będzie dobrze🙂
    Ja miałam skierowanie na badania raz,teraz dostałam tylko na mocz i ta straszna glukozę,codzien to odkładam,ale już we wtorek najpóźniej będę musiała pójść bo w czwartek wizyta 😂

Wiolala lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 stycznia 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda7913 wrote:
    Dziewczyny dziękuję za życzenia 🙂

Hej Gośka,gratulacje i oby dolegliwości Ci już odpuściły 🙂

Wiolala trzymam kciuk,będzie dobrze🙂
    Ja miałam skierowanie na badania raz,teraz dostałam tylko na mocz i ta straszna glukozę,codzien to odkładam,ale już we wtorek najpóźniej będę musiała pójść bo w czwartek wizyta 😂
    Który tydzień że już na krzywa cukrowa?

p19udqk32h2163o8.png

Wysłany: 7 stycznia 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14t2d, też się zdziwiłam,że tak szybko🙄

Wysłany: 7 stycznia 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę poszukać sobie lekarza prowadzącego bo aktualny jest z przypadku tylko z kliniki i do tej wizyty chce zrobić sobie podstawowe badania moczu i krwi... A jeszcze nie wiem jak to zrobić bo chyba umrę... Ja muszę co 2h jeść drobne posiłki bo inaczej to wymiotuje, w środku się trzepie itd :-(

p19udqk32h2163o8.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam 3 body na 68 cm, bo z długim rękawem ☺️

Dziś doszczepiam się trzecią dawką na Covid. Trzymajcie kciuki za brak efektów ubocznych!l

Lolita, 910608, KasiaL, Wiolala, Justaaa lubią tę wiadomość

preg.png
    👧 07.2022

Wysłany: 7 stycznia 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Ja kupiłam 3 body na 68 cm, bo z długim rękawem ☺️

Dziś doszczepiam się trzecią dawką na Covid. Trzymajcie kciuki za brak efektów ubocznych!l
    No właśnie mi za miesiąc będą przypominali o 3 dawce i sama nie wiem czy się szczepić czy czekać...

p19udqk32h2163o8.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda wszystkiego najlepszego!!

Witaj Gośka Samoska! :) a znasz już płeć po prenatalnych? Wpadasz na 1 stronę :)

Powwiem Wam że też mam zagwozdkę ze szczepieniem bo już mi wychodzi, rozmawiałam z lekarka i mówi że po skończonym 14 tyg śmiało mogę się szczepić ale jakoś tak się boję. Sama siebie zaczepiłam 2 dawkami no ale teraz to już nie jestem sama...

Izolda7913 lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png

Wysłany: 7 stycznia 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka to u mnie to samo,jak nie zjem co 2-3 godziny i zrobię się choć odrobinę głodna to już wymiotów nie umiem powstrzymać 🙄
    Dlatego tak odkładam to badanie.

U mnie że szczepieniem powiedzieli że mam się wstrzymać do skończonego 17 tygodnia ciąży,także gdzie koniec stycznia się pewnie zaszczepie🙂

Daisy trzymam kciuki,daj znać jak się będziesz czuła 🙂

Wysłany: 7 stycznia 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Witaj Gośka Samoska! :) a znasz już płeć po prenatalnych?.

Lekarz uznał że miał trudne warunki do badań prenatalnych, dzidziuś się ruszał ale nie chciał się obrócić żeby lekarz mógł go lepiej zobaczyć także nie wiemy. Jakby miał zgadywać to by powiedział chłopiec ale to wróżenie na tym etapie i po tak ułożonym dzidziusiu. Mamy już córeczkę więc fajnie jakby został synek :-)

p19udqk32h2163o8.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zwolenniczką szczepień, ale czuję podskórny stres, niemniej sporo czytałam, szczepiły się moje koleżanki w ciąży, więc jakoś mi raźniej. Covid w ciąży bywa groźny, to nieprzewidywalna choroba, wolę być zabezpieczona. Najlepiej pogadać z lekarzem :)

Plusem późniejszego szczepienia jest na pewno większa szansa na danie przeciwciał dzidziusiowi, ale drugą dawkę miałam dość dawno, mam kontakt z pracy z wieloma ludźmi i czuję, że zyskam sporo spokoju psychicznego ;)

Będę oczywiście dawała znać 😊

Izolda7913, Justaaa lubią tę wiadomość

preg.png
    👧 07.2022
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ