X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • GoskaSamoska1 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domistr wrote:
    Na pewno mam już upatrzony wozek, marzył mi się już jak jeszcze w ciąży nie byłam 😍
    Pochwalisz się jaki?

Domistr lubi tę wiadomość

p19udqk32h2163o8.png
  • Gońcia Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love22 wrote:
    Goncia możliwe że już nie jest, ja miałam z nim styczność raz 7 lat temu i wtedy dostałam receptę od lekarki.

Wczoraj i dziś miałam pierwsze dni bez bólu brzucha :) oby już tak zostało. Od środy zaczęłam 2 trymestr.
    Czyli w środę rozpoczęłas 14 tydzień, tak? 🙂 Super, oby dobre samopoczucie dopisywało możliwie najdłużej 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 18:22

• Katsy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byliśmy z moim narzeczonym w bobowózki potestować. Decyzja zapadła 😁 będzie muuvo quick 3.0 Lekki praktyczny, łatwa obsługa. I cena nawet dobra. Prenatalne umówione na środę po południu. W poniedziałek dowiem się, na którą. Już się nie mogę doczekać 😁

PatkaPP, Domistr, 910608, Wiolala, Lola098, Moniika, Justaaa lubią tę wiadomość

3.11 ⏸ beta 93,1 5.11 beta 291,1 🥳
    10.12 jest ❤, CRL 1,95 cm 😍
    13.01 prenatalne 8,16 cm, wyniki ok ❤ 80% chłopak
    10.03 połówkowe 339g synka ❤
    23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • Domistr Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:
    Pochwalisz się jaki?
    Jasne, to nie tajemnica 😀 model to Anex E Type A tak wygląda 😉 co do koloru to jeszcze na 100% nie jestem zdecydowana, ale ten raczej najbardziej nam obojgu odpowiada 😁 fajny na lato i dla obu płci pasuje 🙂
    80f04587c90e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 19:02

Wiolala, Lola098, Moniika, Sendi94, Justaaa, PatkaPP lubią tę wiadomość

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I anex i muuvo jest polecany :)
    Ja mam z synka adamex luciano ale spacerowke szybko zmienilam na inną, lzejsza.
    Skad w ogole dziewczyny jestescie? Ja z rzeszowa

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie z ubranek wiele nie będę kupowac,bo z synka mam wiele ubran unisex. A jesli bedzie syn to juz calkiem wszystko mam, dokupie tylko kilka nowych ubranek na poczatek i jakis otulacz bambusowy albo lniany, szumisia bo moj dwulatek nadal uzywa i warkocz do lozeczka :)

• mcdulka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola098 wrote:
    I anex i muuvo jest polecany :)
    Ja mam z synka adamex luciano ale spacerowke szybko zmienilam na inną, lzejsza.
    Skad w ogole dziewczyny jestescie? Ja z rzeszowa
    Ja tez! U kogo prowadzisz ciąże?

• Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie zamierzam szaleć, wózek mam tylko gondolę dokupię, fotelik mamy, pieluszki też, chusty różne, nosidła, nawet łóżeczko stoi w piwnicy, ale nie planuję używać 😅 zamierzam karmić piersią, więc butelki i smoczki też odpadają. Ubranka muszę przejrzeć, bo najmniejsze rozmiary mam grudniowe. Pewnie sobie coś po zamawiam na vinted, kupię jakiś kocyk i pieluszki bambusowe. Nie mam na czym się wyżyć zakupowo 😅

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mcdulka wrote:
    Ja tez! U kogo prowadzisz ciąże?
    Chechlinski w luxmedzie a Ty?

• mcdulka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola098 wrote:
    Chechlinski w luxmedzie a Ty?
    Dorski. Prenatalane robiłam u Góry w Galenie.
    W którym luxmedzie przyjmuje Chechlinski? Myślałam żeby wykupić pakiet ubezpieczeniowy w luxmedzie na początku ciąży, ale jak sprawdzałam to nie było żadnego dobrego lekarza i zrezygnowałam (bardziej zależało mi na pakietach badań, ale jakiś lekarz te badania musi zlecić w ramach pakietu). U Chechlinskiego koleżanka prowadziła ciąże i baaaardzo sobie chwaliła.

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym kolo stacji pks glownej. O dorskim tez slyszalam, on chyba na placu wolności gdzies przykmuje?
    Góra to tez super specjalista ;) a w galenie robilam usg piersi

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam do nadrobienia :) wylądowaliśmy z mężem w górach i nie miałam czasu nawet zaglądać, widziałam że pojawiły się 3 nowe dziewczyny więc witajcie! Zobaczcie proszę czy dobrze wpisałam na 1 stronę Was a jeśli kogoś pominęłam przepraszam! Dajcie znać :)
    Co do wyprawki to z mojego doświadczenia wynika że... Życie wszystko weryfikuje :) przy synku rzeczy które wydawały mi się zbędne okazały się bardzo przydatne i odwrotnie. Nie zawsze jesteśmy w stanie zrealizować nasze założenia i myślę że dobrze się z tym pogodzić i na nic nie nastawiać żeby potem uniknąć rozczarowania.

Lola098, Justaaa, 910608, PatkaPP lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • mcdulka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola098 wrote:
    W tym kolo stacji pks glownej. O dorskim tez slyszalam, on chyba na placu wolności gdzies przykmuje?
    Góra to tez super specjalista ;) a w galenie robilam usg piersi
    Tak, na Placu Wolności przyjmuje. Bez niego pewnie nie byłabym w ciąży. Poprzednia ciąże prowadziłam u Szpejankowskiego i nie polecam. Pomimo ze jest jedynym specjalista w Rzeszowie który posiada certyfiakt FMF dla badań połówkowych to nie zobaczył wady nerek córki (a było to do zobaczenia w ciąży).

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety chyba zawsze są zastrzeżenia do lekarzy :(
    Prenatalne mam w profamilii u szajnera

• mcdulka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola098 wrote:
    Niestety chyba zawsze są zastrzeżenia do lekarzy :(
    Prenatalne mam w profamilii u szajnera
    On taki milczący i niezbyt dziewczynki lubi 😂. Koleżanka spodziewa się chłopca i ostatnio na połówkowych słuchała jak to jej syn będzie miał przewalone przez te okropne baby 😂😂😂

Lola098 lubi tę wiadomość

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mcdulka wrote:
    On taki milczący i niezbyt dziewczynki lubi 😂. Koleżanka spodziewa się chłopca i ostatnio na połówkowych słuchała jak to jej syn będzie miał przewalone przez te okropne baby 😂😂😂
    Czytalam opinie keidys. Ale ja juz bylam na prenatalnych i polowkowych u niego w ciazy z synkiem i w sumie nic nie mowil hehe,o plec tez wtedy nie zapytalam ze stresu

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Ale miałam do nadrobienia :) wylądowaliśmy z mężem w górach i nie miałam czasu nawet zaglądać, widziałam że pojawiły się 3 nowe dziewczyny więc witajcie! Zobaczcie proszę czy dobrze wpisałam na 1 stronę Was a jeśli kogoś pominęłam przepraszam! Dajcie znać :)
    Co do wyprawki to z mojego doświadczenia wynika że... Życie wszystko weryfikuje :) przy synku rzeczy które wydawały mi się zbędne okazały się bardzo przydatne i odwrotnie. Nie zawsze jesteśmy w stanie zrealizować nasze założenia i myślę że dobrze się z tym pogodzić i na nic nie nastawiać żeby potem uniknąć rozczarowania.
    Tak. Ja juz jestem. Dziękuję :)
    No tak bywa, dla mnie rozek to byla np porazka

• Lolita Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola098 wrote:
    Tak. Ja juz jestem. Dziękuję :)
    No tak bywa, dla mnie rozek to byla np porazka
    A w jakim mimesiącu rodziłaś? Ja w lutym i dla mnie rożek to był must :D

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Ank@ Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za przyjęcie ;) Mam synka 5 lat, ale to moja czwarta ciąża. Czuję się gorzej niż w ciąży z synem, pewnie że względu na wiek bo jak przeglądałam wpisy to ja chyba jedna z najstarszych albo i najstarsza bo 37 skończone ;)
    Z rzeczy to prawie nic nie kupuje bo mam po synu, większość unisex, może kilka kompletów spioszkow na dzień dobry i ewentualnie jeśli to dziewczynka no to takich ''wyjsciowych'' trzeba będzie dokupić ale to na ostatnią chwilę albo po porodzie bo ostatnio i tak większość zakupów robię internetowo. Butelek nie kupuje bo poprzednio kupiłam dwie i jedną chyba z raz użyłam, syn był karmiony tylko piersią a jak skończył to przeszliśmy na normalne jedzenie, mam nadzieję że tym razem też tak będzie ;)
    13 stycznia mam prenatalne ale generalnie nie nakręcamy się zbytnio, mam nakaz od gin by nie myśleć za dużo cokolwiek to znaczy ;)
    Ale się rozpisalam ;)

910608, Daisy___ lubią tę wiadomość

0d1yvfxm40979910.png
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:
    Ja słyszałam też o tym, że to może zwiększać temperaturę w brzuszku przez wywoływanie tych fal, ale to tylko ze słyszenia, możliwe, że to wieść ludowa i tyle. Na pewno zapytam swojego lekarza, co on na to i dam znać :D

Bo jak GośkaSamośka napisała, pewnie naukowego artykułu się nie znajdzie. Ale szczerze, to ja nawet nie szukałam :D Póki co nie kupowałam właśnie dlatego, żeby się niepotrzebnie nie stresować.
    O tym zwiększaniu temperatury to usłyszałam na usg u lekarza prywatnego. Mówił ze tylko przez sekundę posłuchamy serduszka bo to podnosi temp. To było jakoś w 6-7 tyg.
    Nie wiem czy te przenośne urządzenia tez dają taki efekt🤔

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ