Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie według chińskiego dziewczynka 😁 Ja też na L4 z racji tego, że pracuję z ludźmi w handlu i bałam się o maluszka, bo ludzie są skrajnie głupi i potrafią bez maseczki dosłownie położyć się na ladzie i jeszcze kasłać Ci prosto w twarz 🤬 debile skończone. Zero podstaw higieny a potem się dziwią, że tyle zachorowań 🙄 Włóczka będzie już jutro 🤩 będzie dzierganie 😜
-
nick nieaktualnyKatsy wrote:U mnie według chińskiego dziewczynka 😁 Ja też na L4 z racji tego, że pracuję z ludźmi w handlu i bałam się o maluszka, bo ludzie są skrajnie głupi i potrafią bez maseczki dosłownie położyć się na ladzie i jeszcze kasłać Ci prosto w twarz 🤬 debile skończone. Zero podstaw higieny a potem się dziwią, że tyle zachorowań 🙄 Włóczka będzie już jutro 🤩 będzie dzierganie 😜
Nie obrażaj ludzi, którzy nie dali się opętać telewizją PISowską. Ja też nie noszę nigdzie maseczki, nie dezynfekuje rąk ( po prostu je myje) i nie poddaje się eksperymentowi medycznemu, jakim jest szczepionka i dla Ciebie jestem 'skrajnie głupia' i 'debilką skończoną'? Moja cała rodzina żyje na ziemi, a nie w świecie fantazji i póki co, to osoby przewrażliwione koronapsychozą są wiecznie zakażone i fundują nam kwarantannę ...
Właśnie przez takie osoby jak m.in.Ty ten horror nigdy się nie skończy. Pamiętaj, że Auschwitz nie spadło z nieba. -
Madn3ss, trochę chyba się zagalopowałaś. Nie porównujmy niczego do Auschwitz, nie ma tragedii, którą można do tego porównać i lepiej, żeby tak zostało.
Każdy ma prawo żyć jak chce - to prawda, do czasu aż nie krzywdzi innego. A niezakładanie maseczek w miejscach publicznych to krzywdzenie vide narażanie życia własnego i innych. To się nie skończy dopóki większość się nie zaszczepi, bo to póki co jedyna broń przeciwko wirusowi.
Nie można mówić, że przedłużająca się pandemia jest "winą" tych, co się zaszczepili. Zastosuję analogię: rząd uchwala zakaz załatwiania się psów na chodnikach. No i można a) albo się dostosować i z czasem będzie wiosną ładnie, a nie gównianie albo b) można specjalnie wychodzić na spacer z psem i iść z nim chodnikiem, a potem narzekać, że nic się nie zmienia, że wszędzie kupa gównaPoza tym to kwestia bezpieczeństwa. Jakoś nikt nie ma uwag co do tego, że przed przejściem dla pieszych się rozejrzeć prawo-lewo... i tak to zostawię. Nie mam nic więcej do dodania w tej kwestii.
Niemniej - żyjmy i dajmy żyć innym tak jak chce.
Katsy, gdzie zamawiałaś włóczkę? Ja właśnie obczajam różne strony i wsadzam mnóstwo włóczek do koszyków, ale nie kupuję, bo boję się zapeszyćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 16:13
Bumszakalaka, Izolda7913, Wiolala, Daisy___, Lolita, Marmurkowa, Sendi94 lubią tę wiadomość
-
910608 wrzucam linka z aukcji
serwis do wrzucania zdjęć
To jest bawełna i bambus 50/50. Jeśli chcesz, dam Ci znać jak przyjdzie czy jest fajna 😉 cena moim zdaniem dobra
Madn3ss proszę, czytaj ze zrozumieniem. Rozumiem, że hormony ciążowe buzują, ale pojechałaś za daleko. Napisałam, że ludzie potrafią z odległości 15 cm dosłownie kichnąć lub kaszlnąć na sprzedawcę bez zasłonięcia ust czymkolwiek choćby ręką i takie zachowanie uważam za totalnie nie na miejscu. Chyba, że komuś jest miło, jak obcy ludzie na niego prychają swoją wydzieliną nie wnikam 🤷♀️ Sama jestem nie zaszczepiona, też nie wszędzie dezynfekuję ręce, ale regularnie dbam o higienę.910608, Sendi94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny910608 wrote:Madn3ss, trochę chyba się zagalopowałaś. Nie porównujmy niczego do Auschwitz, nie ma tragedii, którą można do tego porównać i lepiej, żeby tak zostało.
Każdy ma prawo żyć jak chce - to prawda, do czasu aż nie krzywdzi innego. A niezakładanie maseczek w miejscach publicznych to krzywdzenie vide narażanie życia własnego i innych. To się nie skończy dopóki większość się nie zaszczepi, bo to póki co jedyna broń przeciwko wirusowi.
Nie można mówić, że przedłużająca się pandemia jest "winą" tych, co się zaszczepili. Zastosuję analogię: rząd uchwala zakaz załatwiania się psów na chodnikach. No i można a) albo się dostosować i z czasem będzie wiosną ładnie, a nie gównianie albo b) można specjalnie wychodzić na spacer z psem i iść z nim chodnikiem, a potem narzekać, że nic się nie zmienia, że wszędzie kupa gównaPoza tym to kwestia bezpieczeństwa. Jakoś nikt nie ma uwag co do tego, że przed przejściem dla pieszych się rozejrzeć prawo-lewo... i tak to zostawię. Nie mam nic więcej do dodania w tej kwestii.
Niemniej - żyjmy i dajmy żyć innym tak jak chce.
Katsy, gdzie zamawiałaś włóczkę? Ja właśnie obczajam różne strony i wsadzam mnóstwo włóczek do koszyków, ale nie kupuję, bo boję się zapeszyć
A czy podlinkujesz mi badania naukowe mówiące o tym, że szczepionka to jedyna broń przeciwko wirusowi? Chętnie się zapoznam z materiałem, bo zatrzymałam się na tym, że do roku 2024 jest to faza eksperymentalna ...ale może coś się zmieniło. Tak samo jak zatrzymałam się na tym, że miała być tylko 1 dawka i wirus zniknie, a tutaj podobno w natarciu już 4 dawka i cofanie paszportów covidowych ...
Nie zagalopowałem się, nikogo nie obraziłam. Szanuje każdego człowieka, bez względu na jego poglądy i racje.
A jeśli chodzi o dziwne odniesienie do psów, to pewne rzeczy najzwyczajniej w świecie wynosi się z domu. Sama mam psa i nikt mi palcem nie musi pokazywać, że należy po nim posprzątać, bo po sobie również zostawiam porządek w toalecie, niezależnie od tego, gdzie z niej korzystam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 16:31
-
Madn3ss wrote:A jeśli chodzi o dziwne odniesienie do psów, to pewne rzeczy najzwyczajniej w świecie wynosi się z domu. Sama mam psa i nikt mi palcem nie musi pokazywać, że należy po nim posprzątać, bo po sobie również zostawiam porządek w toalecie, niezależnie od tego, gdzie z niej korzystam.
No właśnie na tym polega rzecz i czytanie ze zrozumieniem. Analogia to porównanie; porównałam hipotetyczną sytuację z psami do autentycznej sytuacji z Covidem. Jak się nie przestrzega nałożonych zasad, to bardzo łatwo upraszczać rzeczywistość i mówić, że o! nic się nie poprawia! No jak ma się poprawić, kiedy nic się w tym kierunku nie robi?!
Jeśli chodzi o badania naukowe polecam pubmed i google scholar -
Katsy dziękuję za namiary na pasmanterię! Rzeczywiście fajne ceny
I piękny kolor wybrałaś. Aż jestem ciekawa co Ci z tego wyjdzie
-
Żaden problem 910608 😉 a dziękuję, starałam się wybrać przede wszystkim kolor neutralny, ten jest jednym z moich ulubionych i będzie pasował bez względu na płeć. Też jestem ciekawa, co z tego wyjdzie 😅 zobaczymy
-
Auschwitz serio? Ja nie jestem super zwolenniczką szczepień (chociaż planuję zaszczepić w 2 trymestrze), ale jednak maseczka i dezynfekcja to moim zdaniem podstawa kultury. Ze względu na osoby w autobusie, w sklepie, w poczekalni kultura wymaga zasłonięcie się maseczką i zachowanie dystansu. Szczególnie jeśli ktoś ma objawy chorobowe, to przed pandemią covid powinno być przestrzegane. Szczególnie jak pracujesz w takim miejscu, gdzie obsługujesz setki chorych osób dziennie... Można mieć różne zdanie na temat covidu i uważać to za spisek, no ale jakieś zasady są, to raczej trzeba ich przestrzegać...
Katsy, Wiolala, Moniika, Lolita, MamaTrójki, 910608, Justaaa lubią tę wiadomość
-
Bumszakalaka trafiłaś w sedno. Chodzi o zachowanie chociażby kultury osobistej. Nie wiem jak Wy, ale ja na przykład nie cierpię, jak stoję w kolejce do kasy, a za mną staje ktoś (zwykle jest to starsza osoba) tak blisko, że czuję jej oddech na szyi 🙄
-
nick nieaktualnymcdulka wrote:O wchodzimy na temat COVIDu, złych szczepien i plandemii. Myślałam, ze chociaż tutaj temat się nie pojawi. Na mnie temat działa jak płachta na byka bo mój cudem przeżył COVID.
Nawet tutaj musiałam się zdenerwować.
Widzisz ...a ja znałam osobę, która 3 tygodnie po przyjęciu szczepionki na COVID znalazła się na OIOMie z diagnozą COVID i nie ma już tej osoby wśród nas 8 miesięcy ... -
nick nieaktualnyBumszakalaka wrote:Auschwitz serio? Ja nie jestem super zwolenniczką szczepień (chociaż planuję zaszczepić w 2 trymestrze), ale jednak maseczka i dezynfekcja to moim zdaniem podstawa kultury. Ze względu na osoby w autobusie, w sklepie, w poczekalni kultura wymaga zasłonięcie się maseczką i zachowanie dystansu. Szczególnie jeśli ktoś ma objawy chorobowe, to przed pandemią covid powinno być przestrzegane. Szczególnie jak pracujesz w takim miejscu, gdzie obsługujesz setki chorych osób dziennie... Można mieć różne zdanie na temat covidu i uważać to za spisek, no ale jakieś zasady są, to raczej trzeba ich przestrzegać...
Jeśli nazywasz kulturą noszenie maseczki, to rzeczywiście dalsza dyskusja nie ma sensu. Dziwne tylko, że osoby, które noszą maseczki i się dezynfekują są wiecznie źródłem zakażenia i wysyłają osoby, które nie przestrzegają reżimu sanitarnego na kwarantannę. Coś tu nie pasuje ... -
Madn3ss wrote:Jeśli nazywasz kulturą noszenie maseczki, to rzeczywiście dalsza dyskusja nie ma sensu. Dziwne tylko, że osoby, które noszą maseczki i się dezynfekują są wiecznie źródłem zakażenia i wysyłają osoby, które nie przestrzegają reżimu sanitarnego na kwarantannę. Coś tu nie pasuje ...
-
nick nieaktualnymcdulka wrote:Tak, to kultura osobista i szacunek dla drugiego człowieka. Nie wspominając o przestrzeganiu obowiązującego prawa. Jesteś agresywna i napastliwa. Nawiązywanie do Auschwitz- serioooo?
Poproszę o cytat, z którego wywnioskowałaś, że jestem agresywna?
Nikogo tutaj nie obraziłam. Temat COVIDa przewija się u was przez kilka stron i proszę poczytaj wypowiedzi innych uczestniczek, w jaki sposób się wyrażają o osobach o innych poglądach ...bo chyba pomyliłaś osoby, bądź używasz słów, których znaczenia nie rozumiesz.
Znam obowiązujące prawo na terenie RP i wiem kto je łamie. Ja działam zgodnie z nimWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 18:07
mcdulka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie wiem jak Wy, ale ja mam zamiar ignorować od teraz wpisy osób, które wprowadzają nerwową i niefajną atmosferę tutaj 🤷♀️
Wiolala, Sylwia1182, Sendi94, 910608 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny proszę Was chociaż nie tutaj. Rzygać mi się chce już tym covidem. Gdzie się nie pojawi to zawsze znajdzie się ktoś kto ma inne zdanie a nie ma sensu na siłę nikogo przekonywać bo to jest jak grochem o ścianę...
Teraz jest nam potrzebny spokój i same pozytywne osoby wokół więc covid pod dywan i nie wracajmy. -
Madn3ss wrote:Poproszę o cytat, z którego wywnioskowałaś, że jestem agresywna?
Nikogo tutaj nie obraziłam. Temat COVIDa przewija się u was przez kilka stron i proszę poczytaj wypowiedzi innych uczestniczek, w jaki sposób się wyrażają o osobach o innych poglądach ...bo chyba pomyliłaś osoby, bądź używasz słów, których znaczenia nie rozumiesz.
Znam obowiązujące prawo na terenie RP i wiem kto je łamie. Ja działam zgodnie z nimLolita, Sylwia1182 lubią tę wiadomość