Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwona:) dzięki i trzymaj mocno
Po 11latach mając znowu maluszka to chyba tak jakbyś miała swoj drugi pierwszy raz 😍
A jak patrzę teraz na te techniki podnoszenia, przewijania itp to wszystko się zmieniło
Czasami sobie myśle jak my się wychowaliśmy bo nasi rodzice robili wszystko inaczej 🤣
Lekarz wczorajsi badaniu powiedział ze jestem trochę w lesie 🤣🙈 ale nie oznacza to ze za pare dni nie urodzęwiec czekać cierpliwie i stosować zasady 3xS 🤣🙈
Iwona:) lubi tę wiadomość
-
Hej. Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamusiek. Ja jestem taka szczęśliwa bo udało mi się donosić ciążę. Z tego szczęścia aż się popłakałam, tyle tygodni żyłam w strachu, że kamień spadł mi z serca normalnie. Teraz w końcu mogę chodzic normalnie o ile tak można nazwać ten kaczy chód, bo pachwiny i krocze strasznie bolą. Czop śluzowy już mi odszedł, więc lada moment spodziewam się powitać moją małą kruszynkę.
Iwona, wydaje mi się że z tym używanym fotelikiem to chodzi o to, że jak kupisz z nieznanego źródła to nie masz pewności czy był bezwypadkowy a tym samym czy jest nadal bezpieczny, niestety pozycja w foteliku nie jest pozycja korzystna dla noworodka, ale jednak te foteliki są najbezpieczniejsze i używać się powinno ich tylko w podróży. Widzę mamusie które wożæ w ten sposób swoje dzieci na spacer i wszystkie te maluszki są tam takie zwinięte.Iwona:) lubi tę wiadomość
-
Sunshaine powiem Ci ze człowiek głupieje jak się naogląda wszystkiego ! No to super bo to fotelik po koleżance i ona miała go od nowości i żadnych wypadków wiec może jeszcze przeczekam ten stres bo mały musi się ze mną zapoznać musimy się nauczyć siebie a co taki tam fotelik co siedzi w nim jak fasolka zwinięta 🫣
(sunshine89 lubi tę wiadomość
-
Dokładnie jak napisała Sunshaine, chodzi zafałszowanie informacji o wypadku w używkach
ale skoro znasz przeszłość fotelika to bez obaw! Tylko jeszcze jedno, fotelik powinien być dobrany do auta. Jak wybierałam fotelik to w sklepie został przymierzony fotelik do tylnej kanapy i zmierzony kat nachylenia pod którym będzie leżała główka dziecka
ja mam Maxi cosi peblo 360. Dobre opinie maja tez Avionaut, Britax i cybex
Sunshaine gratulacje i trzymam za Was kciukiIwona:), (sunshine89 lubią tę wiadomość
-
Na wstępie serdecznie gratuluje wszystkim nowym mamom. Mamy moc!!! Czas na moją historie.
Hugo urodził się 18 lipca o 7.52.Od sob.bylam w szpitalu i od 16.00 do niedz. do 16 chodziłam z cewnikiem Foleya. Po jego wyjęciu lekarka powiedziała, że wg. niej są optymalne warunki na poród i rekomenduje przebicie pęcherza. Poszłam na to. O 23.00 zabrali mnie na porodówkę. Położna była zbulwersowana. Powiedziała, że nadal jestem w głębokiej ciąży i kazała się przygotować na długa noc. Nie będę wchodzić w szczegóły, ale był mega powolny progres. Wszystkie pozycje, które sprawiały mi przyjemność, teraz były niewygodne i zle wpływały na dzidziusia. Po 9h gdzie już Wilam się z bólu, a progres nadal słaby wpadł ordynator i natychmiast zarządził cesarke. Powiedział, że mały nie da rady. Zaczęli rzucać mną jak workiem kartofli.Przebierali,podawali leki, dopytywali.... Cała zaczęłam się okropnie trząść z nerwów. Nie mogłam tego opanować. Zaczęło się cięcie. Usłyszałam, że mały obwiniety był pępowiną i w życiu bym go nie urodziła. Bolało jak cholera, później dali mi synka, ale równocześnie dostałam strasznych mdłości. Jakiś koszmar🙈 Dopiero uspokoiłam się na sali poporodowej i zaczęłam cieszyć się Hugusiem. Zakochana jestem po uszy, ale zaskoczyło mnie, że będzie tak ciężko z noworodkiem. Mam Baby Bluesa. Cieszę się i płaczę, smuce się płaczę. Jestem totalnie niewyspana. Wyglądam jak kupa. Strasznie spuchnięta jestem:nogi, łydki, uda, cyce jak donice... Ale dam radę. Nie ja pierwsza nie ostatnia. Jestem ogromnie wdzięczna losowi za Hugo😍MamaKaji lubi tę wiadomość
-
Gratuluję Basiu! Jesteś twarda. Rozumiem doskonale Twój baby blues, choc wiecej w tobie optymizmu niż bylo we mnie. Dobrze, ze wszystko się dla was skończyło bez wiekszycg komplikacji i dłużej nie męczyli. Cieszcie sie sobą ile wlezie bo czas szybko leci. U nas jiz 3 tyg 😁
BasiaIR lubi tę wiadomość
-
Gratulacje
. Ja wczoraj trafiłam do szpitala ze skurczami, na KTG pisały się skurcze porodowe. Rozwarcie 6 cm. Po dwóch godzinach wszystko się zatrzymało, nie chcą mnie już wypuścić do domu bo mówią, że jest za duże rozwarcie, akcji jak nie było tak nie ma do tej pory i teraz muszę czekać. Leżę na przedporodowej i ciągle słyszę rodzące kobiety, psycha mi siada.
-
(sunshine89 wrote:Gratulacje
. Ja wczoraj trafiłam do szpitala ze skurczami, na KTG pisały się skurcze porodowe. Rozwarcie 6 cm. Po dwóch godzinach wszystko się zatrzymało, nie chcą mnie już wypuścić do domu bo mówią, że jest za duże rozwarcie, akcji jak nie było tak nie ma do tej pory i teraz muszę czekać. Leżę na przedporodowej i ciągle słyszę rodzące kobiety, psycha mi siada.
-
Cześć Dziewczyny! Gratuluję wszystkim Mamusiom!!!
Postanowiłam Was zapytać o opinię dot. laktatorów, bo myślę, że jesteście już głęboko w temacieNa jaki postawiłyście? Co polecacie? Ma któraś Neno Angel?
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
U mnie tez nic.. Rozwarcia brak, szyjka dluga. Leze juz w szpitalu bo twardnial mi brzuch, a akurat moj lekarz na urlopie i pojechalam sprawdzic i zostalam. Ale nic nie moga zaczac wywolywac z uwagi na stan po poprzednim cieciu..a chcialabym sprobowac vbac🙂 czekanie jest najgorsze i juz mam chwile zwatpienia.
MamaKaji lubi tę wiadomość
-
Ja w pon idę do lekarza i dostane skierowanie do szpitala na wywołanie
u mnie tez wszystko na baczność tylko dzieciątko się wierci bo coraz mniej miejsca 🙈 tez jestem trochę podłamana bo myślałam ze jakoś to samo szybciej ruszy
większość już z dziećmi na rękach a ja dalej z burze
i tez mam taki niepokój jak Ty
Dobrze ze jesteś pod obserwacja :)choć wiadomo, co w domu to w domu. -
A co powiecie dziewczyny zeby na pierwszej stronie dodać daty porodów? Duzza ,ty masz chyba kontak z pozostałymi, może sie zgodzą podać i widzialybysmy jak sie pokryły te daty z tymi terminami pierwszymy. Ile w terminie urodzio, ile po...
MamaKaji lubi tę wiadomość
-
MamaKaji wrote:Ja w pon idę do lekarza i dostane skierowanie do szpitala na wywołanie
u mnie tez wszystko na baczność tylko dzieciątko się wierci bo coraz mniej miejsca 🙈 tez jestem trochę podłamana bo myślałam ze jakoś to samo szybciej ruszy
większość już z dziećmi na rękach a ja dalej z burze
i tez mam taki niepokój jak Ty
Dobrze ze jesteś pod obserwacja :)choć
wiadomo, co w domu to w domu.
Ja we wtorek wyszłam ze szpitala, brak akcji porodowej i mnie wypuścili, chodzę z rozwarciem i nadal nic 🙆 czekam już jak na szpilkach.