Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
objawy ciążowe trochę mi wróciły, boli mnie brzuch - szczególnie w nocy, niezależnie od pozycji, rano i wieczorem. Dziś w nocy nawet obudziłam się i chciało mi się wymiotować, ale zasnęłam i było już dobrze
Do tej pory miałam zaledwie kilka mocniejszych ataków mdłości, raz po przejażdżce autem, raz po soku pomarańczowym. Kolejną wizytę mam na początku grudnia. Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku.
👧 07.2022 -
Mnie mdli już cały czas. Rano polecam.miec przy łóżku krakersy lub banana, jak się przebudzicie od razu kilka gryzów i wtedy czasem udaje się uniknąć wymiotow. Przerabialam to w każdej ciąży więc już wiem, że najgorzej jest dopuścić do uczucia pustego żołądka. Ja musiałam zawsze mieć coś przy sobie jak nawet szłam na wizytę bo po 1,5 h było już źle jakbym nic nie przegryzła.
-
U mnie za to mdlosci pełna parą. Dziś nawet nie tylko straszyły ale się ziściły, rano 2 razy wymioyowalam. Z jednej strony bardzo mnie to cieszy, bo to namacalny dowod ciąży ale jak to ja zaraz sobie tłumaczę ze to pewnie od progesteron który biorę a i przy poronieniu ostatnio wciąż miałam objawy ciazowe długo bo hormony tak szybko nie spadają. No ale będąc w aptece kupiłam sobie ten test z clearblie co pokazuje tygodnie I pięknie wyszlo ciąża 3+, czyli beta jest wysoka. Wiecie mam.pewien problem po poronieniu miałam badania na krzepliwosc i wyszły źle dlatego biorę od tego czasu acard 150. Przy każdej wizycie lekarz mi przypominał żebym koniecznie go brała czyli musi być wazny. Od jakiegoś czasu męczą mnie straszne wysypki tak swędzące ze drapie się do krwi. Nawet myślałam już ze mam swierzba ale na szczęście zostało to wykluczone 🤣 ja ogólnie jestem alergikiem i od kilku lat biorę codziennie leki na alergie. Ostatnio mi się skończyły i 2 dni nie brałam bo zapomniałam kupic . Podrapalam się cała ta wysypka się tak wzmozyla ze aż mi wstyd jutro się rozebrać u lekarza.I wiecie co ja myślę że ta wysypka to uczulenie na aspirynę. Jestem tego wręcz pewna. Nie wiem co teraz robić biorę dalej ten acard I przeciwalergiczne i staram się jakoś wytrzymać. Viekawa jestem vo lekarz jutro na to powie.boje się też odstawić acard żeby znów nie doszło do zakrzepu i poronienia. W zaleceniach mam go brać prawie do porodu. Ale nie wiem też czy to tak dobrze brac lek na który jestem uczulona. Eh. Zawsze coś.
-
910608 super wiadomość, jednak wszystko dobrze 🥰🥰
Co do przeczuć u mnie, że coś jest nie tak to niestety mam je nieustannie od czasu zobaczenia dwóch kresek 🤷♀️ Mam objawy i dobre wyniki, ale co z tego skoro w pierwszej ciąży też je miałam.910608 lubi tę wiadomość
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Hej dziewczyny tu Kinga,
generalnie nie udzielam się na forach ale ta strona była pierwszą na którą zajrzałam po zobaczeniu dwóch kresek, więc się przywitam. Pierwsza ciąża a wiadomo w kupie raźniej 🙉. Na ten moment mam mega stres, wizyta 19go a ja już odchodzę od zmysłów. Biorąc pod uwagę ostatnią ogromną traumę w związku ze sprawami rodzinnymi jest to dla mnie niespodziewanka, ale nie mogę doczekać się usg, żeby w końcu zacząć się cieszyć. (wg. moich obliczeń termin na 19.07 ale zobaczymy czego się dowiem w piątek❤
Pozdrawiam was WszystkieSendi94, CarmeLatte93, Ultra-Dżasta, Lolita, Justaaa lubią tę wiadomość
-
Witamy, witamy! ☺
U mnie dziewczyny chyba wszystko wróciło do normy 😂 mam dramatyczne wahania nastrojów. DRAMAT! 🙃 Od płaczu do śmiechu, dajcie spokój. A, no i brzuch się odzywa raz na jakiś czas, co jak co ale te kłucia i oznaki rozciągającej się macicy jakoś tak mnie uspokajają, bo mam zakodowane w głowie, że to oznacza iż dziecko rośnie i że to dobrze. 🙈 Wg apki mam 5+1 i się dziwię, gdyż nie mam żadnych nudności i wiem, że zaraz znów zacznę panikować, że nie mam nudności.
A odnośnie zamartwiania, dziewczyny, ostatnio tak z mężem rozmawiałam, wiecie plany, marzenia itd. i on do mnie, że my teraz dopiero wiemy jak nas kochają nasi rodzice. Jako dzieci kochamy ich bezwarunkowo i wydaje nam się, że to ok ale dopiero podczas ciąży zrozumiałam jak moi rodzice kochają mnie. 🥺 I przy okazji sobie uświadomiłam jakim byłam dzieckiem. 😅😂 Nieźle. 😅11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta jak to jest, że Tobie pokazuje 5+1 a mi 4+5 a przybliżony termin porodu widzę, że masz po mnie 🧐 nie kumam 😅💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
myszajda wrote:Ultra-Dżasta jak to jest, że Tobie pokazuje 5+1 a mi 4+5 a przybliżony termin porodu widzę, że masz po mnie 🧐 nie kumam 😅
😂😂😂 nie mam pojęcia, apka mi tak wyliczyła 🤷♀️, może inne terminy owulacji, długość cyklów? Lekarz na pierwszym USG nie obliczył mi dnia porodu, tylko powiedział mniej-więcej, że 10-20.07.2022 a dokładniej zobaczymy wszystko za 3 tygodnie na USG. Mam nadzieję, że wytrzymam do 24 lipca, bo mój brat ma wtedy urodziny. 🙈11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta wrote:😂😂😂 nie mam pojęcia, apka mi tak wyliczyła 🤷♀️, może inne terminy owulacji, długość cyklów? Lekarz na pierwszym USG nie obliczył mi dnia porodu, tylko powiedział mniej-więcej, że 10-20.07.2022 a dokładniej zobaczymy wszystko za 3 tygodnie na USG. Mam nadzieję, że wytrzymam do 24 lipca, bo mój brat ma wtedy urodziny. 🙈
wyższa matematyka 😅
na Twoim miejscu wolałabym chyba urodzić przed niż turlać się na te urodziny 🤔💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Sendi94 wrote:Ultra-Dżasta Gratulacje kochana❤
Cudowne wiesci❤
Yyy, te gratulacje to należą się chyba 910806 😅🙈, to nie moje zdj. USG.
Moje dopiero za 1.12. 😅11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Love22 wrote:Ultra-Dżasta, standardowo mdłości zaczynają się ok 7 tc, więc wszystko przed Tobą
choć ja miewam już od 6 tygodnia i nie polecam
. Ale podobno to 7-8 jest najczęściej taki początek i do 12-13 tyg. Choć ostatnio miałam do do 21 🤮
To mnie szczęśliwie jeszcze nie bierze, choć zależy, jak liczyć - wg OM jestem w 8, a wg USG jutro zaczynam 7... trzymam się tego, że moja mama nie miała mdłości, a ja miałam już lekkie, na razie się nie pogarszają, a wręcz przeszły (oprócz nocnego poczucia, że zaraz będę musiała zwymiotować, co się całe szczęście nie stało).👧 07.2022 -
Witam wszystkich. Chętnie spędzę z Wami najbliższe miesiące 😁 Jak wiadomo razem raźniej, tym bardziej, że z kilkoma z Was znam się z innego wątku 😃
Jest to moja 1 ciąża, więc wszystko jest dla mnie nowe 😅 Jutro pierwsza wizyta a boję się jak diabli 😵 Do tej pory z objawów zaparcia, ciągnięcie i kłucie w podbrzuszu, zawroty głowy i ból piersi. W ostatnich dniach zelżały, nawet cycki prawie nie bolały więc od razu milion wątpliwości i obaw 🤷♀️myszajda, Duzaa, Milixx lubią tę wiadomość
-
myszajda wrote:wyższa matematyka 😅
na Twoim miejscu wolałabym chyba urodzić przed niż turlać się na te urodziny 🤔
Bardziej chciałam w te urodziny urodzić 😂, bo znając życie będzie się migać od bycia chrzestnym a tak, nie będzie mieć wyboru. 😁11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Katsy wrote:Witam wszystkich. Chętnie spędzę z Wami najbliższe miesiące 😁 Jak wiadomo razem raźniej, tym bardziej, że z kilkoma z Was znam się z innego wątku 😃
Jest to moja 1 ciąża, więc wszystko jest dla mnie nowe 😅 Jutro pierwsza wizyta a boję się jak diabli 😵 Do tej pory z objawów zaparcia, ciągnięcie i kłucie w podbrzuszu, zawroty głowy i ból piersi. W ostatnich dniach zelżały, nawet cycki prawie nie bolały więc od razu milion wątpliwości i obaw 🤷♀️
Witaj! 😃
Nic się nie martw, będzie dobrze! 🍀🤞 Aczkolwiek nie gwarantuję Ci, że coś zobaczysz na pierwszym USG, wiem po własnym przykładzie 😁 choć i tak, jak zobaczyłam pęcherzyk to zrobiłam się spokojniejsza. 😂 No stres! ☺11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
No właśnie z racji tego, że ja stara dupa już jestem 🤦♀️ martwię się, żeby ten pęcherzyk był i to tam, gdzie powinien. Dobrze, że idziemy na wizytę razem, będę może ciut spokojniejsza 😂 Oby się dziad jeden nie próbował ze mną w chowanego jutro bawić 🙄
-
Ultra-Dżasta wrote:Bardziej chciałam w te urodziny urodzić 😂, bo znając życie będzie się migać od bycia chrzestnym a tak, nie będzie mieć wyboru. 😁
Mojej babci i mamie fajnie się "udało" 😅
Mój tato urodził się w dniu urodzin swojego ojca i mój brat 30 lat później też w tym samym dniu 😃💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Katsy wrote:No właśnie z racji tego, że ja stara dupa już jestem 🤦♀️ martwię się, żeby ten pęcherzyk był i to tam, gdzie powinien. Dobrze, że idziemy na wizytę razem, będę może ciut spokojniejsza 😂 Oby się dziad jeden nie próbował ze mną w chowanego jutro bawić 🙄
Spokojnie 😁 nie schowa się, przed fala ultradźwiękową nie ma szans 😁. Ginekolog włoży Ci głowice tam, gdzie trzeba i powie: gratulacje mamuśka, jesteś w ciąży. 😂 A tak na poważnie to sama byłam w szoku, jeszcze dobrze mi nie włożył a tam już była kropka. Czad 😂 tzn dla mnie, bo ja badaniami UT się bardzo interesuje, zawodowo. 😂Katsy lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki