X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    ec4945a1971b.jpg

Jestem po drugiej wizycie u, moim zdaniem, dokładniejszego lekarza. Crl 2,37 cm (9+0), FHR 171. Umówilam się na prenatalne na 23.12. A co do doszczepienia to zalecił po 16 tc po okresie organogenezy. Teraz czekają mnie trzy tygodnie do kolejnej wizyty ale jakoś uparłam się, że nie będę się już stresować i martwić i mam zamiar się tego trzymać. Dziękuję za wszystkie kciuki i ciepłe myśli!!!! 🧡🧡🧡🧡
    Jaki piękni misio! 😍 popieram taki upór w spokoju! Tak trzeba trzymać! 💪

MDW, Asiiiiiik89 lubią tę wiadomość

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz zmierzył, ale nic nie powiedział, słyszałam serduszko i nic nie mówił że źle, ale byłam tak zdenerwowana że nie widział zarodka i dopiero jak powiedziałam że widziałam już tydzień temu to zaczął szukać i znalazł 🤦🏼‍♀️ więc ja już wkurzona nie pytałam o wymiary ani ilość uderzeń serca, bo wizyta tydzień temu była w porządku (u innego lekarza) i po prostu chciałam jak najszybciej wyjść z tego gabinetu, bo ile można słuchać o tym że nie wie czy mnie przyjmie 😑 dostałam skierowanie na badania, które zrobię dopiero 8 grudnia (bo są zapisy do laboratorium, jakis żart) i będę miała chociaż wyniki dla mojego stałego ginekologa. Chce chociaż mieć badania, więc tego zniosę żeby oszczędzić na badaniach, ale i tak żeby mieć spokojną głowę będę prywatnie chodzić. Już się trochę uspokoiłam, ale jak wróciłam do domu to się poryczalam 😢

Cieszę się że reszta wizyt super i żadnych dziwnych lekarzy 😁 cena 500zl to kosmos, ja póki co prywatnie 160 w tym cytologia raz do roku i USG na każdej wizycie...

Madn3ss, jeśli już młody miał i Ty się nie zarazilas to jest szansa, że masz przeciwciała, trzymam kciuki żebyś była zdrowa 🤞

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak apropo spokoju i planów trwania w nim, o którym wspomniała MDW. Zobaczcie co pokazała mi dzisiaj aplikacja:

Screenshot-20211130-120757-280days.jpg

Myślę, że musimy sobie o tym przypominać i serio wierzyć we własne ciała. One są silne i stworzone do bycia pierwszym domem naszych dzieci 😊

MDW, Izolda7913, Moniika, mcdulka, Bumszakalaka, Pysiek1204, Wiolala, Justaaa lubią tę wiadomość

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • MDW Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608, ja to widzę że my póki co mamy ten sam termin porodu! O właśnie apropos planowego CC dostałam odpowiedź że wykonuje się je w 39 tc.więc nie wiem czy mnie czerwiec nie spotka, ale o tym pomyślę w okolicy lata.

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mcdulka wrote:
    Ale czaaaad! Może tez będę do niego jeździć? 😂 nie mam daleko do Krakowa 😂
    No tylko nasiedzieć trzeba się swoje bo w rejestrację to oni nie umieją 😂🤭 plus też jest taki, że jak trzeba to on w szpitalu jest w stanie wiele załatwić. Jak miałam operację to bardzo szybko załatwił termin itp., po ktg w szpitalu mnie badał jak była potrzeba. Szpital nie jest jakiś super, ale dla mnie wystarczający :) chodziłam do lekarki w Krakowie i póki nic się nie działo to była super. Jak przyszło do operacji to juz nie była w stanie mi pomóc tylko błakałam się po innych szpitalach. Rozumiem, że niektórzy terminów nie przeskoczą, ale pomocy zero :)

Ja rok temu jak poszłam prywatnie na prenatalne w Krakowie (moj lekarz wtedy nie miał dobrego sprzętu) to zapłaciłam 300 zł :) dostałam zdjęcia 3D do tego. Zobaczymy, może teraz też pojde. Chyba, że będzie mu się chciało z tym bawić. Ceny są coraz wyższe, ale wiadomo zdrowie nasze i dzieci najważniejsze, ważne żeby mieć zaufanie do lekarza 🤗

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW piękne zdjęcia ❣ coraz bardziej nie mogę się doczekać pierwszej wizyty. A to jeszcze ponad tydzień 😱 póki nie mam objawów i nie byłam na wizycie to trochę ograniczam forum bo się stresuje, że coś jest nie tak. Ale wszystkim kibicuje i chetnie oglądam Wasze zdjęcia 💚

MDW lubi tę wiadomość

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • KasiaL Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny używa któraś z was detektora tętna?
    Ja używałam w poprzedniej cięży ze względu na wcześniejsze poronienia i bardzo mni to uspokajało.
    No i dzisiaj (8+1) stwierdziłam że sprawdzę, może już coś usłyszę. Oczywiście nie usłyszałam bo jest za wcześnie ale już chodzi mi po głowie że może nic tam nie ma :(
    Wiedziałam że jak sprawdzę i nie znajdzie to będę się denerwowała ale ciekawość była silniejsza :(
    Może miała któraś z was tak że nie znalazła a wszystko było ok?

Dodam jeszcze że na ostatniej wizycie jedno z moich bliźniąt było i połowę mniejsze od drugiego i lekarz mówił że prawdopodobnie obumrze, ale drugie rozwija się super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 20:17

mcdulka lubi tę wiadomość

• mcdulka Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaL wrote:
    Ja używałam w poprzedniej cięży ze względu na wcześniejsze poronienia i bardzo mni to uspokajało.
    No i dzisiaj (8+1) stwierdziłam że sprawdzę, może już coś usłyszę. Oczywiście nie usłyszałam bo jest za wcześnie ale już chodzi mi po głowie że może nic tam nie ma :(
    Wiedziałam że jak sprawdzę i nie znajdzie to będę się denerwowała ale ciekawość była silniejsza :(

Dodam jeszcze że na ostatniej wizycie jedno z moich bliźniąt było i połowę mniejsze od drugiego i lekarz mówił że prawdopodobnie obumrze, ale drugie rozwija się super.
    Koleżanka miała taka sytuacje, ze kupiła detektor i nic nie znalazła. Poleciała splakana na IP i się jej dostało, ze to naprawdę ciężko znaleźć we wczesnej ciąży. Ona była wtedy w 12tc. Ponoć ok 14tc już dobrze słychać. A użyłas żelu usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 20:32

• KasiaL Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mcdulka wrote:
    Koleżanka miała taka sytuacje, ze kupiła detektor i nic nie znalazła. Poleciała splakana na IP i się jej dostało, ze to naprawdę ciężko znaleźć we wczesnej ciąży. Ona była wtedy w 12tc. Ponoć ok 14tc już dobrze słychać. A użyłas żelu usg?

Tak, użyłam. W poprzedniej ciąży używalam od 14 tygodnia i zawsze bez problemu znajdowałam. Dziękuję że mi odpisałaś, to mnie trochę uspokoiło.
    Powinnam dostać po łbie ze się za to zabrałam. Wiedziałam że jest za wcześnie.

• Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie używałam i uważałam to za zbędny wydatek, ale teraz chodzi mi po głowie, żeby kupić. Mam nadzieję, że mi przejdzie ten pomysł. Cały mój stres przez tego krwiaka :/
    A tak w ogóle to w każdej ciąży i przy każdym dziecku coś innego mi się sprawdza i inaczej postępuję. Teraz pewnie będzie jeszcze inaczej. Jedno jest pewne, na pewno nie kupuję łóżeczka. Wózka córce też nie kupowałam już po doświadczeniach z synkiem, ale teraz rozważam, bo jednak lipiec to ciężki czas na chustonoszenie, możemy się skleić 😅 dziwnie mi będzie rodzic w wakacje po zimowych porodach ;)
    Wszystkim gratuluję pozytywnych wizyt :)

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaL wrote:

Nie używałam detektora, ale koleżanka tak i na początku naprawdę ciężko znaleźć. Nie denerwuj się niepotrzebnie.

A co do bliźniąt. Miałam podobną sytuację w pierwszej ciąży, o którą staraliśmy się cztery lata. Na pierwszej wizycie były dwa zarodki, a na kolejnej tylko jeden ale za to bardzo silny ale dodatkowo był krwiak. Urodziłam zdrową, silną córeczkę. Czasami trzeba przyjąć to co dostajemy. Natura wie co robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2021, 21:31

Lolita lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny, bawicie się dziś we wróżby andrzejkowe? 😄 Z ruchów obrączki chyba bardziej wychodzi mi dziewczynka 😅 Spróbowałabym coś z woskiem jeszcze, ale nie chcę mi się ruszać 😂

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    03.01- prenatalne- synek 💙
    19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszajda wrote:
    Jak tam dziewczyny, bawicie się dziś we wróżby andrzejkowe? 😄 Z ruchów obrączki chyba bardziej wychodzi mi dziewczynka 😅 Spróbowałabym coś z woskiem jeszcze, ale nie chcę mi się ruszać 😂

Ja przeczuwam chłopaka 🤔 zobaczymy, jak będzie :D na pewno chcę wiedzieć, ale nie za wcześnie, lekarz ma być prawie pewien - koleżanka została wprowadzona w błąd przez gościa od badań prenatalnych, świetnego specjalistę, a zdążyła już nakupić ciuchów dla dziewczynki 🤭

👧👦
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Ja przeczuwam chłopaka 🤔 zobaczymy, jak będzie :D na pewno chcę wiedzieć, ale nie za wcześnie, lekarz ma być prawie pewien - koleżanka została wprowadzona w błąd przez gościa od badań prenatalnych, świetnego specjalistę, a zdążyła już nakupić ciuchów dla dziewczynki 🤭

no to fakt, kiepsko, też wolałabym tego uniknąć 😄

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma rok temu! na porodówce musiała swojego synka w różowe ciuszki wystroić :D zaskoczenie roku i to w tych czasach 😅 ja nic nie przeczuwam, niby chciałabym synka, ale w sumie jakoś w głowie nie mam przekonania, że to właśnie on tam siedzi. Pierwsze dwie ciąże to totalnie widziałam od pierwszych chwil, że to syn a potem córka co potwierdzali lekarze już w 11 tygodniu w obu przypadkach. A teraz jakaś taka pustka w głowie, kto tam jest ;)

• Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto lubi takie "wróżby" można jeszcze sprawdzić chiński kalendarz płci. Właśnie sprawdziłam, że dwie poprzednie ciąże się z nim zgadzają 😅 teraz wychodzi niby dziewczynka :P

• MDW Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszajda wrote:
    Może nie ja ale masz syn będąc przed winda a raczej kiedy jej drzwi się rozchylily i wyszła z nich sąsiadka krzyknął "dziewczynka w brzuchu!" 👌🏻 Ja bym się za córkę nie obraziła, było kiedyś moje marzenie ale obecnie mam tak fajnego syna, że i drugi nie jest mi straszny. Pewnie dowiem się dopiero w okolicach 20-22 tc. Za to imion mam powybieranych dla 4 chłopców i 6 dziewczynek :p

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2021, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Może nie ja ale masz syn będąc przed winda a raczej kiedy jej drzwi się rozchylily i wyszła z nich sąsiadka krzyknął "dziewczynka w brzuchu!" 👌🏻 Ja bym się za córkę nie obraziła, było kiedyś moje marzenie ale obecnie mam tak fajnego syna, że i drugi nie jest mi straszny. Pewnie dowiem się dopiero w okolicach 20-22 tc. Za to imion mam powybieranych dla 4 chłopców i 6 dziewczynek :p
    Jakie typy imion? :D

• myszajda Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumszakalaka wrote:
    Kto lubi takie "wróżby" można jeszcze sprawdzić chiński kalendarz płci. Właśnie sprawdziłam, że dwie poprzednie ciąże się z nim zgadzają 😅 teraz wychodzi niby dziewczynka :P

No właśnie z tym chińskim kalendarzem to mam trochę problem bo owulację miałam 2 dni przed urodzinami więc nie wiem czy liczyć 26 czy 27 lat 😅 jak 26 to dziewczynka, 27- chłopak

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2021, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mega się cieszę z Waszych udanych wizyt 💚💚💚 piękne zdjęcia z USG! Co do cen prywatnych wizyt to ja u swojego place 200 zł i to już z usg a lekarz - wszystko pokazuje i opisuje i na każde moje głupie pytania odpowiada 🙈 pierwsza wizyta niego 40 min z czego samo usg trwało 20,a w klinice? 10.min z badaniem i wypisaniem recepty 🤣 ale nie byłam zła bo slyszlama serduszko :)
    Tym co dzisiaj wizytują to mocen kciuki i dziewczyny mimo wszystko nie stresujcie się bo będzie dobrze - musi w końcu być dobrze!!

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ