Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
GoskaSamoska1 wrote:Kupowaliscie już jakieś ciuszki? Ja już bym chciała kupić jak znajdę coś ciekawego ale każdy mi truje ze to za szybko
Ja już kupiłam 4 bodziaki na 68 cm, mam upatrzone body kopertowe na 56 cm, waham się, bo jest też słodki misiowy sweter, ale droższy, niemniej chyba się złamię -
GoskaSamoska1 wrote:Kupowaliscie już jakieś ciuszki? Ja już bym chciała kupić jak znajdę coś ciekawego ale każdy mi truje ze to za szybko2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Lola098 wrote:JAK ubierac takiego noworodka lipcowego? Ja mam synka z lutego i jestem zielona
Lola098, Izolda7913 lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Moja córka jest z czerwca. Na samym początku ubierałam ją w body z długim i spodenki plus skarpetki. Pamiętam pierwszy dzien po szpitalu na to miała narzucony cienki bambusowy kocyk bo trzęsła jej się szczęka 🙈 minęło trochę, zaczynała sie przyzwyczajać i na pewno jak już miała ponad miesiąc to była w samym krótkim body plus skarpetki. Jak zasypiała to czasem ją przykryłam tym cienkim kocykiem. Ogólnie bardzo często go używałam także polecam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 16:29
Lola098 lubi tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
A co planujecie na noc?otuLacz,rożek,śpiworek?
Też mam już gotowa listę,jutro sobie porównam z tym co wrzuciłyscie dziś🙂
My kupiliśmy już jeden komplecik,nie mogłam się oprzeć jak zobaczyłam,a z resztą zaczekamy do końca przyszłego tygodnia,mam nadzieję,że wtedy się płeć potwierdzi i szaleństwo zakupowe się zacznie😁 -
Izolda7913 wrote:A co planujecie na noc?otuLacz,rożek,śpiworek?
Też mam już gotowa listę,jutro sobie porównam z tym co wrzuciłyscie dziś🙂
My kupiliśmy już jeden komplecik,nie mogłam się oprzeć jak zobaczyłam,a z resztą zaczekamy do końca przyszłego tygodnia,mam nadzieję,że wtedy się płeć potwierdzi i szaleństwo zakupowe się zacznie😁
Wiec chyba na noc kocyk albo otulacz wystaczy -
GoskaSamoska1 wrote:A to kołderki już się nie daje?2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Ja miałam ten kocyk bambusowy. On był przewiewny. Właśnie taki maluch się nie kręci za bardzo, ale wolałam dmuchać na zimne, później śpiworek. Mialam kupić otulacz, ale w końcu nie mieliśmy. Kołderkę zaczęlismy dopiero teraz używać. Młoda i tak nie lubi być przykryta i się w tej kołdrze pląta, wtedy się wybudza. Dlatego ubieram jej ciepły pajac/piżamkę i mam taki mniejszy kocyk, który nie krępuje ruchów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 19:06
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Co do ubranek to ja od siebie mogę doradzić, ze rozmiar 50 się bardzo przydaje. Moje dzieci nie były małe np córka 3600 i 55 cm a w 56 się topiła. Więc na sam początek przygotuję po kilka sztuk w rozmiarze 50.
Do spania na początek otulacz a potem spiworek, u synka uzywalismy tez woombie i super się sprawdzało. Córka nie potrzebowala i mało uzywalismy.
Na pewno duuuuzo pieluszkek bambusowych polecam, do ocierania buzi, pod główkę, do przykrywania itp.
A pampersy ktoś tu pisał, że 10 kartonówno to nie radzę, bo uczulenia zdarzają się baaaardzo czesto. Nawet najdroższe
-
Bumszakalaka wrote:Co do ubranek to ja od siebie mogę doradzić, ze rozmiar 50 się bardzo przydaje. Moje dzieci nie były małe np córka 3600 i 55 cm a w 56 się topiła. Więc na sam początek przygotuję po kilka sztuk w rozmiarze 50.
Do spania na początek otulacz a potem spiworek, u synka uzywalismy tez woombie i super się sprawdzało. Córka nie potrzebowala i mało uzywalismy.
Na pewno duuuuzo pieluszkek bambusowych polecam, do ocierania buzi, pod główkę, do przykrywania itp.
A pampersy ktoś tu pisał, że 10 kartonówno to nie radzę, bo uczulenia zdarzają się baaaardzo czesto. Nawet najdroższe2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Bumszakalaka wrote:Co do ubranek to ja od siebie mogę doradzić, ze rozmiar 50 się bardzo przydaje. Moje dzieci nie były małe np córka 3600 i 55 cm a w 56 się topiła. Więc na sam początek przygotuję po kilka sztuk w rozmiarze 50.
A pampersy ktoś tu pisał, że 10 kartonówno to nie radzę, bo uczulenia zdarzają się baaaardzo czesto. Nawet najdroższea z pampersami racja, ja mialam premium care od poczatku, z lidla i biedry dupke odparzaly
Moniika lubi tę wiadomość
-
Bumszakalaka ja nie miałam w ogóle 50. Corka miala 56 cm, 3680 g i dla mnie większosc 56 było okej, ale to moje zdanie oczywiście 😊 koleżanki córki miały po ok 3 kg, 52 cm i u niej rzeczywiście się przydał ten rozmiar. Młoda nawet ze szpitala wychodziła w 56 z h&m więc teoretycznie dość duża rozmiarówka.
Co do pampersów to masz absolutną racje dlatego w tym moim spisie jest "1 opakowanie" 😝 my akurat nie mieliśmy tego problemu, ale dużo dzieci na tej mojej poprzedniej grupie miało uczulenie od pampersów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 19:36
06.2020 córeczka 🧚♀️❣