X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • GoskaSamoska1 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domistr wrote:
    Na pewno mam już upatrzony wozek, marzył mi się już jak jeszcze w ciąży nie byłam 😍
    Pochwalisz się jaki?

Domistr lubi tę wiadomość

p19udqk32h2163o8.png
  • Gońcia Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love22 wrote:
    Goncia możliwe że już nie jest, ja miałam z nim styczność raz 7 lat temu i wtedy dostałam receptę od lekarki.

Wczoraj i dziś miałam pierwsze dni bez bólu brzucha :) oby już tak zostało. Od środy zaczęłam 2 trymestr.
    Czyli w środę rozpoczęłas 14 tydzień, tak? 🙂 Super, oby dobre samopoczucie dopisywało możliwie najdłużej 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 18:22

• Katsy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byliśmy z moim narzeczonym w bobowózki potestować. Decyzja zapadła 😁 będzie muuvo quick 3.0 Lekki praktyczny, łatwa obsługa. I cena nawet dobra. Prenatalne umówione na środę po południu. W poniedziałek dowiem się, na którą. Już się nie mogę doczekać 😁

PatkaPP, Domistr, 910608, Wiolala, Lola098, Moniika, Justaaa lubią tę wiadomość

3.11 ⏸ beta 93,1 5.11 beta 291,1 🥳
    10.12 jest ❤, CRL 1,95 cm 😍
    13.01 prenatalne 8,16 cm, wyniki ok ❤ 80% chłopak
    10.03 połówkowe 339g synka ❤
    23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • Domistr Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:
    Pochwalisz się jaki?
    Jasne, to nie tajemnica 😀 model to Anex E Type A tak wygląda 😉 co do koloru to jeszcze na 100% nie jestem zdecydowana, ale ten raczej najbardziej nam obojgu odpowiada 😁 fajny na lato i dla obu płci pasuje 🙂
    80f04587c90e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 19:02

Wiolala, Lola098, Moniika, Sendi94, Justaaa, PatkaPP lubią tę wiadomość

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I anex i muuvo jest polecany :)
    Ja mam z synka adamex luciano ale spacerowke szybko zmienilam na inną, lzejsza.
    Skad w ogole dziewczyny jestescie? Ja z rzeszowa

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie z ubranek wiele nie będę kupowac,bo z synka mam wiele ubran unisex. A jesli bedzie syn to juz calkiem wszystko mam, dokupie tylko kilka nowych ubranek na poczatek i jakis otulacz bambusowy albo lniany, szumisia bo moj dwulatek nadal uzywa i warkocz do lozeczka :)

• mcdulka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola098 wrote:
    I anex i muuvo jest polecany :)
    Ja mam z synka adamex luciano ale spacerowke szybko zmienilam na inną, lzejsza.
    Skad w ogole dziewczyny jestescie? Ja z rzeszowa
    Ja tez! U kogo prowadzisz ciąże?

• Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie zamierzam szaleć, wózek mam tylko gondolę dokupię, fotelik mamy, pieluszki też, chusty różne, nosidła, nawet łóżeczko stoi w piwnicy, ale nie planuję używać 😅 zamierzam karmić piersią, więc butelki i smoczki też odpadają. Ubranka muszę przejrzeć, bo najmniejsze rozmiary mam grudniowe. Pewnie sobie coś po zamawiam na vinted, kupię jakiś kocyk i pieluszki bambusowe. Nie mam na czym się wyżyć zakupowo 😅

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mcdulka wrote:
    Ja tez! U kogo prowadzisz ciąże?
    Chechlinski w luxmedzie a Ty?

• mcdulka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola098 wrote:
    Chechlinski w luxmedzie a Ty?
    Dorski. Prenatalane robiłam u Góry w Galenie.
    W którym luxmedzie przyjmuje Chechlinski? Myślałam żeby wykupić pakiet ubezpieczeniowy w luxmedzie na początku ciąży, ale jak sprawdzałam to nie było żadnego dobrego lekarza i zrezygnowałam (bardziej zależało mi na pakietach badań, ale jakiś lekarz te badania musi zlecić w ramach pakietu). U Chechlinskiego koleżanka prowadziła ciąże i baaaardzo sobie chwaliła.

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym kolo stacji pks glownej. O dorskim tez slyszalam, on chyba na placu wolności gdzies przykmuje?
    Góra to tez super specjalista ;) a w galenie robilam usg piersi

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam do nadrobienia :) wylądowaliśmy z mężem w górach i nie miałam czasu nawet zaglądać, widziałam że pojawiły się 3 nowe dziewczyny więc witajcie! Zobaczcie proszę czy dobrze wpisałam na 1 stronę Was a jeśli kogoś pominęłam przepraszam! Dajcie znać :)
    Co do wyprawki to z mojego doświadczenia wynika że... Życie wszystko weryfikuje :) przy synku rzeczy które wydawały mi się zbędne okazały się bardzo przydatne i odwrotnie. Nie zawsze jesteśmy w stanie zrealizować nasze założenia i myślę że dobrze się z tym pogodzić i na nic nie nastawiać żeby potem uniknąć rozczarowania.

Lola098, Justaaa, 910608, PatkaPP lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • mcdulka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola098 wrote:
    W tym kolo stacji pks glownej. O dorskim tez slyszalam, on chyba na placu wolności gdzies przykmuje?
    Góra to tez super specjalista ;) a w galenie robilam usg piersi
    Tak, na Placu Wolności przyjmuje. Bez niego pewnie nie byłabym w ciąży. Poprzednia ciąże prowadziłam u Szpejankowskiego i nie polecam. Pomimo ze jest jedynym specjalista w Rzeszowie który posiada certyfiakt FMF dla badań połówkowych to nie zobaczył wady nerek córki (a było to do zobaczenia w ciąży).

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety chyba zawsze są zastrzeżenia do lekarzy :(
    Prenatalne mam w profamilii u szajnera

• mcdulka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola098 wrote:
    Niestety chyba zawsze są zastrzeżenia do lekarzy :(
    Prenatalne mam w profamilii u szajnera
    On taki milczący i niezbyt dziewczynki lubi 😂. Koleżanka spodziewa się chłopca i ostatnio na połówkowych słuchała jak to jej syn będzie miał przewalone przez te okropne baby 😂😂😂

Lola098 lubi tę wiadomość

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mcdulka wrote:
    On taki milczący i niezbyt dziewczynki lubi 😂. Koleżanka spodziewa się chłopca i ostatnio na połówkowych słuchała jak to jej syn będzie miał przewalone przez te okropne baby 😂😂😂
    Czytalam opinie keidys. Ale ja juz bylam na prenatalnych i polowkowych u niego w ciazy z synkiem i w sumie nic nie mowil hehe,o plec tez wtedy nie zapytalam ze stresu

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Ale miałam do nadrobienia :) wylądowaliśmy z mężem w górach i nie miałam czasu nawet zaglądać, widziałam że pojawiły się 3 nowe dziewczyny więc witajcie! Zobaczcie proszę czy dobrze wpisałam na 1 stronę Was a jeśli kogoś pominęłam przepraszam! Dajcie znać :)
    Co do wyprawki to z mojego doświadczenia wynika że... Życie wszystko weryfikuje :) przy synku rzeczy które wydawały mi się zbędne okazały się bardzo przydatne i odwrotnie. Nie zawsze jesteśmy w stanie zrealizować nasze założenia i myślę że dobrze się z tym pogodzić i na nic nie nastawiać żeby potem uniknąć rozczarowania.
    Tak. Ja juz jestem. Dziękuję :)
    No tak bywa, dla mnie rozek to byla np porazka

• Lolita Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola098 wrote:
    Tak. Ja juz jestem. Dziękuję :)
    No tak bywa, dla mnie rozek to byla np porazka
    A w jakim mimesiącu rodziłaś? Ja w lutym i dla mnie rożek to był must :D

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Ank@ Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za przyjęcie ;) Mam synka 5 lat, ale to moja czwarta ciąża. Czuję się gorzej niż w ciąży z synem, pewnie że względu na wiek bo jak przeglądałam wpisy to ja chyba jedna z najstarszych albo i najstarsza bo 37 skończone ;)
    Z rzeczy to prawie nic nie kupuje bo mam po synu, większość unisex, może kilka kompletów spioszkow na dzień dobry i ewentualnie jeśli to dziewczynka no to takich ''wyjsciowych'' trzeba będzie dokupić ale to na ostatnią chwilę albo po porodzie bo ostatnio i tak większość zakupów robię internetowo. Butelek nie kupuje bo poprzednio kupiłam dwie i jedną chyba z raz użyłam, syn był karmiony tylko piersią a jak skończył to przeszliśmy na normalne jedzenie, mam nadzieję że tym razem też tak będzie ;)
    13 stycznia mam prenatalne ale generalnie nie nakręcamy się zbytnio, mam nakaz od gin by nie myśleć za dużo cokolwiek to znaczy ;)
    Ale się rozpisalam ;)

910608, Daisy___ lubią tę wiadomość

0d1yvfxm40979910.png
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:
    Ja słyszałam też o tym, że to może zwiększać temperaturę w brzuszku przez wywoływanie tych fal, ale to tylko ze słyszenia, możliwe, że to wieść ludowa i tyle. Na pewno zapytam swojego lekarza, co on na to i dam znać :D

Bo jak GośkaSamośka napisała, pewnie naukowego artykułu się nie znajdzie. Ale szczerze, to ja nawet nie szukałam :D Póki co nie kupowałam właśnie dlatego, żeby się niepotrzebnie nie stresować.
    O tym zwiększaniu temperatury to usłyszałam na usg u lekarza prywatnego. Mówił ze tylko przez sekundę posłuchamy serduszka bo to podnosi temp. To było jakoś w 6-7 tyg.
    Nie wiem czy te przenośne urządzenia tez dają taki efekt🤔

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ