Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja również miałam poprzednio łożysko n przedniej ścianie, ruchy poczułam ok. 20 tygodnia dopiero. Z kopniakami nie mam porównania czy czuć słabiej czy mocniej, ale brzuch mi sporo falował.
Gońcia lubi tę wiadomość
-
Wiolala wrote:U nas niby też jest wszystko ok. Na 80% chłopiec
długość 7cm. Wszystko dobrze ale martwi mnie przezierność karkowa 2.4mm czyli na granicy normy. Mam zrobić pappa koniecznie i dosłać lekarzowi żeby wyliczył ryzyka. Mąż mógł być ze mną w gabinecie i bardzo się cieszył 🙂 ja też cieszę się, że mógł zobaczyć na żywo nasze dziecko i posłuchać serca 🙂
U nas również na badaniu mógł być obecny mój narzeczony, zobaczył maluszka i usłyszał serduszko ❣️
-
Dziewczyny, których nie przyjęłam jeszcze na fb, wyślijcie mi na priv link do swojego profilu, to ja Wam wyślę zaproszenie. Nie widzę niektórych próśb, nie mam pojęcia dlaczego.
Nie ma sztywnych norm przezierności, przede wszystkim różnią się w zależności od długości płodu I chyba tc, z tego co kojarzę. Mi wyszła przezierność 2,2 mm i ryzyko niskie. W poprzedniej ciąży mialam 2,0mm. Oba badania robiłam ok 13 tc. -
Gońcia wrote:A jakie są normy co do przezierności? U mnie było 1,3 mm. Wygląda w porządku?
U nas również na badaniu mógł być obecny mój narzeczony, zobaczył maluszka i usłyszał serduszko ❣️
To zależy od tc bo im większy crl to automatycznie trochę większa przezierność. Norma niby do 2.5 ale w niektórych miejscach piszą,że dopiero powyżej 2,9 jest to gorszy wynik. -
Lolita wysłałam przed chwilą zaproszenie. Wiola Krr mój profil. Jak już pisałam wcześniej konto którego nie używam, jedynie do Messenger więc nie zdziw się, że nie mam znajomych
Lolita lubi tę wiadomość
-
Hej, możemy dołączyć? Termin na 21 lipca, dzisiaj W poniedziałek mamy prenatalne i bardzo się denerwuje. Obecnie szyjka 3 cm i jestem na dupku asparginie i acardzie, dodatkowo euhtyrox i cukrzyca ciazowa 😉
Czy któraś z Was też miała taka szyjke i było wszystko ok? Mam dużo odpoczywać, jak będzie się skracać to szpitalDomistr lubi tę wiadomość
-
Właśnie weszłam do domu. Opłacało się jechać, były pustki, lekarz jednak nie idzie na urlop 😁 zrobil mi nawet usg 3d, polecił zrobić pappe więc jak zrobię to pójdę jeszcze z wynikami do niego. Przeziernosc 1 mm, wszystko na swoim miejscu, krwiak prawie się wchłonął. Jeszcze chwila i będę schodzić z duphastonu. Termin porodu wychodzi na 21.07
płeć raczej nieznana, skłaniał się ku dziewczynce.
Edit. Lekarz stwierdził, że to po drożdżówce mnie tak "pozamiatało". Ostatnio czesto boli mnie żołądek i mam niewielką zgage.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 23:14
mcdulka, Daisy___, myszajda, Justaaa, PatkaPP, Domistr, Izolda7913, Love22, Asia2309, Gońcia, Wiolala, Lolita, Lola098, JUST7797, Sendi94, 910608, Duzaa lubią tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Czy Was też tak boli brzuch przy siedzeniu? Ja 2 miesiące przeleżałam w łóżku - dosłownie jedyna trasa to było wc. Teraz w południe mdłości po malu przechodzą i zauważyłam że oprócz tego że nie mam na nic siły i ochoty to nie za bardzo umiem siedzieć. Po chwili mnie brzuch boli i muszę się położyć. Nie wydaje mi się to normalne. Możecie coś poradzić ze swojego doświadczenia?
-
GoskaSamoska1 wrote:Czy Was też tak boli brzuch przy siedzeniu? Ja 2 miesiące przeleżałam w łóżku - dosłownie jedyna trasa to było wc. Teraz w południe mdłości po malu przechodzą i zauważyłam że oprócz tego że nie mam na nic siły i ochoty to nie za bardzo umiem siedzieć. Po chwili mnie brzuch boli i muszę się położyć. Nie wydaje mi się to normalne. Możecie coś poradzić ze swojego doświadczenia?
W sumie to nie zauważyłam żeby brzuch mnie bolał jak siedzę. A kiedy masz wizytę żeby zapytać o to lekarza? -
Wiolala wrote:W sumie to nie zauważyłam żeby brzuch mnie bolał jak siedzę. A kiedy masz wizytę żeby zapytać o to lekarza?
Za dwa tygodnie u nowego lekarza więc napewno zapytam. Mówiłam to mojemu na prenatalnych ale powiedział że każdy ból brzucha w ciąży jest normalny... Ale niestety nie mam zaufania do tego lekarza więc chciałam podpytać was w praktyce jak to wyglądaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 08:58
-
GoskaSamoska1 mnie bolał brzuch od początku, trochę wysiłku i musiałam odpocząć. Długo siedzieć nie mogę. Ale ból był taki wiesz,Nie najmocniejszy, w skali 1-10 To jakieś 7/8. Ale ja tak mam w każdej ciąży i dla mnie mnie taki ból jest czymś normalnym o ile nie twradnieje brzuch. Teraz te bóle żołądka kotore miałam to było coś nowego zwłaszcza to twardnienie brzucha i tym się martwiłam. Ale każda jest inna więc wiadomo, że najlepiej upewnić się jeszcze u lekarza.
-
Love22 wrote:GoskaSamoska1 mnie bolał brzuch od początku, trochę wysiłku i musiałam odpocząć. Długo siedzieć nie mogę. Ale ból był taki wiesz,Nie najmocniejszy, w skali 1-10 To jakieś 7/8. Ale ja tak mam w każdej ciąży i dla mnie mnie taki ból jest czymś normalnym o ile nie twradnieje brzuch. Teraz te bóle żołądka kotore miałam to było coś nowego zwłaszcza to twardnienie brzucha i tym się martwiłam. Ale każda jest inna więc wiadomo, że najlepiej upewnić się jeszcze u lekarza.
Dokładnie, nie jest to jakiś mega mocny bol ale poprostu boli i źle mi się siedzi... A co do twardnienia brzucha to obawiam się że mam choć nie wiem jak rozpoznać twardy brzuch od poprostu wzdęty. Rano jest ok a czym później czuje się jak napompowany balon... -
GoskaSamoska1 wrote:Dokładnie, nie jest to jakiś mega mocny bol ale poprostu boli i źle mi się siedzi... A co do twardnienia brzucha to obawiam się że mam choć nie wiem jak rozpoznać twardy brzuch od poprostu wzdęty. Rano jest ok a czym później czuje się jak napompowany balon...
GoskaSamoska1 lubi tę wiadomość