Lipcowe mamusie 2022
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Dlatego już przed pandemia stawiałam za sobą wózek w kolejce do kasy. Nienawidzę jak ktoś stoi za blisko mnie.Katsy wrote:Bumszakalaka trafiłaś w sedno. Chodzi o zachowanie chociażby kultury osobistej. Nie wiem jak Wy, ale ja na przykład nie cierpię, jak stoję w kolejce do kasy, a za mną staje ktoś (zwykle jest to starsza osoba) tak blisko, że czuję jej oddech na szyi 🙄 Katsy lubi tę wiadomość Katsy lubi tę wiadomość
- 

Mi z kolei najszybciej zleciał drugi trymestr, bo czułam się rewelacyjnie i miałam na wszystko energię. Zdecydowanie im dalej w las tym ciężej i dłużej, a ostatnie dwa tygodnie to już w ogóle trwały z miesiąc 🙄910608 wrote:W ogóle mam pytanie do dziewczyn, które przeszły już ciążę i porody. Ten czas kiedyś zacznie szybciej lecieć? Bo mam cały czas poczucie, że jestem w tym samym miejscu 😕

Podziwiam, że nie chcecie znać płci. Mnie zżarłaby ciekawość. Ale z drugiej strony teraz jest tak ogromny wybór ciuszków i akcesoriów dla dzieci, że z łatwością można skompletować wyprawkę w neutralnych kolorach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 19:05 
- 

Dziewczyny jako założycielka wątku czuje się w obowiązku zakończyć dyskusje o covid. Każdy ma prawo się wypowiedzieć ale błagam bez przesady to jest forum dla ciężarnych to tu mamy znaleźć wsparcie i uspokojenie i tak już skołatanych nerwów sama nie lubię fanatyzmu w żadna ze stron ale uwazam każdy zrobi jak uważa ale to nie miejsce na wylewanie swoich flustracji nie związanych z naszym stanem. DziękujęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 19:56  Lolita, Moniika, Wiolala, Justaaa lubią tę wiadomość Lolita, Moniika, Wiolala, Justaaa lubią tę wiadomość
- 
                        nick nieaktualny
- 

Dziewczyny a któraś sprawdzała poprzednie ciążę w chińskim kalendarzu i się sprawdziło? Ja sprawdziłam z ciekawości i dwóch moich chłopców się zgadza. Teraz podobno wychodzi dziewczynka ale ciąża jest /była bliźniacza więc trudno coś przewidywać.
 Ale mojej bratowej się nie zgodziło. Z kalendarza chińskiego wychodziła dziewczynka a ma chłopca.

Co do tego kiedy zaczyna czas szybciej lecieć to mi chyba przyspieszyło po 30 tygodniu jak zaczęłam się pakować i jak już wszędzie jeździłam z małą torba w bagażniku w razie czego.

A detektor w poprzedniej ciąży to było dla mnie zbawienie. Pierwszy syn urodził się pod koniec 21 tygodnia ciąży więc kolejna ciąża to był jeden wielki stres. Te okolice 20-22 tygodnia kiedy ruchy nie są jeszcze super mocne i super częste słuchanie serduszka dawało mi mega ukojenie. No i to fantastyczny dźwięk. Teraz też nie mogę się doczekać kiedy zacznie działać 

- 

Mi się sprawdziło 3 synów do tej pory teraz niby ma być dziewczynka zobaczymy oby bo dziewczynka ma mniejsze szanse odziedziczenia tej nieszczęsnej wady genetycznej także trzymajcie kciuki oby bo dziewczynka ma mniejsze szanse odziedziczenia tej nieszczęsnej wady genetycznej także trzymajcie kciuki   myszajda, Moniika, Wiolala, Sylwia1182 lubią tę wiadomość myszajda, Moniika, Wiolala, Sylwia1182 lubią tę wiadomość
- 

Kurcze to może sprawdzą nam się te dziewczynki. Fajnie by było a jeszcze tak długo trzeba czekać żeby się dowiedzieć. a jeszcze tak długo trzeba czekać żeby się dowiedzieć.
 W ciąży z synem od pozytywnego testu wiedziałam że będzie chłopak. Jakoś to czułam. A teraz nic. Żadnego przeczucia. Może dlatego że chłopca już mam i gdzieś w głębi liczę na dziewczynkę.
- 

Witam Was mamusie 😉 dołączam dopiero teraz bo dziś ujrzałam serduszko mojej fasolki. Aktualnie z usg jestem w 7tc choć według om powinien to być już 11tc 😱 ale ze względu na pcos i moje nieregularne cykle owulacja prawdopodobnie się przesunęła 🤷 także termin wstępny mam na 22lipca ♥️ Duzaa, PatkaPP, Izolda7913, Asiiiiiik89, Pomarańcza, Skinny, Pysiek1204, 910608, Wiolala, Lolita, karm3lka, Justaaa, Lil.ja lubią tę wiadomość Duzaa, PatkaPP, Izolda7913, Asiiiiiik89, Pomarańcza, Skinny, Pysiek1204, 910608, Wiolala, Lolita, karm3lka, Justaaa, Lil.ja lubią tę wiadomość
- 
                        nick nieaktualny
- 

Ja często budzę się w nocy właśnie na siku a najgorsze jest to jak śni mi się, że sikam 😬 mam nadzieję, że kiedyś nie puści 😅 za to całe życie nie mogłam zasnąć w dzień i dalej tak mam, położę się ale nie usnę...
- 

Wiolala wrote:Ja często budzę się w nocy właśnie na siku a najgorsze jest to jak śni mi się, że sikam 😬 mam nadzieję, że kiedyś nie puści 😅 za to całe życie nie mogłam zasnąć w dzień i dalej tak mam, położę się ale nie usnę...
 Jak bylam dzieckiem to jak snilam o sikaniu to sikalam w lozko :p
- 

Lolita wrote:Podziwiam, że nie chcecie znać płci. Mnie zżarłaby ciekawość. Ale z drugiej strony teraz jest tak ogromny wybór ciuszków i akcesoriów dla dzieci, że z łatwością można skompletować wyprawkę w neutralnych kolorach.
 To bardziej mąż jest fanem niespodzianek Mi w sumie obojętne, najważniejsze, aby dzidziul był zdrowy i pozwolił siebie donosić szczęśliwie do końca. Mi w sumie obojętne, najważniejsze, aby dzidziul był zdrowy i pozwolił siebie donosić szczęśliwie do końca.
 A co do kolorów to w sumie planuję ubierać dziecko kolorowo, więc będę kupować to co wpadnie mi w oko, po co się ograniczać? Chłopiec w różowym i dziewczynka w niebieskim albo w ubranku w traktorki kompletnie mi nie przeszkadza jakoś Chłopiec w różowym i dziewczynka w niebieskim albo w ubranku w traktorki kompletnie mi nie przeszkadza jakoś 

Co do snu - też mam problemy począwszy od zaśnięcie, przez liczne pobudki, a na niewyspaniu kończąc. Ale jak się wstaje i jest taki piękny, słoneczny dzień jak dziś, to jakoś lżej mimo wszystko. No i jest grudzień!

Macie rozpoczęte kalendarze adwentowe?  

ale raz na tydzen śpię w ciągu te 8h😅
 ale raz na tydzen śpię w ciągu te 8h😅