X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • Katsy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka witaj 😁 zazdroszczę serduszka, my zobaczymy je dopiero 8go na najbliższej wizycie.

Co do spania, po południu zdażyło mi się zasnąć raz na godzinę, tak to z reguły nie jestem aż tak śpiąca. Za to moja stuknięta kotka ostatnio zaczęła nam śpiewać kocie arie operowe punkt 4 rano 😵 Wycwaniła się tak, że jak sięgam po spryskiwacz z wodą, żeby się uspokoiła, to pita pod łóżko i tam wyje dalej 🤣

3.11 ⏸ beta 93,1 5.11 beta 291,1 🥳
    10.12 jest ❤, CRL 1,95 cm 😍
    13.01 prenatalne 8,16 cm, wyniki ok ❤ 80% chłopak
    10.03 połówkowe 339g synka ❤
    23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolinio ha ha 😂 dobrze, że sie z tego wyrasta ;P

Katsy o niee, lubię koty ale chyba bym zamknęła w drugim pomieszczeniu za takie coś 🤭

910608 w sumie to nie pomyślałam o kalendarzu adwentowym 🤔 ostatnio nie lubimy się ze słodyczami ;D

Coralinio lubi tę wiadomość

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy najbardziej dokuczają Wam mdłości ? U mnie powoli się zaczyna. Rano jest ok, na wieczór i w nocy najgorszej.

age.png
  • Grażynka Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsy wrote:
    Wycwaniła się tak, że jak sięgam po spryskiwacz z wodą, żeby się uspokoiła, to pita pod łóżko i tam wyje dalej 🤣

☹Nie można kotka psikać wodą... grozi to zaburzeniami behawioralnymi. Wybawcie ją porządnie przed snem. Koty lubią być aktywne nocą, jak się zmęczy przed spaniem to powinno pomóc 😉

• CarmeLatte93 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, trochę mnie tu nie było by Kiepsko się czułam ale czytałam Was codziennie I trzymałam za wszystkie kciuki.
    Przede wszystkim gratuluje udanych wizyt. Wspaniale się to czyta.
    Co do chińskiego kalendarza mi się sprawdziło z synem. Teraz też pokazuje chłopca ale cieszyła się gdyby była jednak dziewczynka. Oczywiście najważniejsze żeby było zdrowe, ale nie powiem córeczka mi się marzy.
    Już gdzieś wcześniej pisałam że byłam wyjątkowym przypadkiem bo żaden lekarz w ciąży nie rozpoznał płci a byłam u 3. Poprostu synek tak się układał że było to niemożliwe. Przy porodzie podczas usg lekarka powiedziała że jakby musiała się zakładać to dziewczynka. I dopiero jak się urodził i spojrzałam to powiedziałam taka w szoku o widzę jajka to chłopak 🤣 aż Mk.potem było wstyd że to były moje pierwsze słowa do synka 🤣
    Mam nadzieję że tym razem jednak dziecko będzie współpracować i poznamy plec wcześniej.
    A mam do Was jeszcze pytanie może głupie co to są te badania prenatalne? Mieszkam w Niemczech I tutaj czegoś takiego nie ma. Są jedynie 3 takie duże usg w trakcie ciazy gdzie jest wykonywanych troszkę więcej pomiarów. W zasadzie należą się tylko te 3 ale mi lekarz i tak na każdej wizycie robi To jest cos takiego?

preg.png
    08.07.2022 Oskar jest z nami ❤️
    21.10.2021 10dpo pozytywny test 😍😍😍
    26.04.2021 ❤ przestalo bić 8t6d 👼💔
    02.04.2021 beta pozytywna a😍
    Od 05.2019 starania o rodzenstwo
    9.10.2018 Benio jest już z nami 👨‍👩‍👦😍
  • Katsy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażynka wrote:
    ☹Nie można kotka psikać wodą... grozi to zaburzeniami behawioralnymi. Wybawcie ją porządnie przed snem. Koty lubią być aktywne nocą, jak się zmęczy przed spaniem to powinno pomóc 😉
    Mam w sumie 3 kitki i do tej pory przesypiały wszystkie całą noc grzecznie. Nie jest to kwestia braku zabawy, znam ją od 13 lat. Wet kazała nam zmniejszyć jej porcje jedzenia bo ciut utyła ostatnio i beczy bo brakuje jej tych 5g mięska 🤷‍♀️ A zamykanie drzwi prowadzi do namolnego drapania w nie i wkładania płaczącego pyszczka w szczelinę pod nimi 🤣🤣 Niestety pozostaje przeczekać, aż się przyzwyczai do ciut mniejszych porcji jedzenia 😵

23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja pewnie również z terminem na lipiec, ale póki co nie byłam jeszcze u lekarza. Zawsze chodziłam na NFZ, ale się przeprowadziłam, nikogo z lekarzy tutaj nie znam, a opinie w internecie pochlebne nie są. Wstępnie jestem umówiona na 7.12 15:45 prywatnie, ale chciałabym uniknąć opłat, zwłaszcza koszty badań, które wiem, że będę robić dość często. Znalazłam Luxmed i wiem, że któreś z Was tutaj wspominały o tym. Może ktoś mi doradzi jak to wygląda z opłatami wtedy, czy nie można np. przekroczyć ilości wizyt, czy ilości badań? Wstępnie polecono mi pakiet kompleksowy indywidualny, w którym niby zawiera się prowadzenie ciąży i badania. Czy umiecie bez problemu potem się umówić, czy terminy są najszybsze miesiąc do przodu lub więcej?

• Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala mam to samo od ok 10 dni, i juz po malu nie wyrabiam 🤮
    Przychodzi wieczor a ja nic nie moge przełknąć bo od razu odruch wymiotny. To uczucie mam az nie zasne......

• Coralinio Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarmeLatte93 wrote:
    A mam do Was jeszcze pytanie może głupie co to są te badania prenatalne? Mieszkam w Niemczech I tutaj czegoś takiego nie ma. Są jedynie 3 takie duże usg w trakcie ciazy gdzie jest wykonywanych troszkę więcej pomiarów. W zasadzie należą się tylko te 3 ale mi lekarz i tak na każdej wizycie robi To jest cos takiego?

Badania prenatalne są po to aby zobaczyc jak sie maluszek rozwija czy nie ma wad. Do tego test Pappa daje duzo informacji o lozysku (tak mi moja lekarka powiedziala). Mozna zrobic tez dodatkowe badania na wieksza ilosc chorob genetycznych ale to juz wg wlasnego uznania.

• Coralinio Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola ja z tymi mdlosciami roznie. Jak juz to rano mnie meczy ale zeby tak caly dzien mnie mdlilo to pamietam tylko raz tak mialam przed tym nieszczesnym krwotokiem.
    Pomijam juz sam fakt ze mi 3/4 jedzenia nie smakuje… to jest dopiero dramat. Jak mysle o warzywach to juz mnie mdli… :)
    Kanapka z serem jest najbezpieczniejsza poki co.

• Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala to ja mam podobnie. Rano jeszcze ujdzie, ale już przed południem się zaczynają mdłości i az do zaśnięcia trwają :(

• Katsy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła włóczka 😁 jest bardzo mięciutka i miła w dotyku. Walczę z kocykiem. Piękny może nie będzie, ale zrobiony z sercem na pewno. Pochwalę się Wam 😁
    IMG-20211202-125222.jpg
    serwer gif

CarmeLatte93, 910608, Wiolala, Love22, Moniika, Pysiek1204, PatkaPP, Daisy___, Anuszka272, Justaaa lubią tę wiadomość

23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola, mnie od rana męczą mdłości, a już 2 dni pod rząd wieczorem 🤮🤮 w nocy też mnie mdłości wybudzają 😥
    Pocieszam się, że przynajmniej w pracy nie 🤮 tylko łapie mnie dopiero po drzemkach popołudniowych 🥴

Dziewczyny, do kiedy zamierzacie pracować? Powiedziałyście już w pracy?

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszędzie się utarło te słynne "mdłości poranne" więc pomyślałam, że ze mną coś nie tak. Mięsa nie mogę ruszyć i też tylko ser co już mi powoli zbrzydło i dzisiaj była owsianka. Frytki za mną chodzą 😋

Asia ja już jestem na zwolnieniu. W sumie z jednej strony dobrze bo dojeżdżałam ok 20km a wiadomo jakie teraz drogi niebezpieczne... tylko,że bez pracy strasznie mi się nudzi 😏

CarmeLatte zawsze chciałam mieć najpierw synka a potem córeczkę ☺️

age.png
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarmeLatte wrote:
    Tak jak napisała wyżej Coralino, te badania mają sprawdzić, czy z dzidziulem wszystko ok. Ale skoro w Niemczech robią 3 USG, to może to te same co i w Polsce? Podsyłam filmik mamyginekolog, nie żeby była ona dla mnie jakąś guru, ale przystępny film o tym nagrała, z którego ja też dużo wyniosłam: https://www.youtube.com/watch?v=7-sMf8taEgM :)

Katsy, piękny początek kocyka! Jestem podekscytowana :D

Byłam dziś w Pepco i kurcze, mało brakowało, a kupiłabym bodziaki...

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja pewnie również z terminem na lipiec, ale póki co nie byłam jeszcze u lekarza. Zawsze chodziłam na NFZ, ale się przeprowadziłam, nikogo z lekarzy tutaj nie znam, a opinie w internecie pochlebne nie są. Wstępnie jestem umówiona na 7.12 15:45 prywatnie, ale chciałabym uniknąć opłat, zwłaszcza koszty badań, które wiem, że będę robić dość często. Znalazłam Luxmed i wiem, że któreś z Was tutaj wspominały o tym. Może ktoś mi doradzi jak to wygląda z opłatami wtedy, czy nie można np. przekroczyć ilości wizyt, czy ilości badań? Wstępnie polecono mi pakiet kompleksowy indywidualny, w którym niby zawiera się prowadzenie ciąży i badania. Czy umiecie bez problemu potem się umówić, czy terminy są najszybsze miesiąc do przodu lub więcej?
    Sara, ja co prawda nie chodzę do Luxmedu ale co Ci mogę podpowiedzieć, to zajrzyj w warunki umowy. Tam na pewno znajdziesz informacje czy są jakieś limity co do ilości usg, jakie badania są w pakiecie itp. A co do dostępności lekarzy, to też nie ma reguły. Zależy od popularności konkretnego lekarza, ile razy w tygodniu przyjmuje, w jakim mieście itp. Zadzwoń do placowki i zorientuj się jakie są terminy oczekiwania, panie w rejestracji na pewno Ci pomogą ;)

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:

Ja korzystałam z Luxmedu, jestem dopisana do pakietu męża z pracy i niby jest to wygodne, ale nie polecam, zwłaszcza do prowadzenia ciąży. Przynajmniej nie w Warszawie, nie wiem jak w innych miastach. Lekarzy troszkę jest dostępnych, ale na ogół z kiepskimi opiniami (i są one adekwatne, serio). I to co mi się nie podoba najbardziej - bardzo ciężko przez to umawiać się do lekarza prowadzącego, bo na pierwszą wizytę byli, a na kolejną już nie... A oczywiście odsyłają do prowadzącego, sami podjąć decyzji jakichś nie chcą.

Za to moja koleżanka była bardzo zadowolona z prowadzenia ciąży w Medicover, więc możesz zajrzeć i porównać.

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • mcdulka Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spanikowałam z tym lepszym samopoczuciem i umowowilam się do lekarza 😶😂. Bąbelek ma 2,3cm i tętno 169 ❤️❤️❤️

Ann...., Katsy, Sendi94, 910608, Pysiek1204, PatkaPP, Moniika, Skinny, Lolita, Wiolala, Sylwia1182, Daisy___, MamaTrójki, Justaaa lubią tę wiadomość

• Asia2309 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mcdeulka to kawał bobasa już 😍 który tc?

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka , czytam was ale ostatni czas byl dosc trudny... dopadł mnie covid i w weekend leżałam. Na szczęście przechodzę łagodnie -utrata wechu i smaku ktore powoli wracają. Chyba to mnie nawet ratuje przed wymiotami bo poranne mdłosci dają o sobie znać...
    Z racji izolacji wizytę i to pierwszą mam dopiero 13.12 :-( cały czas niepewność czy maluszek się dobrze ulokował . ale nic nie poradzę :|
    Zazdroszczę wam wizyt zdjęć :) mam nadzieję że szybko to nadrobię :P
    Ja mam dwie dziewczynki-przydałby się mały Wojownik <3

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ