WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • mcdulka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsy wrote:
    Bumszakalaka trafiłaś w sedno. Chodzi o zachowanie chociażby kultury osobistej. Nie wiem jak Wy, ale ja na przykład nie cierpię, jak stoję w kolejce do kasy, a za mną staje ktoś (zwykle jest to starsza osoba) tak blisko, że czuję jej oddech na szyi 🙄
    Dlatego już przed pandemia stawiałam za sobą wózek w kolejce do kasy. Nienawidzę jak ktoś stoi za blisko mnie.

Katsy lubi tę wiadomość

• Lolita Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:
    W ogóle mam pytanie do dziewczyn, które przeszły już ciążę i porody. Ten czas kiedyś zacznie szybciej lecieć? Bo mam cały czas poczucie, że jestem w tym samym miejscu 😕
    Mi z kolei najszybciej zleciał drugi trymestr, bo czułam się rewelacyjnie i miałam na wszystko energię. Zdecydowanie im dalej w las tym ciężej i dłużej, a ostatnie dwa tygodnie to już w ogóle trwały z miesiąc 🙄

Podziwiam, że nie chcecie znać płci. Mnie zżarłaby ciekawość. Ale z drugiej strony teraz jest tak ogromny wybór ciuszków i akcesoriów dla dzieci, że z łatwością można skompletować wyprawkę w neutralnych kolorach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 19:05

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj komuś chyba przeciekła foliowa czapeczka...

910608 lubi tę wiadomość

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jako założycielka wątku czuje się w obowiązku zakończyć dyskusje o covid. Każdy ma prawo się wypowiedzieć ale błagam bez przesady to jest forum dla ciężarnych to tu mamy znaleźć wsparcie i uspokojenie i tak już skołatanych nerwów sama nie lubię fanatyzmu w żadna ze stron ale uwazam każdy zrobi jak uważa ale to nie miejsce na wylewanie swoich flustracji nie związanych z naszym stanem. Dziękuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 19:56

Lolita, Moniika, Wiolala, Justaaa lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    Oj komuś chyba przeciekła foliowa czapeczka...

Wolę nosić foliową czapeczkę niż być Lolitą ;) jeśli mamy już sobie dogadywać :)

Żegnam się dziewczyny i życzę Wam spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania :)

• KasiaL Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a któraś sprawdzała poprzednie ciążę w chińskim kalendarzu i się sprawdziło? Ja sprawdziłam z ciekawości i dwóch moich chłopców się zgadza. Teraz podobno wychodzi dziewczynka ale ciąża jest /była bliźniacza więc trudno coś przewidywać.
    Ale mojej bratowej się nie zgodziło. Z kalendarza chińskiego wychodziła dziewczynka a ma chłopca.

Co do tego kiedy zaczyna czas szybciej lecieć to mi chyba przyspieszyło po 30 tygodniu jak zaczęłam się pakować i jak już wszędzie jeździłam z małą torba w bagażniku w razie czego.

A detektor w poprzedniej ciąży to było dla mnie zbawienie. Pierwszy syn urodził się pod koniec 21 tygodnia ciąży więc kolejna ciąża to był jeden wielki stres. Te okolice 20-22 tygodnia kiedy ruchy nie są jeszcze super mocne i super częste słuchanie serduszka dawało mi mega ukojenie. No i to fantastyczny dźwięk. Teraz też nie mogę się doczekać kiedy zacznie działać :)

• Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaL ja zerknęłam w kalendarz i moja dwójka dzieciaków się sprawdziła :) chłopak a potem dziewczyna. Teraz pokazuje na dziewczynkę.

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się sprawdziło 3 synów do tej pory teraz niby ma być dziewczynka zobaczymy :) oby bo dziewczynka ma mniejsze szanse odziedziczenia tej nieszczęsnej wady genetycznej także trzymajcie kciuki ;)

myszajda, Moniika, Wiolala, Sylwia1182 lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • KasiaL Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to może sprawdzą nam się te dziewczynki. Fajnie by było :) a jeszcze tak długo trzeba czekać żeby się dowiedzieć.
    W ciąży z synem od pozytywnego testu wiedziałam że będzie chłopak. Jakoś to czułam. A teraz nic. Żadnego przeczucia. Może dlatego że chłopca już mam i gdzieś w głębi liczę na dziewczynkę.

• Anuszka272 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was mamusie 😉 dołączam dopiero teraz bo dziś ujrzałam serduszko mojej fasolki. Aktualnie z usg jestem w 7tc choć według om powinien to być już 11tc 😱 ale ze względu na pcos i moje nieregularne cykle owulacja prawdopodobnie się przesunęła 🤷 także termin wstępny mam na 22lipca ♥️

Duzaa, PatkaPP, Izolda7913, Asiiiiiik89, Pomarańcza, Skinny, Pysiek1204, 910608, Wiolala, Lolita, karm3lka, Justaaa, Lil.ja lubią tę wiadomość

• Moniika Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nie sprawdziło ☝️

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Coralinio Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry mamusie. Czy Wy tez macie problemy ze spaniem? jezu ja od 4 jestem na nogach... później w ciagu dnia odsypiam... dramat. Próbowałam się przeciągnąć raz czy 2 ale nic z tego. O 21 jestem już ledwo żywa... czy to minie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo. Pobudka koło 2-3 i pospane.. Czasem i w dzień nie mogę zasnąć :/ ale raz na tydzen śpię w ciągu te 8h😅

• Anuszka272 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kilku dni budzi w nocy sikanie i później cięzko zasnąć... Ale w dzień gdzie bym się nie położyła tam usnę 😂

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często budzę się w nocy właśnie na siku a najgorsze jest to jak śni mi się, że sikam 😬 mam nadzieję, że kiedyś nie puści 😅 za to całe życie nie mogłam zasnąć w dzień i dalej tak mam, położę się ale nie usnę...

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Coralinio Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sikanie to mialam tak do polowy 6 tyg. Jezu do 1h w kibelku :p

Czuje sie jak wampir 😂

Myslicie ze mozna z pranamat korzystac w ciazy? Chociaz na kark? Chcialabym rozmasowac minimalnie te spiete miesnie od odpoczywania.

Joys of pregnancy! :)

• Coralinio Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Ja często budzę się w nocy właśnie na siku a najgorsze jest to jak śni mi się, że sikam 😬 mam nadzieję, że kiedyś nie puści 😅 za to całe życie nie mogłam zasnąć w dzień i dalej tak mam, położę się ale nie usnę...

Jak bylam dzieckiem to jak snilam o sikaniu to sikalam w lozko :p

• mcdulka Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To spanie to mój koszmar. Jeśli budzę się na siku koło 3-4 to już nie śpię. Ostatnio budzę się koło 23 wiec zasypiam, ale wstaje o 5 rano 🤦‍♀️

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja mam odwrotnie padam do łóżka o 21/22 i... Do 3 zasnąć nie mogę, o 5.30 pobudka i brak opcji położenia się w dzień :/ długo tak nie pociągnę :(

oar89jcggibdab41.png
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    Podziwiam, że nie chcecie znać płci. Mnie zżarłaby ciekawość. Ale z drugiej strony teraz jest tak ogromny wybór ciuszków i akcesoriów dla dzieci, że z łatwością można skompletować wyprawkę w neutralnych kolorach.

To bardziej mąż jest fanem niespodzianek :D Mi w sumie obojętne, najważniejsze, aby dzidziul był zdrowy i pozwolił siebie donosić szczęśliwie do końca.
    A co do kolorów to w sumie planuję ubierać dziecko kolorowo, więc będę kupować to co wpadnie mi w oko, po co się ograniczać? :D Chłopiec w różowym i dziewczynka w niebieskim albo w ubranku w traktorki kompletnie mi nie przeszkadza jakoś :D

Co do snu - też mam problemy począwszy od zaśnięcie, przez liczne pobudki, a na niewyspaniu kończąc. Ale jak się wstaje i jest taki piękny, słoneczny dzień jak dziś, to jakoś lżej mimo wszystko. No i jest grudzień!

Macie rozpoczęte kalendarze adwentowe? :D

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ