Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Lolita wrote:CarmeLatte dziękuję @
Nie chcę podważać opinii Twojego lekarza, ale z tego co się orientuje, toxo bada sie po to aby wykryć ewentualną infekcję i zastosować leczenie aby zminimalizować ryzyko zakażenia płodu, co może mieć poważne konsekwencje. Mojej przyjaciółce wyszedł ostatnio wątpliwy wynik i od razu dostała antybiotyk, właśnie po to by zablokować transmisję toxo do łożyska.Lolita lubi tę wiadomość
-
CarmeLatte93 wrote:Lolita piękny obraz teraz nie wiem czy zdecydować się na malowanie czy dzierganie 🤣
Serdecznie dziękuję za jak zawsze niezawodne kciuki. Jest cudowne dzieciątko całe 33,2mm.
Dziś dostałam też z zaskoczenia szczepionkę na grypę. Według lekarza naprawdę konieczna. I przyspieszył mi 3 dawkę na koronę będzie po 5 miesiącach a nie pół roku. Mowil ze najlepiej jak najszybciej po skończonym pierwszym trymestrze. Ufam mu. Będę więc Waszym testerem jak to jest pp tych wszystkich szczepieniach 🤣
Przeciwciala na cytomegalie sa więc czuje się bezpieczna. Badanie toksoplazmoza odradził bo jak stwierdził nic mi to nie da będę tylko wiedziała czy muszę bardzo uważać na higienę a w ciąży i tak trzeba a to tylko niepotrzebny stres. Jak dla.mnie zabrzmiało logicznie.
A i teraz wyczytałam że wyszły mi w moczy ketony. Lekarz nic o tym nie wspomniał. Wiecie może czy to groźne?
Ja zdecydowałam się zrobić test pappa pobierać oprócz ryzyka wad płodu określa stan łożyska i ryzyko przedwczesnego porodu, nadciśnienia, itp. To są dość istotne parametry. -
Lolita pięknie to wygląda 🙂 ja mojemu dzidziusiowi namaluje aniołka stróża nad łóżeczko, już zamówiłam https://ipicasso.pl/malowanie-po-numerach/aniolek-pc4050271#tab-description
CarmeLatte ale śliczny bobas ☺️
Nie wiedziałam,że nie można słuchać serca. Kurczę a ja miałam na ostatniej wizycieLolita, Izolda7913 lubią tę wiadomość
-
Wiolala wrote:Lolita pięknie to wygląda 🙂 ja mojemu dzidziusiowi namaluje aniołka stróża nad łóżeczko, już zamówiłam https://ipicasso.pl/malowanie-po-numerach/aniolek-pc4050271#tab-description
CarmeLatte ale śliczny bobas ☺️
Nie wiedziałam,że nie można słuchać serca. Kurczę a ja miałam na ostatniej wizycie
Wiolala, ja też słuchałam - nie martwię się, ufam mojej ginekolog, natomiast faktycznie pojawiły się jakieś nowe teorie, o których piszą dziewczyny (https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/).
Dziś piekę sernik, a jutro piernikimam nadzieję, że uchowają się do świąt, ale mamy dość zajęte weekendy, więc działamy już jutro.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 18:00
Izolda7913, Wiolala lubią tę wiadomość
-
Mój ginekolog również powiedział, że na razie nie będziemy słuchać serduszka.
Też maluję obrazy tylko bez numerów i chętnie bym się tym teraz zajęła, ale po pracy już nie mam siły na nic 😴 Może jak siły wrócą bo l4 raczej nieprędko.💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Ja dziś krzywa bo muszę jak najszybciej i przeżyłam da się a jak wyjdą dobre wyniki to powtórka w połowie i każda z Was to też w połowie ciąży czeka warto sobie cytrynową glukoze kupić i uzbroić się w cierpliwość bo to 2h czekania. A i bardzo ważne a nie wszędzie informują czekać należy w miejscu bez chodzenia etc bo to zaburza wyniki
-
No to nadrobiłam wszystkie posty 🙈 z 3 razy przy tym zasnęłam 😂 też czytałam że wykryto zły wpływ fal Dopplera w tak wczesnej ciazy ale mój lekarz tak jak u Coralino lekarz włączył dosłownie na 2sek żeby zmierzyć czy prawidłowo bije bo u mnie było trochę zagawostki z prawidłowością rozwoju ponieważ ostatni okres miałam 15.09 więc powinien to być 11-12tc a z usg jest 7 🤷 ale na razie wszystko jest prawidłowo... Duzza mogę zapytać jaką wadę genetyczna u Was występuje? Jeśli to zbyt osobiste to zrozumiem... Ale u mnie córka ma też wykrytą wadę genetyczna i u płci męskiej też jest letalna... W drugiej ciąży straciłam synka w 32tc i niestety nie wykryli przyczyny... Tzn jedyny powód jaki wykryto to zawał łożyska 😢 powiedz mi jeśli oczywiście chcesz jak wyglądało to u Twoich aniołków?
A i dziś robiłam pierwszy zastrzyk z neoparin i ja nie wiem jak dam radę do końca ciąży 🙈 boli jak diabli.. lekarz zalecił mi jeszcze acard ale dopiero od 13tc ciąży a wiem że niektóre z Was już biorą i zastanawia mnie czemu mi dopiero kazał później brać 🤔 sorki za taki wywód 🙊 -
Hej dziewczyny
U mnie dziwna sytuacja, podczytuje Was codziennie, czasem cos napiszę, nagle mnie wylogowało, zalogowałam się jak zawsze tym samym emailem i hasłem i okazuje sie, że na starego emaila i hasło ten portal założył mi nowe konto, dostałam także miesiac abonamentu za darmo, szkoda bo chciałam mieć moje stare konto i do niego dostep, ale w kółko loguje się na to puste;-( tam miałam mnostwo wspomnień z poprzedniej ciaży;-/ słabe;-(
Słyszeliście o podobnej sytuacji? -
Anuszka272 wrote:No to nadrobiłam wszystkie posty 🙈 z 3 razy przy tym zasnęłam 😂 też czytałam że wykryto zły wpływ fal Dopplera w tak wczesnej ciazy ale mój lekarz tak jak u Coralino lekarz włączył dosłownie na 2sek żeby zmierzyć czy prawidłowo bije bo u mnie było trochę zagawostki z prawidłowością rozwoju ponieważ ostatni okres miałam 15.09 więc powinien to być 11-12tc a z usg jest 7 🤷 ale na razie wszystko jest prawidłowo... Duzza mogę zapytać jaką wadę genetyczna u Was występuje? Jeśli to zbyt osobiste to zrozumiem... Ale u mnie córka ma też wykrytą wadę genetyczna i u płci męskiej też jest letalna... W drugiej ciąży straciłam synka w 32tc i niestety nie wykryli przyczyny... Tzn jedyny powód jaki wykryto to zawał łożyska 😢 powiedz mi jeśli oczywiście chcesz jak wyglądało to u Twoich aniołków?
A i dziś robiłam pierwszy zastrzyk z neoparin i ja nie wiem jak dam radę do końca ciąży 🙈 boli jak diabli.. lekarz zalecił mi jeszcze acard ale dopiero od 13tc ciąży a wiem że niektóre z Was już biorą i zastanawia mnie czemu mi dopiero kazał później brać 🤔 sorki za taki wywód 🙊
Mogę Ci napisać w wiadomości prywatnej wszystko (chyba tak się da nie?)
Edit w sumie to widzę że już to kiedyś opisywałam tu: https://bellybestfriend.pl/posty-uzytkowniczki,229911,14198.html
Wada powtórzyła się u 3 synka co ciekawe 2 synek jest w 100% zdrowy więc jesteśmy trochę zagadka dla genetyków
A co tam działo się u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 08:33
-
Coralinio wrote:Dziewczyny usg prenatalne robi sie przez brzuch czy dowcipnie?
Mcdulka nie ma co się nastawiać będzie co ma być ale takie wady są na prawdę rzadkiemcdulka lubi tę wiadomość
-
Duzaa mi nie przeszkadza, zdaję sobie sprawę że różnie to może być. Nie wiem jakie zdanie mają dziewczyny ale może faktycznie nie chcą być straszone ; )
Izik no mnie z ovufriend wyrzuciło i zmieniło na belly ale z ovuf korzystam z aplikacji a z belly przez chrome.
-
mcdulka wrote:Hej dziewczyny w weekend!
I ja od razu z pytanie- czy Wy tez tak boicie się i martwicie przed badaniami prenatalanymi? Naczytałam się o wadach genetycznych, wadach budowy, bezmogowiu i szaleje z nerwów 😪
Nie martw się na zapas 🙂 ja wierzę w swoje dziecko bo ono na prawdę musi być silne skoro od samego początku miało ciężko (nacięte jajowody) a dało radę się dobrze zagnieździć ♥️
Ty też uwierz w swojego malucha 🙂mcdulka, Lolita lubią tę wiadomość
-
Duzaa masz rację nie ma co stresować niepotrzebnie dziewczyn... Masz tu mojego meila [email protected] opowiem Ci moją dziwną historie z synkiem... mcdulka proszę Cię nie czytaj internetow 🙈 to najgorsze co może być 😉 i pamiętaj złe myśli przyciągają złe zdarzenia jestem tego żywym przykładem 😱 15 października jechałam córkę zawieźć do przedszkola i pomyślałam sobie "ciekawe czy poduszki powietrzne w moim starym aucie jeszcze działają i czy przy wypadku się otworzą" i 4h później się przekonałam że działają a nawet je poczułam jak kobieta wjechała we mnie na czołówkę 😭 także mówię do wszystkich mamusiek myślcie tylko pozytywnie 😘
-
Hej dziewczyny
Ja dziś wstałam z paskudnym humorem,od rana co chwile ryczę,nie umiem tego ogarnąć. Jeszcze odebrałam dziś wyniki badań które robiłam na te wszytsko toxo,różyczki,itp i strasznie się zestresowałam tymi dziwnymi wartościami,oczywiście mało z tego rozumiem ale już zdążyłam sobie nawkręcać,że jestem chora na wszytsko 🤦🏻♀️ żelazo mam też mocno zaniżone więc to pewnie stąd moje drzemki calopopoludniowe😂 czekam do lekarza,oglądam te wyniki i aż się cała trzęsę z nerwów. Trzymajcie kciuki