Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Sendi94 wrote:Jestem za grupa na fb❤
Powiedźcie dziewczyny czy te badania toksoplazmowy itp robilyscie prywatnie? M9j gin do którego chodze prywatnie, ale również pracuje w szpitalu nie dal mi skierowania na nfz..... wiec chyba bede musiala isc prywatnie zrobic🤦♀️
Sendi mój też pracuje w szpitalu, ale jak idziesz do niego na prywatnej wizycie to skierowanie na badania prywatnie. Inaczej trzeba by przez poradnie przyszpitalną jeśli w takowej ma dyżury. Mój obecnie już nie ma.910608, Sendi94 lubią tę wiadomość
-
Love22 wrote:Sendi mój też pracuje w szpitalu, ale jak idziesz do niego na prywatnej wizycie to skierowanie na badania prywatnie. Inaczej trzeba by przez poradnie przyszpitalną jeśli w takowej ma dyżury. Mój obecnie już nie ma.
Dzięki za odpowiedź ❤ ale L4 normalnie wtedy wystawia? Bo juz głupieje..... -
Sendi94 wrote:Dzięki za odpowiedź ❤ ale L4 normalnie wtedy wystawia? Bo juz głupieje.....
l4 normalnie 🙂Sendi94 lubi tę wiadomość
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Miłej niedzieli 😍
Ja jutro wizytuje o 16:40 🙈
Wczoraj mega się przestraszyłam wieczorem... Nie mogłam przez to zasnąć.
Na aplikatorze od luteiny zobaczyłam lekko zabarwiony sluz na brązowo. Co prawda na bieliźnie tego nie ma.. Ale dzisiaj rano znowu aplikator miał jasnobrązową barwę.. Nie jest tego dużo.. Ale sam fakt 😥 boję się... Dobrze, ze jutro wizyta 🥺
Co o tym myślicie? Czekać do jutra czy kontaktować się dzisiaj z lekarzem? Albo jechać gdzieś to sprawdzić?02.11.2021 - II
04.11.2021 - beta 63 mlU/ml 6
1 wizyta - 17.11.2021 (przecherzyk ciążowy z mini zarodkiem)
2 wizyta - 06.12.2021🎅8+1 (jest ❤️ CRL 1,8 cm )
3 wizyta - 10.01.2022 - 13+1 (CRL 7,7 według usg 13+6)
4 wizyta - 07.02.2022 - 💖 czy 💙? -
Zobaczymy co lekarz jutro powie.. Ale sam widok mnie przeraził.. Zawsze śluz był mleczny a wczoraj kremowo-brązowy 🤯 gdyby nie aplikator to pewnie bym tego nie zauważyła 🙈 ale wiecie, nocka z głowy 🙄
Trzymam kciuki w takim razie też za Twoja jutrzejszą wizytę 🤞 i dziękuję za odrobinę uspokojenia 🙈02.11.2021 - II
Katsy wrote:Grupa na fb- jestem za
Też dużo robiłam na szydełku w swoim czasie, później nie było kiedy.
Włoczki i szydełka w szafie czekają, wiec może wrócę z tematem 😅
Mnie jakiś czas nie było. Już prawie zdążyłam wyjść z jednej infekcji i dopadła mnie następna🙄. Nie mam siły do tych chorób.
W przyszłym tygodniu tez będę miała przyjemność pic glukozę bo ostatnio cukier trochę podwyższony wyszedł. 🤢
Pozatym ok. Mdłości wieczorne i mega zmęczenie.
Ps. Jestem z pod Warszawy
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
JUST ja też miałam jakiś czas temu delikatne, brązowe plamienie ale póki nie ma bólu ani skurczy to nic groźnego. Tym bardziej ten kolor to przecież jakaś stara krew ale rozumiem Cię bo ja też się stresowałam.
A u mnie taki brzuch dzisiajnie wiem czy to dzidzia czy mój tłuszcz ;p
https://zapodaj.net/6024a7e75e9fb.jpg.htmlJUST7797, Izolda7913, MamaTrójki lubią tę wiadomość
-
Just, Lolita, mam nadzieję, że to nic niepokojącego 🤞 sprawdzćie lepiej u lekarzy jak macie taką możliwość, jeśli to fałszywy alarm to odetchniemy z ulgą. I macie jakieś pobolewania brzucha?
Swoją drogą zazdroszczę kondycji. Ja nie mam siły nawet pomyśleć o seksie, czasem pocałunki są mi niezbyt komfortowe nawet
Wiolala, mnie tak wzdymało ok 6-7tc. Brałam Espumisan, chodzę od tej pory głównie w sukienkach, żeby nie uciskać jamy brzucha i wróciło do normy, nawet zasypiam na brzuchu nadal 😊 ale już za jakiś czas nawet leki na to nie zaradzą 😅Wiolala, Lolita lubią tę wiadomość
-
Mnie jakiś czas nie było. Już prawie zdążyłam wyjść z jednej infekcji i dopadła mnie następna🙄. Nie mam siły do tych chorób.
W przyszłym tygodniu tez będę miała przyjemność pic glukozę bo ostatnio cukier trochę podwyższony wyszedł. 🤢
Pozatym ok. Mdłości wieczorne i mega zmęczenie.
Ps. Jestem z pod Warszawy[/QUOTE]
Mam dokładnie tak samo. Kilka dni spokoju i znów mnie rozkłada. Już chyba 4 raz od początku ciąży. Niby jem Witaminy ale masakra jakaś. Czuje się jak kompletny wrak człowieka. Zrobienie czego kolwiek to wyczyn. I tak od jakiś 5 tygodni
-
Jak dobrze wiedzieć że nie tylko mnie wzdyma 😅 nie jestem plaskobrzuchem,niestety, ale wzdyma mnie bardziej w okolicach żołądka 😅 i noszę spodnie z wysokim stanem, ale są tak rozciągliwe, że cieszę się że je mam 😁
-
Ooo matko ja to na zmiane zaparcia i wzdecia. Ach te uroki ciazy! U mnie brzuch plaski jak deska (nie liczac tych wzdec) . ale bardzo draznia mnie wszelkie ubrania ktora cisna mnie w brzuch. Jezu jeszcze tylko 31tyg 😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2021, 11:58
-
mcdulka wrote:Just, a może podrażniłas się aplikatorem? Ja tak miałam w pierwszej ciąży i oczywiście poleciałam na IP.
Możliwe ze podrażniłam się, teraz przy podcieraniu ani na wkładce nie widzę nic brązowego.. To nawet bardziej była taka kawa z mlekiem. Brzuch mnie nie boli.02.11.2021 - II
Pomarańcza ja też zawsze spodnie lub łęgi z wysokim stanem bo mój brzuch od zawsze jest ciążowy 😂 choć przed wypadkiem się odchudzałam i czułam się naprawdę płaska a wczoraj mąż stwierdził że już zaczyna być widać 😱 tylko raczej to przez te imieniny bo u mnie dopiero 7+2 choć mówią że w każdej kolejnej ciąży coraz szybciej brzuszek rośnie... No i przytyłam już 2kg 😭 ale śmiem twierdzić że kg to moje piersi przybrały bo dosłownie mi je rozrywa... Dziś w nocy przeżyłam zawał... O 4 wstałam na siku a kilkanaście minut później złapał mnie taki ból brzucha że już miałam wizje że krwawię 🤦 ale mam problem z zaparciami i wydaje mi się że to może być przyczyna... Powiedzcie mi czy mogę pić jakieś zioła na zaparcia pić?
-
Ja na zaparcia polecam: na noc zaparzyc siemie lniane i wypic z samego rana, w ciagu dnia ciepla woda z cytryna, jogurt activia. Sok z kiszonych ogorkow i kapusty to moj ratunek jak 3 dnia marze o wizycie w toalecie (dziala super przeczyszajaco, ale wzdyma czasem wiec tylko w awaryjnej sytuacji stosuje). Super sa tez czopki Evaque. U mnie to na bank od duzej ilosci progesteronu bo raczej odzywiam sie tak jak przed ciaza a nigdy nie mialam problemow z zaparciami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2021, 12:13
Anuszka272 lubi tę wiadomość
-
Mi lekarz na zaparcia polecił olej parafinowy.
Na pewno ruch pomoże, kiszonki, suszone śliwki i morele, pewnie gruszki też. O tych czopkach Evaqu też słyszałam, że działają bardzo dobrze, ale sama nie próbowałamAnuszka272 lubi tę wiadomość
-
JUST7797 wrote:Możliwe ze podrażniłam się, teraz przy podcieraniu ani na wkładce nie widzę nic brązowego.. To nawet bardziej była taka kawa z mlekiem. Brzuch mnie nie boli.
To moja druga ciąża, dzisiaj 9t4d i spodnie luźne, chociaż brzuch rano już nie jest wklęsły. W pierwszej ciąży miałam malutki brzuszek, do 8msc chodziłam w zwykłych spodniach (to było 6lat temu, wiec wtedy modne były spodnie ze średnim stanem i strechem 😂. Teraz mam same 100% z mega wysokim stanem 😂).