Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
MDW wrote:
Jestem po drugiej wizycie u, moim zdaniem, dokładniejszego lekarza. Crl 2,37 cm (9+0), FHR 171. Umówilam się na prenatalne na 23.12. A co do doszczepienia to zalecił po 16 tc po okresie organogenezy. Teraz czekają mnie trzy tygodnie do kolejnej wizyty ale jakoś uparłam się, że nie będę się już stresować i martwić i mam zamiar się tego trzymać. Dziękuję za wszystkie kciuki i ciepłe myśli!!!! 🧡🧡🧡🧡MDW, Asiiiiiik89 lubią tę wiadomość
-
Lekarz zmierzył, ale nic nie powiedział, słyszałam serduszko i nic nie mówił że źle, ale byłam tak zdenerwowana że nie widział zarodka i dopiero jak powiedziałam że widziałam już tydzień temu to zaczął szukać i znalazł 🤦🏼♀️ więc ja już wkurzona nie pytałam o wymiary ani ilość uderzeń serca, bo wizyta tydzień temu była w porządku (u innego lekarza) i po prostu chciałam jak najszybciej wyjść z tego gabinetu, bo ile można słuchać o tym że nie wie czy mnie przyjmie 😑 dostałam skierowanie na badania, które zrobię dopiero 8 grudnia (bo są zapisy do laboratorium, jakis żart) i będę miała chociaż wyniki dla mojego stałego ginekologa. Chce chociaż mieć badania, więc tego zniosę żeby oszczędzić na badaniach, ale i tak żeby mieć spokojną głowę będę prywatnie chodzić. Już się trochę uspokoiłam, ale jak wróciłam do domu to się poryczalam 😢
Cieszę się że reszta wizyt super i żadnych dziwnych lekarzy 😁 cena 500zl to kosmos, ja póki co prywatnie 160 w tym cytologia raz do roku i USG na każdej wizycie...
Madn3ss, jeśli już młody miał i Ty się nie zarazilas to jest szansa, że masz przeciwciała, trzymam kciuki żebyś była zdrowa 🤞 -
Tak apropo spokoju i planów trwania w nim, o którym wspomniała MDW. Zobaczcie co pokazała mi dzisiaj aplikacja:
Myślę, że musimy sobie o tym przypominać i serio wierzyć we własne ciała. One są silne i stworzone do bycia pierwszym domem naszych dzieci 😊MDW, Izolda7913, Moniika, mcdulka, Bumszakalaka, Pysiek1204, Wiolala, Justaaa lubią tę wiadomość
-
910608, ja to widzę że my póki co mamy ten sam termin porodu! O właśnie apropos planowego CC dostałam odpowiedź że wykonuje się je w 39 tc.więc nie wiem czy mnie czerwiec nie spotka, ale o tym pomyślę w okolicy lata.2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
mcdulka wrote:Ale czaaaad! Może tez będę do niego jeździć? 😂 nie mam daleko do Krakowa 😂
chodziłam do lekarki w Krakowie i póki nic się nie działo to była super. Jak przyszło do operacji to juz nie była w stanie mi pomóc tylko błakałam się po innych szpitalach. Rozumiem, że niektórzy terminów nie przeskoczą, ale pomocy zero
Ja rok temu jak poszłam prywatnie na prenatalne w Krakowie (moj lekarz wtedy nie miał dobrego sprzętu) to zapłaciłam 300 złdostałam zdjęcia 3D do tego. Zobaczymy, może teraz też pojde. Chyba, że będzie mu się chciało z tym bawić. Ceny są coraz wyższe, ale wiadomo zdrowie nasze i dzieci najważniejsze, ważne żeby mieć zaufanie do lekarza 🤗
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
MDW piękne zdjęcia ❣ coraz bardziej nie mogę się doczekać pierwszej wizyty. A to jeszcze ponad tydzień 😱 póki nie mam objawów i nie byłam na wizycie to trochę ograniczam forum bo się stresuje, że coś jest nie tak. Ale wszystkim kibicuje i chetnie oglądam Wasze zdjęcia 💚
MDW lubi tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Dziewczyny używa któraś z was detektora tętna?
Ja używałam w poprzedniej cięży ze względu na wcześniejsze poronienia i bardzo mni to uspokajało.
No i dzisiaj (8+1) stwierdziłam że sprawdzę, może już coś usłyszę. Oczywiście nie usłyszałam bo jest za wcześnie ale już chodzi mi po głowie że może nic tam nie ma
Wiedziałam że jak sprawdzę i nie znajdzie to będę się denerwowała ale ciekawość była silniejsza
Może miała któraś z was tak że nie znalazła a wszystko było ok?
Dodam jeszcze że na ostatniej wizycie jedno z moich bliźniąt było i połowę mniejsze od drugiego i lekarz mówił że prawdopodobnie obumrze, ale drugie rozwija się super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 20:17
mcdulka lubi tę wiadomość
-
KasiaL wrote:Dziewczyny używa któraś z was detektora tętna?
Ja używałam w poprzedniej cięży ze względu na wcześniejsze poronienia i bardzo mni to uspokajało.
No i dzisiaj (8+1) stwierdziłam że sprawdzę, może już coś usłyszę. Oczywiście nie usłyszałam bo jest za wcześnie ale już chodzi mi po głowie że może nic tam nie ma
Wiedziałam że jak sprawdzę i nie znajdzie to będę się denerwowała ale ciekawość była silniejsza
Dodam jeszcze że na ostatniej wizycie jedno z moich bliźniąt było i połowę mniejsze od drugiego i lekarz mówił że prawdopodobnie obumrze, ale drugie rozwija się super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 20:32
-
mcdulka wrote:Koleżanka miała taka sytuacje, ze kupiła detektor i nic nie znalazła. Poleciała splakana na IP i się jej dostało, ze to naprawdę ciężko znaleźć we wczesnej ciąży. Ona była wtedy w 12tc. Ponoć ok 14tc już dobrze słychać. A użyłas żelu usg?
Tak, użyłam. W poprzedniej ciąży używalam od 14 tygodnia i zawsze bez problemu znajdowałam. Dziękuję że mi odpisałaś, to mnie trochę uspokoiło.
Powinnam dostać po łbie ze się za to zabrałam. Wiedziałam że jest za wcześnie. -
Ja nie używałam i uważałam to za zbędny wydatek, ale teraz chodzi mi po głowie, żeby kupić. Mam nadzieję, że mi przejdzie ten pomysł. Cały mój stres przez tego krwiaka
A tak w ogóle to w każdej ciąży i przy każdym dziecku coś innego mi się sprawdza i inaczej postępuję. Teraz pewnie będzie jeszcze inaczej. Jedno jest pewne, na pewno nie kupuję łóżeczka. Wózka córce też nie kupowałam już po doświadczeniach z synkiem, ale teraz rozważam, bo jednak lipiec to ciężki czas na chustonoszenie, możemy się skleić 😅 dziwnie mi będzie rodzic w wakacje po zimowych porodach
Wszystkim gratuluję pozytywnych wizyt -
KasiaL wrote:Dziewczyny używa któraś z was detektora tętna?
Dodam jeszcze że na ostatniej wizycie jedno z moich bliźniąt było i połowę mniejsze od drugiego i lekarz mówił że prawdopodobnie obumrze, ale drugie rozwija się super.
Nie używałam detektora, ale koleżanka tak i na początku naprawdę ciężko znaleźć. Nie denerwuj się niepotrzebnie.
A co do bliźniąt. Miałam podobną sytuację w pierwszej ciąży, o którą staraliśmy się cztery lata. Na pierwszej wizycie były dwa zarodki, a na kolejnej tylko jeden ale za to bardzo silny ale dodatkowo był krwiak. Urodziłam zdrową, silną córeczkę. Czasami trzeba przyjąć to co dostajemy. Natura wie co robi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 21:31
Lolita lubi tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Jak tam dziewczyny, bawicie się dziś we wróżby andrzejkowe? 😄 Z ruchów obrączki chyba bardziej wychodzi mi dziewczynka 😅 Spróbowałabym coś z woskiem jeszcze, ale nie chcę mi się ruszać 😂💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
myszajda wrote:Jak tam dziewczyny, bawicie się dziś we wróżby andrzejkowe? 😄 Z ruchów obrączki chyba bardziej wychodzi mi dziewczynka 😅 Spróbowałabym coś z woskiem jeszcze, ale nie chcę mi się ruszać 😂
Ja przeczuwam chłopaka 🤔 zobaczymy, jak będziena pewno chcę wiedzieć, ale nie za wcześnie, lekarz ma być prawie pewien - koleżanka została wprowadzona w błąd przez gościa od badań prenatalnych, świetnego specjalistę, a zdążyła już nakupić ciuchów dla dziewczynki 🤭
-
Daisy___ wrote:Ja przeczuwam chłopaka 🤔 zobaczymy, jak będzie
na pewno chcę wiedzieć, ale nie za wcześnie, lekarz ma być prawie pewien - koleżanka została wprowadzona w błąd przez gościa od badań prenatalnych, świetnego specjalistę, a zdążyła już nakupić ciuchów dla dziewczynki 🤭
no to fakt, kiepsko, też wolałabym tego uniknąć 😄💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Moja znajoma rok temu! na porodówce musiała swojego synka w różowe ciuszki wystroić
zaskoczenie roku i to w tych czasach 😅 ja nic nie przeczuwam, niby chciałabym synka, ale w sumie jakoś w głowie nie mam przekonania, że to właśnie on tam siedzi. Pierwsze dwie ciąże to totalnie widziałam od pierwszych chwil, że to syn a potem córka co potwierdzali lekarze już w 11 tygodniu w obu przypadkach. A teraz jakaś taka pustka w głowie, kto tam jest
-
myszajda wrote:Jak tam dziewczyny, bawicie się dziś we wróżby andrzejkowe? 😄 Z ruchów obrączki chyba bardziej wychodzi mi dziewczynka 😅 Spróbowałabym coś z woskiem jeszcze, ale nie chcę mi się ruszać 😂2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:Może nie ja ale masz syn będąc przed winda a raczej kiedy jej drzwi się rozchylily i wyszła z nich sąsiadka krzyknął "dziewczynka w brzuchu!" 👌🏻 Ja bym się za córkę nie obraziła, było kiedyś moje marzenie ale obecnie mam tak fajnego syna, że i drugi nie jest mi straszny. Pewnie dowiem się dopiero w okolicach 20-22 tc. Za to imion mam powybieranych dla 4 chłopców i 6 dziewczynek :p
-
Bumszakalaka wrote:Kto lubi takie "wróżby" można jeszcze sprawdzić chiński kalendarz płci. Właśnie sprawdziłam, że dwie poprzednie ciąże się z nim zgadzają 😅 teraz wychodzi niby dziewczynka
No właśnie z tym chińskim kalendarzem to mam trochę problem bo owulację miałam 2 dni przed urodzinami więc nie wiem czy liczyć 26 czy 27 lat 😅 jak 26 to dziewczynka, 27- chłopak💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
nick nieaktualnyDziewczyny mega się cieszę z Waszych udanych wizyt 💚💚💚 piękne zdjęcia z USG! Co do cen prywatnych wizyt to ja u swojego place 200 zł i to już z usg a lekarz - wszystko pokazuje i opisuje i na każde moje głupie pytania odpowiada 🙈 pierwsza wizyta niego 40 min z czego samo usg trwało 20,a w klinice? 10.min z badaniem i wypisaniem recepty 🤣 ale nie byłam zła bo slyszlama serduszko
Tym co dzisiaj wizytują to mocen kciuki i dziewczyny mimo wszystko nie stresujcie się bo będzie dobrze - musi w końcu być dobrze!!