X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona:) dzięki i trzymaj mocno :)
    Po 11latach mając znowu maluszka to chyba tak jakbyś miała swoj drugi pierwszy raz 😍
    A jak patrzę teraz na te techniki podnoszenia, przewijania itp to wszystko się zmieniło :)
    Czasami sobie myśle jak my się wychowaliśmy bo nasi rodzice robili wszystko inaczej 🤣

Lekarz wczorajsi badaniu powiedział ze jestem trochę w lesie 🤣🙈 ale nie oznacza to ze za pare dni nie urodzę :) wiec czekać cierpliwie i stosować zasady 3xS 🤣🙈

Iwona:) lubi tę wiadomość

• (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamusiek. Ja jestem taka szczęśliwa bo udało mi się donosić ciążę. Z tego szczęścia aż się popłakałam, tyle tygodni żyłam w strachu, że kamień spadł mi z serca normalnie. Teraz w końcu mogę chodzic normalnie o ile tak można nazwać ten kaczy chód, bo pachwiny i krocze strasznie bolą. Czop śluzowy już mi odszedł, więc lada moment spodziewam się powitać moją małą kruszynkę.
    Iwona, wydaje mi się że z tym używanym fotelikiem to chodzi o to, że jak kupisz z nieznanego źródła to nie masz pewności czy był bezwypadkowy a tym samym czy jest nadal bezpieczny, niestety pozycja w foteliku nie jest pozycja korzystna dla noworodka, ale jednak te foteliki są najbezpieczniejsze i używać się powinno ich tylko w podróży. Widzę mamusie które wożæ w ten sposób swoje dzieci na spacer i wszystkie te maluszki są tam takie zwinięte.

Iwona:) lubi tę wiadomość

• Iwona:) Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshaine powiem Ci ze człowiek głupieje jak się naogląda wszystkiego ! No to super bo to fotelik po koleżance i ona miała go od nowości i żadnych wypadków wiec może jeszcze przeczekam ten stres bo mały musi się ze mną zapoznać musimy się nauczyć siebie a co taki tam fotelik co siedzi w nim jak fasolka zwinięta 🫣

(sunshine89 lubi tę wiadomość

uwo99jcga0vdsd7t.png
  • MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak napisała Sunshaine, chodzi zafałszowanie informacji o wypadku w używkach :) ale skoro znasz przeszłość fotelika to bez obaw! Tylko jeszcze jedno, fotelik powinien być dobrany do auta. Jak wybierałam fotelik to w sklepie został przymierzony fotelik do tylnej kanapy i zmierzony kat nachylenia pod którym będzie leżała główka dziecka :) ja mam Maxi cosi peblo 360. Dobre opinie maja tez Avionaut, Britax i cybex :)

Sunshaine gratulacje i trzymam za Was kciuki :)

Iwona:), (sunshine89 lubią tę wiadomość

• BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wstępie serdecznie gratuluje wszystkim nowym mamom. Mamy moc!!! Czas na moją historie.
    Hugo urodził się 18 lipca o 7.52.Od sob.bylam w szpitalu i od 16.00 do niedz. do 16 chodziłam z cewnikiem Foleya. Po jego wyjęciu lekarka powiedziała, że wg. niej są optymalne warunki na poród i rekomenduje przebicie pęcherza. Poszłam na to. O 23.00 zabrali mnie na porodówkę. Położna była zbulwersowana. Powiedziała, że nadal jestem w głębokiej ciąży i kazała się przygotować na długa noc. Nie będę wchodzić w szczegóły, ale był mega powolny progres. Wszystkie pozycje, które sprawiały mi przyjemność, teraz były niewygodne i zle wpływały na dzidziusia. Po 9h gdzie już Wilam się z bólu, a progres nadal słaby wpadł ordynator i natychmiast zarządził cesarke. Powiedział, że mały nie da rady. Zaczęli rzucać mną jak workiem kartofli.Przebierali,podawali leki, dopytywali.... Cała zaczęłam się okropnie trząść z nerwów. Nie mogłam tego opanować. Zaczęło się cięcie. Usłyszałam, że mały obwiniety był pępowiną i w życiu bym go nie urodziła. Bolało jak cholera, później dali mi synka, ale równocześnie dostałam strasznych mdłości. Jakiś koszmar🙈 Dopiero uspokoiłam się na sali poporodowej i zaczęłam cieszyć się Hugusiem. Zakochana jestem po uszy, ale zaskoczyło mnie, że będzie tak ciężko z noworodkiem. Mam Baby Bluesa. Cieszę się i płaczę, smuce się płaczę. Jestem totalnie niewyspana. Wyglądam jak kupa. Strasznie spuchnięta jestem:nogi, łydki, uda, cyce jak donice... Ale dam radę. Nie ja pierwsza nie ostatnia. Jestem ogromnie wdzięczna losowi za Hugo😍

MamaKaji lubi tę wiadomość

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BasiuIR! Gratuluje z całego serca 😘 zdrowia 💚 to co przeżyliście to mały kosmos ale mam nadzieje ze Hugo zrekompensuje Ci cały ból i traumę 😘

Ja nadal w dwupaku i cisza 🙈

BasiaIR lubi tę wiadomość

• Love22 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Basiu! Jesteś twarda. Rozumiem doskonale Twój baby blues, choc wiecej w tobie optymizmu niż bylo we mnie. Dobrze, ze wszystko się dla was skończyło bez wiekszycg komplikacji i dłużej nie męczyli. Cieszcie sie sobą ile wlezie bo czas szybko leci. U nas jiz 3 tyg 😁

BasiaIR lubi tę wiadomość

202206271756.png

Wysłany: 24 lipca 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :). Ja wczoraj trafiłam do szpitala ze skurczami, na KTG pisały się skurcze porodowe. Rozwarcie 6 cm. Po dwóch godzinach wszystko się zatrzymało, nie chcą mnie już wypuścić do domu bo mówią, że jest za duże rozwarcie, akcji jak nie było tak nie ma do tej pory i teraz muszę czekać. Leżę na przedporodowej i ciągle słyszę rodzące kobiety, psycha mi siada.

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshaine89, oby finał nastąpił szybko!!! Ach te dzieciaczki … niech się zdecydują i już będą zdrowe i bezpieczne z nami :)
    Ja jutro mam ktg w szkole rodzenia ale u mnie dalel postępów brak 🙈

• BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (sunshine89 wrote:
    Gratulacje :). Ja wczoraj trafiłam do szpitala ze skurczami, na KTG pisały się skurcze porodowe. Rozwarcie 6 cm. Po dwóch godzinach wszystko się zatrzymało, nie chcą mnie już wypuścić do domu bo mówią, że jest za duże rozwarcie, akcji jak nie było tak nie ma do tej pory i teraz muszę czekać. Leżę na przedporodowej i ciągle słyszę rodzące kobiety, psycha mi siada.
    To już koncoweczka. Za chwilkę będziesz tulić dzidzie. Trzymam kciuki😘

• kid_aa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Gratuluję wszystkim Mamusiom!!!
    Postanowiłam Was zapytać o opinię dot. laktatorów, bo myślę, że jesteście już głęboko w temacie :) Na jaki postawiłyście? Co polecacie? Ma któraś Neno Angel?

age.png
    30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
    IUI 05.2017 :( IMSI 08.2017 :( IMSI 01.2018 :( IMSI 03.2019 :( IMSI 05.2019 (Mini-IVF) :( 08.2020 stymulacyjna klapa :(
    AZ 02.2022 :( 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
    AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
    genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
    2950g Syn - Nasza Miłość😍
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam lanshinoh podwójny. Rewelacja i odciaganie jest szybkie i bezbolesne. Lejek jak dla mnie lepszy niz np. W medeli.Mam porownanie tylko z medela wiec o neno sie nie wypowiem.

202206271756.png
  • Iwona:) Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam neno uno i jestem zadowolona:)

uwo99jcga0vdsd7t.png
  • Skinny Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2022, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł 🙂 Czy jest tu jeszcze jakas nierozpakowana mamusia? Czy tylko moj taki uparty i wyjsc nie chce 🥵

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem i u mnie ani widu ani słychu na rozpoczęcie akcji 🙈

• Skinny Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nic.. Rozwarcia brak, szyjka dluga. Leze juz w szpitalu bo twardnial mi brzuch, a akurat moj lekarz na urlopie i pojechalam sprawdzic i zostalam. Ale nic nie moga zaczac wywolywac z uwagi na stan po poprzednim cieciu..a chcialabym sprobowac vbac🙂 czekanie jest najgorsze i juz mam chwile zwatpienia.

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pon idę do lekarza i dostane skierowanie do szpitala na wywołanie :) u mnie tez wszystko na baczność tylko dzieciątko się wierci bo coraz mniej miejsca 🙈 tez jestem trochę podłamana bo myślałam ze jakoś to samo szybciej ruszy :/ większość już z dziećmi na rękach a ja dalej z burze :/ i tez mam taki niepokój jak Ty :)
    Dobrze ze jesteś pod obserwacja :)choć wiadomo, co w domu to w domu.

• Love22 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co powiecie dziewczyny zeby na pierwszej stronie dodać daty porodów? Duzza ,ty masz chyba kontak z pozostałymi, może sie zgodzą podać i widzialybysmy jak sie pokryły te daty z tymi terminami pierwszymy. Ile w terminie urodzio, ile po...

202206271756.png

Wysłany: 29 lipca 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaKaji wrote:
    Ja w pon idę do lekarza i dostane skierowanie do szpitala na wywołanie :) u mnie tez wszystko na baczność tylko dzieciątko się wierci bo coraz mniej miejsca 🙈 tez jestem trochę podłamana bo myślałam ze jakoś to samo szybciej ruszy :/ większość już z dziećmi na rękach a ja dalej z burze :/ i tez mam taki niepokój jak Ty :)
    Dobrze ze jesteś pod obserwacja :)choć
    wiadomo, co w domu to w domu.

Ja we wtorek wyszłam ze szpitala, brak akcji porodowej i mnie wypuścili, chodzę z rozwarciem i nadal nic 🙆 czekam już jak na szpilkach.

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypuścili Cie ?!!! To już mogli indukować porod a nie odsyłać do domu 🙈 oby teraz już szybko poszło ✊

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ