Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
A macie już pomysł, jak przekażecie wieści? Ja wymyśliłam, że z kopii zdjęcia usg domowym sposobem zrobię zdrapkę 😁
-
Katsy ale świetny pomysł 🙂 a jak to zrobic ?
U mnie póki co wiedzą tylko teściowie, mamie powiemy w święta ( ma urodziny w wigilię także no ☺️).
A teściowa to ma chyba super moce bo jakimś cudem sama się domyśliła 🤷 -
Grażynka uprzedziłaś mnie 😅 dokładnie. Obrazek zabezpieczasz taśmą, folią albo świeczką. Farbę akrylową (w action mają tanie) mieszasz z płynem do naczyń, ale nie pamiętam proporcji. Jest pełno instrukcji na necie. A kolor farby dowolny, najlepiej ciemniejszy. 2 warstwy i gotowe 😁
Sylwia1182 lubi tę wiadomość
-
Wiolala wrote:Katsy ale świetny pomysł 🙂 a jak to zrobic ?
U mnie póki co wiedzą tylko teściowie, mamie powiemy w święta ( ma urodziny w wigilię także no ☺️).
A teściowa to ma chyba super moce bo jakimś cudem sama się domyśliła 🤷 -
Skinny wrote:A czy są wśród nas mamusie po CC? Czy jakos odczuwacie blizne na poczatku ciazy? Jakies ciagniecie? Czy narazie na takim etapie jest ok?
Skinny lubi tę wiadomość
-
Heh a u nas już syn się wygadał że mama ma dzidziusia w brzuszku także rodzice już wiedzą :p ale przy poprzedniej ciąży też informowaliśmy w święta i mąż namalował na koszulce mnie z wielkim brzuchem i założył pod oficjalna koszule jak przyszło do rozdawania prezentów zdjął koszule i pokazał dzieło
trochę zajęło zanim do wszystkich dotarł przekaz ale miny kiedy już to się stało były bezcenne
Wiolala, MamaTrójki, Sylwia1182 lubią tę wiadomość
-
Katsy wrote:A macie już pomysł, jak przekażecie wieści? Ja wymyśliłam, że z kopii zdjęcia usg domowym sposobem zrobię zdrapkę 😁
My nie mówimy rodzicom do czasu potwierdzenia badaniami prenatalnymi, że wszystko ok. W poprzednich dwóch powiedziałam ok. 6 tyg i skończyło się jak skończyło. Nie chcę im robić chaosu w głowiea i wiem, że nie będzie takiej radości jak za pierwszym razem. Tak że u nas na sucho będzie, bez pompy, bo my z mężem też mamy więcej obaw niż radości
-
Cześć dziewczyny🙂
Chętnie tu do Was dołączę. Bardzo się cieszę,że znalazłam to forum bo to moja pierwsza ciąża i jestem w temacie zielona🙈
Także do tej pory tylko ciągle wrzucam w google zapytania typu: "pierwszy trymestr,brzuch mnie boli jak na okres,czy to normalne?"🤣🤣
Byłam na USG 10 listopada,wtedy wszystko wyglądało w porządku,z USG lekarz podał termin 7.07.2022 z OM wychodził 6.07. Na kolejne badanie już docelowo do mojego szpitala idę 1.12🙂 czy powinnam zrobić sama jakieś badania żeby je zabrać ze sobą czy to dopiero lekarz mi wszystko zleci? Czytam tu,że wiele z Was robiło już dużo badań a ja jeszcze nic😳Sylwia1182 lubi tę wiadomość
-
Witaj Izolda
poczekaj az lekarz prowadzacy zleci Ci badania.
Ja też jeszcze nie mam objawów, ale u mnie jest dość wcześnie.
My mieliśmy powiedzieć na święta w tamtej ciąży. To było ok 15 tc. Zjechało się dużo osób m.in. teście szwagierki, których słabo znam. Zdecydowałam, że powiemy w drugi dzień świąt w rodzinnym gronie. Ale niestety moja mama nie wytrzymała i przed samym wyjściem powiedziała, byłam taka zła. Teraz dopóki nie będzie widać to nic nie powiemy. Męczą mnie zbyt czeste komentarze i pogaduchy na mój temat. Ja jestem dziwna i nie lubię zwracać na siebie uwagi, rozczulać się nad sobą 😋 w tamtej ciąży jeszcze nie urodziłam,a juz były pytania kiedy drugie, za czeste komentowanie mojego wyglądu itp. Poki nie powiedzielismy to nikt się nie dopatrywał brzucha, a tak to na drugi dzień wszyscy widzieli 😂 co do sposobu przekazania to super macie/mieliście pomysły.
Katsy mnie tak do tej pory teściowa zarzuca nietrafionymi prezentami.. kupuje bardzo często jakieś tandetne pierdoły (potrafi co wizyte), których nawet nie mam siły komentować albo jakieś przekąski których młodej nie dawałam ze względu na zły sklad. Takze taka pomoc to nie pomoc i wolałabym żeby kupiła coś raz, a porządne i przemyślane. Niestety jak grochem o ścianę. Jak w końcu zwróciłam uwagę,zeby patrzyla na napisy na pampersach bo jeszcze nie używamy pantsów (miałam ich już ładny zapas) to przestała całkiem przynosić. A były to jedne w sumie z praktyczniejszych rzeczy jakie przynosiła. Nie chce też młodej przyzwyczajać, że dostaje w kółko prezenty bez okazji. Koniec żalów na teściowa 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 13:49
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
U nas wiedzą rodzice i siostra (już od 6tc). Głównie z uwagi na mój komfort psychiczny bo często się widzimy a biorę tonę leków w tym dwa zastrzyki dziennie. Teściowie nie widzą i wolę żeby tak było minimum do świąt- może byłabym już po prenatalnych.
Co do nietrafionych prezentów dla dziecka to mnie to spędzało sen z powiek w pierwszej ciąży znając gust teściów i siostry męża ale da się to znieść. Część schowałam, część oddałam. Potem ta lawina topnieje z wiekiem. Choć nadal potrafią nas zadziwić gumową chińską kaczka świecącą Ledami z odpustu. Liczę, że siostra męża też wkrótce postara się o dziecko i tam skupi się cała fala prezentów bo my już wszystko mamy
Ja mialam CC końcem 2019 i w ogóle nie czuję blizny. Myślę że dlatego że jeszcze w połogu poszłam do fizjoterapeutki uro-ginejologicznej, która już wtedy pozrywała mi na świeżo wszystkie zrosty i sprawdziła powłoki brzuszne czy coś się nie zrosło. Powiem tak: boli jak drugi poród ale polecam każdej kobiecie, żeby potem nie było przyrościetego pęcherza czy jelit.2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Z moją mamą będzie wesoło 😂 będzie dużo ciuszków (tego jestem pewna, do tej pory nawet mi czasami coś kupuje jak widzi ubranie w moim stylu a jak byłam u niej na Wszystkich Świętych to mówiła, że jak będą wnuki to już im będzie kupować 😅😂) a z zabawek to nigdy nie widziałam by młodszym w rodzinie kupowała coś innego jak: książeczki, bajki, kolorowanki z kredkami, czyli bardziej kreatywnie (czego się spodziewać po krawcowej 😂). Za słodyczami dla dzieci w ogóle nie jest, woli kupować owoce.
Także powinno być SPOKO.
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Wiolala wrote:Teściowie mojej przyjaciółki kupili jej córeczce na roczek przenośna toaletę 😅 gdzie ona ma malutkie mieszkanie, kazała im zabrać ją spowrotem. Coś a'la
Ja pitole. 🤦♀️
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Mój syn też dostał na rok od teściów takie coś
url=https://naforum.zapodaj.net/d78de1232bf1.jpg.html][/url]
🤣🤣🤣
I jeszcze ta książeczka śpiewa i gada po angielsku, oczywiście jak się zrobi vos do nocnika to też pięknie śpiewa w obcym języku. Nareszcie po 2 latach jest z tego użytek bo ale trzeba pilnować żeby był wyłączony bo w nocy czasami mu odbija i też gra na cały dom 🤣 -
Sendi94 wrote:Melduje serduszko ❤
CRL 4,58 ❤
kawał bobasa 😂❤Love22, Sendi94 lubią tę wiadomość
-
Ann to mamy takie same dzieci
Ja w ciąży nie czuje jakoś specjalnie blizny, ale czuje ja przy zmianach pogody. Takie dziwne, ale tak mam. Jak jakaś stara babcia odpowiadam pogodę 😅
Mężowi powiedziałam o ciąży wręczając pudełko że skarpetkami po maluchach, a pod nim test.
Rodzicom chciałabym powiedzieć dopiero po prenatalnych w święta, ale chyba będę musiała wcześniej bo widzą że coś że mną nie tak i ciągle mi suszą głowę że nie dbam o siebie bo powinnam iść porobić nadania do lekarz, jakieś przesiedlenia płuc albo coś bo mam problemy z oddychaniem. Tyle że ja zawsze mam tak w ciąży. Już na początku czuje się jak lokomotywa. Poprzednio przekazałam rodzicom wieści przyklejajac córce na ubranko napis - jestem starsza siostrą. Teraz myślałam żeby kupić najmlodszemu takie body Z napisem bo gdzieś mi wyskoczyly. Byłaby niespodzianka też dla córki bo bardzo chce siostrę. Ale jak wyjdzie to zobaczymy.
A o teściowa się nie martwię- przez 8 lat tylko raz kupiła prezent. Zresztą ja się cieszę z każdego prezentu od kogoś, nawet jak to jest coś co już mam. Może dlatego że rzadko dostają dzieci prezenty . Ja zawsze byłam taka że wszystkich w koło obdarowywałam póki nie miałam dzieci bo miałam bzika na punkcie dziecięcych ubranek. Teraz już przestałam, bo finanse na to nie pozwalają. Kupuję już tylko na urodziny prezenty i to takie jak ktoś sobie życzy. Ale sama lubię dostawać cokolwiek 😅