X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Odebrałam wyniki NIFTY. Ryzyko niskie. Jestem przeszczesliwa 😀😀😀Jeszcze raz Wam dziękuję za każde słowo wsparcia

Daisy___, JUST7797, 910608, Katsy, Izolda7913, Bumszakalaka, Wiolala, Love22, Lolita, Duzaa, Moniika, myszajda lubią tę wiadomość

• GoskaSamoska1 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!

BasiaIR lubi tę wiadomość

p19udqk32h2163o8.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BasiaIR wrote:
    Dziewczyny... Odebrałam wyniki NIFTY. Ryzyko niskie. Jestem przeszczesliwa 😀😀😀Jeszcze raz Wam dziękuję za każde słowo wsparcia

Jupi! Gratulacje :)

Ja jestem w 17 tc, teraz -0,5 kg na minusie, ale byłam po obiedzie i w ubraniach :D brzuszek jest widoczny, ale nie dla postronnych, mieszczę się w swoje spodnie, które były mi luźnawe. Teraz dzidzia będzie intensywnie rosła, jestem ciekawa, jak to będzie wyglądało :D

👧👦
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BasiaIR wrote:

Czekałam na te wieści! Wspaniale! <3 To teraz możesz leżeć i pachnieć, cudowny czas! A zdradzisz płeć? Co w tych NIFTY jeszcze więcej bada?
    Daisy wrote:
    Ja jestem w 17 tc, teraz -0,5 kg na minusie, ale byłam po obiedzie i w ubraniach :D brzuszek jest widoczny, ale nie dla postronnych, mieszczę się w swoje spodnie, które były mi luźnawe. Teraz dzidzia będzie intensywnie rosła, jestem ciekawa, jak to będzie wyglądało

Ja też w 17 tc (16+1), ale +1,5 na wadze. Brzuszek też nieśmiało tylko się pokazuje. Przyjaciółka powiedziała, że nic nie widać. Jakoś specjalnie się tym nie przejmuję, bo przyjdzie odpowiedni dzień i brzuch pokaże się w całej okazałości :D Eh, nie mogę się doczekać, żeby podejrzeć swojego małego pasożyta. Ostatnio widziałam go na prenatalnych, na pewno urósł nie do poznania! :D

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:
    Ja też w 17 tc (16+1), ale +1,5 na wadze. Brzuszek też nieśmiało tylko się pokazuje. Przyjaciółka powiedziała, że nic nie widać. Jakoś specjalnie się tym nie przejmuję, bo przyjdzie odpowiedni dzień i brzuch pokaże się w całej okazałości :D Eh, nie mogę się doczekać, żeby podejrzeć swojego małego pasożyta. Ostatnio widziałam go na prenatalnych, na pewno urósł nie do poznania! :D

Wiecie, ja schudłam 2-2,5 kg w pierwszym trymestrze, więc to inna sytuacja :D Choć nie ukrywam, że jakkolwiek mam większy apetyt, to trudno mi jeść. Muszę już jeść w pracy 3 razy (wcześniej jadłam raz), dziś zapomniałam owocków z domu, więc zapchałam się smoothie, bruschettą a la bake rolls i prince polo XD

Mnie najpierw urosły piersi, już zmieniałam stanik ^^', a 2-3 tygodnie temu zaczął rosnąć brzuszek.

👧👦
  • BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:

Potwierdzili, że chłopak, ale o tym już na prenatalnych mówiła mi lekarka.
    Generalnie test bada trisomie 21,13 i 18- wszystkie trzy pozycje określono jako niskie ryzyko.

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia super, że wszystko dobrze 🙂

BasiaIR, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku schudłam 3 kg. Pojawił mi się brzuszek w zeszłym tygodniu i odbudowałam już 1kg (jestem 14+5). Generalnie czuję, że brzuch rośnie, bo mnie mocno ciągnie. Jak byłam u fizjoterapeutki powiedziała mi, że od sportu jestem strasznie spięta i dzidziuś nie ma miejsca i kazała ćwiczyć jogę i trenować oddychanie i wydaje mi się, ze powiększający sie brzuszek to właśnie zasługa tych ćwiczeń. Dzidziuś zaczyna mieć miejsce.

• mcdulka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BasiaIR wrote:
    Uffff! Co chwile wchodziłam sprawdzać czy masz już wyniki. A lekarz przepisał Ci acard/ kwas acetylosalicylowy ze względu na niskie białko pappa?

Wysłany: 20 stycznia 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BasiaIR wrote:
    Ja na początku schudłam 3 kg. Pojawił mi się brzuszek w zeszłym tygodniu i odbudowałam już 1kg (jestem 14+5). Generalnie czuję, że brzuch rośnie, bo mnie mocno ciągnie. Jak byłam u fizjoterapeutki powiedziała mi, że od sportu jestem strasznie spięta i dzidziuś nie ma miejsca i kazała ćwiczyć jogę i trenować oddychanie i wydaje mi się, ze powiększający sie brzuszek to właśnie zasługa tych ćwiczeń. Dzidziuś zaczyna mieć miejsce.
    Jak wygląda taka wizyta u fizjoterapeuty? Moja ginekolog poleciła mi żebym się umówiłam z racji tego że nie umiem siedzieć boli mnie brzuch, krzyz a w nich drętwieją nogi.

p19udqk32h2163o8.png
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia cudowne informacje! Teraz możesz cieszyć się ciąża 🥰

GoskaSamoska ja była w sobotę u fizjo bo mam problemy z kręgosłupem i drętwieniem nóg, takie promieniowanie dostaw czasami że nie mogłam wstać z łóżka... powiedziała że wypada mi dysk, otejpowała plecy i pokazała jak ćwiczyć żeby załagodzić bol.... powiedziała że wypadanie dysku w ciąży jest normalne bo kręgi się rozluźniają i dysk ma miejsce żeby wyskoczyć... polecam wizytę u fizjo,wtedy dokładnie Cie obejrzy i na pewno powie co masz robić 😊

U mnie już 2 kg na plusie i widać brzuszek mimo że dalej chodzę w jeansach sprzed ciąży, twarz mi się już też zmieniła 😄

910608 ja też ostatni raz swojego kropka widziałam na prenatalnych, w poniedziałek wizyta, już przebieram nogami ! 🥰

Dziewczyny do kogo się zgłosić o dostęp do fb 🤔

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • zoexzoe Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści!!

Dziewczęta pięknie wyglądacie z takimi malutkimi brzuszkami ☺️☺️ Ja niestety już wyglądam jak słonica 🥲 startowałam niestety z wysoką wagą i pomimo ze nic się kg nie zmieniło to wybrzuszylo mnie ze hej hehe

Tak wgl to czarne czarne chmury nad nami. Mamy wylęgarnie COVIDu.. mąż, córka i kuzyn który u nas się zatrzymał chorzy.. ja o dziwo negatywna 😦 ale czuje ze coś mnie rozkłada. Nie wiem czy z racji nocnej warty i sprawdzania wszystkim temperatur i zmęczenia ale tak jak zawsze spałam non stop to teraz jest x5..
    któraś z Was pisała ze tez niedawno przechodziła koronę (nie pamietam która z Was) czy możesz powiedzieć Jakie leki czy środki brałaś? Póki co jadę na imbirze i czosnku…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 20:25

p19u9jcgiw4gu9v7.png
  • BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mcdulka wrote:
    Uffff! Co chwile wchodziłam sprawdzać czy masz już wyniki. A lekarz przepisał Ci acard/ kwas acetylosalicylowy ze względu na niskie białko pappa?
    Od początku brałam Acard 75 że względu na Pai1. Wizytę mam dopiero na początku lutego. Może coś mi zmienia...

• BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoskaSamoska1 wrote:
    Jak wygląda taka wizyta u fizjoterapeuty? Moja ginekolog poleciła mi żebym się umówiłam z racji tego że nie umiem siedzieć boli mnie brzuch, krzyz a w nich drętwieją nogi.

Ta pierwsza wizyta taka rozpoznawcza. Zresztą ja nie poszłam z problemem, tylko tak bardziej zapobiegawczo. Dużo rozmawiałyśmy. I później kazała mi się rozebrac. Analizowała sylwetkę. Kazała mi się już nastawiac na rwę kulszowa i obolały kręgosłup, bo widzi po sylwetce. Powiedziała o jodze, pokazała ćwiczenia oddechowa. Mamy się widywać raz na 3-4tyg.i reagować na bieżąco. Mamy ćwiczyć, ma mnie masować i omówić jak przygotować się do porody

Wysłany: 21 stycznia 2022, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoś już przygotowana listę wyprawkowa i chce się nią podzielić?

p19udqk32h2163o8.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do choroby to ja byłam chora w pierwszych tyg ciąży. Wszystko zależy od objawów. Przy gorączce to wiadomo możesz brać apap ten zwykły. Teraz już od razu kup sobie coś z prenalen- albo syrop albo saszetki do rozpuszczenia. Tam jest czosnek, malina i coś jeszcze. Działa jak się weźmie na samym początku zanim rozłoży bardziej. Na gardło są tabletki prenalen lub isla. Przy kaszlu lub bolacym gardle o dziwo świetnie się sprawdza siemie lniane. W ciąży max łyżeczka dziennie. Szczerze to żadne leki mi tak nie pomogły jak to siemię gdy zaczęłam pić. Więc jest całkiem sporo sposobów na różne dolegliwości nawet w ciąży. Wszystko zależy co się będzie działo. Póki co możesz sobie zrobić też syrop z cebuli, czosnku i miodu zapobiegawczo albo właśnie ten prenalen saszetki.
    Oby nic więcej nie było ci potrzebne.

202206271756.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, Lolita prowadzi grupę na fb 🙂

Asia2309 lubi tę wiadomość

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • mcdulka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoexzoe wrote:
    Super wieści!!

Dziewczęta pięknie wyglądacie z takimi malutkimi brzuszkami ☺️☺️ Ja niestety już wyglądam jak słonica 🥲 startowałam niestety z wysoką wagą i pomimo ze nic się kg nie zmieniło to wybrzuszylo mnie ze hej hehe

Tak wgl to czarne czarne chmury nad nami. Mamy wylęgarnie COVIDu.. mąż, córka i kuzyn który u nas się zatrzymał chorzy.. ja o dziwo negatywna 😦 ale czuje ze coś mnie rozkłada. Nie wiem czy z racji nocnej warty i sprawdzania wszystkim temperatur i zmęczenia ale tak jak zawsze spałam non stop to teraz jest x5..
    któraś z Was pisała ze tez niedawno przechodziła koronę (nie pamietam która z Was) czy możesz powiedzieć Jakie leki czy środki brałaś? Póki co jadę na imbirze i czosnku…
    Ja właśnie przechodzę covid. Biore Apap, prenalen na gardło i psikam gardło goldiseptem. Mam delikatny ból gardła, trochę katar i czuje się rozbita.

• Lolita Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2309 wrote:
    Dziewczyny do kogo się zgłosić o dostęp do fb 🤔
    Asiu, wyślij mi zaproszenie do przyjaciółek to prześlę Ci instrukcję dołączenia do grupy na fb.

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    Asiu, wyślij mi zaproszenie do przyjaciółek to prześlę Ci instrukcję dołączenia do grupy na fb.

Lolita zaproszenie wysłane 😄

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ