X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    A czy jest tu ktoś jeszcze oprócz mnie kogo nie dopadły mdłości? Zaczynam się martwić czy to normalne.

U mnie też nic a nic, zero dziwnych zapachów, mdłości i wymiotów 😌

Wiolala lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj miałam tak nerwowy dzień że nawet nie napisałam:( . Obudziłam się plamieniem, pojechałam po południu na usg, a tam okazało się że jest kropek,3,9mm z serduszkiem, mniejszy o jakieś półtora tygodnia wg usg. Zobaczymy co dalej .. tzn jutro mam usg e lux medzie na które czekałam:)

Izik, Sylwia1182 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani_7 wrote:
    Karmelka czy ja dobrze Cię pamiętam z mamusiek 2014 ?? :))))
    Witam nowe osoby :)

Asia przykro mi i wspieram...

Ostatnio mało mnie tu. W środę rano miałam lekkie plamienie, od razu zapisałam się na wizytę, z kropkiem wszystko dobrze, gin powiedział że często plamienia występują w 8 tygodniu i często po CC,no i jeżeli się powtórzą mam brać duphaston, no i się powtórzyły dlatego od wczoraj przyjmuje 3x1 tabletce. Niezmiennie mdłości całymi dniami, woda z imbirem tylko pomaga 🙁
    Tak kochana, wrzesień 2014 i moja Zuzia 😊 ale przykro mi ja twojego nick'u nie pamiętam 🤭

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaaa wrote:
    Hej u mnie też wielki krwiak. Luteina, l4 i czekamy. Czym mniejszy krwiak tym mniejsze ryzyko. W znacznej większości wchłaniają się i problem znika. A pojawiają się bardzo często w drugiej i kolejnej ciąży, powód … kto wie. Zaburzenia hormonalne, wysiłek, stres…
    Duży u ciebie ten krwiak? U mnie na początku mówili że około 26x13mm ale na ostatniej wizycie się dowiedziałam ze zależy jak patrzeć i ze w sumie on jest przez całą długość macicy i tak od góry do dołu to ma 40mm🤯
    Także pozostaje czekać 🧘‍♀️

Mój krwiak ma 19x4x5mm, w środku 1.9ml płynu. Nie wiem czy to dużo czy mało. Lekarz powiedział, że może być przyczyną poronienia, ale nie musi. No dzięki... Także nic nie wiem. Kolejna wizyta u niego 8 grudnia a wcześniej mam 30 listopada na nfz. Wysiłek i stres miałam spore, może to jest przyczyną, badania robiłam obszerne przed ciążą i poza anemią wszystko było w porządku :/

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski 🙂 dziś mam spadek formy. Jakoś takoś. Płakać mi się chce bez powodu a po pracy mam zamiar grać na XBOXie całe popołudnie. 😂

Dziewczyny, widziałam, że piszecie o braku objawów. Spokojnie, ja od wczorajszego popołudnia czuję się jak grecka boginii - nic mi nie dolega, śpiąca byłam średnio a dziś to już w ogóle super. I może dlatego tak się dołuję. Gdyby nie ból brzucha i cycków to bym już całkiem myślała, że w ogóle nie jestem ciąży. 😂 Mam nadzieję, że z dzieckiem okej, coraz bardziej mi się dłuży do środy... Jak będzie wszystko dobrze to pewnie końcem grudnia będą pierwsze prenatalne. 😉

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka też nie mam za bardzo objawów poza biłem sutków i sennością mimo brania dużej ilości proga. Zobaczymy hak dzisiaj na badaniu, czy serduszko nadal jest...

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red555 wrote:
    Ka też nie mam za bardzo objawów poza biłem sutków i sennością mimo brania dużej ilości proga. Zobaczymy hak dzisiaj na badaniu, czy serduszko nadal jest...
    Trzymamy kciuki!! ✊✊💚

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Hej laski 🙂 dziś mam spadek formy. Jakoś takoś. Płakać mi się chce bez powodu a po pracy mam zamiar grać na XBOXie całe popołudnie. 😂

Dziewczyny, widziałam, że piszecie o braku objawów. Spokojnie, ja od wczorajszego popołudnia czuję się jak grecka boginii - nic mi nie dolega, śpiąca byłam średnio a dziś to już w ogóle super. I może dlatego tak się dołuję. Gdyby nie ból brzucha i cycków to bym już całkiem myślała, że w ogóle nie jestem ciąży. 😂 Mam nadzieję, że z dzieckiem okej, coraz bardziej mi się dłuży do środy... Jak będzie wszystko dobrze to pewnie końcem grudnia będą pierwsze prenatalne. 😉

Ja też bezobjawowo, no może częściej chodzę do toalety i bolesne piersi. No i przeziębiona jestem więc zbita jak pies...
    Też wizytuje 1.12 i nie mogę się doczekać 😌😌💛💜

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • CarmeLatte93 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim.
    U mnie objawy ciazowe też całkowicie ustały. Trochę mnie to martwi. Dziś o 11.15 mam wizytę bardzo proszę o kciuki. Bardzo się boję ostatnio na podobnym etapie poroniłam. Mam nadzieję że teraz będzie wszystko dobrze.cala noc że stresu nie mogłam spać.
    My narazie o ciąży narazie nie mówiliśmy nikomu. Sami rzadko o tym rozmawiamy. Że strachu. Myślę że dopiero jak skończy się pierwszy trymestr to zaczniemy się naprawdę cieszyć. A że wypada to krótko przed świętami to i na święta powiemy rodzinie.

Lolita, Sendi94, Moniquue, Izik lubią tę wiadomość

preg.png
    08.07.2022 Oskar jest z nami ❤️
    21.10.2021 10dpo pozytywny test 😍😍😍
    26.04.2021 ❤ przestalo bić 8t6d 👼💔
    02.04.2021 beta pozytywna a😍
    Od 05.2019 starania o rodzenstwo
    9.10.2018 Benio jest już z nami 👨‍👩‍👦😍
  • Ani_7 Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka wrote:
    Tak kochana, wrzesień 2014 i moja Zuzia 😊 ale przykro mi ja twojego nick'u nie pamiętam 🤭
    Niestety mam nowy, mój stary adres email przesta działać i nie moge zalogować się na stare konto
    Powodzenia dla wszystkich, ja chyba znikam z forum. Jakoś nikt się do mojej wiadomości nie odniósł. Trochę przykre.
    Plamienia nadal mam ale myślę że ustaną.
    Powodzenia dla wszystkich !

e437579cca.png
  • Skinny Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarmeLatte93 wrote:
    Hej wszystkim.
    U mnie objawy ciazowe też całkowicie ustały. Trochę mnie to martwi. Dziś o 11.15 mam wizytę bardzo proszę o kciuki. Bardzo się boję ostatnio na podobnym etapie poroniłam. Mam nadzieję że teraz będzie wszystko dobrze.cala noc że stresu nie mogłam spać.
    My narazie o ciąży narazie nie mówiliśmy nikomu. Sami rzadko o tym rozmawiamy. Że strachu. Myślę że dopiero jak skończy się pierwszy trymestr to zaczniemy się naprawdę cieszyć. A że wypada to krótko przed świętami to i na święta powiemy rodzinie.
    Trzymam kciuki za wizyte 🙂 Daj znac jak juz bedzie po 🙂
    U nas tak samo jak u was... Nie rozmawiamy za duzo z mezem o tym. A rodzinie tez powiemy dopiero po skonczonym pierwszym trymestrze :)

• myszajda Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani_7 wrote:
    Niestety mam nowy, mój stary adres email przesta działać i nie moge zalogować się na stare konto
    Powodzenia dla wszystkich, ja chyba znikam z forum. Jakoś nikt się do mojej wiadomości nie odniósł. Trochę przykre.

Napisałaś o plamieniach, ale, że wszystko ok więc ok ☺️ Nie obrażaj się, na forum jest pełno wiadomości bez odpowiedzi, tym bardziej jeśli nie zadałaś pytania ☺️

PatkaPP, Izik lubią tę wiadomość

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    03.01- prenatalne- synek 💙
    19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam jakieś magiczne opaski na nadgarski przeciw mdłościom, działające na zasadzie akupresury 🤭😅 Ktoś o nich słyszał? Do tego gumy pregna vomi. Jak przyjdą to zdam relację czy coś pomaga 😄

Sendi94 lubi tę wiadomość

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarmeLatte93 wrote:
    Hej wszystkim.
    Trzymam mocno 😊

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarmeLatte93 wrote:
    Hej wszystkim.

🤞🤞

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • Katsy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ✊✊ za dzisiejsze wizyty. Dajcie znać 😘

3.11 ⏸ beta 93,1 5.11 beta 291,1 🥳
    10.12 jest ❤, CRL 1,95 cm 😍
    13.01 prenatalne 8,16 cm, wyniki ok ❤ 80% chłopak
    10.03 połówkowe 339g synka ❤
    23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani_7 wrote:

Dokładnie Ani, jak Myszajda napisała nie obrażaj się. Mogę dodać tylko od siebie że nie wchodzę na forum codziennie więc też daj czas odpisać dziewczynom :)

A co do plamień, trzymam kciuki za ustanie. U mnie przyczyną plamień była infekcja. Więc może warto by wymaz z pochwy zrobić?

Kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 09:56

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Barbaritka84 Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawy nadal są, mdłości szczególnie rano i wieczorem, tkliwe, większe piersi, no i bolesny brzuch.
    Powoli czuję że spodnie robią się przyciasne i obawiam się, że w pracy będę musiała niedługo powiedzieć o swoim stanie, a chciałam wytrzymać jeszcze troszkę. Bardziej stresuje mnie obwieszczenie tego w pracy niż rodzinie.
    Z rodziny o ciąży wie moja młodsza siostra ( też jest w ciąży tydzień młodszej od mojej ), rodzice mojego i siostra jego i dwie moje przyjaciółki no i moje dzieciaki.

Pomimo tego, że to moja 4 ciąża jakoś ciężko mi jest przyswoić do wiadomości że ponownie się udało.

Czekam jak na zbawienie do kolejnej wizyty żeby sprawdzić czy wszystko ok, i na prenatalne. Chyba dopiero wtedy zaczne porządnie cieszyć się swoim szczęsciem.

Trzymam kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty.
    Dajcie znać po koniecznie

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani_7 wrote:

Przecież napisałaś, że lekarz powiedział że jest ok także my się cieszymy że to nic groźnego 🙂 po co się obrażać i uciekać ?

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze, że ostatnio też miałam incydent z brązowym plamieniem. Na szczęście to było jednorazowe i więcej się już nie powtórzyło 🙂

Kciuki za wizyty ✊🏻✊🏻🍀🍀🍀

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ