Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
910608 wrote:Ultra-Dżasta, ej, u mnie ta strona jest fioletowa xD Różowa była ciążowa xD Czy tylko ja mam taką rozbieżność kolorów?
Ej dobra, masz rację! 🤦♀️
Z witamin Pregna Plus. 😉 I dodatkowo sumplementuje żelazo, D3 i omege3. 🙈
Dobra, byłam na spacerze z psem i cichaczem sobie potruchtałam do max. 3 zakresu, tzn. to było 3 minuty truchtu na 7 marszu 😂 6 km zrobione, tego mi było trzeba. O ile biegać będę mogła do 6-7 miesiąca przy dobrych wiatrach to nie wyobrażam sobie nie startować w przyszłym roku. 😱 Dziwna odmiana.Milixx lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
nick nieaktualny
-
Ja biorę Duphavit Pregna - polecam zestawienie Pana Tabletki:
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
Można dostosować wybór produktu do swoich potrzeb, dla mnie ważny jest jod (niedoczynność tarczycy), duphavit ma też dużo witaminy D i żelaza, a zdarzają mi się tu niedobory.Milixx lubi tę wiadomość
👧 07.2022 -
Hej dziewczyny, ile tu znajomych twarzy, aż nie mogę się przyzwyczaić do tej strony mocy😁😁
JUST7797, karm3lka, Milixx lubią tę wiadomość
Anielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32
-
Ultra-Dżasta wrote:O ile biegać będę mogła do 6-7 miesiąca przy dobrych wiatrach to nie wyobrażam sobie nie startować w przyszłym roku.
No i zazdroszczę świetnego samopoczucia i sił do biegania
Katsy, jak u Ciebie sytuacja? 🤔 -
910608 wrote:COOO?! Biegać z brzuszkiem 6-7-miesięcznym?! :o To możliwe? Serio, chyba nigdy nie widziałam biegającej ciężarnej Jesteś totalnie zakręcona i jest to wspaniałe
No i zazdroszczę świetnego samopoczucia i sił do biegania
Katsy, jak u Ciebie sytuacja? 🤔
Biegam dosyć długo, bo 10 lat i przez to nie mam przeciwwskazań do ruchu, no ale ze wzgledu, że to ciąża to pozwalam sobie jedynie na truchtanie i spacery. W zależności jak mi się chce to albo spacerek ciągle przez 1h, albo tak jak dziś marszo-bieg. Bardzo spokojne tempo. ☺ Edit (za szybko kliknęłam "wyślij"): bez ruchu nie umiem, nawet na roztrenowaniu musiałam zaliczyć ten rower czy spacer. 🤭🙈 A co do dobrego samopoczucia, to dziś miałam taką sytuację podczas truchtu, że zaczęło mi się odbijać obiadem i myślałam, że 🤮 w krzaki ale jednak fałszywy alarm. Na powrocie już się obyło bez przygód. 😅😂 Na mrozach przesiądę się na rowerek. 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 20:03
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
A u mnie dzisiaj wjechały mdlosci. Typowo, dzień oo tym jak pisałam że nie mam żadnych objawów. Do tego czuję wszystko dwa razy mocniej. Mąż zrobił mi kolację i było to takie kom o że mimo że chciałam zjeść to zapach jajek i majonezu mnie odrzucił. Za kawą też już nie tęsknię. Nie mogę uwierzyć że to tak z dnia na dzień.2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Ruda, JUST witajcie na różowej /fioletowej stronie mocy 🙋♀️
Cieszę, że niektóre z Was widziały już maluszki 🥰 U mnie tydzień do wizyty, stres narasta, a co to dopiero będzie w przyszłą środę 🤯 Milixx, widziałam, że też masz wizytę 24.11 😊
Odnośnie zapachów to dziś dostałam w prezencie ulubione perfumy, które aktualnie cuchną 💁♀️Milixx lubi tę wiadomość
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Jest! Zarodek 2,6 mm ❤❤ Wszystko w porządku, za 1,5 tygodnia powinno być już serduszko 🥳 kamień z serca. Dziękuję wszystkim za kciuki ✊
Ultra-Dżasta, Morgana, JUST7797, 910608, myszajda, Duzaa, MamaTrójki, Sendi94, karm3lka, Red555, Lolita, Milixx lubią tę wiadomość
-
Katsy wrote:Jest! Zarodek 2,6 mm ❤❤ Wszystko w porządku, za 1,5 tygodnia powinno być już serduszko 🥳 kamień z serca. Dziękuję wszystkim za kciuki ✊
Cudownie! ☺️ Na takie wieści czekałyśmy! Jak się czujesz? Były łzy? Był z Tobą Twój partner? Opowiedz wszystko!
Ultra-Dżasta podziwiam! I obiecuję, że wezmę z Ciebie przykład! Stoi na korytarzu u nas w bloku nieużywany przez nikogo rowerek stacjonarny. Stoi tam odkąd się wprowadziliśmy (a byliśmy jednymi z pierwszych lokatorów). Może to ten czas, żeby go odkurzyć? Ja regularnie jogę praktykowałam, ale od tych "przygód" ciążowo-poronieniowych... nie mam sił. Autentycznie brak sił. Ale może jakoś da się zmusić
Co do zapachów - ja nadal kocham swoje perfumy. Pachną tak jak kiedyś i jak powinny I doceniam to widząc wasze wpisy! Natomiast mdłości i brak apetytu w połączeniu z okropnymi wzdęciami to koszmar 😖 Żadne herbatki ziołowe nie pomagają, imbir tylko na chwilę. -
Dziewczyny! Byłam na kolejnej wizycie. Są dwa zarodki z bijącym serduszkami 😍❤️❤️ Rozwijają sie prawidłowo! Maja 1,52 cm i 1,34 cm😁
910608, myszajda, JUST7797, Ultra-Dżasta, MamaTrójki, Sendi94, Grażynka, karm3lka, Katsy, Red555, Ann...., Lolita, Milixx lubią tę wiadomość
PCOS -
Katsy, super 🥰 Cieszę się razem z Tobą 🙈 Co do zarodka, lekarz pokazywał mi też ziarenko ryzu i ze z tego zacznie nam sie coś dziać 🙈 ale nie powiedział ile ma mm 😏 tylko, ze pęcherzyk ciazowy ma 15 mm 🙄
02.11.2021 - II
04.11.2021 - beta 63 mlU/ml 6
1 wizyta - 17.11.2021 (przecherzyk ciążowy z mini zarodkiem)
2 wizyta - 06.12.2021🎅8+1 (jest ❤️ CRL 1,8 cm )
3 wizyta - 10.01.2022 - 13+1 (CRL 7,7 według usg 13+6)
4 wizyta - 07.02.2022 - 💖 czy 💙? -
910608 najlepiej abyś swoją ciążową aktywność skonsultowała z Twoim lekarzem, on wie co będzie dla Ciebie najlepsze! ❤ Nie zaleca się intensywnych ćwiczeń dla kobiet, które przed ciążą nie miały styczności ze sportem i poleciałabym Ci jogę lub zajęcia na siłowni - zdrowy kręgosłup lub ćwiczenia z takimi dużymi piłkami lub zajęcia dla seniorów (nie śmieszne, są świetne dla ciężarówek) lub dedykowane zajęcia dla kobiet w ciąży. 😁 Basen i rowerek na start raczej bym odradzała (woda niby odciąża stawy, ale pływanie jest męczące na basenie o długości olimpijskiej ale aqua aerobik już będzie ok), natomiast jak masz gdzie się przejść w okolicy to spacerek jest ok, nawet 15-20 min lub zwykła bieżnia na siłowni. Najważniejsze by był ruch i się nie zastać przez te 9 miesięcy. 😅😂 A, no i najważniejsze to chyba wizyty u fizjoterapeuty uroginekologicznego - babeczka (pisze tak, bo nie spotkałam jeszcze faceta w tym zawodzie 😂) zbada Twój mięsień prosty brzucha, mięśnie dna miednicy (ważne, szczególnie jeśli chodzi o poród SN i możliwe nietrzymanie moczu w ciąży) i zrobi z Tobą wywiad i też powie Ci co możesz a czego unikać, pokaże ćwiczenia i nauczy Cię nich. 🙂
Ważna też jest dieta w trakcie ćwiczeń ciążowych - nie musisz się od razu po nich napychać do granic możliwości ale jakaś sałatka czy owocek będzie okej. 😅11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Byłam przez całą wizytę razem z partnerem, w końcu jest tak samo rodzicem jak ja. Od razu po wejściu USG, pokazała wszystko, przybliżyła, wytłumaczyła, pogratulowała. Łez nie było o dziwo ale uśmiech mi z twarzy nie schodził jak tylko zobaczyłam Kropusia ❤ Mój dzielny M dobrą chwilę po USG stał jak wryty 😅 ale dzielnie zadawał pytania, jak tylko ja o czymś zapomniałam. Mam tak wspaniałą lekarkę, że jestem spokojna o nasz dwupak 🥰 Uczucie nie do opisania po zobaczeniu maleństwa
myszajda, Ultra-Dżasta, Duzaa, Milixx, 910608 lubią tę wiadomość
-
Ultra-Dżasta wrote:Katsy, super! 😍
Mąż był z Tobą na USG dopochwowym, dobrze rozumiem? 😱2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:Całą pierwsza ciążę mąż był ze mną na każdym badaniu usg (do 11 tc przezpochwowym). Teraz w drugiej ciąży również chodzimy razem, bo oboje czujemy się rodzicami i jesteśmy ciekawi co nowego. W naszym przypadku ani jedno ani drugie nie czuję dyskomfortu, znamy swoją anatomię po tylu latach. Przy porodzie też mój mąż był i nie odbiło się to negatywnie na naszych relacjach - wręcz przeciwnie. Ale tu akurat ważna jest gotowość partnera i mierzenie sił na zamiary.
Nie uważam, by nie uczestniczenie męża w badaniu sugerowało fakt, iż nie czuje się on rodzicem. 😅 Jedynie zdziwiło mnie, że lekarka pozwoliła na wejście na raz do gabinetu obu osobom. 😉 Mój lekarz pytał ostatnio przed samym USG czy wołać, czy nie ale obojgu do gabinetu od razu nie pozwala wejść (chyba, że ma złe informacje do przekazania), najpierw woli na spokojnie przeprowadzić wywiad lekarski itd. 😂 a przez ten nieszczęsny covid to już w ogóle jest ciężej z tym, by wejść we dwoje 😑. Na bicie serca na pewno mąż zostanie zaproszony ale nie, żeby od razu wejść 🙈, zwłaszcza, że tyle badań oraz wyników będzie do omówienia i trochę z tym zejdzie. 😂
A odnośnie tego typu USG każdy ma swoją granicę (nawet facet) i nie każdy jest w stanie ten widok znieść. To samo z porodem, więc jestem ostrożna z opiniami na ten temat. 🙈 Choć mój twardo teraz mówi, że będzie przy porodzie to się nie zdziwię jak zemdleje i będą musieli go cucić, już nie jeden taki był. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 08:56
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Mój mąż na szczęście nie miałby problemu z czymkolwiek takim a już na pewno nie z usg. Tylko niestety u mnie przez covid partnerzy czekają w przedsionku przychodni, nawet nie przed gabinetem 🤦♀️ Jeśli dane mi będzie zobaczyć coś więcej niż zarodek to na pewno będę "walczyć" żeby mógł wejść 😄 Na razie pozostaje mi nagrywanie każdej wizyty na dyktafon na jego życzenie 🤫😃 Ale powiem Wam nie głupie, ze stresu zdarzało mi się zapomnieć kilku rzeczy a tak mogę sobie do tego wrócić 😆💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
myszajda wrote:Mój mąż na szczęście nie miałby problemu z czymkolwiek takim a już na pewno nie z usg. Tylko niestety u mnie przez covid partnerzy czekają w przedsionku przychodni, nawet nie przed gabinetem 🤦♀️ Jeśli dane mi będzie zobaczyć coś więcej niż zarodek to na pewno będę "walczyć" żeby mógł wejść 😄 Na razie pozostaje mi nagrywanie każdej wizyty na dyktafon na jego życzenie 🤫😃 Ale powiem Wam nie głupie, ze stresu zdarzało mi się zapomnieć kilku rzeczy a tak mogę sobie do tego wrócić 😆
No co Ty dajesz, serio? Spróbuje to samo, tylko nie wiem czy telefon mi wyłapie dźwięk z drugiego końca pomieszczenia, gdzie jest USG i łóżko 🙈.
Edit. Dziewczyny mam pytanie, czy jak mam w apce 5+3 to mogę liczyć jako 6 tydzień? 😐 Mylą już mnie te wszystkie oznaczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 09:44
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki