Lipcowe mamusie 2022
- 

WIADOMOŚĆ
- 

O dziękuję nie pomyślałabym nawet o tym. Na pewno wezmę to pod uwagę i wykonam te badania w takim razie. Cieszę się że jestem na tym forum. Gdyby nie Wy nie wiedziałabym wielu rzeczy.Lolita wrote:CarmeLatte dziękuję @
 Nie chcę podważać opinii Twojego lekarza, ale z tego co się orientuje, toxo bada sie po to aby wykryć ewentualną infekcję i zastosować leczenie aby zminimalizować ryzyko zakażenia płodu, co może mieć poważne konsekwencje. Mojej przyjaciółce wyszedł ostatnio wątpliwy wynik i od razu dostała antybiotyk, właśnie po to by zablokować transmisję toxo do łożyska. Lolita lubi tę wiadomość Lolita lubi tę wiadomość
- 

Badanie na tokso robi się żeby w razie pozytywnego wyniku podawać antybiotyk żeby dziecko się nie zakaziło.CarmeLatte93 wrote:Lolita piękny obraz teraz nie wiem czy zdecydować się na malowanie czy dzierganie 🤣
 Serdecznie dziękuję za jak zawsze niezawodne kciuki. Jest cudowne dzieciątko całe 33,2mm.

Dziś dostałam też z zaskoczenia szczepionkę na grypę. Według lekarza naprawdę konieczna. I przyspieszył mi 3 dawkę na koronę będzie po 5 miesiącach a nie pół roku. Mowil ze najlepiej jak najszybciej po skończonym pierwszym trymestrze. Ufam mu. Będę więc Waszym testerem jak to jest pp tych wszystkich szczepieniach 🤣
 Przeciwciala na cytomegalie sa więc czuje się bezpieczna. Badanie toksoplazmoza odradził bo jak stwierdził nic mi to nie da będę tylko wiedziała czy muszę bardzo uważać na higienę a w ciąży i tak trzeba a to tylko niepotrzebny stres. Jak dla.mnie zabrzmiało logicznie.
 A i teraz wyczytałam że wyszły mi w moczy ketony. Lekarz nic o tym nie wspomniał. Wiecie może czy to groźne?
 Ja zdecydowałam się zrobić test pappa pobierać oprócz ryzyka wad płodu określa stan łożyska i ryzyko przedwczesnego porodu, nadciśnienia, itp. To są dość istotne parametry.
- 

Lolita pięknie to wygląda 🙂 ja mojemu dzidziusiowi namaluje aniołka stróża nad łóżeczko, już zamówiłam https://ipicasso.pl/malowanie-po-numerach/aniolek-pc4050271#tab-description

CarmeLatte ale śliczny bobas ☺️

Nie wiedziałam,że nie można słuchać serca. Kurczę a ja miałam na ostatniej wizycie   Lolita, Izolda7913 lubią tę wiadomość Lolita, Izolda7913 lubią tę wiadomość
- 

Wiolala wrote:Lolita pięknie to wygląda 🙂 ja mojemu dzidziusiowi namaluje aniołka stróża nad łóżeczko, już zamówiłam https://ipicasso.pl/malowanie-po-numerach/aniolek-pc4050271#tab-description

CarmeLatte ale śliczny bobas ☺️

Nie wiedziałam,że nie można słuchać serca. Kurczę a ja miałam na ostatniej wizycie 

Wiolala, ja też słuchałam - nie martwię się, ufam mojej ginekolog, natomiast faktycznie pojawiły się jakieś nowe teorie, o których piszą dziewczyny (https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/).

Dziś piekę sernik, a jutro pierniki mam nadzieję, że uchowają się do świąt, ale mamy dość zajęte weekendy, więc działamy już jutro. mam nadzieję, że uchowają się do świąt, ale mamy dość zajęte weekendy, więc działamy już jutro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 18:00  Izolda7913, Wiolala lubią tę wiadomość
                                👧👦 Izolda7913, Wiolala lubią tę wiadomość
                                👧👦
- 

Mój ginekolog również powiedział, że na razie nie będziemy słuchać serduszka.

Też maluję obrazy tylko bez numerów i chętnie bym się tym teraz zajęła, ale po pracy już nie mam siły na nic 😴 Może jak siły wrócą bo l4 raczej nieprędko.💁♀️ 27
 💁♂️ 31
 04.11.21 ⏸️
 12 dpo- beta 78,9
 15 dpo- beta 282,1 🥰
 24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
 13.11- crl 2,43 cm ❤️
 22.12- crl 3,95 cm ❤️
 03.01- prenatalne- synek 💙
 19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
 15.02- 250 gramów 🥰
 01.03- połówkowe 🤞🍀

- 

Ja dziś krzywa bo muszę jak najszybciej i przeżyłam da się a jak wyjdą dobre wyniki to powtórka w połowie i każda z Was to też w połowie ciąży czeka warto sobie cytrynową glukoze kupić i uzbroić się w cierpliwość bo to 2h czekania. A i bardzo ważne a nie wszędzie informują czekać należy w miejscu bez chodzenia etc bo to zaburza wyniki
- 

No to nadrobiłam wszystkie posty 🙈 z 3 razy przy tym zasnęłam 😂 też czytałam że wykryto zły wpływ fal Dopplera w tak wczesnej ciazy ale mój lekarz tak jak u Coralino lekarz włączył dosłownie na 2sek żeby zmierzyć czy prawidłowo bije bo u mnie było trochę zagawostki z prawidłowością rozwoju ponieważ ostatni okres miałam 15.09 więc powinien to być 11-12tc a z usg jest 7 🤷 ale na razie wszystko jest prawidłowo... Duzza mogę zapytać jaką wadę genetyczna u Was występuje? Jeśli to zbyt osobiste to zrozumiem... Ale u mnie córka ma też wykrytą wadę genetyczna i u płci męskiej też jest letalna... W drugiej ciąży straciłam synka w 32tc i niestety nie wykryli przyczyny... Tzn jedyny powód jaki wykryto to zawał łożyska 😢 powiedz mi jeśli oczywiście chcesz jak wyglądało to u Twoich aniołków?
 A i dziś robiłam pierwszy zastrzyk z neoparin i ja nie wiem jak dam radę do końca ciąży 🙈 boli jak diabli.. lekarz zalecił mi jeszcze acard ale dopiero od 13tc ciąży a wiem że niektóre z Was już biorą i zastanawia mnie czemu mi dopiero kazał później brać 🤔 sorki za taki wywód 🙊
- 

Hej dziewczyny
 U mnie dziwna sytuacja, podczytuje Was codziennie, czasem cos napiszę, nagle mnie wylogowało, zalogowałam się jak zawsze tym samym emailem i hasłem i okazuje sie, że na starego emaila i hasło ten portal założył mi nowe konto, dostałam także miesiac abonamentu za darmo, szkoda bo chciałam mieć moje stare konto i do niego dostep, ale w kółko loguje się na to puste;-( tam miałam mnostwo wspomnień z poprzedniej ciaży;-/ słabe;-(
 Słyszeliście o podobnej sytuacji?
- 

Hej właśnie skończyłam pisać długaska wiadomość ale... Ja usunęłam. Nie chciałabym tu nikogo wystraszyć zwłaszcza na tym etapie ciąży zwłaszcza że mój przypadek jest niezmiernie rzadki.Anuszka272 wrote:No to nadrobiłam wszystkie posty 🙈 z 3 razy przy tym zasnęłam 😂 też czytałam że wykryto zły wpływ fal Dopplera w tak wczesnej ciazy ale mój lekarz tak jak u Coralino lekarz włączył dosłownie na 2sek żeby zmierzyć czy prawidłowo bije bo u mnie było trochę zagawostki z prawidłowością rozwoju ponieważ ostatni okres miałam 15.09 więc powinien to być 11-12tc a z usg jest 7 🤷 ale na razie wszystko jest prawidłowo... Duzza mogę zapytać jaką wadę genetyczna u Was występuje? Jeśli to zbyt osobiste to zrozumiem... Ale u mnie córka ma też wykrytą wadę genetyczna i u płci męskiej też jest letalna... W drugiej ciąży straciłam synka w 32tc i niestety nie wykryli przyczyny... Tzn jedyny powód jaki wykryto to zawał łożyska 😢 powiedz mi jeśli oczywiście chcesz jak wyglądało to u Twoich aniołków?
 A i dziś robiłam pierwszy zastrzyk z neoparin i ja nie wiem jak dam radę do końca ciąży 🙈 boli jak diabli.. lekarz zalecił mi jeszcze acard ale dopiero od 13tc ciąży a wiem że niektóre z Was już biorą i zastanawia mnie czemu mi dopiero kazał później brać 🤔 sorki za taki wywód 🙊
 Mogę Ci napisać w wiadomości prywatnej wszystko (chyba tak się da nie?)

Edit w sumie to widzę że już to kiedyś opisywałam tu: https://bellybestfriend.pl/posty-uzytkowniczki,229911,14198.html
 Wada powtórzyła się u 3 synka co ciekawe 2 synek jest w 100% zdrowy więc jesteśmy trochę zagadka dla genetyków 

A co tam działo się u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 08:33 
- 

Zwykle miałam przez brzuch ale zdarzało się ze lekarz chciał się lepiej przyjrzeć i robił dowcipnie bo ładniej widaćCoralinio wrote:Dziewczyny usg prenatalne robi sie przez brzuch czy dowcipnie?  

Mcdulka nie ma co się nastawiać będzie co ma być ale takie wady są na prawdę rzadkie   mcdulka lubi tę wiadomość mcdulka lubi tę wiadomość
- 

Duzaa mi nie przeszkadza, zdaję sobie sprawę że różnie to może być. Nie wiem jakie zdanie mają dziewczyny ale może faktycznie nie chcą być straszone ; )

Izik no mnie z ovufriend wyrzuciło i zmieniło na belly ale z ovuf korzystam z aplikacji a z belly przez chrome.

- 

mcdulka wrote:Hej dziewczyny w weekend!
 I ja od razu z pytanie- czy Wy tez tak boicie się i martwicie przed badaniami prenatalanymi? Naczytałam się o wadach genetycznych, wadach budowy, bezmogowiu i szaleje z nerwów 😪
 Nie martw się na zapas 🙂 ja wierzę w swoje dziecko bo ono na prawdę musi być silne skoro od samego początku miało ciężko (nacięte jajowody) a dało radę się dobrze zagnieździć ♥️
 Ty też uwierz w swojego malucha 🙂 mcdulka, Lolita lubią tę wiadomość mcdulka, Lolita lubią tę wiadomość
- 

Duzaa masz rację nie ma co stresować niepotrzebnie dziewczyn... Masz tu mojego meila [email protected] opowiem Ci moją dziwną historie z synkiem... mcdulka proszę Cię nie czytaj internetow 🙈 to najgorsze co może być 😉 i pamiętaj złe myśli przyciągają złe zdarzenia jestem tego żywym przykładem 😱 15 października jechałam córkę zawieźć do przedszkola i pomyślałam sobie "ciekawe czy poduszki powietrzne w moim starym aucie jeszcze działają i czy przy wypadku się otworzą" i 4h później się przekonałam że działają a nawet je poczułam jak kobieta wjechała we mnie na czołówkę 😭 także mówię do wszystkich mamusiek myślcie tylko pozytywnie 😘
- 

Hej dziewczyny

Ja dziś wstałam z paskudnym humorem,od rana co chwile ryczę,nie umiem tego ogarnąć. Jeszcze odebrałam dziś wyniki badań które robiłam na te wszytsko toxo,różyczki,itp i strasznie się zestresowałam tymi dziwnymi wartościami,oczywiście mało z tego rozumiem ale już zdążyłam sobie nawkręcać,że jestem chora na wszytsko 🤦🏻♀️ żelazo mam też mocno zaniżone więc to pewnie stąd moje drzemki calopopoludniowe😂 czekam do lekarza,oglądam te wyniki i aż się cała trzęsę z nerwów. Trzymajcie kciuki

Ja dopiero będę to wszystko robić po niedzieli.
 Ja dopiero będę to wszystko robić po niedzieli.