Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wczoraj miałam tak nerwowy dzień że nawet nie napisałam:( . Obudziłam się plamieniem, pojechałam po południu na usg, a tam okazało się że jest kropek,3,9mm z serduszkiem, mniejszy o jakieś półtora tygodnia wg usg. Zobaczymy co dalej .. tzn jutro mam usg e lux medzie na które czekałam:)
Izik, Sylwia1182 lubią tę wiadomość
-
Ani_7 wrote:Karmelka czy ja dobrze Cię pamiętam z mamusiek 2014 ??
)))
Witam nowe osoby
Asia przykro mi i wspieram...
Ostatnio mało mnie tu. W środę rano miałam lekkie plamienie, od razu zapisałam się na wizytę, z kropkiem wszystko dobrze, gin powiedział że często plamienia występują w 8 tygodniu i często po CC,no i jeżeli się powtórzą mam brać duphaston, no i się powtórzyły dlatego od wczoraj przyjmuje 3x1 tabletce. Niezmiennie mdłości całymi dniami, woda z imbirem tylko pomaga 🙁 -
Justaaa wrote:Hej u mnie też wielki krwiak. Luteina, l4 i czekamy. Czym mniejszy krwiak tym mniejsze ryzyko. W znacznej większości wchłaniają się i problem znika. A pojawiają się bardzo często w drugiej i kolejnej ciąży, powód … kto wie. Zaburzenia hormonalne, wysiłek, stres…
Duży u ciebie ten krwiak? U mnie na początku mówili że około 26x13mm ale na ostatniej wizycie się dowiedziałam ze zależy jak patrzeć i ze w sumie on jest przez całą długość macicy i tak od góry do dołu to ma 40mm🤯
Także pozostaje czekać 🧘♀️
Mój krwiak ma 19x4x5mm, w środku 1.9ml płynu. Nie wiem czy to dużo czy mało. Lekarz powiedział, że może być przyczyną poronienia, ale nie musi. No dzięki... Także nic nie wiem. Kolejna wizyta u niego 8 grudnia a wcześniej mam 30 listopada na nfz. Wysiłek i stres miałam spore, może to jest przyczyną, badania robiłam obszerne przed ciążą i poza anemią wszystko było w porządku -
Hej laski 🙂 dziś mam spadek formy. Jakoś takoś. Płakać mi się chce bez powodu a po pracy mam zamiar grać na XBOXie całe popołudnie. 😂
Dziewczyny, widziałam, że piszecie o braku objawów. Spokojnie, ja od wczorajszego popołudnia czuję się jak grecka boginii - nic mi nie dolega, śpiąca byłam średnio a dziś to już w ogóle super. I może dlatego tak się dołuję. Gdyby nie ból brzucha i cycków to bym już całkiem myślała, że w ogóle nie jestem ciąży. 😂 Mam nadzieję, że z dzieckiem okej, coraz bardziej mi się dłuży do środy... Jak będzie wszystko dobrze to pewnie końcem grudnia będą pierwsze prenatalne. 😉
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Hej laski 🙂 dziś mam spadek formy. Jakoś takoś. Płakać mi się chce bez powodu a po pracy mam zamiar grać na XBOXie całe popołudnie. 😂
Dziewczyny, widziałam, że piszecie o braku objawów. Spokojnie, ja od wczorajszego popołudnia czuję się jak grecka boginii - nic mi nie dolega, śpiąca byłam średnio a dziś to już w ogóle super. I może dlatego tak się dołuję. Gdyby nie ból brzucha i cycków to bym już całkiem myślała, że w ogóle nie jestem ciąży. 😂 Mam nadzieję, że z dzieckiem okej, coraz bardziej mi się dłuży do środy... Jak będzie wszystko dobrze to pewnie końcem grudnia będą pierwsze prenatalne. 😉
Ja też bezobjawowo, no może częściej chodzę do toalety i bolesne piersi. No i przeziębiona jestem więc zbita jak pies...
Też wizytuje 1.12 i nie mogę się doczekać 😌😌💛💜 -
Hej wszystkim.
U mnie objawy ciazowe też całkowicie ustały. Trochę mnie to martwi. Dziś o 11.15 mam wizytę bardzo proszę o kciuki. Bardzo się boję ostatnio na podobnym etapie poroniłam. Mam nadzieję że teraz będzie wszystko dobrze.cala noc że stresu nie mogłam spać.
My narazie o ciąży narazie nie mówiliśmy nikomu. Sami rzadko o tym rozmawiamy. Że strachu. Myślę że dopiero jak skończy się pierwszy trymestr to zaczniemy się naprawdę cieszyć. A że wypada to krótko przed świętami to i na święta powiemy rodzinie.Lolita, Sendi94, Moniquue, Izik lubią tę wiadomość
-
karm3lka wrote:Tak kochana, wrzesień 2014 i moja Zuzia 😊 ale przykro mi ja twojego nick'u nie pamiętam 🤭
Powodzenia dla wszystkich, ja chyba znikam z forum. Jakoś nikt się do mojej wiadomości nie odniósł. Trochę przykre.
Plamienia nadal mam ale myślę że ustaną.
Powodzenia dla wszystkich ! -
CarmeLatte93 wrote:Hej wszystkim.
U mnie objawy ciazowe też całkowicie ustały. Trochę mnie to martwi. Dziś o 11.15 mam wizytę bardzo proszę o kciuki. Bardzo się boję ostatnio na podobnym etapie poroniłam. Mam nadzieję że teraz będzie wszystko dobrze.cala noc że stresu nie mogłam spać.
My narazie o ciąży narazie nie mówiliśmy nikomu. Sami rzadko o tym rozmawiamy. Że strachu. Myślę że dopiero jak skończy się pierwszy trymestr to zaczniemy się naprawdę cieszyć. A że wypada to krótko przed świętami to i na święta powiemy rodzinie.
U nas tak samo jak u was... Nie rozmawiamy za duzo z mezem o tym. A rodzinie tez powiemy dopiero po skonczonym pierwszym trymestrze
-
Ani_7 wrote:Niestety mam nowy, mój stary adres email przesta działać i nie moge zalogować się na stare konto
Powodzenia dla wszystkich, ja chyba znikam z forum. Jakoś nikt się do mojej wiadomości nie odniósł. Trochę przykre.
Powodzenia dla wszystkich !
Napisałaś o plamieniach, ale, że wszystko ok więc ok ☺️ Nie obrażaj się, na forum jest pełno wiadomości bez odpowiedzi, tym bardziej jeśli nie zadałaś pytania ☺️PatkaPP, Izik lubią tę wiadomość
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Zamówiłam jakieś magiczne opaski na nadgarski przeciw mdłościom, działające na zasadzie akupresury 🤭😅 Ktoś o nich słyszał? Do tego gumy pregna vomi. Jak przyjdą to zdam relację czy coś pomaga 😄
Sendi94 lubi tę wiadomość
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
My narazie o ciąży narazie nie mówiliśmy nikomu. Sami rzadko o tym rozmawiamy. Że strachu. Myślę że dopiero jak skończy się pierwszy trymestr to zaczniemy się naprawdę cieszyć. A że wypada to krótko przed świętami to i na święta powiemy rodzinie.Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
My narazie o ciąży narazie nie mówiliśmy nikomu. Sami rzadko o tym rozmawiamy. Że strachu. Myślę że dopiero jak skończy się pierwszy trymestr to zaczniemy się naprawdę cieszyć. A że wypada to krótko przed świętami to i na święta powiemy rodzinie.
🤞🤞
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Ani_7 wrote:Niestety mam nowy, mój stary adres email przesta działać i nie moge zalogować się na stare konto
Dokładnie Ani, jak Myszajda napisała nie obrażaj się. Mogę dodać tylko od siebie że nie wchodzę na forum codziennie więc też daj czas odpisać dziewczynom
A co do plamień, trzymam kciuki za ustanie. U mnie przyczyną plamień była infekcja. Więc może warto by wymaz z pochwy zrobić?
Kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 09:56
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
U mnie objawy nadal są, mdłości szczególnie rano i wieczorem, tkliwe, większe piersi, no i bolesny brzuch.
Powoli czuję że spodnie robią się przyciasne i obawiam się, że w pracy będę musiała niedługo powiedzieć o swoim stanie, a chciałam wytrzymać jeszcze troszkę. Bardziej stresuje mnie obwieszczenie tego w pracy niż rodzinie.
Z rodziny o ciąży wie moja młodsza siostra ( też jest w ciąży tydzień młodszej od mojej ), rodzice mojego i siostra jego i dwie moje przyjaciółki no i moje dzieciaki.
Pomimo tego, że to moja 4 ciąża jakoś ciężko mi jest przyswoić do wiadomości że ponownie się udało.
Czekam jak na zbawienie do kolejnej wizyty żeby sprawdzić czy wszystko ok, i na prenatalne. Chyba dopiero wtedy zaczne porządnie cieszyć się swoim szczęsciem.
Trzymam kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty.
Dajcie znać po koniecznie
-
Przecież napisałaś, że lekarz powiedział że jest ok także my się cieszymy że to nic groźnego 🙂 po co się obrażać i uciekać ?