Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Katsy wrote:Bumszakalaka trafiłaś w sedno. Chodzi o zachowanie chociażby kultury osobistej. Nie wiem jak Wy, ale ja na przykład nie cierpię, jak stoję w kolejce do kasy, a za mną staje ktoś (zwykle jest to starsza osoba) tak blisko, że czuję jej oddech na szyi 🙄
Katsy lubi tę wiadomość
-
910608 wrote:W ogóle mam pytanie do dziewczyn, które przeszły już ciążę i porody. Ten czas kiedyś zacznie szybciej lecieć? Bo mam cały czas poczucie, że jestem w tym samym miejscu 😕
Podziwiam, że nie chcecie znać płci. Mnie zżarłaby ciekawość. Ale z drugiej strony teraz jest tak ogromny wybór ciuszków i akcesoriów dla dzieci, że z łatwością można skompletować wyprawkę w neutralnych kolorach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 19:05
-
Dziewczyny jako założycielka wątku czuje się w obowiązku zakończyć dyskusje o covid. Każdy ma prawo się wypowiedzieć ale błagam bez przesady to jest forum dla ciężarnych to tu mamy znaleźć wsparcie i uspokojenie i tak już skołatanych nerwów sama nie lubię fanatyzmu w żadna ze stron ale uwazam każdy zrobi jak uważa ale to nie miejsce na wylewanie swoich flustracji nie związanych z naszym stanem. Dziękuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 19:56
Lolita, Moniika, Wiolala, Justaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a któraś sprawdzała poprzednie ciążę w chińskim kalendarzu i się sprawdziło? Ja sprawdziłam z ciekawości i dwóch moich chłopców się zgadza. Teraz podobno wychodzi dziewczynka ale ciąża jest /była bliźniacza więc trudno coś przewidywać.
Ale mojej bratowej się nie zgodziło. Z kalendarza chińskiego wychodziła dziewczynka a ma chłopca.
Co do tego kiedy zaczyna czas szybciej lecieć to mi chyba przyspieszyło po 30 tygodniu jak zaczęłam się pakować i jak już wszędzie jeździłam z małą torba w bagażniku w razie czego.
A detektor w poprzedniej ciąży to było dla mnie zbawienie. Pierwszy syn urodził się pod koniec 21 tygodnia ciąży więc kolejna ciąża to był jeden wielki stres. Te okolice 20-22 tygodnia kiedy ruchy nie są jeszcze super mocne i super częste słuchanie serduszka dawało mi mega ukojenie. No i to fantastyczny dźwięk. Teraz też nie mogę się doczekać kiedy zacznie działać
-
Kurcze to może sprawdzą nam się te dziewczynki. Fajnie by było
a jeszcze tak długo trzeba czekać żeby się dowiedzieć.
W ciąży z synem od pozytywnego testu wiedziałam że będzie chłopak. Jakoś to czułam. A teraz nic. Żadnego przeczucia. Może dlatego że chłopca już mam i gdzieś w głębi liczę na dziewczynkę. -
Witam Was mamusie 😉 dołączam dopiero teraz bo dziś ujrzałam serduszko mojej fasolki. Aktualnie z usg jestem w 7tc choć według om powinien to być już 11tc 😱 ale ze względu na pcos i moje nieregularne cykle owulacja prawdopodobnie się przesunęła 🤷 także termin wstępny mam na 22lipca ♥️
Duzaa, PatkaPP, Izolda7913, Asiiiiiik89, Pomarańcza, Skinny, Pysiek1204, 910608, Wiolala, Lolita, karm3lka, Justaaa, Lil.ja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja często budzę się w nocy właśnie na siku a najgorsze jest to jak śni mi się, że sikam 😬 mam nadzieję, że kiedyś nie puści 😅 za to całe życie nie mogłam zasnąć w dzień i dalej tak mam, położę się ale nie usnę...
-
Wiolala wrote:Ja często budzę się w nocy właśnie na siku a najgorsze jest to jak śni mi się, że sikam 😬 mam nadzieję, że kiedyś nie puści 😅 za to całe życie nie mogłam zasnąć w dzień i dalej tak mam, położę się ale nie usnę...
Jak bylam dzieckiem to jak snilam o sikaniu to sikalam w lozko :p -
Lolita wrote:Podziwiam, że nie chcecie znać płci. Mnie zżarłaby ciekawość. Ale z drugiej strony teraz jest tak ogromny wybór ciuszków i akcesoriów dla dzieci, że z łatwością można skompletować wyprawkę w neutralnych kolorach.
To bardziej mąż jest fanem niespodzianekMi w sumie obojętne, najważniejsze, aby dzidziul był zdrowy i pozwolił siebie donosić szczęśliwie do końca.
A co do kolorów to w sumie planuję ubierać dziecko kolorowo, więc będę kupować to co wpadnie mi w oko, po co się ograniczać?Chłopiec w różowym i dziewczynka w niebieskim albo w ubranku w traktorki kompletnie mi nie przeszkadza jakoś
Co do snu - też mam problemy począwszy od zaśnięcie, przez liczne pobudki, a na niewyspaniu kończąc. Ale jak się wstaje i jest taki piękny, słoneczny dzień jak dziś, to jakoś lżej mimo wszystko. No i jest grudzień!
Macie rozpoczęte kalendarze adwentowe?