Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Love22 wrote:Goncia możliwe że już nie jest, ja miałam z nim styczność raz 7 lat temu i wtedy dostałam receptę od lekarki.
Wczoraj i dziś miałam pierwsze dni bez bólu brzuchaoby już tak zostało. Od środy zaczęłam 2 trymestr.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 18:22
-
Dzisiaj byliśmy z moim narzeczonym w bobowózki potestować. Decyzja zapadła 😁 będzie muuvo quick 3.0 Lekki praktyczny, łatwa obsługa. I cena nawet dobra. Prenatalne umówione na środę po południu. W poniedziałek dowiem się, na którą. Już się nie mogę doczekać 😁
PatkaPP, Domistr, 910608, Wiolala, Lola098, Moniika, Justaaa lubią tę wiadomość
-
GoskaSamoska1 wrote:Pochwalisz się jaki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 19:02
Wiolala, Lola098, Moniika, Sendi94, Justaaa, PatkaPP lubią tę wiadomość
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Ja pewnie z ubranek wiele nie będę kupowac,bo z synka mam wiele ubran unisex. A jesli bedzie syn to juz calkiem wszystko mam, dokupie tylko kilka nowych ubranek na poczatek i jakis otulacz bambusowy albo lniany, szumisia bo moj dwulatek nadal uzywa i warkocz do lozeczka
-
Ja też nie zamierzam szaleć, wózek mam tylko gondolę dokupię, fotelik mamy, pieluszki też, chusty różne, nosidła, nawet łóżeczko stoi w piwnicy, ale nie planuję używać 😅 zamierzam karmić piersią, więc butelki i smoczki też odpadają. Ubranka muszę przejrzeć, bo najmniejsze rozmiary mam grudniowe. Pewnie sobie coś po zamawiam na vinted, kupię jakiś kocyk i pieluszki bambusowe. Nie mam na czym się wyżyć zakupowo 😅
-
Lola098 wrote:Chechlinski w luxmedzie a Ty?
W którym luxmedzie przyjmuje Chechlinski? Myślałam żeby wykupić pakiet ubezpieczeniowy w luxmedzie na początku ciąży, ale jak sprawdzałam to nie było żadnego dobrego lekarza i zrezygnowałam (bardziej zależało mi na pakietach badań, ale jakiś lekarz te badania musi zlecić w ramach pakietu). U Chechlinskiego koleżanka prowadziła ciąże i baaaardzo sobie chwaliła. -
Ale miałam do nadrobienia
wylądowaliśmy z mężem w górach i nie miałam czasu nawet zaglądać, widziałam że pojawiły się 3 nowe dziewczyny więc witajcie! Zobaczcie proszę czy dobrze wpisałam na 1 stronę Was a jeśli kogoś pominęłam przepraszam! Dajcie znać
Co do wyprawki to z mojego doświadczenia wynika że... Życie wszystko weryfikujeprzy synku rzeczy które wydawały mi się zbędne okazały się bardzo przydatne i odwrotnie. Nie zawsze jesteśmy w stanie zrealizować nasze założenia i myślę że dobrze się z tym pogodzić i na nic nie nastawiać żeby potem uniknąć rozczarowania.
Lola098, Justaaa, 910608, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
Lola098 wrote:W tym kolo stacji pks glownej. O dorskim tez slyszalam, on chyba na placu wolności gdzies przykmuje?
Góra to tez super specjalistaa w galenie robilam usg piersi
-
Lola098 wrote:Niestety chyba zawsze są zastrzeżenia do lekarzy
Prenatalne mam w profamilii u szajneraLola098 lubi tę wiadomość
-
mcdulka wrote:On taki milczący i niezbyt dziewczynki lubi 😂. Koleżanka spodziewa się chłopca i ostatnio na połówkowych słuchała jak to jej syn będzie miał przewalone przez te okropne baby 😂😂😂
-
Duzaa wrote:Ale miałam do nadrobienia
wylądowaliśmy z mężem w górach i nie miałam czasu nawet zaglądać, widziałam że pojawiły się 3 nowe dziewczyny więc witajcie! Zobaczcie proszę czy dobrze wpisałam na 1 stronę Was a jeśli kogoś pominęłam przepraszam! Dajcie znać
Co do wyprawki to z mojego doświadczenia wynika że... Życie wszystko weryfikujeprzy synku rzeczy które wydawały mi się zbędne okazały się bardzo przydatne i odwrotnie. Nie zawsze jesteśmy w stanie zrealizować nasze założenia i myślę że dobrze się z tym pogodzić i na nic nie nastawiać żeby potem uniknąć rozczarowania.
No tak bywa, dla mnie rozek to byla np porazka -
Dzięki za przyjęcie
Mam synka 5 lat, ale to moja czwarta ciąża. Czuję się gorzej niż w ciąży z synem, pewnie że względu na wiek bo jak przeglądałam wpisy to ja chyba jedna z najstarszych albo i najstarsza bo 37 skończone
Z rzeczy to prawie nic nie kupuje bo mam po synu, większość unisex, może kilka kompletów spioszkow na dzień dobry i ewentualnie jeśli to dziewczynka no to takich ''wyjsciowych'' trzeba będzie dokupić ale to na ostatnią chwilę albo po porodzie bo ostatnio i tak większość zakupów robię internetowo. Butelek nie kupuje bo poprzednio kupiłam dwie i jedną chyba z raz użyłam, syn był karmiony tylko piersią a jak skończył to przeszliśmy na normalne jedzenie, mam nadzieję że tym razem też tak będzie
13 stycznia mam prenatalne ale generalnie nie nakręcamy się zbytnio, mam nakaz od gin by nie myśleć za dużo cokolwiek to znaczy
Ale się rozpisalam910608, Daisy___ lubią tę wiadomość
-
910608 wrote:Ja słyszałam też o tym, że to może zwiększać temperaturę w brzuszku przez wywoływanie tych fal, ale to tylko ze słyszenia, możliwe, że to wieść ludowa i tyle. Na pewno zapytam swojego lekarza, co on na to i dam znać
Bo jak GośkaSamośka napisała, pewnie naukowego artykułu się nie znajdzie. Ale szczerze, to ja nawet nie szukałamPóki co nie kupowałam właśnie dlatego, żeby się niepotrzebnie nie stresować.
Nie wiem czy te przenośne urządzenia tez dają taki efekt🤔
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS