Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
anjaa25 wrote:Cześć dziewczyny...dołączam do Waszego zacnego grona i mam nadzieję się tu utrzymać jak najdłużej W wielkim skrócie mam spooro lat bo 38 wg aplikacji jestem w 7 tc. (6t4d) po iv (2gi transfer). Beta w 8dpt - 206, w 10 dpt-592, w 14dpt - 4 140. W 22 dpt usg i potwierdzono zarodek i bicie serduszka 109.Termin porodu - 5 lipiec. A za równy tydzień idę już do swojego ginekologa założyć kartę ciążową i na ponowne usg. Strasznie się tym denerwuję...wiem że stres mnie nie opuści przez całą ciąże bo jestem posiadaczką macicy jednorożnej przez to już od razu mam zapowiedziane że tylko cc i napewno wcześniejszy poród...echh..nie da się nie myśleć :(najpierw stres i nerwy czy się uda a teraz czy się utrzyma...co do objawów...mdli mnie cały czas...big piersi i obolałe, spałabym cały dzień i....od 3 dni piję litrami non stop sok pomarańczowy )rano.. południe i na wieczór.. ciekawe kiedy mi się znudzi...trzymam kciuki za wasze brzuszki...aa..i mam pytanie brałyście l4 na początku ciąży?? i jak to jest? zwolnienie jest z innym kodem i jest płatne w 100%??Ja chyba bym chciała właśnie od przyszłego tygodnia chociaż gdzieś na dwa tygodnie bo pomimo ze mam pracę zdalna to nie jestem w stanie pracować 8 godzin bez drzemek i wogóle to trudno mi się skupić....
Ja mam 36 lat😀
4x córka😁❤️🤪
-
Zula, wstępnie 18.11, ale będę chciała ją przesunąć na 20.11, wtedy będzie 6+2. Może coś się uda już zobaczyć.
Niestety lekarz do którego chodzę przyjmuje w moim mieście tylko w środy i piątki.
Dziś skontrolowalam sobie jeszcze tego proga i jutro prawdopodobnie będę mieć konsultacje z nim, bo i tak kończy mi się heparyna.
Mam nadzieję, że znów się próg jakoś nie obniżył, a jeśli tak może dostanę dupka albo luteinę. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
staraczka1995 wrote:Hej dziewczyny,
Miala któraś z was tak, ze kreska na teście ciazowym pod T byla dużo mocniejsza od tej C?Starania od września 2018
Aromek+ovitrelle
Zabieg łyżeczkowania: 17.12.2020
02.04 25dc II kreski, beta hcg: 430,6
08.04 31dc, beta hcg 11054,0
10.04 33dc, beta hcg 23314,0 -
Już po wizycie. Jest jedno dzieciątko, a raczej pęcherzyk 1,65 cm i mała wesoła kropka Serduszka nie ma jeszcze - następna wizyta za dwa tygodnie.
Wtedy też założy mi kartę ciąży dopiero. Nie dostałam l4 mimo, że pracuję na produkcji, gdzie muszę się dużo schylać...Martwi mnie to, dwa tygodnie niby nie dużo, ale w pracy będę umierać ze strachuZula36, olimama, Tabolek, smeg, Natka95 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimi2 wrote:Już po wizycie. Jest jedno dzieciątko, a raczej pęcherzyk 1,65 cm i mała wesoła kropka Serduszka nie ma jeszcze - następna wizyta za dwa tygodnie.
Wtedy też założy mi kartę ciąży dopiero. Nie dostałam l4 mimo, że pracuję na produkcji, gdzie muszę się dużo schylać...Martwi mnie to, dwa tygodnie niby nie dużo, ale w pracy będę umierać ze strachu
Dlaczego Ci nie dał L4, wez od rodzinnego, ja tak dwa tygodnie ciągnęłam przed wizyta u lekarzaMimi2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Na hali, na 3 zmiany, teraz akurat na nockach miałam urlop. Nie chciałam już właśnie chodzić na nocki
Rodzinny jest mi w stanie wystawić l4 na ciążę? -
No nic, spróbuję się dodzwonić do rodzinnego. Dzięki dziewczyny
Zula36 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny...
Mój przyrost bety jest na poziomie 60%... jestem załamana. Czy znacie jakiś przypadek ze beta jeszcze ruszyła i wszystko dobrze się skonczylo??
W poniedziałek 17dpo miałam 316
Dziś w czwartek 20dpo mam 665...
Dziękuje za wsparcie :* -
TojaMagda wrote:Dziewczyny...
Mój przyrost bety jest na poziomie 60%... jestem załamana. Czy znacie jakiś przypadek ze beta jeszcze ruszyła i wszystko dobrze się skonczylo??
W poniedziałek 17dpo miałam 316
Dziś w czwartek 20dpo mam 665...
Dziękuje za wsparcie :*
Znam przypadki gdzie beta spadła i wszytsko skonczylo się dobrze.
Uwierz w kropka A betę olej. Życzę powodzenia i wytrwałości dla kropka ! 😊 -
Żeby było ciekawiej dostałam skierowanie na badanie okresowe z firmy. Muszę iść, a w moim stanie na 99% zdolności do tej pracy nie dostanę, bo hałas, zapylenie i inne czynniki. Jak to rozwiązać? Nie mam pojęcia co robić...