X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to zasugerowałam, ze jak już tu jestem to wolałabym urodzić, biorąc pod uwagę mój pierwszy poród to boje się że urodzę w domu, tylko, że to był 38 tydzień+2 dni i oni powiedzieli, że to nie jest w interesie dziecka żeby wywoływać i mam czekać na akcję bo jest jeszcze czas, z takim rozwarciem to kilka mocniejszych skurczy i pójdzie.

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak bo polityka jest taka ze dopiero po 41 tc chcą wywoływać :/ domyślam się ze trochę Cie wkurzyli ale co zrobisz :/ trzymaj się dzielnie 🍀

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nawet Żebrowska urodziła 🙈🤣 a u nas cisza …

Wysłany: 30 lipca 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤣🤣🤣 i na nas przyjdzie pora, szczerze mówiąc nie mogę się doczekać, zmęczona jestem mega, stopy spuchnięte, psychicznie też nie czuje się zbyt dobrze... Dobrze, że już tylko dni nas dzielą od porodu i znowu nowy rozdział i nowe problemy.

MamaKaji lubi tę wiadomość

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro się dowiem jaki plan ma lekarz na nasze rozwiązanie :) bardzo jestem ciekawa czy dołączę do Ciebie :)

Wysłany: 31 lipca 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro idę na kontrolę, nikt nie dawał mi, że wytrwam tydzień z takim rozwarciem, no ale natura też lubi płatać figle 🙆🏻‍♀️

• Love22 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w poprzedniej ciąży chciałam wyjść do domu w 37 tc to mi powoedzieli, ze od 37 tyg wypuszczają tylko na własne żądanie...

202206271756.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love22 wrote:
    A co powiecie dziewczyny zeby na pierwszej stronie dodać daty porodów? Duzza ,ty masz chyba kontak z pozostałymi, może sie zgodzą podać i widzialybysmy jak sie pokryły te daty z tymi terminami pierwszymy. Ile w terminie urodzio, ile po...

Możemy spróbować z tymi datami jednak przyznam ze juz nie daje rady tak regularnie tu wchodzić bo mały nieźle daje w kość a w połączeniu ze starszym bratem to juz w ogóle combo :p
    Gratuluję wszystkim rozpakowanym i trzymam kciuki dla tych co jeszcze czekają! To już ostatnia prosta :)

oar89jcggibdab41.png

Wysłany: 31 lipca 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love22 wrote:
    Jak w poprzedniej ciąży chciałam wyjść do domu w 37 tc to mi powoedzieli, ze od 37 tyg wypuszczają tylko na własne żądanie...

Na własne żądanie bym się nie wypisała bo później jakby mnie nagle złapało to by krzywo na mnie patrzyli.. obserwacja w kierunku porodu i nic się nie ruszyło, rozwarcie też się nie powiększało więc ordynator powiedział że mam czekać w domu, tym bardziej że mieszkam zaraz obok szpitala.

• Iwona:) Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🌸
    Gratulacje dla następnych rozpakowanym mamusiek.
    My powoli sobie wdrażamy rytm dnia . Początki były najgorsze ! Jak chodziłam nie wyspana to łapały mnie dni baby blues i płakałam , łzy same leciały ciurkiem.
    Małego brzuszek bolał a nic nie miałam w domu , czekałam na przyjaciółkę aż mi przywiezie espumisan na wzdęcia .
    Dała mi go wczoraj i jak ręka odjął ! Nawet lepiej i dłużej śpi !
    Malutki robi się coraz fajniejszy !
    Była u nas położna i mały przytył prawie 400 gram przez tydz i karmimy się tylko piersią 🥹😇
    Wszyscy mówią ze malutki podobny do mnie 😍😍 nawet mój stary mówi ze skóra ze mnie ściągnięta 😍
    Ogólnie jestem zadowolona bo nie mam ani kilograma który został po ciąży i czuje się jak bym wcale w niej nie była na dzien dzisiejszy 🥰
    Mój mały ma jutro dwa tyg i mam pytanie do Was czy kladziecie dzieciaczki na matę taka babygym ??
    Drugie pytanko ile wasze pociechy są aktywne w ciągu dnia ?? Czy śpią 24/7?

uwo99jcga0vdsd7t.png
  • MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie. Ciąża jest fizjologiczna, nie ma śladów przenoszenia. U mnie szyjka krotka, kanał otwarty tylko rozwarcie na 1cm, coś się w ktg zaczyna dziać. Dostałam skierowanie do szpitala na sobotę. Cieszę się jaki i stresuje ☺️

(sunshine89, Iwona:), BasiaIR lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaKaji trzymam kciuki za szybkie, szczęśliwe rozwiązanie :)

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie i nadal bez zmian szyjka zgładzona,rozwarcie duże ale akcji brak, przepływy super, więc nie będą nic przyspieszać do 41 tygodnia. Dziecko koło 4 kg się szykuje, więc będzie niezle Kongo na tej porodówce jak już tam trafię , mam nadzieję,że jednak USG się myli i urodzi się trochę mniejsza.

• BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona:) wrote:
    Cześć dziewczyny 🌸
    Gratulacje dla następnych rozpakowanym mamusiek.
    My powoli sobie wdrażamy rytm dnia . Początki były najgorsze ! Jak chodziłam nie wyspana to łapały mnie dni baby blues i płakałam , łzy same leciały ciurkiem.
    Małego brzuszek bolał a nic nie miałam w domu , czekałam na przyjaciółkę aż mi przywiezie espumisan na wzdęcia .
    Dała mi go wczoraj i jak ręka odjął ! Nawet lepiej i dłużej śpi !
    Malutki robi się coraz fajniejszy !
    Była u nas położna i mały przytył prawie 400 gram przez tydz i karmimy się tylko piersią 🥹😇
    Wszyscy mówią ze malutki podobny do mnie 😍😍 nawet mój stary mówi ze skóra ze mnie ściągnięta 😍
    Ogólnie jestem zadowolona bo nie mam ani kilograma który został po ciąży i czuje się jak bym wcale w niej nie była na dzien dzisiejszy 🥰
    Mój mały ma jutro dwa tyg i mam pytanie do Was czy kladziecie dzieciaczki na matę taka babygym ??
    Drugie pytanko ile wasze pociechy są aktywne w ciągu dnia ?? Czy śpią 24/7?
    Mój Hugo ma 15 dni. Wydaje mi się, że ma 2 okna aktywności. Do tej pory był schemat:jem, śpię, jem, śpię,... Ale wczoraj rano zrobił cyrk na piersi-zjadł ładnie, ale nie mógł usnąć na piersi... wyrywał się, prężył, krzyczał, płakał,.... Pełne kombo. To ja suszarka, szumis, piłka, odbijanie, śpiewanie, bujanie,... Po czym włożyłam go zrezygnowana do łóżka i on się uspokoił. Leżał tak i gaworzył sam do siebie że 40 min, po czym wyraził chęć jedzenia. 10 min.na piersi i spal

Iwona:) lubi tę wiadomość

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (sunshine89 wrote:
    Ja też po wizycie i nadal bez zmian szyjka zgładzona,rozwarcie duże ale akcji brak, przepływy super, więc nie będą nic przyspieszać do 41 tygodnia. Dziecko koło 4 kg się szykuje, więc będzie niezle Kongo na tej porodówce jak już tam trafię , mam nadzieję,że jednak USG się myli i urodzi się trochę mniejsza.

U nas 3,4kg wiec takie fajne do rodzenia :)
    Masz już skierowanie do indukcji porodu ? Trzymam kciuki 🍀

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień mam wizytę jak nie urodzę do tej pory i wtedy dostanę skierowanie. Mam nadzieję, że coś się jednak samo ruszy wcześniej bo w końcu ile może chodzić z takim rozwarciem.
    Paradoks jest taki, że ja od 31 tygodnia byłam.na podtrzymaniu bo szyjka się skracała i rozwierala.
    Dziękuję i również trzymam kciuki 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 09:22

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine89 to ja podobnie, w 34tc się przeforsowalam i zaczęłam plamić i luteina na podtrzymanie a teraz ani drgnie 🙈 ja próbuje to rozruszać do soboty 😵‍💫

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie masz sposoby? To może i ja spróbuję, ja wczoraj wysprzatalam całą chatę i dalej nic, a w pierwszej ciąży po sprzątaniu w nocy na porodówkę pojechałam. Może to ta luteina nas tak zahamowała ?

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (sunshine89 wrote:
    Jakie masz sposoby? To może i ja spróbuję, ja wczoraj wysprzatalam całą chatę i dalej nic, a w pierwszej ciąży po sprzątaniu w nocy na porodówkę pojechałam. Może to ta luteina nas tak zahamowała ?

Przede wszystkim spacer ale taki marszowy, skakanie na piłce, sprzątanie, mieszkam w domku jednorodzinnym to cały czas schody, sex tez ale z tym brzuchem i pogoda to za często ochoty brak, drażnienie sutków przez koszulkę, ostrzejsze jedzenie. Dodatkowo łykam wiesiołek lekarski. I NIC 🙈 trochę mnie to przygnębia a psychika tez swoje robi :(

Po tych aktywnościach fizycznych to mnie tylko stopy bolą i nic 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 14:09

• Love22 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie sie nie rozpakowane dziewczyny. Trzymam kciuki.
    Jak moj lekarz mi odstawiał luteine to mowil, ze on nie jest zwolennikiem stosowania luteiny po 34/35tc bo potem czesto trzeba wywolywac po terminie. Ja byłam wtedy w 36 tc.

Dla mnie do Mama Kaji optymalne so rodzenia sn to dziecko 3 kg 🙃 jak usłyszałam ze ten moj jaknjuz sie rodzil ważył wiecej to pomyslam ze moze i lepiej ze bylo cc bo nie wiem czy bym wiekszego wypchnela jak poprzednie mniejsze ledwo wypałam i sporo mnie nacieli 🙈 ale to ja. Kolezanka naturalnie urodzila dwoje dzieci z wagą 4200 i 4400 i miala tylko malutkie naciecie 😁

To moze wszystkie ktore ty sa napiszmy po kolei datę ur i płeć zeby Duzzej bylo łatwiej spisać

202206271756.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ