Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaTrójki wrote:Hej ja już po wizycie ☺️ Powiem Wam ze jestem miło zaskoczona, pani dr bardzo sympatyczna, ma nowe usg wiec zrobiłam wielkie oczy ze zdziwienia 😂 dzidziuś idealnie pokrywa się wymiarami z OM czyli 7+2 mierzy 1,13cm ☺️ Badania labo to trochę śmiech na sali, zlecona morfologia mocz i glukoza. Na moje pytanie co z resztą, odpowiedziała ze przy następnej wizycie bo wszystkiego na raz nie może 😅 skierowanie na prenatalne dostałam, jutro będę dzwonić się umawiać 😉
Super wiesci! Niech tylko takie do nas splywaja
Troche mnie to bawi jak lekarze mowia ze tyle nie moga skierowan? No a niby dlaczego nie moga? Mowimy tu o podstawowych badaniach dla ciezarnej a nie fanaberiach… ech ta polska sluzba zdrowia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 16:40
-
Mama trójki super 🙂 ja też byłam w tym czasie co Ty i dzidziuś był 1 dzień do tyłu ale mogła być owu przecież np w 15 dc, zamiast w 14 🙂
Mój lekarz tylko zapytał czy mam grupę krwi oznaczona i nie kazał powtarzać.
Zaraz wstawię swój paragon z labu dla porównania cen 🙂 -
Ja zapłaciłam 266 zł za swoje badania - ale nie miałam karty grupy krwi, tylko zwykłe potwierdzenie (robiłam w tej przychodni kilka lat wcześniej), no i moczu. Do tego miałam jeszcze cytomegalię, a mieszkam w aglomeracji - wydaje mi się, że lepsze ceny są w przychodniach przyszpitalnych, bo ja w takiej robiłam.
-
Mama trójki super wieści ♥️ czyli mamy podobny czas... Jestem ciekawa ile mój maluszek ma wielkości... Ja mówiłam lekarzowi z przy poprzednich ciążach robiłam grupę krwi ale powiedział że przy ujemnej trzeba coś tam sprawdzić i zalecił jeszcze raz
-
Skinny wrote:Dzien dobry 🙂
Wszystkim nowym gratuluje i zycze spokojnych ciaz az do konca 🙂
Ja dzis wizytuje dopiero po pracy 15.30, wiem ze inne tez wizytuja dzis wiec trzyma m kciuki ✊✊💪 dajcie znac jak po wizytach 🙂
U mnie dalej utrzymuja sie plamienia, mimo lekow wiec dopiero dzis uslysze wyrok co i jak z kropkiem moim 😒
Jak tam po wizycie? -
KasiaL wrote:Ja mam dziś wizytę na której dowiem się czy biją jeszcze dwa serduszka czy już tylko jedno. Obyto jedno chociaż biło. Cały czas jestem na luteinie i heparynie. Poprzednia ciążę udało się tak donosić więc teraz liczę na to samo.
Dzis już 9+0
Ty też daj znać jak tam Twoje serduszka ♥️♥️ -
Ann.... wrote:Mamatrójki a chodzisz prywatne czy na NFZ?
Bo jeżeli na NFZ to tak jest z rozliczaniem badań. Koszty by przerosły wartość wizyty.Mama Piątki
2005 🐭
2019 🐹
2021🐭
2021 👼🏻 8tc
2022 🐹🐹 -
Jestem po wizycie, jest serduszko 😍
Piękny widok 🥺😍
Podraznienie było przez aplikator... Lekarz nie widział nic, mówi ze nie ma się do czego doczepić. Wszystko supermogę spać spokojnie ❤️
MamaTrójki, Anuszka272, Daisy___, myszajda, Duzaa, 910608, PatkaPP, Lolita, Izolda7913, Moniika, Ann...., Justaaa lubią tę wiadomość
02.11.2021 - II
04.11.2021 - beta 63 mlU/ml 6
1 wizyta - 17.11.2021 (przecherzyk ciążowy z mini zarodkiem)
2 wizyta - 06.12.2021🎅8+1 (jest ❤️ CRL 1,8 cm )
3 wizyta - 10.01.2022 - 13+1 (CRL 7,7 według usg 13+6)
4 wizyta - 07.02.2022 - 💖 czy 💙? -
Mamy 6t1d serduszko jest 🥰
Jednak jest duzy krwiak 😞 L4, odpoczynek, spokoj i leki... W piatek kolejna wizyta.
Wiec ciesze sie i stresuje jednoczesnie 😬
Mamatrojki, Just7797.. Super wiescie ❤️
Czy sa tu mamusie ktore maja lub mialy krwiaki? Dlugo sie wchlanialy?JUST7797, Izolda7913, Moniika, Pysiek1204, Justaaa lubią tę wiadomość
-
Wiolala wrote:https://ibb.co/vvpnGWk
Myszajda nie wiem jak wstawiasz zdjęcia,że pokazuje grafikę
Wchodzę na imgbb.com i po załadowaniu zdjęcia wybieram bbcode full linkedWiolala lubi tę wiadomość
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
JUST7797 wrote:Jestem po wizycie, jest serduszko 😍
Piękny widok 🥺😍
Podraznienie było przez aplikator... Lekarz nie widział nic, mówi ze nie ma się do czego doczepić. Wszystko supermogę spać spokojnie ❤️
-
Skinny wrote:Mamy 6t1d serduszko jest 🥰
Jednak jest duzy krwiak 😞 L4, odpoczynek, spokoj i leki... W piatek kolejna wizyta.
Czy sa tu mamusie ktore maja lub mialy krwiaki? Dlugo sie wchlanialy? -
Duzaa wrote:Super przypomnij mi tylko na kiedy masz termin? Żebym mogła Cie na 1sza stronę dodać
Duzaa lubi tę wiadomość
02.11.2021 - II
04.11.2021 - beta 63 mlU/ml 6
1 wizyta - 17.11.2021 (przecherzyk ciążowy z mini zarodkiem)
2 wizyta - 06.12.2021🎅8+1 (jest ❤️ CRL 1,8 cm )
3 wizyta - 10.01.2022 - 13+1 (CRL 7,7 według usg 13+6)
4 wizyta - 07.02.2022 - 💖 czy 💙? -
Skinny wrote:Mamy 6t1d serduszko jest 🥰
Czy sa tu mamusie ktore maja lub mialy krwiaki? Dlugo sie wchlanialy?
Skinny pare stron wczesnij opisalam swoja okropna akcje z krwiakiem. Poki co tez L4 odpoczywanie, obstawiona lekami jestem. Trzeba czekac. Ja bylam na usg 7+2 to wszystko bylo ok a 7+5 dostalam krwotoku. Pojechalam do kliniki i odkleilo sie sporo kosmowki ale juz w 8 na usg czesc sie tez przykleila. Obecnie czesc krwiaka mam na gorze co jest niebezpieczne no ale juz jakos przestalam sie martwic. Nie mam na to wplywu 🤷🏼♀️ Obecnie 9+1 i czekam do wizyty 17.12 zeby zobaczyc czy sie wchonal czy nie. Dam znaka. Glowa do gory! Bedzie dobrze
-
MamaTrójki wrote:Lolita kamień z serca! Uważaj na siebie 🤗
Powiem Wam ze ja z mężem przez całą ciążę normalnie współżyję. Nie wyobrażam sobie nie mieć tej bliskości z nim 😔 i nie zazdroszczę tym które z przyczyn zdrowotnych muszą zrezygnować z seksu, choć doskonale rozumiem ze i takie sytuacje się zdarzają, dobro dziecka najważniejsze 😉MamaTrójki lubi tę wiadomość
-
myszajda wrote:nie rozumiem po co robi się potwierdzenie grupy krwi, którą robiłam w kwietniu 😅
Ja teraz nie zrobiłam grupy krwi, bo mam właśnie potwierdzona dwoma wynikami z poprzedniej ciąży, a okazało się, że i tak muszę zrobić, bo chodzi o przeciwciała.