X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • GoskaSamoska1 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowaliscie już jakieś ciuszki? Ja już bym chciała kupić jak znajdę coś ciekawego ale każdy mi truje ze to za szybko :-(

p19udqk32h2163o8.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:
    Kupowaliscie już jakieś ciuszki? Ja już bym chciała kupić jak znajdę coś ciekawego ale każdy mi truje ze to za szybko :-(

Ja już kupiłam 4 bodziaki na 68 cm, mam upatrzone body kopertowe na 56 cm, waham się, bo jest też słodki misiowy sweter, ale droższy, niemniej chyba się złamię :D

preg.png
    👧 07.2022
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:
    JAK ubierac takiego noworodka lipcowego? Ja mam synka z lutego i jestem zielona

• MDW Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:
    Pierwsze ciuszki w pierwszej ciąży kupiłam tydzień po pozytywnym teście ciążowym. Nie interesowała mnie opinia innych. Jeśli ktoś się na z tym źle czuć to niech nie kupuje. Dla mnie było to duże święto i żałuję że teraz już wszystko mam - może skusze się na kilka kaftaników do szpitala i tyle.

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • MDW Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola098 wrote:
    JAK ubierac takiego noworodka lipcowego? Ja mam synka z lutego i jestem zielona
    Mój pierworodny był z sierpnia. Na pewno nie trzeba martwić się o kombinezony i swetry. Wystarczy kocyk i czapeczka oraz skarpetki. Taki maluch zaraz po szpitalu czasem potrzebuje z dwóch warstw ale przyznaje ze w upały syn leżał w body z krótkim rękawem i stopach w skarpetkach i to wystarczyło :)

Lola098, Izolda7913 lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc

Wysłany: 21 stycznia 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie chcę się narazie skupić na wyszukiwaniu fajnych atrakcyjnych cen na komplety i pajacyki. Bo dla mnie to najwygodniejszy strój do ubranka - pajacyk.

Love22 lubi tę wiadomość

p19udqk32h2163o8.png
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka jest z czerwca. Na samym początku ubierałam ją w body z długim i spodenki plus skarpetki. Pamiętam pierwszy dzien po szpitalu na to miała narzucony cienki bambusowy kocyk bo trzęsła jej się szczęka 🙈 minęło trochę, zaczynała sie przyzwyczajać i na pewno jak już miała ponad miesiąc to była w samym krótkim body plus skarpetki. Jak zasypiała to czasem ją przykryłam tym cienkim kocykiem. Ogólnie bardzo często go używałam także polecam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 16:29

Lola098 lubi tę wiadomość

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Izolda7913 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co planujecie na noc?otuLacz,rożek,śpiworek?
    Też mam już gotowa listę,jutro sobie porównam z tym co wrzuciłyscie dziś🙂
    My kupiliśmy już jeden komplecik,nie mogłam się oprzeć jak zobaczyłam,a z resztą zaczekamy do końca przyszłego tygodnia,mam nadzieję,że wtedy się płeć potwierdzi i szaleństwo zakupowe się zacznie😁

Wysłany: 21 stycznia 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to kołderki już się nie daje?

p19udqk32h2163o8.png
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda7913 wrote:
    A co planujecie na noc?otuLacz,rożek,śpiworek?
    Też mam już gotowa listę,jutro sobie porównam z tym co wrzuciłyscie dziś🙂
    My kupiliśmy już jeden komplecik,nie mogłam się oprzeć jak zobaczyłam,a z resztą zaczekamy do końca przyszłego tygodnia,mam nadzieję,że wtedy się płeć potwierdzi i szaleństwo zakupowe się zacznie😁
    Ja sunka otulalam otulaczem bambusowym i w rozek, ale ten rozek mnie wkurzal i później nakrywalam kolderka, no ale to byla zima.
    Wiec chyba na noc kocyk albo otulacz wystaczy

• MDW Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:
    A to kołderki już się nie daje?
    Ja się kołderki trochę bałam żeby na siebie nie zarzucił i nie przydusił. A czasem spał sam w pokoju więc nawet bym nie mogła zareagować. Na noc był pajacyki i kocyk taki ażurowy, że przepuszczał powietrze bądź właśnie rozek. Takie maluchy dobrze się czują spętane, ciasno jak w brzuchu mamy ;)

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Lola098 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mowią ze kołderek ani ochraniaczy nie wolno, ale taki maluszek sie nie kreci ani nie przekreca wiec mysle ze nie jest to az takie niebezpieczne, ochraniacz tez mieliśmy od pierwszych dni :)

Bumszakalaka lubi tę wiadomość

• Moniika Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ten kocyk bambusowy. On był przewiewny. Właśnie taki maluch się nie kręci za bardzo, ale wolałam dmuchać na zimne, później śpiworek. Mialam kupić otulacz, ale w końcu nie mieliśmy. Kołderkę zaczęlismy dopiero teraz używać. Młoda i tak nie lubi być przykryta i się w tej kołdrze pląta, wtedy się wybudza. Dlatego ubieram jej ciepły pajac/piżamkę i mam taki mniejszy kocyk, który nie krępuje ruchów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 19:06

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek to ja od siebie mogę doradzić, ze rozmiar 50 się bardzo przydaje. Moje dzieci nie były małe np córka 3600 i 55 cm a w 56 się topiła. Więc na sam początek przygotuję po kilka sztuk w rozmiarze 50.
    Do spania na początek otulacz a potem spiworek, u synka uzywalismy tez woombie i super się sprawdzało. Córka nie potrzebowala i mało uzywalismy.
    Na pewno duuuuzo pieluszkek bambusowych polecam, do ocierania buzi, pod główkę, do przykrywania itp.
    A pampersy ktoś tu pisał, że 10 kartonówno to nie radzę, bo uczulenia zdarzają się baaaardzo czesto. Nawet najdroższe ;)

Wysłany: 21 stycznia 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknelam jak wyglądają te otulacze i śpiworki do spania i powiem wam że jakoś mnie to nie przekonuje...

p19udqk32h2163o8.png
  • MDW Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumszakalaka wrote:
    Co do ubranek to ja od siebie mogę doradzić, ze rozmiar 50 się bardzo przydaje. Moje dzieci nie były małe np córka 3600 i 55 cm a w 56 się topiła. Więc na sam początek przygotuję po kilka sztuk w rozmiarze 50.
    Do spania na początek otulacz a potem spiworek, u synka uzywalismy tez woombie i super się sprawdzało. Córka nie potrzebowala i mało uzywalismy.
    Na pewno duuuuzo pieluszkek bambusowych polecam, do ocierania buzi, pod główkę, do przykrywania itp.
    A pampersy ktoś tu pisał, że 10 kartonówno to nie radzę, bo uczulenia zdarzają się baaaardzo czesto. Nawet najdroższe ;)
    Kurcze, to może z tymi pieluchami faktycznie lepiej wyczuć dzidka. My używaliśmy bambusowych, nie chlorowanych bez gramu plastiku i nigdy nie było problemu. Także ja chyba akurat zaryzykuję. Raz koleżanka poratowała mnie chyba lupilu z Lidla i pupa po tym różowa i ugotowana :(

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Lola098 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumszakalaka wrote:
    O a ja z ciuszkami sie nie zgodze, 56 to ledwo wcisnelam w szpitalu :) a z pampersami racja, ja mialam premium care od poczatku, z lidla i biedry dupke odparzaly

Moniika lubi tę wiadomość

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:
    Zerknelam jak wyglądają te otulacze i śpiworki do spania i powiem wam że jakoś mnie to nie przekonuje...
    Mi malego otulaly w szpitalu pieluszka ciasno i tak samo otulalam tym bambusowym kocykiem. On jest elastyczny

• Lola098 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co kto lubi :) kazdej z nas tak naprawde bedzie pasowac co innego a w szczególności dziecku

• Moniika Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumszakalaka ja nie miałam w ogóle 50. Corka miala 56 cm, 3680 g i dla mnie większosc 56 było okej, ale to moje zdanie oczywiście 😊 koleżanki córki miały po ok 3 kg, 52 cm i u niej rzeczywiście się przydał ten rozmiar. Młoda nawet ze szpitala wychodziła w 56 z h&m więc teoretycznie dość duża rozmiarówka.
    Co do pampersów to masz absolutną racje dlatego w tym moim spisie jest "1 opakowanie" 😝 my akurat nie mieliśmy tego problemu, ale dużo dzieci na tej mojej poprzedniej grupie miało uczulenie od pampersów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 19:36

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ