Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Justaaa wrote:Powiem Wam, że i ja jakoś nie do końca wierze ze jestem w ciąży.
Jakoś za słabo to czuje🙈 wiem ze każda ciąża inna, no ale jednak porównuje.
W pierwszej ciąży już jakiś czas miałam porządne mdłości, piersi chciały eksplodować … jest tak zupełnie inaczej teraz.
Odezwijcie się, dziewczyny które czekają na kolejne maleństwo. Jak jest u Was ?
Nie jesteś sama. Ja też nie czuję, że jestem w ciąży. Raz na jakiś czas podbrzusze się odezwie i cycki o sobie przypomną. Oby mnie mdłości nie dopadły, bo ciężko będzie ciąże w pracy ukryć. W dwóch poprzednich ciążach też nie miałam jakiś dużych objaw na początku ale było tak inaczej, mdłości i wymioty też mnie ominęły. Teraz czuje taki dziwny spokój.
-
MDW 💗💗 cudowna wiadomość 🥰🥰 Twoja ciąża to cud. Teraz będzie tylko lepiej 😊😊
Dziewczyny, powodzenia na wizytach ✊🏻✊🏻🍀
Ja mam wizyty zaplanowane dwie, jedna na 24.11 - za tydzień, druga 8.12. Muszę wybrać lekarza prowadzącego i same nie wiem którego, dlatego idę do oby na wizyty i wtedy podejmę decyzje. Kochane w Wy chodzicie na NFZ czy prywatnie na wizyty? Mnie przerażają ceny badań laboratoryjnych, wolałabym robić je na NFZ, bo to nie mały koszt 🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 09:45
MDW lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jest dzieciątko 1,5 cm i bijace serduszko ❤❤❤ jestem taka szczęśliwa.
Duzaa, Lolita, Love22, Milixx, JUST7797, MDW, MamaTrójki, Ann...., karm3lka, Sylwia1182, Sendi94, 910608, myszajda, Red555, Justaaa lubią tę wiadomość
-
MDW wrote:Dziękuję za takie wsparcie i kciuki i dobre myśli. Od bardzo wolno (23% w dwie doby) przyrastającej bety upłynęło 11 bardzo długich dla mnie dni. Musiałam stad zniknąć bo inaczej bym zwariowała. Wyrzuciłam testy. Spakowałam leki prenatalne i witaminy, zostawiłam tylko minimum, które lekarz kazał jeszcze brać do ostatecznego potwierdzenia zatrzymania ciąży. Powiedziałam rodzicom. Jezdzilam co kilka dni do dwóch ginekologów. Czasem dwa razy dziennie. Przeczytałam poradnik poronienia i ustaliłam z lekarzem na jakich warunkach chciałabym to zrobić. Musiałam w głowie zakończyć projekt "ciąża" i wymyslilam projekt "remont pokoiku mojego jedynaka". Zamiast piętrowego łóżka, które było w planach kupiłam pojedyncze. Jutro ma przyjść. Odmalowałam sama cały pokój kilkakrotnie, składałam meble, malowałam je.
Lekarze dzielili się na dwa obozy. Ten z kliniki optymista, że nie takie rzeczy widział i dopóki nie będzie pustego pęcherzyka czy ys nie osiągnie 7 mm to czekamy. Drugi, który zna mnie już kilka
Dzisiaj byłam na usg. Jest zarodek 8,1 mm (6+5) - mniejszy niż według terminu transferu. Jest serce, FHR 158. Ciąża rozwija się prawidłowo. Założyli mi kartę ciąży. Mąż pokazał mi, że wyciągnął te wszystkie testy z kosza na śmieci i mi je oddał. To chyba jest cud. Boje się cieszyć ale chcę myśleć, że najgorsze za nami.
MDW znam Cię z sierpniówek i aż mi serce stanęło jak zaczęłam czytać. Dobrze że na koniec wspaniałe wieści. Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko już będzie dobrze.MDW lubi tę wiadomość
-
Milixx wrote:MDW 💗💗 cudowna wiadomość 🥰🥰 Twoja ciąża to cud. Teraz będzie tylko lepiej 😊😊
Ja mam wizyty zaplanowane dwie, jedna na 24.11 - za tydzień, druga 8.12. Muszę wybrać lekarza prowadzącego i same nie wiem którego, dlatego idę do oby na wizyty i wtedy podejmę decyzje. Kochane w Wy chodzicie na NFZ czy prywatnie na wizyty? Mnie przerażają ceny badań laboratoryjnych, wolałabym robić je na NFZ, bo to nie mały koszt 🤦♀️
Tańsze badania są zawsze przy labach szpitalnych, na pewno w mojej okolicy. W Diagnostyce płace 50-70% więcej a na ceny ALAB to w ogóle szkoda patrzeć.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Cześć Gratuluję wszystkim ! Świetne wieści Przyjemnie się to czyta.
Coś o mnie : Mam 24 lata, staraliśmy się po ślubie 2 miesiące z czego 1 cykl tak "porządniej" i wyszło. Dzisiaj mam pierwszą wizytę u ginekologa, bardzo się stresuję. Robiłam 2 testy dwa dni przed spodziewaną miesiączką.. w jej dniu poszłam na betę która wynosiła 62 mlU/ml później już nie robiłam, dla mnie to niepotrzebny stres. Tydzień później zrobiłam test o czułości 25 i wyszły fajnie widoczne dwie kreski, więc stwierdziłam że beta sobie fajnie rośnie skoro dużo ściemniało Pozdrawiam.
Wizyta dzisiaj o 16:30 ! Trzymajcie kciuki ! Co do objawów: czuje brzuch i piersi oraz wczoraj rano miałam mega mdłości, dzisiaj już jest lepiejMilixx, karm3lka, Lolita lubią tę wiadomość
02.11.2021 - II
04.11.2021 - beta 63 mlU/ml 6
1 wizyta - 17.11.2021 (przecherzyk ciążowy z mini zarodkiem)
2 wizyta - 06.12.2021🎅8+1 (jest ❤️ CRL 1,8 cm )
3 wizyta - 10.01.2022 - 13+1 (CRL 7,7 według usg 13+6)
4 wizyta - 07.02.2022 - 💖 czy 💙? -
Just7797 miło Cię widzieć 😃 widzę, że z wizytami też idziemy łeb w łeb 😅 trzymam ✊
JUST7797 lubi tę wiadomość
-
Katsy trzymam również kciuki ! Jestem ciekawa co dzisiaj się ukaże na usg.. nie wiem na co liczyć.. stres niesamowity.
Katsy lubi tę wiadomość
02.11.2021 - II
Mam dokładnie tak samo, nastawiam się, żeby chociaż pęcherzyk zobaczyć w dobrym miejscu. Moje nerwy sięgają zenitu
-
Dokładnie, jak pęcherzyk będzie w dobrym miejscu będę spokojna ! 03.12 mam kolejną wizytę więc wtedy liczę na serduszko Staram się myśleć pozytywnie, aczkolwiek ostatnio tyle sytuacji przykrych się wydarzyło wśród moich bliskich, że trochę ogarnął mnie strach... Byle do 1702.11.2021 - II
Mam jeszcze pytanie czy jest tu może ktoś z Rzeszowa? Obecnie mieszkam w Krakowie i tu prowadziłam prywatnie dwie ciąże a teraz będę wracać do rodzinnego Rzeszowa i tam mam tylko gina na NFZ, przyznam szczerze ze już nie pamietam jak to jest. Macie kogoś godnego polecenia tak „wrazie wu”? Chyba najlepiej mieć dwóch lekarzy, żeby badania robić na NFZ a usg na lepszym sprzęcie prywatnie🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 11:45
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
MamaTrójki wrote:Mam jeszcze pytanie czy jest tu może ktoś z Rzeszowa? Obecnie mieszkam w Krakowie i tu prowadziłam prywatnie dwie ciąże a teraz będę wracać do rodzinnego Rzeszowa i tam mam tylko gina na NFZ, przyznam szczerze ze już nie pamietam jak to jest. Macie kogoś godnego polecenia tak „wrazie wu”? Chyba najlepiej mieć dwóch lekarzy, żeby badani robić na NFZ a usg na lepszym sprzęcie prywatnie🤔
Jestem z okolic Dębicy 😂 lekarza prowadzącego będę mieć z Tarnowa. Jednak zanim poszłam do "mojego" to robiłam research wśród znajomych koleżanek i nawet prezeska polecała mi ogólnie, by chodzić i rodzić w PRO-FAMILII (adres: Witolda 6b ☺).
Edit. Moja dobra koleżanka mówiła mi, że takiej opieki przed i poporodowej nie ma nigdzie. Plus miała tam wywoływane 2 poronienia i (dziwnie to zabrzmi) bardzo sobie chwaliła atmosferę, personel, lekarzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 11:37
MamaTrójki lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Milixx wrote:MDW 💗💗 cudowna wiadomość 🥰🥰 Twoja ciąża to cud. Teraz będzie tylko lepiej 😊😊
U mnie jakieś konkretne objawy również się wyciszyły... 😏 Kombinuj dwutorowo. Wystarczy że za wizytę trzeba sporo płacić... -
Milixx wrote:Kochane w Wy chodzicie na NFZ czy prywatnie na wizyty? Mnie przerażają ceny badań laboratoryjnych, wolałabym robić je na NFZ, bo to nie mały koszt 🤦♀️
-
MDW aż się popłakałam... cudowne wiadomości😍
Mama Trójki.ja aktualnie mieszkam w Holandii ale w związku z moimi przejściami mam również swoją gin w Polsce właśnie z Rzeszowa. Przyjmuje ona wyłącznie prywatnie w trzech placówkach.Gdyby nie ona dziś na na tym forum by mnie nie było. Mam z nią stały kontakt mailowy i telefoniczny i odpisuje na moje wiadomości nawet w niedziele. Nazywa się Jadwiga Homa. Naprawdę jeśli chodzi o wizyty to nie zdziera. Tam gdzie do niej chodzę (Głogów Małopolski) za wizyty kasuje 100 zł a jak częściej jesteś to nawet 50zl. Bez problemu wystawia recepty telefonicznie. Ma super podejście do pacjentek 😊MamaTrójki, MDW lubią tę wiadomość
-
Katsy i JUST7797 trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty ✊💚🍀
U mnie już mały stresik przed piątkową wizytą. Boję się, że nic nie będzie widać poza pęcherzykiem, chociaż dobrze wiem, że jeszcze nie musi bo jest wcześnie.🤦♀️
I mam nadzieję, że moja dr nie zleci mi więcej sprawdzania bety, bo już całą rękę mam pokutą. 😆 Dzisiejszy wynik 24989,55. Rośnie, to najważniejsze Może już nie tak jak na początku, ale teraz to już podobno nie musi się podwajać. Staram się trzymać tej zasady i nie przejmować się niepotrzebnieKatsy lubi tę wiadomość
33l. ♀ ➥PCOS -
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie witamin. Jakie stosujecie? Zastanawiam się właśnie nad kupnem, bo na obecną chwilę biorę tylko kwas foliowy.
-
Witam dziewczynki🙃nieśmiało sie witam. Termin miesiaczki 10 listopada w poniedziałek i wtorek testy 2 grube kreski 🙃🙃 to moja 2 ciąża ale jestem pelna obaw.. Czuje sie inaczej niz w pierwszej ciąży... Zero mdłości i dziwne bóle brzucha 😔😔 czy to jest normalne?? Wiem ze każda ciąża jest inna.. Ale z synkiem od razu czułam ze mam pod sercem największy skarb.. A teraz po prostu czuje ze cos jest nie tak.. Wizyta w piątek ale obawiam sie ze jeszcze jest za wcześnie zeby na usg juz bilo serduszko dzidzi wedlug miesiaczki to dopiero 5+3 tydzien.. Może schizuje... Sama nie wiem
Red555 lubi tę wiadomość