LIPCOWE MAMY 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie już po usg dalej nie widac nic. Lekarzem nie jestem ale skoro widać pecherzyk to jak nie widac gdzie on jest? No i pecherzyk za mały. Lekarz mówi że skoro beta 2900 to pecherzyk powinien byc sporo wyraźniejszy i większy. Mówi że przy ciąży pozamacicznej czesto jest tzw. pecherzyk pozorny ( czy jakos tak)w jamie macicy i dlatego nie chce mnie wypuścić. A ja już wariuje w domu 3 dzieci w tym najmłodszy ma 20 miesięcyStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
Pecherzyk pozorny.. pierwsze słyszę. Ale to wreszcie znalezli jakis pecherzyk? Hmm..przydałoby sie zebys została z 2 dni w szpitalu. Wtedy beta juz bedzie ok.6k..i powinno byc juz wszystko ładnie widoczne. Trzymam mocno kciuki !!
-
Podglądam od jakiegoś czasu ten wątek i postanowiłam się nieśmiało przywitać
Jestem już po pierwszej wizycie, na której było widać bijące serduszko. Jestem w 7t+0, a termin mam na 21.07. Choć wizyta była bardzo pozytywna to jeszcze mam sporo niepewności w sobie ze względu na poprzednie poronienia. Chcę wierzyć, że tym razem wszystko dobrze się skończy!
AnnaB., Madzik84, Solcito, Nadzieja, admiralka, Monia/89, Dorciax, acygan, Aga26, Kosanka, Martusska, mila_88 lubią tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Dziewczyny ja już po wizycie w poradni. Wizyty na Nfz to koszmar😩 najważniejsze jednak, że wszystko w porządku, maluch ma 2,6 cm serduszko 180 uderzeń/min. Prenatalne mam zaplanowane na 20.12. Musiałam dużo uroku osobistego użyć 🤣 bo oczywiście nie ma terminów. Mam nadzieję, że trochę po nich odetchne. Trzymam kciuki za Wasze wizyty 😊
Nadzieja, admiralka, Alphelia, acygan, Aga26, Dorciax, rc lubią tę wiadomość
03.2019 punkcja
05.2019 1 transfer 4AA cb
09.2019 histeroskopowa biopsja endometrium (wysokie NK) + scratching
10.2019 2 transfer 4AA intralipid+encorton
8 dpt 90,58
10 dpt 234,50
12 dpt 582,70
25 dpt crl 2,7 mm mamy ❤️
Czekamy na córeczkę 🙆
06.2020 mamy 51 cm cudu❤️
10.2022 transfer 4.1.1
8 dpt 71,46
10 dpt 228,20
14 dpt 1051
24 dpt mamy ❤️
06.2023 mamy 54 cm drugiego cudu❤️ -
No właśnie jest pecherzyk ale za mały jak na tą bete i nie wiadomo czy w macicy czy poza nią. Lekarz twierdzi że to pseudo pecherzyk a oprócz niego może rozwijać soe ciąża pozamaciczna której jeszcze nie widać. Sama sie zastanawiam jak można znaleźć pecherzyk ale niewiedziec gdzie on jest. Ostatni okres 20 październik, beta z wczoraj 2900. Jutro mają mi powtórzyć bete.Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
Myśle, ze lekarz trochę złe to tłumaczy, bo myśli ze wszyscy wszystko wiedza jak on. Gdy u mnie podejrzewali ciąże poza maciczna to. To malutki pecherzyk w macicy i wg lekarzy był o wiele za mały do tygodnia ciąży. Dlatego uznali ten pecherzyk za pecherzyk pozorny i szukali pęcherzyka rzeczywistego poza macica.4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
7.11 - serduszko
-
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
Do naszej pierwszej jeszcze długie dwa tygodnie.
ALPHELIA witaj, tym razem musi być dobrze! Ale bardzo dobrze rozumiem Twój strach
MONIA, ale już duży Maluch!
GOSICZEK, nic z tego nie rozumiemSkoro lekarz widzi pęcherzyk, to jakim cudem nie wie gdzie on jest?
Oby wszystko było dobrze :*Monia/89, Alphelia lubią tę wiadomość
-
Fooskate wrote:Myśle, ze lekarz trochę złe to tłumaczy, bo myśli ze wszyscy wszystko wiedza jak on. Gdy u mnie podejrzewali ciąże poza maciczna to. To malutki pecherzyk w macicy i wg lekarzy był o wiele za mały do tygodnia ciąży. Dlatego uznali ten pecherzyk za pecherzyk pozorny i szukali pęcherzyka rzeczywistego poza macica.
To by trochę tłumaczyło. Może właśnie o to chodzi Gosiczek? Że ten pęcherzyk jest w macicy, ale szukają jeszcze innego gdzie indziej. -
admiralka wrote:To by trochę tłumaczyło. Może właśnie o to chodzi Gosiczek? Że ten pęcherzyk jest w macicy, ale szukają jeszcze innego gdzie indziej.
I tak i nie. On nie widzi gdzie jest ten pecherzyk. Mowi ze obraz niewyrazny, jak robil mi usg to mówił że o tutaj jest prawy jajnik a jak przejechał usg w lewą stronę to mowi ze tutaj obraz niewyrazny. Ale tak, szuka drugiego pęcherzyka twierdząc że ten co widzi może być właśnie tym pęcherzykiem pozornym.Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Fooskate wrote:Myśle, ze lekarz trochę złe to tłumaczy, bo myśli ze wszyscy wszystko wiedza jak on. Gdy u mnie podejrzewali ciąże poza maciczna to. To malutki pecherzyk w macicy i wg lekarzy był o wiele za mały do tygodnia ciąży. Dlatego uznali ten pecherzyk za pecherzyk pozorny i szukali pęcherzyka rzeczywistego poza macica.
Ale wyszło u ciebie wszytsko ok czy jednak pozamaciczna?Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Madzik84 wrote:Jutro wizyta, sądny dzień... zrobiłam badania, beta 62,5 tysiąca, jak nadal nic nie będzie widać, to wszystko jasne...
Trzymam kciuki, Madzik84! 🍀✊🍀✊🍀✊
Czekamy jutro na wieści.Madzik84 lubi tę wiadomość
41 lat
- 2 x IUI
- 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA
- Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
- Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
- 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB
- Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
- 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
7 dpt 57 😍
9 dpt 157,7