Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa, jest potencjał 🤩 trzymam kciuki za punktualność Twojej Pociechy ☺️

Ja jutro idę do swojego lekarza! Trzymać kciuki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2022, 19:37

• Ani_7 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    04.07 o 8:37 przyszła na świat moj prześliczny cud Mia ♥️ 3900, 58 cm, 10 pkt. Jutro zapewne wyjdziemy, nie mamy żółtaczki.
    Ja czuję się świetnie, drugi dzień a ja już chodzę prawie że normalnie, aż jestem w szoku. Trzymam kciuki za resztę mam i dzieciaczków ♥️

MamaKaji, 910608, Duzaa, PatkaPP, BasiaIR lubią tę wiadomość

e437579cca.png
  • MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani_7 gratulacje i zdrowia 🍀

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie :) i trochę mnie zdziwiła waga i przyrosty :)
    15.06 - 2000g (33tc)
    22.06 - 2300g (34tc)
    Dzisiaj - 3000g (36tc) 🤔🙈 cieszy mnie ta ostatnia waga ale do tej pory wyło zawsze ciut mniej niż norma 🤔😉

Ja wiem ze te pomiary są dość subiektywne no ale duży przyrost 🤔😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2022, 15:10

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadłam tylko się pochwalić ze Maurycy już jest ze mną!! Wpadnę potem to napisze coś więcej ale jest cudowny :)

BasiaIR, MamaKaji, Ani_7, MamaTrójki lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Dziewczyny wpadłam tylko się pochwalić ze Maurycy już jest ze mną!! Wpadnę potem to napisze coś więcej ale jest cudowny :)
    Cudownie 😀Gratuluję

Duzaa lubi tę wiadomość

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2022, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa! Gratulacje i dużo zdrowia 💚🍀

Duzaa lubi tę wiadomość

• Iwona:) Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla mamusiek rozpakowanych 🌸💗 podczytuje was ostatnio :) ja narazie jeszcze w dwupaku ! Mały nam zrobił psikusa w tamta niedziele …. Skurcze przez 2 godziny co 2 min do szpitala zajechała i rozwarcie na 2 cm i później wszystko ucichło . Mały siedzi bardzo nisko w kanale rodnym .
    Powodzenia dziewczyny 🍀

MamaKaji, Duzaa lubią tę wiadomość

uwo99jcga0vdsd7t.png
  • Ani_7 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaKaji wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie :) i trochę mnie zdziwiła waga i przyrosty :)
    15.06 - 2000g (33tc)
    22.06 - 2300g (34tc)
    Dzisiaj - 3000g (36tc) 🤔🙈 cieszy mnie ta ostatnia waga ale do tej pory wyło zawsze ciut mniej niż norma 🤔😉

Ja wiem ze te pomiary są dość subiektywne no ale duży przyrost 🤔😉
    Myślę że przyrost jest ok, na końcówce dziecko mocno przybiera na wadze. Ale nie analizuj tak tej wagi bo ona jest bardzo orientacyjna :)

MamaKaji lubi tę wiadomość

e437579cca.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2022, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu się cisza zrobiła na tej końcówce... Co tam U was dziewczyny słychać??

oar89jcggibdab41.png
  • MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy 🤩🤣
    Wczoraj zaczęłam 37tc wiec DONOSIŁAM 😁 teraz 3 tygodnie na rozpakowanie 🤔

Duzaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 lipca 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Ale tu się cisza zrobiła na tej końcówce... Co tam U was dziewczyny słychać??
    Duża chyba każda ma dużo do roboty i uważam , ze końcówka jest ciężka jak dla mnie . To moja druga ciąża , dzisiaj 39 tydz , a ja od ponad 2 tyg mam skurcze i bóle w pachwinach , ledwo chodzę ! (Jak pingwin!) Niby nie przytyłam dużo bo tylko 8 kilo ale jak mały naciska mi na krocze przy 2 cm rozwarcia to boli jak cholera . To nowe doświadczenie dla mnie bo przy córce takiego czegoś nie miałam , ale jak to mówią każda ciąża jest inna i z tym się zgodzę 😩

Ja się nie odzywałam bo miałam natłok myśli jeśli chodzi o moje mieszkanie . Może wam trochę opowiem i pomarudzę.
    Mamy kupiony domek w Szwecji i on jest na wiosce … do miasta 60 km . Przez 10 lat mieszkałam praktycznie w mieście.
    Znaleźliśmy inny dom i wygraliśmy licytacje i mieliśmy iść tam lecz z kupna naszego domu babka się wycofała kilka godzin przed podpisaniem mieszkania . Siedziałam i myślałam co teraz zrobimy i nadarzyła okazja dostania mieszkania z państwa wiec ja po tych wszystkich dniach stresowych stwierdziłam ze chce wrócić do miasta tam gdzie mieszkałam . Myśląc , ze na tej wiosce miałabym mieszkać sama bo nie mam tutaj znajomych i siedzieć całymi dniami z tym dzieckiem i zaraz zima idzie to wole być tam i mieć spokój na głowie . W tamtym mieście mam dużo koleżanek które urodziły nie dawno , w każdej chwili mogę się spotkać czy wyjść na spacer , do sklepu , lekarz blisko. Siedziałam i rozmyślałam całymi dniami . Ciężko czasem jest się przestawić ale trzeba spróbować wszystkiego . Tak wiec od 1 września idziemy na mieszkanko , troszkę jest mniejsze niż domek ale najważniejszy jest spokój na głowie 🍀
    I z takimi rozterkami się zmagałam ostatnio .

Czekamy na małego cały czas ale on narazie siedzi sobie w brzuszku . Jeszcze mam lekkiego stresa bo mój ma szkolenia na lotnisku w nowej i ma czas szkolenia od 8-17 . Do domu ma godzinkę i boje się ze mnie weźmie w ciągu dnia i na tej wiosce nie zdążę do szpitala . Zanim on przyjedzie do domu będzie 18.00 a do szpitala następnie jest ponad godzinę 😩😩😩

Zycze wam szybkiego rozwiązania dziewczyny 🌸💗

uwo99jcga0vdsd7t.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona wiem co czujesz też to przechodziłam na końcówce z tym że ja przytyłam 18kg :p dodatkowo ja rodziłam a mąż jeszcze następnego dnia malował w nowym domu i wnosił rzeczy także końcówke ciąży miałam bardzo podobna i uratowalo mnie twierdzenie męża że tylko spokój nas ocali które powtarzałam w głowie jak mantrę.

Dzis już po 4 dobach w szpitalu wychodzimy do domku i już nie mogę się doczekać! :)

Iwona:) lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona:) to życzę dużo cierpliwości i spokoju :) a przede wszystkim by akcja się zaczęła jak mąż będzie w domu :) 🍀

Duzaa, super wieści! Bardzo się cieszę ze u Was wszystko dobrze 🍀

• (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona, mam to samo to też moja druga ciąża, w pierwszej nie miałam żadnych bóli, akcja się zaczęła rach ciach i po wszystkim było,a teraz bóle jak na miesiączkę często, bóle krocza i pachwin też ledwo chodzę bo jak tylko wstanę to czuje takie parcie nieprzyjemne, też mam już rozwarcie od 5 tygodni, ciągle strach o przedwczesny poród, przez co moja psycha jest w stanie tragicznym, właśnie skończyłam 36 tydzień i mam nadzieję, że jeszcze tydzień do ciąży donoszonej wytrzymam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 08:57

Wysłany: 13 lipca 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Dzięki Duża , mamakaj, sunshine za słowa otuchy 🌸🍀🌷😇
    U mnie troszkę lepiej z samopoczuciem . Siedzę sobie w dwupaku i czekam i czekam. Śpię bardzo dużo na tej końcówce i codziennie się zastanawiam czy urodzę przed terminem czy po 🫣
    Na szczęście mój kończy kurs kończy jutro i będzie miał wolne do mojego porodu wiec będzie siedział ze mną już do samego porodu i mam nadzieje ze ze mną nie zglupieje …. 😅😩
    Codziennie idziemy na spacer i wczoraj poszliśmy tylko kawałek i w takim tempie ze mówi , ze chodzę jak stara babuszka i codziennie mamy coraz wolniejsze tempo . Dla niego to pewnie jest ubaw bo ja zawsze bardzo szybko chodziłam i ledwo mnie doganiał i mówił jak ja mogę tak szybko chodzić jak mam dużo krótsze nogi niż on 😅😅😅😅
    Jak się czujecie ? Ile wam zostało dni do rozwiązania ?

uwo99jcga0vdsd7t.png
  • Ank@ Debiutantka

Wysłany: 14 lipca 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) 13 lipca o 14:35 urodziłam synka 3040g i 55cm, siłami natury ;)
    Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia :*

Sylwia1182, BasiaIR, MamaKaji, Ani_7 lubią tę wiadomość

0d1yvfxm40979910.png
  • BasiaIR Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że u mnie dziś termin porodu,a akcji brak😡 Właśnie czekam na ktg i dalsze wytyczne. Dziś dziki tłum w szpitalu....

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ank@ wrote:
    Hej dziewczyny ;) 13 lipca o 14:35 urodziłam synka 3040g i 55cm, siłami natury ;)
    Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia :*

Cudownie! Gratulacje i dużo zdrowia 😁🍀

• MamaKaji Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BasiaIR wrote:
    Melduję, że u mnie dziś termin porodu,a akcji brak😡 Właśnie czekam na ktg i dalsze wytyczne. Dziś dziki tłum w szpitalu....

Basiu to daj znać co u Was po konsultacji z lekarzem! Jak byłam w szpitalu to dziewczyna urodziła w 41 tc :) wiec trzymam mocno kciuki 🍀✊

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ