X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ta luteina faszerowali tak w szpitalu, jak wyszłam poszłam do swojego lekarza i od razu zmniejszył dawkę o polowe bym przyjmowała jeszcze przez 3 dni by nie odstawić gwałtownie. I tak myśle ze od tego jestem taka obojętna na wszystkie S a do tego to moja pierwsza ciąża. Trzymajcie proszę kciuki by w tę sobotę lekarz już coś zadziałał i może właśnie 06.08. będzie NASZĄ 🥰

• (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja luteinę stosowałam od 31 do 35 tc, po 35 ginka kazała mi odstawić trochę spanikowałam bo myślałam , że jak odstawie to od razu urodzę 🙆🏻‍♀️. Szczerze mówiąc też jestem przerażona jak ja wypchne tak duże dziecko, moja pierwsza córka ważyła 2600 więc poszło ekspresowo, teraz już tak lajtowo chyba nie będzie. Spróbowałam dziś wszystkie S i czekam na efekty 🤣

MamaKaji lubi tę wiadomość

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ✊ oby drgnęło choć trochę to od razu głowa będzie inna i może człowiek ruszy do planowanej hospitalizacji 🤩

(sunshine89 lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może coś się rozkręci, od rana mam kłucia w dole brzucha, zwiększona ilość śluzu i ból w pachwinach. Marzę żeby coś się z tego rozwinęło.

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może czop Ci odchodzi 🤩? U u mnie odchodził etapami :) Mnie coś tak kujnie i koniec!!! I śluz zrobił się bardziej na wodnisty. Widać ze coś się szykuje ale trochę późno się to zaczęło i boje się ze do soboty nie mam szans. Jedyne co mnie trzyma w pozytywnym myśleniu jest moj lekarz, który daje poczucie zaopiekowania :)

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop już mi odszedł chyba wcześniej, bo jak szyjka zgładzona i rozwarcie 5 cm to chyba już go tam nie ma, ja nie wiem, nie przestanie mnie ta ciąża zaskakiwać chyba 🙆🏻‍♀️ bądźmy dobrej myśli i nastawiajmy się,że do soboty obie urodzimy :)

MamaKaji lubi tę wiadomość

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 24h będę stała na SORze 😱☺️🤣 ale mam stracha a zarazem jest radość i ekscytacja!

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂, wybaczcie, że wbijam Wam w wątek ale mam pytanie: czy któraś z Was ma kontakt z 910608? Już długo nie odpisuje na moje wiadomości, nie wymieniłyśmy się FB ale zostawiłam jej w skrzynce nr telefonu i cisza... Trochę się martwię czy wszystko u niej okej 😌.

Będę wdzięczna za informację lub chociaż przekazanie jej tego, że szukam z nią kontaktu ❤.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂, wybaczcie, że wbijam Wam w wątek ale mam pytanie: czy któraś z Was ma kontakt z 910608? Już długo nie odpisuje na moje wiadomości, nie wymieniłyśmy się FB ale zostawiłam jej w skrzynce nr telefonu i cisza... Trochę się martwię czy wszystko u niej okej 😌.

Będę wdzięczna za informację lub chociaż przekazanie jej tego, że szukam z nią kontaktu ❤.
    Też myślałam o niej bo nic nie pisze ostatnio... jesli sie odezwie do Ciebie to niech tu tez da znać co i jak.

202206271756.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys tez o tobie myslam ultra dżasta. Tak nagle przestalas pisać. Widzę po stopce i suwaczku co sie stało. Napisz jak sie teraz masz, 25 tydzień to juz za półmetkiem :) jak znosisz upały?

202206271756.png

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam, o 8:20 odeszły mi wody jak wstałam z łóżka a o 9:40 mała już była na świecie. Waga 3700 i 55 cm, ale najadłam.sie stresu bo zachlysnela się wodami i były problemy z oodechem, kilka.godzin była na wspomaganiu i obserwacji a teraz już jest ze mną.

MamaKaji, Love22, Iwona:) lubią tę wiadomość

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to cudownie ze już jesteście razem i bezpieczne 😘 szybka akcja i obyście równie szybko wróciły do domu 🤩 udało się Wam bez wywoływania 💚 gratulacje i zdrowia 🥰

• Love22 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (sunshine89 wrote:
    Urodziłam, o 8:20 odeszły mi wody jak wstałam z łóżka a o 9:40 mała już była na świecie. Waga 3700 i 55 cm, ale najadłam.sie stresu bo zachlysnela się wodami i były problemy z oodechem, kilka.godzin była na wspomaganiu i obserwacji a teraz już jest ze mną.
    Gratulacje! Szybka akcja rzeczywiście. Zdrowka dla Was. Calujemy :)

202206271756.png
  • Iwona:) Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine gratulacje !!!! 😍😍😍😍

uwo99jcga0vdsd7t.png
  • Skinny Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz tez rozpakowani.. 29.07 na Świat przyszedl Kamil 3620g, 59cm. Nagle cc chociaz nastawialam sie na vbac. Widocznie tak mialo byc🙂 Najwazniejsze ze szczesliwie jestesmy juz po drugiej stronie brzuszka. Wszystko jest dobrze tylko mamy problem z nozka, tak mial scisnietą w brzuszku ze czeka nas wizyta u ortopedy i wtedy dowiemy sie jak to sie leczy.

Iwona:) lubi tę wiadomość

• Skinny Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim rozpakowanym 🙂 Duuzo zdrowka dla Was i waszych malych pociech💙💕

• Skinny Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:

Jestem na grupie na fb ona rowniez jest.. Wszystko dobrze.. Urodziła córeczke 🙂

• Love22 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skinny wrote:
    Jestem na grupie na fb ona rowniez jest.. Wszystko dobrze.. Urodziła córeczke 🙂
    Skinny, przekaż jej że pozdrawiamy bo dlugo tu z nami była i pisała.

A ciekawa jestem czy którejś z nas udał sie vbac ,bo pamietam ze na poczatku kilka pisało, ze chce spróbować.

202206271756.png
  • Ank@ Debiutantka

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mi się udało :) pierwszy poród miałam CC, teraz udało się naturalnie ;)
    9 dni przed terminem, w nocy o północy zaczęły się skurcze, byłam już w szpitalu bo cztery dni wcześniej też miałam skurcze porodowe ale nie było rozwarcia i po kilku godzinach się uspokoilo. no więc skurcze co 5 później co 4 i tak do rana, szyjka zgładzona już od dawna ale tylko 1,5cm rozwarcia, o 10 założyli mi cewnik, o 12 rozwarcie było już 5cm i skurcze co minutę. pojechaliśmy na trakt porodowy, przy 7 cm odeszły mi wody, cztery skurcze parte i udali się urodzić,łącznie na trakcie byłam 2 godziny. Niestety byłam nacinana, bez tego nie wiem czy bym go wypchnęła ;)
    Wymeczylam się potwornie, nie przypuszczalam że to aż TAKI ból :/ tak ,szybko się go zapomina ale nie przeżyłam nigdy jeszcze takiego bólu i wysiłku. i bardzo bolące były skurcze gdy miałam cewnik.
    Syn dzisiaj kończy 4 tygodnie i od wczoraj mamy pierwszy skok rozwojowy 😭

0d1yvfxm40979910.png
  • MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się jako sierpniowa mama. 08.08.22 zostałam mamą przesłodkie Kai 💚 rodziłam naturalnie przez indukcję. Porod był krótki ale bardzo bolesny 🙈 Aklimatyzujemy się w domku i próbujemy rozkręcić laktację co w cale takie naturalne i oczywiste nie jest. Serdecznie Was pozdrawiam! Dużo zdrowia dla Maluszków i ich wspaniałych Mam 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2022, 16:00

‹‹ 216 217 218 219 220
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ