LIPCOWE MAMY 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Nobis wrote:Cześć mam pytanie. Od kilku miesięcy biorę Wit D3 2000j i wczoraj zo aczylam że ta witamina która mam w domu nie jest zalecana dla kobiet w ciąży. I teraz powinnam kupić inna czy brać dalej ta co mam? Mam w domu Wit d3 swanson czy kupić inna?
-
Ja biore witaminy od kiedy dowiedziałam się o ciąży, w pierwszej ciąży też tak brałam. W pierwszej ciąży cały czas mama dha A teraz pierwsze opakowanie kończę mama dha i przechodzę na symvital mama. Nie wiem czy dieta tak łatwo jest dostarczyć organizmowi potrzebnej ilości wit D d, jodu, dha, myślę że może być ciężko.
-
Ja biorę Pregna Plus i kwasy Mum Omega. Ze względu na mutację zażywam też Folian Solgara, Witaminę B6 oraz Witaminę B12 oraz Acard.
Witamina D jest w Pregnie Plus, więc już nie biorę osobno.
AMH 1,11-grudzien 2018
AMH 0,67-pazdziernik 2019
Mutacja MTHFR heterozygota
04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
10.2019 ciąża naturalna
21.11.2019 bije serduszko ♥️
04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm -
Gratulacje wszystkich udanych wizyt, bijących serduszek i rosnących maluchów
Ja wciąż czekam na pierwszą wizytę i powoli zaczynam się stresować. Jeszcze 6 dni..
Ja biorę prenatal uno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 11:44
-
Ja mam pregne plus.
Co do płci dziecka licze po cichu ze 20.12 na prenatalnych uda sie podejrzec kto siedzi w brzuszku.
Dziewczyny, ktore jestescie w kolejnej ciazy tez macie tak, ze bardziej boicie sie kolejnych wizyt, przebiegu ciąży, porodu niż za pierwszym razem? -
Annbe wrote:Zależy jaki tam jest skład, nieodpowiednia pewnie dlatego, że albo za mała albo za duża dawka wg wytycznych. A druga sprawa, zależy jaki masz poziom witd3 w organizmie. Ja mam 30 i niby ok, ale chciałabym.podciagnac tak do 50 chociaż.Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
ajami19 wrote:Ja mam pregne plus.
Co do płci dziecka licze po cichu ze 20.12 na prenatalnych uda sie podejrzec kto siedzi w brzuszku.
Dziewczyny, ktore jestescie w kolejnej ciazy tez macie tak, ze bardziej boicie sie kolejnych wizyt, przebiegu ciąży, porodu niż za pierwszym razem?
Ja się boję tak samo. Mam za sobą dwie straty, wiec już chyba ciężko bać się jeszcze bardziej niestety. -
Tak...jest coś w tym że się boję żeby wrócić do Synka cała i szczęśliwa... Co do płci to dzisiaj spojrzałam na kalendarz chiński i się uśmiałam bo nie wierzę w tego typu rzeczy ale z moim synem pierwszym się sprawdziło:))
https://www.ofeminin.pl/dziecko/chinski-kalendarz-powie-ci-jakiej-plci-bedzie-twoje-dziecko/6d8s6k5
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 12:40
-
Jeśli chodzi o ciążę to jakoś spokojnie do niej podchodzę, jest ciążą wysokiego ryzyka z powodu cukrzycy przedciazowej, ale wierzę, że będzie wszystko ok. Najbardziej boję się tego że będę musiała np pójść do szpitala i zostawić córkę sama w domu, albo jak przed porodem będą chcieli mnie wcześniej położyć, bo może tak być. Tego chyba nie zniose
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 12:44
-
U mnie za pierwszym razem ani kalendarz chiński, ani przyrosty bety się nie sprawdziły. Wskazywały na syna a urodziła się córka.
Teraz kalendarz chiński też wskazuje na syna, a duże przyrosty bety niby na córkę i mam OGROMNĄ nadzieję, że będzie właśnie druga córka -
Też biorę Prenatal Uno, że względu na mniejszą dawkę jodu ( mam nadczynność /graves basedow).
Dziewczyny od wczoraj wreszcie nie plamie. Już się doczekać wizyty nie mogę. Chciałabym usłyszeć że krwiak się wchlonal po 3 tygodniach plamienia. Stresik jest. -
lara88 wrote:Hej dziewczyny
ja po wizycie już. Widziałam okruszka i jest piękny , machał już rączkami i nóżkami ❤
ma już 3,5 cm , serduszko bije jak należy. Jestem już umówiona na prenentalne 28.12.
1IVF Invicta Warszawa Październik2019 -
HBA 13%, FragDNA powyżej 30%
1 zarodek M.2. (beta 0,1)
2IVF Invicta Warszawa
Styczeń 2019-
1zarodek BL3.2.3 (beta0,1)
3 próba Novum - start Luty 2019 (histeroskopia, mąż leczenie Wolski) HBA 61%, fragDNA 10%
Transfer 11.10.
Zarodek 2 dniowy
11dpt beta 58, prog 16
13dpt 108, 14dpt 167 prog 70, 17dpt 543 prog 37, 20dpt 1371 prog 57 25dpt 6853 prog 35 jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy
34 dpt jest 💓
27.12 usg prenatalne - prawdopodobnie chłopak 😊
Mamy 2 mrozaki 2dniowe
11.10.2022r. Kriotransfer
Czekamy na nasze szczęście! ❤️
-
Nobis wrote:Cześć mam pytanie. Od kilku miesięcy biorę Wit D3 2000j i wczoraj zo aczylam że ta witamina która mam w domu nie jest zalecana dla kobiet w ciąży. I teraz powinnam kupić inna czy brać dalej ta co mam? Mam w domu Wit d3 swanson czy kupić inna?1IVF Invicta Warszawa Październik2019 -
HBA 13%, FragDNA powyżej 30%
1 zarodek M.2. (beta 0,1)
2IVF Invicta Warszawa
Styczeń 2019-
1zarodek BL3.2.3 (beta0,1)
3 próba Novum - start Luty 2019 (histeroskopia, mąż leczenie Wolski) HBA 61%, fragDNA 10%
Transfer 11.10.
Zarodek 2 dniowy
11dpt beta 58, prog 16
13dpt 108, 14dpt 167 prog 70, 17dpt 543 prog 37, 20dpt 1371 prog 57 25dpt 6853 prog 35 jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy
34 dpt jest 💓
27.12 usg prenatalne - prawdopodobnie chłopak 😊
Mamy 2 mrozaki 2dniowe
11.10.2022r. Kriotransfer
Czekamy na nasze szczęście! ❤️
-
aaniluap wrote:U mnie za pierwszym razem ani kalendarz chiński, ani przyrosty bety się nie sprawdziły. Wskazywały na syna a urodziła się córka.
Teraz kalendarz chiński też wskazuje na syna, a duże przyrosty bety niby na córkę i mam OGROMNĄ nadzieję, że będzie właśnie druga córka
Już myślałam, że atestem jedyna z marzeniem o drugiej córce:) sama nie wiem czemu, ale jak myślę o dziecku to jakoś naturalnie przychodzi mi do głowy kolejna dziewczynkanawet imię już wybrane
20 grudnia wizyta w 13 tyg, ale nie liczę na rozpoznanie płci, mój lekarz się z tym nie spieszy.
Mój mały cud :* Liliana listopad 2017 -
Ja mam już dwie córki i teoria o przyroście bety się sprawdziła, bo przyrosty były duże. Teraz też są duże więc możliwe, że trzecia córka
a kalendarz chiński sprawdził się w 50 %, bo miałam mieć wg niego córkę i syna. Teraz wskazuje na córkę. Tylko teoria o czasie stosunku sugeruje teraz syna, bo wycelowaliśmy w owulację.
-
Kosanka wrote:Cieszę się, że wszystko ok.
A jakie masz TSH, że musisz powtórzyć?Kosanka lubi tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc