X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊🍀✊

Ja właśnie wróciłam z labu. 5 fiolek krwi poszło na badania. Już jestem ciekawa wyników, a na niektóre trzeba niestety nawet kilka dni poczekać 🙄

33l. ♀ ➥PCOS
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ✊🏼✊🏼 za wszystkie wizyty, od razu dajcie znać co i jak 😊

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red555 wrote:
    Ka też nie mam za bardzo objawów poza biłem sutków i sennością mimo brania dużej ilości proga. Zobaczymy hak dzisiaj na badaniu, czy serduszko nadal jest...

O której wizyta? Trzymam kciuki! 🍀🤞

Myszajda! Za Ciebie tez! To już niedługo! 🍀🤞

Ani_7 jak ktoś nie cytuje i się nie wypowiada tzn. że się nie zna np. ja - do obecnego dnia, czyli 6+3 nie miałam plamień i co miałabym napisać, skoro nawet lekarz powiedział Ci, że wszystko jest okej. 😌 Nie sadzę by to było od razu powodem by opuszczać forum...

nick nieaktualny, Moniquue lubią tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, nie było mnie kilka dni musiałam dojść do siebie po wizycie.
    Kochane słuchajcie, gin po obrazie z usg określił ciąże na 6+5 wszystko książkowo środowisko świetne 2 piękne pęcherzykisa ciałka żółtkowe w jednym 6mm w drugim 5mm ale brak echa zarodka, myślicie ze maluchy mogły być na tyle maleńkie ze nie było widać i że jeszcze się pojawią?
    Jestem załamana😭

• Katsy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa wrote:
    Kochane słuchajcie, gin po obrazie z usg określił ciąże na 6+5 wszystko książkowo środowisko świetne 2 piękne pęcherzykisa ciałka żółtkowe w jednym 6mm w drugim 5mm ale brak echa zarodka, myślicie ze maluchy mogły być na tyle maleńkie ze nie było widać i że jeszcze się pojawią?
    Jestem załamana😭
    Kochana, ja byłam na pierwszej wizycie 6+4 i ledwo co było coś widać w pęcherzyku. Absolutnie nie masz powodu do niepokoju 😘 zwłaszcza przy 2 pęcherzykach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 11:14

3.11 ⏸ beta 93,1 5.11 beta 291,1 🥳
    10.12 jest ❤, CRL 1,95 cm 😍
    13.01 prenatalne 8,16 cm, wyniki ok ❤ 80% chłopak
    10.03 połówkowe 339g synka ❤
    23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • Barbaritka84 Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa, a kiedy masz następną wizytę?
    Dzieciaczki bardzo szybko rosną w początkowej fazie, także za tydzień może być już widać zarodki z serduszkami.
    Podejrzewam, że skoro to ciąża bliźniacza to i zarodki mniejsze i może dlatego jeszcze w obrazie USG są nieuchwytne.

Będę trzymała kciuki za pozytywny rozwój sytuacji, a ty postaraj się być dobrej myśli i nie stresuj się, będzie dobrze , zobaczysz.

• mcdulka Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa wrote:
    Jestem załamana😭
    W pierwszej ciąży serduszko było dopiero 7t1d.

Duzaa lubi tę wiadomość

• Daisy___ Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,04 cm 😸🤩🥰 i piękne zdjęcie

Wg usg 8w4d, wg OM 9w3. Jestem bardzo szczęśliwa, że brak objawów w moim przypadku nic nie znaczy 😄

Love22, Grażynka, nick nieaktualny, MamaTrójki, Lolita, Barbaritka84, Ultra-Dżasta, PatkaPP, 910608, Moniquue, Asiiiiiik89, Izik, Justaaa, Duzaa lubią tę wiadomość

👧👦
  • Grażynka Debiutantka

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakiś skuteczny sposób na zatkany nos? Zaraz zwariuję 😭 sól morska, inhalacje... ani drgnie a od oddychania buzią zaczyna mnie boleć gardło 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 12:30

• MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju nie wytrzymałam i poszlam dziś do innego lekarza. Jest zarodek CRL 5,9 co odpowiada 6+3 i serduszko 114 uderzeń 🥰 swoją drogą tak bardzo żałuje ze nie prowadziłam u tego gościa ciąż, mój lekarz nie powiem sympatyczny i kompetentny ale 200zl za 10min wszystko na szybko i kiepski sprzęt. Dziś zapłaciłam 180 a siedziałam godzinę, lekarz o wszysciutko wypytał, żartował, zaangażowanie level hard! Jestem mega spokojna 😁

Daisy___, nick nieaktualny, Love22, Lolita, Barbaritka84, Ann...., Moniquue, Izik, Justaaa lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażynka wrote:
    Dziewczyny, macie jakiś skuteczny sposób na zatkany nos? Zaraz zwariuję 😭 sól morska, inhalacje... ani drgnie a od oddychania buzią zaczyna mnie boleć gardło 😭
    Tez się chętnie dowiem, walczę z przeziębieniem od tygodnia 😒

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Katsy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażynka wrote:
    Czym robisz inhalację? Mi zawsze pomaga inhalacja z soli ziołowej prymatu albo z amolu po prostu 😉 żadne drogie cuda farmaceutyczne

3.11 ⏸ beta 93,1 5.11 beta 291,1 🥳
    10.12 jest ❤, CRL 1,95 cm 😍
    13.01 prenatalne 8,16 cm, wyniki ok ❤ 80% chłopak
    10.03 połówkowe 339g synka ❤
    23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, Mama trójki super 🙂
    Myszajda pytałaś o opaski. Na moim wątku staraniowym były dziewczyny którym pomogła ale też takie na które nie działało.

A ja tak narzekałam na brak objawów a dzisiaj zaliczam swoje pierwsze uściski z kibelkiem ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 12:36

myszajda lubi tę wiadomość

• MamaTrójki Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:

Wg usg 8w4d, wg OM 9w3. Jestem bardzo szczęśliwa, że brak objawów w moim przypadku nic nie znaczy 😄
    Cudowne wieści 🥰

Daisy___, Ann.... lubią tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Grażynka Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Tez się chętnie dowiem, walczę z przeziębieniem od tygodnia 😒

Mnie trzyma od wtorku. Siadło jak zwykle na zatoki. Ciężko tak bez możliwości wzięcia czegokolwiek z leków. Przerobiłam już syrop z cebuli, inhalacje z solą, rumiankiem, olejkiem eukaliptusowym, herbaty z miodem, rumianek z miodem i juz mi się pomysły kończą...
    Nawet wąchanie chrzanu nie pomogło 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 12:41

• Love22 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażynka wrote:
    Nie czytałam was od wczoraj. Potem może nadrobie 🙈 Grazynko w ciąży ciężko. Sama się z tym teraz borykalam już 2 razy w ciągu miesiąca. Normalnie zawsze pomagał mi napar z majeranku- łyżeczkę majeranku zalewasz pół szklanki wrzątku i po lekkim przstudzeniu wypijasz. Super działa. Ale w ciąży o majeranku różnie pisze. Więc nie wiem sama czy można. Ewentualnie zrób inhalacje sobie z rumianku- on napewno jest bezpiezpieczny. Jeszcze robiłam sobie galganek z czosnku i trzymałam obok siebie i ten zapach mi trochę odtykał w nosie. Ale ja lubię czosnek i mi on nie przeszkadza. Ale wiem że niektórzy nie znoszą tego zapachu.

202206271756.png
  • Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbaritka kazał przyjść nie wcześniej niż za 7 dni optymalnie 10 a najlepiej 14 umówiłam się na 2 grudnia czyli 9 dni ale zastanawiam się czy nie przełożyć na poniedziałek z czwartku im dłużej tym pewniej.
    Bardzo Wam dziękuję, normalnie jestem przerażona po 10 latach taki cud a tu coś takiego.
    Daisy gratulacje🙂
    Grażynka mi farmaceutka poleciła prenatal katar areozol ale nie używałam. Mi pomógł irigasin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 12:51

• CarmeLatte93 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za kciuki wierzę w ich magiczna moc 😁
    Jest dzieciątko 2,21cm słyszałam serduszko i nawet już widziałam jak ruszą nóżkami na usg. Piekny widok.
    Co do kataru i zatok mi właśnie przechodzi. Nie pamiętam teraz która z Was zwróciła.mi na to uwagę ale rzeczywiście najbardziej pomogło zadbanie o dobra wilgotność powietrza. Porozwieszalam w domu mokra pościel i już na następny dzień było mi naprawdę dużo lżej. Niby taka głupota a jednak pomogło najbardziej ze wszystkiego.

Daisy___, Lolita, Barbaritka84, Love22, nick nieaktualny, myszajda, Moniquue lubią tę wiadomość

preg.png
    08.07.2022 Oskar jest z nami ❤️
    21.10.2021 10dpo pozytywny test 😍😍😍
    26.04.2021 ❤ przestalo bić 8t6d 👼💔
    02.04.2021 beta pozytywna a😍
    Od 05.2019 starania o rodzenstwo
    9.10.2018 Benio jest już z nami 👨‍👩‍👦😍

Wysłany: 26 listopada 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:

Ale super , gratulację !!

Daisy___ lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 listopada 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Jeju nie wytrzymałam i poszlam dziś do innego lekarza. Jest zarodek CRL 5,9 co odpowiada 6+3 i serduszko 114 uderzeń 🥰 swoją drogą tak bardzo żałuje ze nie prowadziłam u tego gościa ciąż, mój lekarz nie powiem sympatyczny i kompetentny ale 200zl za 10min wszystko na szybko i kiepski sprzęt. Dziś zapłaciłam 180 a siedziałam godzinę, lekarz o wszysciutko wypytał, żartował, zaangażowanie level hard! Jestem mega spokojna 😁

Pięknie, super wiadomość :)

MamaTrójki lubi tę wiadomość

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ