Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
MDW ale cudne zdjęcie 🙂 aż dziwne, że to dziecko tak szybko się zmienia. Takie maleńkie a już wygląda jak bobas ☺️
Co do detektora to miałam go na myśli ale skoro słychać dopiero ok 14 tc to nie będę kupować bo przecież chwila i zaraz czuć ruchy 🙂MDW lubi tę wiadomość
-
Do tej pory chodziłam co 2 tyg, ale teraz będzie dłuuuuga przerwa, bo muszę odwołać wizytę z 6.12, bo nie mam opinii hematologa. Więc dopiero na USG prenatalne idę 22.12. Ale nie wiem czy wytrzymam.
Co do detektora to ja słyszałam, że to zaburza środowisko bobasa i nie jest to zalecane. Więc o ile uda mi się zachować spokój, to postaram się żyć bez tego. I serio nie wiem jak nasze mamy dawały radę bez takich udogodnień jakie mamy my. USG, detektory, poznanie płci... 🤯 to chyba najdłuższa lekcja cierpliwości jaką można dostać.
Ktoś dziś wizytuje? Za kogoś szczególnie trzymać kciuki? 😊Pomarańcza lubi tę wiadomość
-
Ja prywatnie chodzę co 4 tygodnie. Detektora nie używałam w poprzedniej ciąży i w tej również nie zamierzam 🤷♀️
A co do płci, to poprzednio byłam od początku pewna,że będzie chłopak. Mąż tak sobie zamówił i tak maTeraz chciałabym dziewczynkę, ale jakoś podświadomie czuję, że może być drugi chłopiec i w sumie nie miałabym nic przeciwko. Najważniejsze, żeby było zdrowe 🤞
Pomarańcza, 910608, Justaaa lubią tę wiadomość
-
Trzymajcie za mnie kciuki, bo będę walczyć o zmianę lekarza prowadzącego 😅 już umówiłam się do mojego stałego ginekologa, ale mimo wszystko chyba nie chce stresować się każda wizyta u gin NFZ, to ma być spokojny czas a ja muszę czuć się zaopiekowana...
Wiolala, PatkaPP, Moniika, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Pomarańcza wrote:A ja mam pytanie do dziewczyn chodzących prywatnie, co ile macie wizyty?
U mnie tak się złożyło, że na razie co trzy tygodnie. Podejrzewam, że później będzie to raz w miesiącu. Na razie mi to nie przeszkadza takie częste chodzenie bo lubię podglądać bąbla 🙂Pomarańcza lubi tę wiadomość
-
Pomarańcza, kciuki na pokładzie! 🤞 Mam nadzieję, że zmiana lekarza obejdzie się bez problemów, bo kurde, masz do tego prawo.
Ja do USG prenatalnego będę robić dodatkowo Pappę. Chciałam po konsultacji z hematologiem uzgodnić, czy warto iść w coś dodatkowego, bo ja mam grupę krwi RhD+, a mój mąż RhD-, więc na zbadaniu grupy krwi dziecka by nam zależało. Ale coś nie po drodze mi z tą hematolog... Co do płci - chcemy mieć niespodziankę -
Myszajda mi w kwietniu (urodziłam rok później w czerwcu) mama koleżanki wywrozyła z obrączki, że za rok będę miała córeczkę
i mam. Nie mogę sobie przypomnieć płci drugiego dziecka, ale wyszła mi dwójka. A z chińskiego wychodzi ze powinnam mieć chłopca, ups 🤭
Ja tak jak pisałam normalnie będę miała wizyty raz na miesiąc, pod koniec częściej i na początku jeżeli np. Nie byłoby serduszka, czy coś to każe przyjść szybciej
Mi się wydaje, że detektor by mnie bardziej stresował więc nie biorę go pod uwagę, ale nie miałam większych problemów więc moja opinia może być nieobiektywnaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 11:33
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Znając siebie to pewnie kupię ten detektor, ale dla zdrowej głowy wolałabym jednak tego uniknąć bo jestem panikara.
Kciuki jeśli ktoś dziś wizytuje 🤞💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Wiolala, co do zasady tak, chcemy poznać płeć
dzidziula dopiero przy porodzie. Mam nadzieję, że lekarzowi przy prenatalnych się nie wymksnie 😋
Moniika, jak się wróży płeć z obrączki? 😋 I tak nie sprawdzę, bo kot mi zgubił obrączkę, ale z ciekawości pytam 😀 -
W ogóle mam pytanie do dziewczyn, które przeszły już ciążę i porody. Ten czas kiedyś zacznie szybciej lecieć? Bo mam cały czas poczucie, że jestem w tym samym miejscu 😕
-
910608 wrote:W ogóle mam pytanie do dziewczyn, które przeszły już ciążę i porody. Ten czas kiedyś zacznie szybciej lecieć? Bo mam cały czas poczucie, że jestem w tym samym miejscu 😕
910608 lubi tę wiadomość
-
Ja chodzę z pakietu Medicover jak na razie co 3 tygodnie, a i tak dłuży mi się czas jak diabli między wizytami 🙄 co do płci mamy wielką nadzieję na córeczkę, czy się udało zobaczymy mam nadzieję jak najszybciej
-
910608 wieszała obrączkę na nitce nad moją ręką i trzymała. Obrączka niby sama ruszała się do przodu do tyłu/ w kółko. To tam odpowiednio miało coś znaczyć. Ta ilość wychyleń to była liczba dzieci. Innym osobom, które już te dzieci miały też niby się sprawdzało. Nie jestem pewna, ale nie wiem, czy pod ręką jeszcze nie miałam szklanki wody 🤔 albo coś innego się sprawdzało w szklance, aż stuknie o brzegi. Nie pamiętam niestety szczegółów:D jej mama zna się na takich rzeczach, uroki i te sprawy 🤭 ja to oczywiście traktuje jako rozrywkę.
Co do czasu to mi się dłużył chyba początek i troche koniec (mialam wywoływany porod więc nie czekałam nieświadoma jak niektóre dziewczyny po terminie). Czeste wizyty, ktg troche przyspieszyły koncowkę. Drugi /trzeci trymestr to były przygotowania pokoju, listy rzeczy itp. Tez zleciało. Ciaze miałam w podobnym czasie jak teraz więc ta jesień i zima dały dodatkowo popalić. Jak przyszło lato to jakoś od razu inaczej, tyle, że przyplątał się wtedy covid. Początki najgorsze bo najpierw oczekiwanie na serduszko, potem bardzo ważne prenatalne. Dalej wydaje mi się, że trochę się człowiek uspokaja, zaczyna planować i czas szybciej leciWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 12:38
910608, Skinny lubią tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Hej 😊 ja dawniej chodziłam co 3 tyg prywatnie, teraz (po przeprowadzce) jeszcze nie wiem do kogo będę chodzić, napewno do mojej gin na NFZ żeby skierowania na badania mieć na free, a lekarza prywatnego jeszcze szukam bo zdecydowałam się mieć i takiego 😉
Co do płci, za każdym razem moje przeczucia się sprawdziły 😁 teraz typuję córeczkę, zobaczymy z jakim efektem!
Jeśli chodzi o to czy w którymś momencie jest łatwiej w ciąży: moim zdaniem jak zaczyna się czuć ruchy dziecka 🥰 i kiedy stają się one regularne i typowe dla pory dnia. Ja nigdy nie badałam tętna detektorem tylko właśnie czekałam na ten 16 tydz kiedy ruchy u mnie sa już dobrze wyczuwalne 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2021, 14:55
Wiolala lubi tę wiadomość
Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
910608 wrote:Wiolala, co do zasady tak, chcemy poznać płeć
dzidziula dopiero przy porodzie. Mam nadzieję, że lekarzowi przy prenatalnych się nie wymksnie 😋
Podziwiam Was za cierpliwość 😊
U mnie wg kalendarza chińskiego będzie chłopiec, ciekawe na ile się to sprawdzi 🤔