Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Red555 wrote:Ka też nie mam za bardzo objawów poza biłem sutków i sennością mimo brania dużej ilości proga. Zobaczymy hak dzisiaj na badaniu, czy serduszko nadal jest...
O której wizyta? Trzymam kciuki! 🍀🤞
Myszajda! Za Ciebie tez! To już niedługo! 🍀🤞
Ani_7 jak ktoś nie cytuje i się nie wypowiada tzn. że się nie zna np. ja - do obecnego dnia, czyli 6+3 nie miałam plamień i co miałabym napisać, skoro nawet lekarz powiedział Ci, że wszystko jest okej. 😌 Nie sadzę by to było od razu powodem by opuszczać forum...Wiolala, Moniquue lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Cześć Dziewczyny, nie było mnie kilka dni musiałam dojść do siebie po wizycie.
Kochane słuchajcie, gin po obrazie z usg określił ciąże na 6+5 wszystko książkowo środowisko świetne 2 piękne pęcherzykisa ciałka żółtkowe w jednym 6mm w drugim 5mm ale brak echa zarodka, myślicie ze maluchy mogły być na tyle maleńkie ze nie było widać i że jeszcze się pojawią?
Jestem załamana😭 -
Marmurkowa wrote:Cześć Dziewczyny, nie było mnie kilka dni musiałam dojść do siebie po wizycie.
Kochane słuchajcie, gin po obrazie z usg określił ciąże na 6+5 wszystko książkowo środowisko świetne 2 piękne pęcherzykisa ciałka żółtkowe w jednym 6mm w drugim 5mm ale brak echa zarodka, myślicie ze maluchy mogły być na tyle maleńkie ze nie było widać i że jeszcze się pojawią?
Jestem załamana😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 11:14
-
Marmurkowa, a kiedy masz następną wizytę?
Dzieciaczki bardzo szybko rosną w początkowej fazie, także za tydzień może być już widać zarodki z serduszkami.
Podejrzewam, że skoro to ciąża bliźniacza to i zarodki mniejsze i może dlatego jeszcze w obrazie USG są nieuchwytne.
Będę trzymała kciuki za pozytywny rozwój sytuacji, a ty postaraj się być dobrej myśli i nie stresuj się, będzie dobrze , zobaczysz. -
Marmurkowa wrote:Cześć Dziewczyny, nie było mnie kilka dni musiałam dojść do siebie po wizycie.
Jestem załamana😭Duzaa lubi tę wiadomość
-
2,04 cm 😸🤩🥰 i piękne zdjęcie
Wg usg 8w4d, wg OM 9w3. Jestem bardzo szczęśliwa, że brak objawów w moim przypadku nic nie znaczy 😄Love22, Grażynka, Wiolala, MamaTrójki, Lolita, Barbaritka84, Ultra-Dżasta, PatkaPP, 910608, Moniquue, Asiiiiiik89, Izik, Justaaa, Duzaa lubią tę wiadomość
-
Jeju nie wytrzymałam i poszlam dziś do innego lekarza. Jest zarodek CRL 5,9 co odpowiada 6+3 i serduszko 114 uderzeń 🥰 swoją drogą tak bardzo żałuje ze nie prowadziłam u tego gościa ciąż, mój lekarz nie powiem sympatyczny i kompetentny ale 200zl za 10min wszystko na szybko i kiepski sprzęt. Dziś zapłaciłam 180 a siedziałam godzinę, lekarz o wszysciutko wypytał, żartował, zaangażowanie level hard! Jestem mega spokojna 😁
Daisy___, Wiolala, Love22, Lolita, Barbaritka84, Ann...., Moniquue, Izik, Justaaa lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Grażynka wrote:Dziewczyny, macie jakiś skuteczny sposób na zatkany nos? Zaraz zwariuję 😭 sól morska, inhalacje... ani drgnie a od oddychania buzią zaczyna mnie boleć gardło 😭Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Grażynka wrote:Dziewczyny, macie jakiś skuteczny sposób na zatkany nos? Zaraz zwariuję 😭 sól morska, inhalacje... ani drgnie a od oddychania buzią zaczyna mnie boleć gardło 😭
-
Daisy, Mama trójki super 🙂
Myszajda pytałaś o opaski. Na moim wątku staraniowym były dziewczyny którym pomogła ale też takie na które nie działało.
A ja tak narzekałam na brak objawów a dzisiaj zaliczam swoje pierwsze uściski z kibelkiem ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 12:36
myszajda lubi tę wiadomość
-
Daisy___ wrote:2,04 cm 😸🤩🥰 i piękne zdjęcie
Wg usg 8w4d, wg OM 9w3. Jestem bardzo szczęśliwa, że brak objawów w moim przypadku nic nie znaczy 😄Daisy___, Ann.... lubią tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
MamaTrójki wrote:Tez się chętnie dowiem, walczę z przeziębieniem od tygodnia 😒
Mnie trzyma od wtorku. Siadło jak zwykle na zatoki. Ciężko tak bez możliwości wzięcia czegokolwiek z leków. Przerobiłam już syrop z cebuli, inhalacje z solą, rumiankiem, olejkiem eukaliptusowym, herbaty z miodem, rumianek z miodem i juz mi się pomysły kończą...
Nawet wąchanie chrzanu nie pomogło 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 12:41
-
Grażynka wrote:Dziewczyny, macie jakiś skuteczny sposób na zatkany nos? Zaraz zwariuję 😭 sól morska, inhalacje... ani drgnie a od oddychania buzią zaczyna mnie boleć gardło 😭
-
Barbaritka kazał przyjść nie wcześniej niż za 7 dni optymalnie 10 a najlepiej 14 umówiłam się na 2 grudnia czyli 9 dni ale zastanawiam się czy nie przełożyć na poniedziałek z czwartku im dłużej tym pewniej.
Bardzo Wam dziękuję, normalnie jestem przerażona po 10 latach taki cud a tu coś takiego.
Daisy gratulacje🙂
Grażynka mi farmaceutka poleciła prenatal katar areozol ale nie używałam. Mi pomógł irigasin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 12:51
-
Dziewczyny dzięki za kciuki wierzę w ich magiczna moc 😁
Jest dzieciątko 2,21cm słyszałam serduszko i nawet już widziałam jak ruszą nóżkami na usg. Piekny widok.
Co do kataru i zatok mi właśnie przechodzi. Nie pamiętam teraz która z Was zwróciła.mi na to uwagę ale rzeczywiście najbardziej pomogło zadbanie o dobra wilgotność powietrza. Porozwieszalam w domu mokra pościel i już na następny dzień było mi naprawdę dużo lżej. Niby taka głupota a jednak pomogło najbardziej ze wszystkiego.Daisy___, Lolita, Barbaritka84, Love22, Wiolala, myszajda, Moniquue lubią tę wiadomość
-
MamaTrójki wrote:Jeju nie wytrzymałam i poszlam dziś do innego lekarza. Jest zarodek CRL 5,9 co odpowiada 6+3 i serduszko 114 uderzeń 🥰 swoją drogą tak bardzo żałuje ze nie prowadziłam u tego gościa ciąż, mój lekarz nie powiem sympatyczny i kompetentny ale 200zl za 10min wszystko na szybko i kiepski sprzęt. Dziś zapłaciłam 180 a siedziałam godzinę, lekarz o wszysciutko wypytał, żartował, zaangażowanie level hard! Jestem mega spokojna 😁
Pięknie, super wiadomośćMamaTrójki lubi tę wiadomość