X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • mcdulka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsy wrote:
    Bumszakalaka trafiłaś w sedno. Chodzi o zachowanie chociażby kultury osobistej. Nie wiem jak Wy, ale ja na przykład nie cierpię, jak stoję w kolejce do kasy, a za mną staje ktoś (zwykle jest to starsza osoba) tak blisko, że czuję jej oddech na szyi 🙄
    Dlatego już przed pandemia stawiałam za sobą wózek w kolejce do kasy. Nienawidzę jak ktoś stoi za blisko mnie.

Katsy lubi tę wiadomość

• Lolita Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:
    W ogóle mam pytanie do dziewczyn, które przeszły już ciążę i porody. Ten czas kiedyś zacznie szybciej lecieć? Bo mam cały czas poczucie, że jestem w tym samym miejscu 😕
    Mi z kolei najszybciej zleciał drugi trymestr, bo czułam się rewelacyjnie i miałam na wszystko energię. Zdecydowanie im dalej w las tym ciężej i dłużej, a ostatnie dwa tygodnie to już w ogóle trwały z miesiąc 🙄

Podziwiam, że nie chcecie znać płci. Mnie zżarłaby ciekawość. Ale z drugiej strony teraz jest tak ogromny wybór ciuszków i akcesoriów dla dzieci, że z łatwością można skompletować wyprawkę w neutralnych kolorach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 19:05

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj komuś chyba przeciekła foliowa czapeczka...

910608 lubi tę wiadomość

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jako założycielka wątku czuje się w obowiązku zakończyć dyskusje o covid. Każdy ma prawo się wypowiedzieć ale błagam bez przesady to jest forum dla ciężarnych to tu mamy znaleźć wsparcie i uspokojenie i tak już skołatanych nerwów sama nie lubię fanatyzmu w żadna ze stron ale uwazam każdy zrobi jak uważa ale to nie miejsce na wylewanie swoich flustracji nie związanych z naszym stanem. Dziękuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 19:56

Lolita, Moniika, Wiolala, Justaaa lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    Oj komuś chyba przeciekła foliowa czapeczka...

Wolę nosić foliową czapeczkę niż być Lolitą ;) jeśli mamy już sobie dogadywać :)

Żegnam się dziewczyny i życzę Wam spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania :)

• KasiaL Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a któraś sprawdzała poprzednie ciążę w chińskim kalendarzu i się sprawdziło? Ja sprawdziłam z ciekawości i dwóch moich chłopców się zgadza. Teraz podobno wychodzi dziewczynka ale ciąża jest /była bliźniacza więc trudno coś przewidywać.
    Ale mojej bratowej się nie zgodziło. Z kalendarza chińskiego wychodziła dziewczynka a ma chłopca.

Co do tego kiedy zaczyna czas szybciej lecieć to mi chyba przyspieszyło po 30 tygodniu jak zaczęłam się pakować i jak już wszędzie jeździłam z małą torba w bagażniku w razie czego.

A detektor w poprzedniej ciąży to było dla mnie zbawienie. Pierwszy syn urodził się pod koniec 21 tygodnia ciąży więc kolejna ciąża to był jeden wielki stres. Te okolice 20-22 tygodnia kiedy ruchy nie są jeszcze super mocne i super częste słuchanie serduszka dawało mi mega ukojenie. No i to fantastyczny dźwięk. Teraz też nie mogę się doczekać kiedy zacznie działać :)

• Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaL ja zerknęłam w kalendarz i moja dwójka dzieciaków się sprawdziła :) chłopak a potem dziewczyna. Teraz pokazuje na dziewczynkę.

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się sprawdziło 3 synów do tej pory teraz niby ma być dziewczynka zobaczymy :) oby bo dziewczynka ma mniejsze szanse odziedziczenia tej nieszczęsnej wady genetycznej także trzymajcie kciuki ;)

myszajda, Moniika, Wiolala, Sylwia1182 lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • KasiaL Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to może sprawdzą nam się te dziewczynki. Fajnie by było :) a jeszcze tak długo trzeba czekać żeby się dowiedzieć.
    W ciąży z synem od pozytywnego testu wiedziałam że będzie chłopak. Jakoś to czułam. A teraz nic. Żadnego przeczucia. Może dlatego że chłopca już mam i gdzieś w głębi liczę na dziewczynkę.

• Anuszka272 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was mamusie 😉 dołączam dopiero teraz bo dziś ujrzałam serduszko mojej fasolki. Aktualnie z usg jestem w 7tc choć według om powinien to być już 11tc 😱 ale ze względu na pcos i moje nieregularne cykle owulacja prawdopodobnie się przesunęła 🤷 także termin wstępny mam na 22lipca ♥️

Duzaa, PatkaPP, Izolda7913, Asiiiiiik89, Pomarańcza, Skinny, Pysiek1204, 910608, Wiolala, Lolita, karm3lka, Justaaa, Lil.ja lubią tę wiadomość

• Moniika Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nie sprawdziło ☝️

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Coralinio Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry mamusie. Czy Wy tez macie problemy ze spaniem? jezu ja od 4 jestem na nogach... później w ciagu dnia odsypiam... dramat. Próbowałam się przeciągnąć raz czy 2 ale nic z tego. O 21 jestem już ledwo żywa... czy to minie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo. Pobudka koło 2-3 i pospane.. Czasem i w dzień nie mogę zasnąć :/ ale raz na tydzen śpię w ciągu te 8h😅

• Anuszka272 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kilku dni budzi w nocy sikanie i później cięzko zasnąć... Ale w dzień gdzie bym się nie położyła tam usnę 😂

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często budzę się w nocy właśnie na siku a najgorsze jest to jak śni mi się, że sikam 😬 mam nadzieję, że kiedyś nie puści 😅 za to całe życie nie mogłam zasnąć w dzień i dalej tak mam, położę się ale nie usnę...

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Coralinio Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sikanie to mialam tak do polowy 6 tyg. Jezu do 1h w kibelku :p

Czuje sie jak wampir 😂

Myslicie ze mozna z pranamat korzystac w ciazy? Chociaz na kark? Chcialabym rozmasowac minimalnie te spiete miesnie od odpoczywania.

Joys of pregnancy! :)

• Coralinio Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Ja często budzę się w nocy właśnie na siku a najgorsze jest to jak śni mi się, że sikam 😬 mam nadzieję, że kiedyś nie puści 😅 za to całe życie nie mogłam zasnąć w dzień i dalej tak mam, położę się ale nie usnę...

Jak bylam dzieckiem to jak snilam o sikaniu to sikalam w lozko :p

• mcdulka Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To spanie to mój koszmar. Jeśli budzę się na siku koło 3-4 to już nie śpię. Ostatnio budzę się koło 23 wiec zasypiam, ale wstaje o 5 rano 🤦‍♀️

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja mam odwrotnie padam do łóżka o 21/22 i... Do 3 zasnąć nie mogę, o 5.30 pobudka i brak opcji położenia się w dzień :/ długo tak nie pociągnę :(

oar89jcggibdab41.png
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    Podziwiam, że nie chcecie znać płci. Mnie zżarłaby ciekawość. Ale z drugiej strony teraz jest tak ogromny wybór ciuszków i akcesoriów dla dzieci, że z łatwością można skompletować wyprawkę w neutralnych kolorach.

To bardziej mąż jest fanem niespodzianek :D Mi w sumie obojętne, najważniejsze, aby dzidziul był zdrowy i pozwolił siebie donosić szczęśliwie do końca.
    A co do kolorów to w sumie planuję ubierać dziecko kolorowo, więc będę kupować to co wpadnie mi w oko, po co się ograniczać? :D Chłopiec w różowym i dziewczynka w niebieskim albo w ubranku w traktorki kompletnie mi nie przeszkadza jakoś :D

Co do snu - też mam problemy począwszy od zaśnięcie, przez liczne pobudki, a na niewyspaniu kończąc. Ale jak się wstaje i jest taki piękny, słoneczny dzień jak dziś, to jakoś lżej mimo wszystko. No i jest grudzień!

Macie rozpoczęte kalendarze adwentowe? :D

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ