Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas niby też jest wszystko ok. Na 80% chłopiec
długość 7cm. Wszystko dobrze ale martwi mnie przezierność karkowa 2.4mm czyli na granicy normy. Mam zrobić pappa koniecznie i dosłać lekarzowi żeby wyliczył ryzyka. Mąż mógł być ze mną w gabinecie i bardzo się cieszył 🙂 ja też cieszę się, że mógł zobaczyć na żywo nasze dziecko i posłuchać serca 🙂
Daisy___, Moniika, mcdulka, PatkaPP, myszajda, Justaaa lubią tę wiadomość
-
Hej. Długo się zastanawiałam czy w ogole pisać,czy znowu nie poronie. Termin mam na 31 lipiec, to moja piata ciaza, prawie dwulatek na pokladzie, 3 poronienia w tym ostatnie we wrzesniu. W tej ciazy tez plamienia wiec sie boje ze znowu strace ta ciaze
1 pozamaciczna- usuniety prawy jajowod, druga w 14 tc prawdopodobnie bezczaszkowiec, nasteonie zdrowy synek ❤️ i wrzesniowa ciaza to zaśniad czesciowy plus trisomia 13... teraz strach okropny
mcdulka lubi tę wiadomość
-
Ja dziś miałam jechać na prenatalne na 15 i czekać żeby lekarz mnie przyjął wczesniej bo jestem dopiero 16sta, ale oczywiście coś musiało pójść nie tak. Mam nadzieję, że tam w ogóle dotrę dzisiaj. Siedziałam przy kompie, gorąco mi strasznie bylo. Wstałam i było mi bardzo słabo, obijalam się o ściany. Potem jeszcze gorzej. Zwymiotowałam, chwilę było lepiej.. potem wypiłam trochę jogurtu i piłam wodę. Znowu zwymiotowałam. Chwile lepiej, jadłam chrupki mlodej żeby coś suchego na szybko bo ledwo się przemieszczałam. No i znowu zwymiotowałam.. Leze i już nic nie pije i nie jem. Maz wrocil bo nie jestem w stanie się zajmować dzieckiem tak mi słabo.. akurat dziś jak mam wizytę 😩 wczesniej miewałam mdłości, ale już były coraz mniejsze, zero wymiotów. Od 11 to trwa, dalej leze. Mam zamiar coś zjeść w lozku i może się uleży żebym do tego lekarza pojechała..😔
Dziewczyny zazdro, że już po wizytach i gratuluje 🙏
Ja stosuje ten sam żel do higieny co wcześniej, a w tamtej ciąży smarowałam się po basenie itp. Provag żelem. Raz jak nie było mojego żelun, kupiłam inny i miałam jakieś podrażnienie. Spytałam gina to mnie skrytykował, że jak miałam dobry to mogłam nie zmieniać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 16:07
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Lola098 wrote:Hej. Długo się zastanawiałam czy w ogole pisać,czy znowu nie poronie. Termin mam na 31 lipiec, to moja piata ciaza, prawie dwulatek na pokladzie, 3 poronienia w tym ostatnie we wrzesniu. W tej ciazy tez plamienia wiec sie boje ze znowu strace ta ciaze
1 pozamaciczna- usuniety prawy jajowod, druga w 14 tc prawdopodobnie bezczaszkowiec, nasteonie zdrowy synek ❤️ i wrzesniowa ciaza to zaśniad czesciowy plus trisomia 13... teraz strach okropny
-
Witaj Lola mam nadzieję, że tym razem urodzisz zdrowego dzidziusia w lipcu
Monika jak na złość dziś tak się czujeszmam nadzieję, że dotarłaś na badanie
Lola098, GoskaSamoska1 lubią tę wiadomość
-
Lola098 wrote:Za dwa tyg w czw 20go a wizyte dopiero 17go. To czekanie mnie dobija, mam detektor wiec sprawdzam sobie, ale czasem ciezko jeszcze zlapac serduszko. Dzisiaj 10+5
-
GoskaSamoska1 wrote:Masz jakiś godny polecenia ten detektor? Myślę nad zakupem i mam mieszane uczucia.
-
Lola098 wrote:Mam zwykly angel sounds, w tej donoszonej ciazy z synkiem uzywalam poki nie zaczelam czyc ruchow. Teraz szybko znalazlam, bo juz w pon, czyli 10+1 ale dlugo czasem schodzi. Ale uspokaja, po przejsciach polecam
-
Ja też mam angel sounds. W środę dopiero mi przyszedł i miałam problem żeby znaleźć to trochę panika była ale tez miałam świadomość że ciężko takiego brzdąca złapać. Ale wczoraj i rano i wieczorem znalazłam, najpiękniejsza muzyka na świecie 🥰
Gońcia, Lola098, Justaaa lubią tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Ja obawiam się, że również będę musiała zaopatrzył się w detektor, bo mam łożysko na przedniej ścianie macicy. Może to powodować, że ruchy są rzadziej i słabiej wyczuwalne 🙂 Tak czytałam, ale może któraś z mam miała tak samo i może powiedzieć coś o swoich doświadczeniach? ☺
-
Wiola ja już trochę lepiej, ale do lekarza nie pojechałam. U niego są dwie kolejki. Mialam plan jechać przed czasem i zająć kolejkę bez rejestracji, ale nie dałam rady więc teraz muszę czekać na swoją kolej. A ta przyjdzie bardzo późno bo jestem jedna z ostatnich na liście. Pojade może po 20 dopiero. Chciałam wejść wcześniej, ale wyszło jak zwykle 🤷♀️🤦♀️
Wykończę się ze stresu do tej pory. Wiola, a gdyby nie ta przeziernosc to nie robiłabyś pappy?
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Dziewczyny ja doczytałam, że u mnie łożysko na przedniej ścianie nisko, to dobrze czy nie? Bo lekarz nic nie mówił, a czytając Google to same wiecie 🤯
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 19:17
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Moniika wrote:Wiola ja już trochę lepiej, ale do lekarza nie pojechałam. U niego są dwie kolejki. Mialam plan jechać przed czasem i zająć kolejkę bez rejestracji, ale nie dałam rady więc teraz muszę czekać na swoją kolej. A ta przyjdzie bardzo późno bo jestem jedna z ostatnich na liście. Pojade może po 20 dopiero. Chciałam wejść wcześniej, ale wyszło jak zwykle 🤷♀️🤦♀️
Wykończę się ze stresu do tej pory. Wiola, a gdyby nie ta przeziernosc to nie robiłabyś pappy?
No właśnie zastanawiałam się nad tym i w sumie nie wiem ale teraz wiem, że muszę bo będę niespokojna. Lekarz kazał to zrobię.
Ale późno masz wizytę, dobrze że już lepiej się czujesz przynajmniejMoniika lubi tę wiadomość
-
Gońcia wrote:Ja obawiam się, że również będę musiała zaopatrzył się w detektor, bo mam łożysko na przedniej ścianie macicy. Może to powodować, że ruchy są rzadziej i słabiej wyczuwalne 🙂 Tak czytałam, ale może któraś z mam miała tak samo i może powiedzieć coś o swoich doświadczeniach? ☺
-
Wiolala wrote:No właśnie zastanawiałam się nad tym i w sumie nie wiem ale teraz wiem, że muszę bo będę niespokojna. Lekarz kazał to zrobię.
Ale późno masz wizytę, dobrze że już lepiej się czujesz przynajmniejWiolala lubi tę wiadomość
-
Czyli jak widać, w kwestii tego łożyska to też kwestia indywidualna ☺ Dwie kobietki i zupełnie różne zdania, doświadczenia. Zobaczymy jak to będzie, fajnie byłoby poczuć ruchy maluszka i kopniaki zwłaszcza, że to moja pierwsza ciąża. Nie ukrywam, że wyczekuję aby to przeżyć 🥰
Bumszakalaka lubi tę wiadomość
-
Lola098 wrote:Ja tez robie pappa ale ja dostalam na nfz skierowanie, wiele osob mowi ze to tylko statystyki i im starsza kobeita tym gorsze. A nt sie nie przejmuj, moja znajomej corka tez miala w gornej granicy i zdrowa jest
Dziękuję. W normie to w normiecieszę się, że dzidziuś rośnie i się rozwija, to najważniejsze ♥️