X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niby też jest wszystko ok. Na 80% chłopiec :) długość 7cm. Wszystko dobrze ale martwi mnie przezierność karkowa 2.4mm czyli na granicy normy. Mam zrobić pappa koniecznie i dosłać lekarzowi żeby wyliczył ryzyka. Mąż mógł być ze mną w gabinecie i bardzo się cieszył 🙂 ja też cieszę się, że mógł zobaczyć na żywo nasze dziecko i posłuchać serca 🙂

Daisy___, Moniika, mcdulka, PatkaPP, myszajda, Justaaa lubią tę wiadomość

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Długo się zastanawiałam czy w ogole pisać,czy znowu nie poronie. Termin mam na 31 lipiec, to moja piata ciaza, prawie dwulatek na pokladzie, 3 poronienia w tym ostatnie we wrzesniu. W tej ciazy tez plamienia wiec sie boje ze znowu strace ta ciaze :( 1 pozamaciczna- usuniety prawy jajowod, druga w 14 tc prawdopodobnie bezczaszkowiec, nasteonie zdrowy synek ❤️ i wrzesniowa ciaza to zaśniad czesciowy plus trisomia 13... teraz strach okropny

mcdulka lubi tę wiadomość

• Moniika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam jechać na prenatalne na 15 i czekać żeby lekarz mnie przyjął wczesniej bo jestem dopiero 16sta, ale oczywiście coś musiało pójść nie tak. Mam nadzieję, że tam w ogóle dotrę dzisiaj. Siedziałam przy kompie, gorąco mi strasznie bylo. Wstałam i było mi bardzo słabo, obijalam się o ściany. Potem jeszcze gorzej. Zwymiotowałam, chwilę było lepiej.. potem wypiłam trochę jogurtu i piłam wodę. Znowu zwymiotowałam. Chwile lepiej, jadłam chrupki mlodej żeby coś suchego na szybko bo ledwo się przemieszczałam. No i znowu zwymiotowałam.. Leze i już nic nie pije i nie jem. Maz wrocil bo nie jestem w stanie się zajmować dzieckiem tak mi słabo.. akurat dziś jak mam wizytę 😩 wczesniej miewałam mdłości, ale już były coraz mniejsze, zero wymiotów. Od 11 to trwa, dalej leze. Mam zamiar coś zjeść w lozku i może się uleży żebym do tego lekarza pojechała..😔

Dziewczyny zazdro, że już po wizytach i gratuluje 🙏

Ja stosuje ten sam żel do higieny co wcześniej, a w tamtej ciąży smarowałam się po basenie itp. Provag żelem. Raz jak nie było mojego żelun, kupiłam inny i miałam jakieś podrażnienie. Spytałam gina to mnie skrytykował, że jak miałam dobry to mogłam nie zmieniać:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 16:07

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • mcdulka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola098 wrote:
    Hej. Długo się zastanawiałam czy w ogole pisać,czy znowu nie poronie. Termin mam na 31 lipiec, to moja piata ciaza, prawie dwulatek na pokladzie, 3 poronienia w tym ostatnie we wrzesniu. W tej ciazy tez plamienia wiec sie boje ze znowu strace ta ciaze :( 1 pozamaciczna- usuniety prawy jajowod, druga w 14 tc prawdopodobnie bezczaszkowiec, nasteonie zdrowy synek ❤️ i wrzesniowa ciaza to zaśniad czesciowy plus trisomia 13... teraz strach okropny
    W głowie mi się nie mieści ile Ty wycierpialas! Kiedy masz badania prenatalne?

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dwa tyg w czw 20go a wizyte dopiero 17go. To czekanie mnie dobija, mam detektor wiec sprawdzam sobie, ale czasem ciezko jeszcze zlapac serduszko. Dzisiaj 10+5

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lola mam nadzieję, że tym razem urodzisz zdrowego dzidziusia w lipcu :)
    Monika jak na złość dziś tak się czujesz :( mam nadzieję, że dotarłaś na badanie

Lola098, GoskaSamoska1 lubią tę wiadomość

age.png
  • GoskaSamoska1 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola098 wrote:
    Za dwa tyg w czw 20go a wizyte dopiero 17go. To czekanie mnie dobija, mam detektor wiec sprawdzam sobie, ale czasem ciezko jeszcze zlapac serduszko. Dzisiaj 10+5
    Masz jakiś godny polecenia ten detektor? Myślę nad zakupem i mam mieszane uczucia.

p19udqk32h2163o8.png
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:
    Masz jakiś godny polecenia ten detektor? Myślę nad zakupem i mam mieszane uczucia.
    Mam zwykly angel sounds, w tej donoszonej ciazy z synkiem uzywalam poki nie zaczelam czyc ruchow. Teraz szybko znalazlam, bo juz w pon, czyli 10+1 ale dlugo czasem schodzi. Ale uspokaja, po przejsciach polecam

• GoskaSamoska1 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola098 wrote:
    Mam zwykly angel sounds, w tej donoszonej ciazy z synkiem uzywalam poki nie zaczelam czyc ruchow. Teraz szybko znalazlam, bo juz w pon, czyli 10+1 ale dlugo czasem schodzi. Ale uspokaja, po przejsciach polecam
    A nie panikujesz niepotrzebnie jak nie umiesz znaleźć tetna?

p19udqk32h2163o8.png
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:
    A nie panikujesz niepotrzebnie jak nie umiesz znaleźć tetna?
    Panikuje, ale wstaje i zaraz znowu próbuje. Mam świadomość ze jest takie male dziedziatko ze moge nie zlapac w zależności jak sie obróci

• Asia2309 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam angel sounds. W środę dopiero mi przyszedł i miałam problem żeby znaleźć to trochę panika była ale tez miałam świadomość że ciężko takiego brzdąca złapać. Ale wczoraj i rano i wieczorem znalazłam, najpiękniejsza muzyka na świecie 🥰

Gońcia, Lola098, Justaaa lubią tę wiadomość

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Gońcia Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obawiam się, że również będę musiała zaopatrzył się w detektor, bo mam łożysko na przedniej ścianie macicy. Może to powodować, że ruchy są rzadziej i słabiej wyczuwalne 🙂 Tak czytałam, ale może któraś z mam miała tak samo i może powiedzieć coś o swoich doświadczeniach? ☺

• Moniika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola ja już trochę lepiej, ale do lekarza nie pojechałam. U niego są dwie kolejki. Mialam plan jechać przed czasem i zająć kolejkę bez rejestracji, ale nie dałam rady więc teraz muszę czekać na swoją kolej. A ta przyjdzie bardzo późno bo jestem jedna z ostatnich na liście. Pojade może po 20 dopiero. Chciałam wejść wcześniej, ale wyszło jak zwykle 🤷‍♀️🤦‍♀️
    Wykończę się ze stresu do tej pory. Wiola, a gdyby nie ta przeziernosc to nie robiłabyś pappy?

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Domistr Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja doczytałam, że u mnie łożysko na przedniej ścianie nisko, to dobrze czy nie? Bo lekarz nic nie mówił, a czytając Google to same wiecie 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 19:17

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniika wrote:
    Wiola ja już trochę lepiej, ale do lekarza nie pojechałam. U niego są dwie kolejki. Mialam plan jechać przed czasem i zająć kolejkę bez rejestracji, ale nie dałam rady więc teraz muszę czekać na swoją kolej. A ta przyjdzie bardzo późno bo jestem jedna z ostatnich na liście. Pojade może po 20 dopiero. Chciałam wejść wcześniej, ale wyszło jak zwykle 🤷‍♀️🤦‍♀️
    Wykończę się ze stresu do tej pory. Wiola, a gdyby nie ta przeziernosc to nie robiłabyś pappy?

No właśnie zastanawiałam się nad tym i w sumie nie wiem ale teraz wiem, że muszę bo będę niespokojna. Lekarz kazał to zrobię.
    Ale późno masz wizytę, dobrze że już lepiej się czujesz przynajmniej

Moniika lubi tę wiadomość

age.png
  • mcdulka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gońcia wrote:
    Ja obawiam się, że również będę musiała zaopatrzył się w detektor, bo mam łożysko na przedniej ścianie macicy. Może to powodować, że ruchy są rzadziej i słabiej wyczuwalne 🙂 Tak czytałam, ale może któraś z mam miała tak samo i może powiedzieć coś o swoich doświadczeniach? ☺
    Niestety jest to prawda. Bardzo późno czułam ruchy (jakoś w 23tc) i czułam je bardziej „w środku”- jakby dziecko kopało w szyjkę macicy. Potem jak już była wieksza to czułam bardziej takie przeciągnie, pełzanie. Typowych kopniaków i falującego brzucha nie doświadczyłam. Z tym, ze ja miałam malutki brzuch i dziecko dodatkowo miejsca nie miało.

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    No właśnie zastanawiałam się nad tym i w sumie nie wiem ale teraz wiem, że muszę bo będę niespokojna. Lekarz kazał to zrobię.
    Ale późno masz wizytę, dobrze że już lepiej się czujesz przynajmniej
    Ja tez robie pappa ale ja dostalam na nfz skierowanie, wiele osob mowi ze to tylko statystyki i im starsza kobeita tym gorsze. A nt sie nie przejmuj, moja znajomej corka tez miala w gornej granicy i zdrowa jest

Wiolala lubi tę wiadomość

• Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciekawe z tym łożyskiem, bo ja miałam na przedniej ścianie w obu ciążach, ale ruchy normalnie czułam od około 16 tygodnia i kopniaki były później też konkretne :D

• Gońcia Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak widać, w kwestii tego łożyska to też kwestia indywidualna ☺ Dwie kobietki i zupełnie różne zdania, doświadczenia. Zobaczymy jak to będzie, fajnie byłoby poczuć ruchy maluszka i kopniaki zwłaszcza, że to moja pierwsza ciąża. Nie ukrywam, że wyczekuję aby to przeżyć 🥰

Bumszakalaka lubi tę wiadomość

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola098 wrote:
    Ja tez robie pappa ale ja dostalam na nfz skierowanie, wiele osob mowi ze to tylko statystyki i im starsza kobeita tym gorsze. A nt sie nie przejmuj, moja znajomej corka tez miala w gornej granicy i zdrowa jest

Dziękuję. W normie to w normie :) cieszę się, że dzidziuś rośnie i się rozwija, to najważniejsze ♥️

age.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ