X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    A czy jest tu ktoś jeszcze oprócz mnie kogo nie dopadły mdłości? Zaczynam się martwić czy to normalne.

U mnie też nic a nic, zero dziwnych zapachów, mdłości i wymiotów 😌

Wiolala lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj miałam tak nerwowy dzień że nawet nie napisałam:( . Obudziłam się plamieniem, pojechałam po południu na usg, a tam okazało się że jest kropek,3,9mm z serduszkiem, mniejszy o jakieś półtora tygodnia wg usg. Zobaczymy co dalej .. tzn jutro mam usg e lux medzie na które czekałam:)

Izik, Sylwia1182 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani_7 wrote:
    Karmelka czy ja dobrze Cię pamiętam z mamusiek 2014 ?? :))))
    Witam nowe osoby :)

Asia przykro mi i wspieram...

Ostatnio mało mnie tu. W środę rano miałam lekkie plamienie, od razu zapisałam się na wizytę, z kropkiem wszystko dobrze, gin powiedział że często plamienia występują w 8 tygodniu i często po CC,no i jeżeli się powtórzą mam brać duphaston, no i się powtórzyły dlatego od wczoraj przyjmuje 3x1 tabletce. Niezmiennie mdłości całymi dniami, woda z imbirem tylko pomaga 🙁
    Tak kochana, wrzesień 2014 i moja Zuzia 😊 ale przykro mi ja twojego nick'u nie pamiętam 🤭

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaaa wrote:
    Hej u mnie też wielki krwiak. Luteina, l4 i czekamy. Czym mniejszy krwiak tym mniejsze ryzyko. W znacznej większości wchłaniają się i problem znika. A pojawiają się bardzo często w drugiej i kolejnej ciąży, powód … kto wie. Zaburzenia hormonalne, wysiłek, stres…
    Duży u ciebie ten krwiak? U mnie na początku mówili że około 26x13mm ale na ostatniej wizycie się dowiedziałam ze zależy jak patrzeć i ze w sumie on jest przez całą długość macicy i tak od góry do dołu to ma 40mm🤯
    Także pozostaje czekać 🧘‍♀️

Mój krwiak ma 19x4x5mm, w środku 1.9ml płynu. Nie wiem czy to dużo czy mało. Lekarz powiedział, że może być przyczyną poronienia, ale nie musi. No dzięki... Także nic nie wiem. Kolejna wizyta u niego 8 grudnia a wcześniej mam 30 listopada na nfz. Wysiłek i stres miałam spore, może to jest przyczyną, badania robiłam obszerne przed ciążą i poza anemią wszystko było w porządku :/

• Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski 🙂 dziś mam spadek formy. Jakoś takoś. Płakać mi się chce bez powodu a po pracy mam zamiar grać na XBOXie całe popołudnie. 😂

Dziewczyny, widziałam, że piszecie o braku objawów. Spokojnie, ja od wczorajszego popołudnia czuję się jak grecka boginii - nic mi nie dolega, śpiąca byłam średnio a dziś to już w ogóle super. I może dlatego tak się dołuję. Gdyby nie ból brzucha i cycków to bym już całkiem myślała, że w ogóle nie jestem ciąży. 😂 Mam nadzieję, że z dzieckiem okej, coraz bardziej mi się dłuży do środy... Jak będzie wszystko dobrze to pewnie końcem grudnia będą pierwsze prenatalne. 😉

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka też nie mam za bardzo objawów poza biłem sutków i sennością mimo brania dużej ilości proga. Zobaczymy hak dzisiaj na badaniu, czy serduszko nadal jest...

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red555 wrote:
    Ka też nie mam za bardzo objawów poza biłem sutków i sennością mimo brania dużej ilości proga. Zobaczymy hak dzisiaj na badaniu, czy serduszko nadal jest...
    Trzymamy kciuki!! ✊✊💚

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Hej laski 🙂 dziś mam spadek formy. Jakoś takoś. Płakać mi się chce bez powodu a po pracy mam zamiar grać na XBOXie całe popołudnie. 😂

Dziewczyny, widziałam, że piszecie o braku objawów. Spokojnie, ja od wczorajszego popołudnia czuję się jak grecka boginii - nic mi nie dolega, śpiąca byłam średnio a dziś to już w ogóle super. I może dlatego tak się dołuję. Gdyby nie ból brzucha i cycków to bym już całkiem myślała, że w ogóle nie jestem ciąży. 😂 Mam nadzieję, że z dzieckiem okej, coraz bardziej mi się dłuży do środy... Jak będzie wszystko dobrze to pewnie końcem grudnia będą pierwsze prenatalne. 😉

Ja też bezobjawowo, no może częściej chodzę do toalety i bolesne piersi. No i przeziębiona jestem więc zbita jak pies...
    Też wizytuje 1.12 i nie mogę się doczekać 😌😌💛💜

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • CarmeLatte93 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim.
    U mnie objawy ciazowe też całkowicie ustały. Trochę mnie to martwi. Dziś o 11.15 mam wizytę bardzo proszę o kciuki. Bardzo się boję ostatnio na podobnym etapie poroniłam. Mam nadzieję że teraz będzie wszystko dobrze.cala noc że stresu nie mogłam spać.
    My narazie o ciąży narazie nie mówiliśmy nikomu. Sami rzadko o tym rozmawiamy. Że strachu. Myślę że dopiero jak skończy się pierwszy trymestr to zaczniemy się naprawdę cieszyć. A że wypada to krótko przed świętami to i na święta powiemy rodzinie.

Lolita, Sendi94, Moniquue, Izik lubią tę wiadomość

preg.png
    08.07.2022 Oskar jest z nami ❤️
    21.10.2021 10dpo pozytywny test 😍😍😍
    26.04.2021 ❤ przestalo bić 8t6d 👼💔
    02.04.2021 beta pozytywna a😍
    Od 05.2019 starania o rodzenstwo
    9.10.2018 Benio jest już z nami 👨‍👩‍👦😍
  • Ani_7 Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka wrote:
    Tak kochana, wrzesień 2014 i moja Zuzia 😊 ale przykro mi ja twojego nick'u nie pamiętam 🤭
    Niestety mam nowy, mój stary adres email przesta działać i nie moge zalogować się na stare konto
    Powodzenia dla wszystkich, ja chyba znikam z forum. Jakoś nikt się do mojej wiadomości nie odniósł. Trochę przykre.
    Plamienia nadal mam ale myślę że ustaną.
    Powodzenia dla wszystkich !

e437579cca.png
  • Skinny Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarmeLatte93 wrote:
    Hej wszystkim.
    U mnie objawy ciazowe też całkowicie ustały. Trochę mnie to martwi. Dziś o 11.15 mam wizytę bardzo proszę o kciuki. Bardzo się boję ostatnio na podobnym etapie poroniłam. Mam nadzieję że teraz będzie wszystko dobrze.cala noc że stresu nie mogłam spać.
    My narazie o ciąży narazie nie mówiliśmy nikomu. Sami rzadko o tym rozmawiamy. Że strachu. Myślę że dopiero jak skończy się pierwszy trymestr to zaczniemy się naprawdę cieszyć. A że wypada to krótko przed świętami to i na święta powiemy rodzinie.
    Trzymam kciuki za wizyte 🙂 Daj znac jak juz bedzie po 🙂
    U nas tak samo jak u was... Nie rozmawiamy za duzo z mezem o tym. A rodzinie tez powiemy dopiero po skonczonym pierwszym trymestrze :)

• myszajda Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani_7 wrote:
    Niestety mam nowy, mój stary adres email przesta działać i nie moge zalogować się na stare konto
    Powodzenia dla wszystkich, ja chyba znikam z forum. Jakoś nikt się do mojej wiadomości nie odniósł. Trochę przykre.

Napisałaś o plamieniach, ale, że wszystko ok więc ok ☺️ Nie obrażaj się, na forum jest pełno wiadomości bez odpowiedzi, tym bardziej jeśli nie zadałaś pytania ☺️

PatkaPP, Izik lubią tę wiadomość

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    03.01- prenatalne- synek 💙
    19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam jakieś magiczne opaski na nadgarski przeciw mdłościom, działające na zasadzie akupresury 🤭😅 Ktoś o nich słyszał? Do tego gumy pregna vomi. Jak przyjdą to zdam relację czy coś pomaga 😄

Sendi94 lubi tę wiadomość

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarmeLatte93 wrote:
    Hej wszystkim.
    Trzymam mocno 😊

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarmeLatte93 wrote:
    Hej wszystkim.

🤞🤞

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • Katsy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ✊✊ za dzisiejsze wizyty. Dajcie znać 😘

3.11 ⏸ beta 93,1 5.11 beta 291,1 🥳
    10.12 jest ❤, CRL 1,95 cm 😍
    13.01 prenatalne 8,16 cm, wyniki ok ❤ 80% chłopak
    10.03 połówkowe 339g synka ❤
    23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani_7 wrote:

Dokładnie Ani, jak Myszajda napisała nie obrażaj się. Mogę dodać tylko od siebie że nie wchodzę na forum codziennie więc też daj czas odpisać dziewczynom :)

A co do plamień, trzymam kciuki za ustanie. U mnie przyczyną plamień była infekcja. Więc może warto by wymaz z pochwy zrobić?

Kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 09:56

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Barbaritka84 Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawy nadal są, mdłości szczególnie rano i wieczorem, tkliwe, większe piersi, no i bolesny brzuch.
    Powoli czuję że spodnie robią się przyciasne i obawiam się, że w pracy będę musiała niedługo powiedzieć o swoim stanie, a chciałam wytrzymać jeszcze troszkę. Bardziej stresuje mnie obwieszczenie tego w pracy niż rodzinie.
    Z rodziny o ciąży wie moja młodsza siostra ( też jest w ciąży tydzień młodszej od mojej ), rodzice mojego i siostra jego i dwie moje przyjaciółki no i moje dzieciaki.

Pomimo tego, że to moja 4 ciąża jakoś ciężko mi jest przyswoić do wiadomości że ponownie się udało.

Czekam jak na zbawienie do kolejnej wizyty żeby sprawdzić czy wszystko ok, i na prenatalne. Chyba dopiero wtedy zaczne porządnie cieszyć się swoim szczęsciem.

Trzymam kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty.
    Dajcie znać po koniecznie

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani_7 wrote:

Przecież napisałaś, że lekarz powiedział że jest ok także my się cieszymy że to nic groźnego 🙂 po co się obrażać i uciekać ?

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze, że ostatnio też miałam incydent z brązowym plamieniem. Na szczęście to było jednorazowe i więcej się już nie powtórzyło 🙂

Kciuki za wizyty ✊🏻✊🏻🍀🍀🍀

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ