Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Też to zasugerowałam, ze jak już tu jestem to wolałabym urodzić, biorąc pod uwagę mój pierwszy poród to boje się że urodzę w domu, tylko, że to był 38 tydzień+2 dni i oni powiedzieli, że to nie jest w interesie dziecka żeby wywoływać i mam czekać na akcję bo jest jeszcze czas, z takim rozwarciem to kilka mocniejszych skurczy i pójdzie.
-
🤣🤣🤣 i na nas przyjdzie pora, szczerze mówiąc nie mogę się doczekać, zmęczona jestem mega, stopy spuchnięte, psychicznie też nie czuje się zbyt dobrze... Dobrze, że już tylko dni nas dzielą od porodu i znowu nowy rozdział i nowe problemy.
MamaKaji lubi tę wiadomość
-
Love22 wrote:A co powiecie dziewczyny zeby na pierwszej stronie dodać daty porodów? Duzza ,ty masz chyba kontak z pozostałymi, może sie zgodzą podać i widzialybysmy jak sie pokryły te daty z tymi terminami pierwszymy. Ile w terminie urodzio, ile po...
Możemy spróbować z tymi datami jednak przyznam ze juz nie daje rady tak regularnie tu wchodzić bo mały nieźle daje w kość a w połączeniu ze starszym bratem to juz w ogóle combo :p
Gratuluję wszystkim rozpakowanym i trzymam kciuki dla tych co jeszcze czekają! To już ostatnia prostaMamaKaji lubi tę wiadomość
-
Love22 wrote:Jak w poprzedniej ciąży chciałam wyjść do domu w 37 tc to mi powoedzieli, ze od 37 tyg wypuszczają tylko na własne żądanie...
Na własne żądanie bym się nie wypisała bo później jakby mnie nagle złapało to by krzywo na mnie patrzyli.. obserwacja w kierunku porodu i nic się nie ruszyło, rozwarcie też się nie powiększało więc ordynator powiedział że mam czekać w domu, tym bardziej że mieszkam zaraz obok szpitala. -
Cześć dziewczyny 🌸
Gratulacje dla następnych rozpakowanym mamusiek.
My powoli sobie wdrażamy rytm dnia . Początki były najgorsze ! Jak chodziłam nie wyspana to łapały mnie dni baby blues i płakałam , łzy same leciały ciurkiem.
Małego brzuszek bolał a nic nie miałam w domu , czekałam na przyjaciółkę aż mi przywiezie espumisan na wzdęcia .
Dała mi go wczoraj i jak ręka odjął ! Nawet lepiej i dłużej śpi !
Malutki robi się coraz fajniejszy !
Była u nas położna i mały przytył prawie 400 gram przez tydz i karmimy się tylko piersią 🥹😇
Wszyscy mówią ze malutki podobny do mnie 😍😍 nawet mój stary mówi ze skóra ze mnie ściągnięta 😍
Ogólnie jestem zadowolona bo nie mam ani kilograma który został po ciąży i czuje się jak bym wcale w niej nie była na dzien dzisiejszy 🥰
Mój mały ma jutro dwa tyg i mam pytanie do Was czy kladziecie dzieciaczki na matę taka babygym ??
Drugie pytanko ile wasze pociechy są aktywne w ciągu dnia ?? Czy śpią 24/7?MamaKaji lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem po wizycie. Ciąża jest fizjologiczna, nie ma śladów przenoszenia. U mnie szyjka krotka, kanał otwarty tylko rozwarcie na 1cm, coś się w ktg zaczyna dziać. Dostałam skierowanie do szpitala na sobotę. Cieszę się jaki i stresuje ☺️
(sunshine89, Iwona:), BasiaIR lubią tę wiadomość
-
Ja też po wizycie i nadal bez zmian szyjka zgładzona,rozwarcie duże ale akcji brak, przepływy super, więc nie będą nic przyspieszać do 41 tygodnia. Dziecko koło 4 kg się szykuje, więc będzie niezle Kongo na tej porodówce jak już tam trafię , mam nadzieję,że jednak USG się myli i urodzi się trochę mniejsza.
-
Iwona:) wrote:Cześć dziewczyny 🌸
Gratulacje dla następnych rozpakowanym mamusiek.
My powoli sobie wdrażamy rytm dnia . Początki były najgorsze ! Jak chodziłam nie wyspana to łapały mnie dni baby blues i płakałam , łzy same leciały ciurkiem.
Małego brzuszek bolał a nic nie miałam w domu , czekałam na przyjaciółkę aż mi przywiezie espumisan na wzdęcia .
Dała mi go wczoraj i jak ręka odjął ! Nawet lepiej i dłużej śpi !
Malutki robi się coraz fajniejszy !
Była u nas położna i mały przytył prawie 400 gram przez tydz i karmimy się tylko piersią 🥹😇
Wszyscy mówią ze malutki podobny do mnie 😍😍 nawet mój stary mówi ze skóra ze mnie ściągnięta 😍
Ogólnie jestem zadowolona bo nie mam ani kilograma który został po ciąży i czuje się jak bym wcale w niej nie była na dzien dzisiejszy 🥰
Mój mały ma jutro dwa tyg i mam pytanie do Was czy kladziecie dzieciaczki na matę taka babygym ??
Drugie pytanko ile wasze pociechy są aktywne w ciągu dnia ?? Czy śpią 24/7?Iwona:) lubi tę wiadomość
-
(sunshine89 wrote:Ja też po wizycie i nadal bez zmian szyjka zgładzona,rozwarcie duże ale akcji brak, przepływy super, więc nie będą nic przyspieszać do 41 tygodnia. Dziecko koło 4 kg się szykuje, więc będzie niezle Kongo na tej porodówce jak już tam trafię , mam nadzieję,że jednak USG się myli i urodzi się trochę mniejsza.
U nas 3,4kg wiec takie fajne do rodzenia
Masz już skierowanie do indukcji porodu ? Trzymam kciuki 🍀 -
Za tydzień mam wizytę jak nie urodzę do tej pory i wtedy dostanę skierowanie. Mam nadzieję, że coś się jednak samo ruszy wcześniej bo w końcu ile może chodzić z takim rozwarciem.
Paradoks jest taki, że ja od 31 tygodnia byłam.na podtrzymaniu bo szyjka się skracała i rozwierala.
Dziękuję i również trzymam kciuki 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 09:22
-
(sunshine89 wrote:Jakie masz sposoby? To może i ja spróbuję, ja wczoraj wysprzatalam całą chatę i dalej nic, a w pierwszej ciąży po sprzątaniu w nocy na porodówkę pojechałam. Może to ta luteina nas tak zahamowała ?
Przede wszystkim spacer ale taki marszowy, skakanie na piłce, sprzątanie, mieszkam w domku jednorodzinnym to cały czas schody, sex tez ale z tym brzuchem i pogoda to za często ochoty brak, drażnienie sutków przez koszulkę, ostrzejsze jedzenie. Dodatkowo łykam wiesiołek lekarski. I NIC 🙈 trochę mnie to przygnębia a psychika tez swoje robi
Po tych aktywnościach fizycznych to mnie tylko stopy bolą i nic 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 14:09
-
Trzymajcie sie nie rozpakowane dziewczyny. Trzymam kciuki.
Jak moj lekarz mi odstawiał luteine to mowil, ze on nie jest zwolennikiem stosowania luteiny po 34/35tc bo potem czesto trzeba wywolywac po terminie. Ja byłam wtedy w 36 tc.
Dla mnie do Mama Kaji optymalne so rodzenia sn to dziecko 3 kg 🙃 jak usłyszałam ze ten moj jaknjuz sie rodzil ważył wiecej to pomyslam ze moze i lepiej ze bylo cc bo nie wiem czy bym wiekszego wypchnela jak poprzednie mniejsze ledwo wypałam i sporo mnie nacieli 🙈 ale to ja. Kolezanka naturalnie urodzila dwoje dzieci z wagą 4200 i 4400 i miala tylko malutkie naciecie 😁
To moze wszystkie ktore ty sa napiszmy po kolei datę ur i płeć zeby Duzzej bylo łatwiej spisaćMamaKaji lubi tę wiadomość