X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Ja jeszcze Wrocław

A gdzie się przeprowadzasz?

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Gdyni :)

• Anuszka272 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy się dużo udzielacie 🙈 chciałam Was dziś nadrobić i na 30stronie zasnęłam 😱 po 2h się ocknęłam i pędziłam po córcie do przedszkola 😂 była mowa o mdlosciach to u mnie one zazwyczaj występują zazwyczaj przed posiłkiem i po nim 🤦 ale najważniejsze ze brak wymiotów... W sumie w żadnej ciąży nie wymiotowałam na szczęście... Ja mieszkam w małej wsi między Łodzią a Częstochową

• Anuszka272 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsy super będzie kocyk 😍 ja pamiętam w pierwszej ciąży wydziergałam dla córki buciki i bezrękawnik którymi do tej pory się bawi na misiach 😂

• Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zachodniopomorskie ❤
    Z tym spaniem tez sie balam ze nie wytrzymam wiec od 17 do 19 spalam😂 bo do lekarza 50 km wiec trzebabylo jwszcze dojechac🙈 ale juz czekam pod gabinetem🤞

Izolda7913, Katsy lubią tę wiadomość

• Anuszka272 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam za tak późne wizyty 🙈 pamiętam w pierwszej ciąży chodziłam do takiego giną co późno przyjmował... To było mega męczące

• Izolda7913 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Kujawsko-Pomorskie🙂 nie potrafię dziergać,ale czytając Was,aż mam ochotę się nauczyć 😁 szczególnie, że jestem coraz bliżej decyzji o L4🙄 ludzie w pracy mnie rozwalają,totalna nieodpowiedzialność, chodzą do pracy chorzy i to nie jakoś przeziębieni,dziś jeden gość przyszedł chory na świnkę! No normalnie szok🤦🏻‍♀️

• Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po❤ kropek ma 1cm 7mm i 137 uderzen❤

Izolda7913, Katsy, Pysiek1204, myszajda, Duzaa, 910608, Moniika, CarmeLatte93, PatkaPP, Pomarańcza, Lolita, Wiolala, MamaTrójki, Justaaa lubią tę wiadomość

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPP wrote:
    A gdzie się przeprowadzasz?
    Do Wielkopolski pod Konin na wieś :)

oar89jcggibdab41.png
  • Anuszka272 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chory na świnkę 😱 Jezu faktycznie zero odpowiedzialności 🤦 Sendi super wieści ❤️ teraz możesz spać spokojnie 😉

Sendi94 lubi tę wiadomość

• Izolda7913 Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Sendi💜 ja miałam wczoraj wizytę,ale nie ma co opowiadać, cieszę się że zapisałam się też prywatnie i w sobotę mam następna wizytę bo po wczorajszej nic nie wiem,te wizyty na NFZ to porażka,badania też zrobię jutro prywatnie bo dostałam skierowanie wydaje mi się bardzo podstawowe.

• Barbaritka84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2021, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi...graty za wizytę.

Ja jestem z Lublina😁

Zauważyłam że od 2 dni mdłości mniej mnie meczą. Ale brzuszek zaczął delikatnie się pojawiać.
    Nie widać go jakoś mocno, w spodnie też się zapnę Ale jak siedzę to czuje dyskomfort

Sendi94 lubi tę wiadomość

• Coralinio Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2021, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Warszawy.

Zazdroszcze Wam tego gotowania! :) tez bym chciala, ale poki co przez te plamienia to wiekszosc czasu spedzam na kanapie.

Chyba zaczne dziergac albo malowac takie kolorowanki dla doroslych. Boze ten czas taaaaak wolno leci. Juz chce 12tydz!

• CarmeLatte93 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi gratuluje wizyty 😊
    Kasy piękny ten kocyk, też jie mam.pojecia o robieniu na drutach ale ochoty narobiluscie żeby się uczyć 😁
    Ja dziś mam wizytę o 11.30 i mam nadzieję że będę miała już to duże usg, bo w sumie później będzie już za późno. Bardzo proszę o kciuki. Mam nadzieję że doktor ma rację i teraz będzie już tylko dobrze.
    My planujemy na święta dłuższy urlop w Polsce i następna wizytę mogłabym mieć dopiero po 6 tygodniach. To dla.mnie chyba jednak za długo i myślałam żeby pójść prywatnie w Polsce. Chciałabym się trochę przygotować finansowo i dlatego mam pytanie ile płacicie za prywatna wizytę z usg? A za.prenatalne? Bo nad tym też myślę. Trochę doczytałam i jednak te w Niemczech nie są tak dokładne jak w Polsce dlatego się nad nimi zastanawiam. I nie ukrywam liczę na to że może będzie już widać plec na tej wizycie 😁 byłby fajny prezent na nowy rok.

Sendi94, Moniika lubią tę wiadomość

preg.png
    08.07.2022 Oskar jest z nami ❤️
    21.10.2021 10dpo pozytywny test 😍😍😍
    26.04.2021 ❤ przestalo bić 8t6d 👼💔
    02.04.2021 beta pozytywna a😍
    Od 05.2019 starania o rodzenstwo
    9.10.2018 Benio jest już z nami 👨‍👩‍👦😍
  • mcdulka Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarmeLatte93 wrote:
    Sendi gratuluje wizyty 😊
    Kasy piękny ten kocyk, też jie mam.pojecia o robieniu na drutach ale ochoty narobiluscie żeby się uczyć 😁
    Ja dziś mam wizytę o 11.30 i mam nadzieję że będę miała już to duże usg, bo w sumie później będzie już za późno. Bardzo proszę o kciuki. Mam nadzieję że doktor ma rację i teraz będzie już tylko dobrze.
    My planujemy na święta dłuższy urlop w Polsce i następna wizytę mogłabym mieć dopiero po 6 tygodniach. To dla.mnie chyba jednak za długo i myślałam żeby pójść prywatnie w Polsce. Chciałabym się trochę przygotować finansowo i dlatego mam pytanie ile płacicie za prywatna wizytę z usg? A za.prenatalne? Bo nad tym też myślę. Trochę doczytałam i jednak te w Niemczech nie są tak dokładne jak w Polsce dlatego się nad nimi zastanawiam. I nie ukrywam liczę na to że może będzie już widać plec na tej wizycie 😁 byłby fajny prezent na nowy rok.
    U mnie samo usg kosztuje 250-300zl, z pappa krwi ok 450-500zl. Ja robię samo usg (ostatnio trwało prawie godzinę!) i jak coś wyjdzie nie tak to zrobię test NIFTy (ok.2,5tys).

• Sylwia1182 Znajoma

Wysłany: 3 grudnia 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarmeLatte,ja też korzystam z opieki zdrowotnej w Niemczech z racji tego,że mam umowę o pracę i ubezpieczenie w de. Obecnie jestem na L4,15 grudnia mam wizyte,więc muszę się ekstra pofatygować z Polski,ale muszę zadzwonić do kasy chorych i dopytać czy polskie zwolnienie jest w przypadku ciąży honorowane.
    W Polsce chodzę do lekarza prywatnie,koszt wizyty ok 200 zł z USG.
    Jeśli chodzi o prenatalne to musisz umówić termin wcześniej i pamiętać o tym,żeby zmieścić się w odpowiednich ramach czasowych ( pierwsze badania pomiędzy 11 a 14 tygodniem). Ja jestem umówiona na 10.01.
    Co jest napewno na plus w de,to fakt,że leki,które dostaje od mojej dr są nieodpłatne ,tak samo jak badania,które są zlecane w gabinecie i wykonywane zaraz po wyjściu w zabiegowym.

img
  • Sylwia1182 Znajoma

Wysłany: 3 grudnia 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zapomniałam dodać mieszkam w Nysie😉

img
  • Anuszka272 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczynki w ten piątkowy poranek 😉 jak tam u Was? U mnie mdłości też już mniej... Nos słabo przespaną bo młodą mi rozłożyło i kaszlała pół nocy ☹️ odespać też ciężko bo już czekam w kolejce do laryngologa 🙈 na szczęście mdłości trochę ustępują albo to tylko chwilowe 🤷

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami jak czytam o ginekologach na NFZ to mam wrażenie że mają pretensje do ciężarnych, że korzystają z praw jakie mają. Ale przepraszam bardzo, kto ustala prawo? No chyba nie my 😅 a wina systemu że wiecznie brakuje lekarzy na NFZ.

Ja mam wyniki na przeciwciała cmv, toksoplazmozę i różyczkę. Mam poza toksoplazmozy wszystkie IgG, a ujemne IgM, także dobrze. Tokso nie przeszłam, ale badałam już przed ciążą i wiedziałam, że tak będzie, a kota na pokładzie mam 😁

Super, że dziergacie, ja chyba jak pójdę na L4 też się za to zabiorę, coś tam umiem, lubię, chociaż ostatnio uderzam w makramy (i to dla dzieci z imieniem 😅).

Gadałam z moją kierowniczka o ciąży, kazała mi jak najszybciej brać papiery od lekarza i nie zastanawiać się tylko odpoczywać i nie martwić się praca 😊

Jakieś plany na weekend? Ja muszę ostro zabrać się za zamawianie reszty prezentów, bo część mam, ale sporo brakuje 😉

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w piątek!
    CarmeLatte, trzymam kciuki 🤞 też nie wytrzymałabym 6 tygodni, więc doskonale rozumiem. Wcześniej na forum pisałyśmy o cenach za wizytę, więc dużo zależy gdzie będziesz się badać. Są nawet ceny 150 z USG, pewnie w mniejszych gabinetach w małych miejscowościach. Ja w Warszawie spotkałam się z zakresem 200-500 zł konsultacja + USG. Za USG prenatalne i test Pappa zapłacę ok. 600 zł. A ceny testów nieinwazyjnych wahają się od 2.8 tys do 4 tys zł.

Coralinio bardzo polecam dziergać 😊 ja potrafię na tym spędzić pół dnia i nie zauważyć, że z dnia zrobiła się noc. Ja zaczęłam od drutów, ale chyba łatwiejsze nieco jest szydełkowanie. No i więcej darmowych wzorów na szydełkowanie jest niż na druty 🙂

Coralinio lubi tę wiadomość

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ