LIPCOWE MAMY 2023 🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Oleczek wrote:Dziewczyny czy wy się umawiacie na USG 3 trymestru ? Bo ten gdzie robiłam prenatalne plus połówkowe mówili że jak te wychodzą dobrze to to trzecie badanie nie jest koniecznością . W 1 ciąży też miałam tylko dwa ( nie licząc wizyt u gin )
Ja jestem umówiona na koniec kwietnia na 3cie prenatalne☺️ -
smoothie wrote:O mamuniu 🙈😊 zawsze tak Ci rośnie delikatnie? miewasz w ogóle piłkę/ kulkę z przodu ? 😊
Ja w pierwszej ciąży już na końcówce miałam wielki brzuch- ale.. przytyłam tylko 9 kg a córka 4,4 kg prawie + wody iłożysko. No poszło tylko w brzuch 🙈
A teraz zdecydowanie szybciej leci.
Ja w pierwszej ciąży miałam mały, ale na koniec i tak okrągły jak piłka. W drugiej roztyłam się do +13 kg i miałam wrażenie, że brzuch miałam ogromny. Męczyłam się okropnie na koniec. Zaczęły mi dokuczać też biodra i kolana. W tej ciąży mam chyba podobnie jak w pierwszej. Poprzednimi razy miałam na koniec piłkę okrągłą, więc i tym razem będzie 😄 Za to żona mojego brata sporo przybierała w ciąży i brzuch miała za każdym razem w kształcie dwóch wałków/wybrzuszeń. A normalnie to szczupła osoba. Wszystko siedzi w genach i budowie ciała.smoothie lubi tę wiadomość
-
Oleczek wrote:Dziewczyny czy wy się umawiacie na USG 3 trymestru ? Bo ten gdzie robiłam prenatalne plus połówkowe mówili że jak te wychodzą dobrze to to trzecie badanie nie jest koniecznością . W 1 ciąży też miałam tylko dwa ( nie licząc wizyt u gin )
O to ciekawe. Ja bym wolała mieć jednak. Trochę inne rzeczy się sprawdza z tego co wiem. Ja w poprzednich ciążach miałam wszystkie trzy, ale prywatnie, niemniej z polecenia mojego lekarza prowadzącego. -
AnnaE. wrote:Ja w pierwszej ciąży miałam mały, ale na koniec i tak okrągły jak piłka. W drugiej roztyłam się do +13 kg i miałam wrażenie, że brzuch miałam ogromny. Męczyłam się okropnie na koniec. Zaczęły mi dokuczać też biodra i kolana. W tej ciąży mam chyba podobnie jak w pierwszej. Poprzednimi razy miałam na koniec piłkę okrągłą, więc i tym razem będzie 😄 Za to żona mojego brata sporo przybierała w ciąży i brzuch miała za każdym razem w kształcie dwóch wałków/wybrzuszeń. A normalnie to szczupła osoba. Wszystko siedzi w genach i budowie ciała.
Masz zupełną rację ale jak widzisz może być różnica między ciążami nawet 🙂
No to ciekawa jestem jaką piłkę będziesz miała 🙂
Moja siostra jest drobniejsza niż ja, 12 cm wzrostu mniej 🙈, biodra podobne ale jednak mniejsza wszędzie, a dzieci i tak duże rodzi 🙈 Też pewnie uwarunkowania robią swoje.
A ja znając swoją szyjkę to nawet nie myślę o porodzie. A wagi powinnam teraz pilnować bo przecież cukrzyca 💁tylko średnio mi idzie. Mam chyba jakieś +5kg. -
Tak oczywiście, pewnie po majówce pójdę 🙂 -
Nawet tu u nas widać, że brzuszek brzuszkowi nie równy, ale najważniejsze, że maluchy zdrowe 😁
Ja będę szła na USG 3 trymestru, jeszcze nie umawiałam terminu, ale będę celować gdzieś między 12-19.05 😀AnnaE. lubi tę wiadomość
-
My robimy badanie 3 trymestru, na każdym badane jest co innego więc nie mam zamiaru później pluć sobie w twarz bo pożałowałam pieniędzy na te badania. Jesteśmy już zapisani, na 12.05. Teraz akurat nam się udało załatwić na pierwsze dwa badania skierowanie to zostaje nam tylko za te 3 zapłacić ale w 1 ciąży też robiłam wszystkie 3 badania z tym że prywatnie, to tym bardziej teraz trzeba zrobić 😃
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
Ja myśle się zapisać pod koniec kwietnia na 3 badanie. Myśle tak na 29 tydzień.
Jeśli chodzi o brzuch to mam już spory, a o piersiach nie wspomnę😩 są ogromne. Wiem, ze niektóre dziewczyny cieszą się z większych, ale nie ja🙈 -
Lepiej samemu przypilnować tych badań. Z lekarzami bywa różnie.
-
Willsee wrote:Ja jestem umówiona na koniec kwietnia na 3cie prenatalne☺️
-
Justyna86 wrote:Ja myśle się zapisać pod koniec kwietnia na 3 badanie. Myśle tak na 29 tydzień.
Jeśli chodzi o brzuch to mam już spory, a o piersiach nie wspomnę😩 są ogromne. Wiem, ze niektóre dziewczyny cieszą się z większych, ale nie ja🙈madzialenaa, L.aura, Justyna86 lubią tę wiadomość
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
Dziewczyny miałam dzisiaj połówkowe.
Dziewczynka waży 396 g i wszystko jest ok.
Datę porodu mam na 6-9 sierpnia ale mam wskazanie do cc i pewnie urodzę w lipcu.
😀 ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 21:58
Aga0801, madzialenaa, melba, L.aura, smoothie, Justyna86, MagdaD1405, Klaudiaaaa lubią tę wiadomość
-
Justyna86 wrote:Ja myśle się zapisać pod koniec kwietnia na 3 badanie. Myśle tak na 29 tydzień.
Jeśli chodzi o brzuch to mam już spory, a o piersiach nie wspomnę😩 są ogromne. Wiem, ze niektóre dziewczyny cieszą się z większych, ale nie ja🙈
Łącze się w bólu 😞 moje cycki to masakra. Przed ciąża miałam C-D. Teraz mam…F🙈nie przytyłam niewiadomo ile, poszło mi bardzo w boki no i właśnie te piersi, już trzeci raz wymieniałam staniki, co nic nie dało, bo są tak konkret obwisłe i OGROMNE, dosłownie ogromne, ze ja już straciłam kompletnie nadzieje, ze jeszcze kiedykolwiek będą wyglądać normalnie…aż strach pomyśleć, co będzie jak wrócę do swojej wagi sprzed ciąży i swojego trybu życia typu aktywność fizyczna itp. Zostanie ki chyba sama obwisła skóra 😞Justyna86 lubi tę wiadomość
-
Karola :) wrote:Moje piersi niewiele się zmieniły, poza żyłkami i no może troszkę są większe ale ja przed ciążą miałam B więc nie za duże 😃 ogólnie lubię moje małe cycki, jakoś bym chyba nie chciała większych, a kiedyś to był mój wielki kompleks, na szczęście zmądrzałam 🤣🤣
Haha to jest nadzieja dla mnie, że zmadrzeje, bo ja zawsze narzekam na swoje małe 😂 teraz w ciąży urosły i właśnie się nimi zachwyca, że mogłyby takie zostać 😂
madzialenaa lubi tę wiadomość
Ona: '92, hormony, drożność jajowodów, kariotyp - ok
AMH 3,6
występują cykle bezowulacyjne; lekkie PCO
Inofolic combi 2x1 tabl., koenzym q10
On: '92, obniżone niektóre parametry nasienia, mała objętość (0,5-1 ml), morfologia 4%, fDNA 17%, HBA 65%, Kariotyp - ok
Fertilman Plus 2x2 tabl.
01.2020: początek starań
02.2022: start długi protokół ICSI/PICSI/FAMSI
26.02.22 punkcja - > 2 blastki
3.03.22 transfer ET 5.1.1 😔
18.05.22 FET blastki 3.2.2 😔
⏳Suple, diagnostyka przed drugą procedurą...
która nie doszła do skutku, bo naturals z zaskoczenia 🥰
6+5 jest ❤️ crl 0,32 cm
8+0 1,54 cm ❤️
10+3 3,51 cm ❤️
11+3 4,61 cm ❤️
12+1 5,61 cm prenatalne + PAPP-A oraz NIFTY ok, niskie ryzyka ❤️ DZIEWCZYNKA! 🥰
Połówkowe ok ❤️ -
A to dobre bo ja też nie jestem fanką większych piersi,a jak sobie przypomnę jak jeszcze wyglądają podczas karmienia to ojjj słabo mi się robi.
No i sprężystość po karmieniu nie jest ta sama wiadomo.Będzie trzeba kiedyś popracować nad tym co zostanie
A co do żyłek to ja mam wszędzie, nawet na brzuchu mi prześwitują.
Akuszerka jesteś? Jak tam zdrówko? Byłaś już na tym echo serca?
Jeśli chodzi o moją infekcję to chyba wychodzę w końcu na prostą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 09:21
Oleczek, Aga0801, MagdaD1405, madzialenaa lubią tę wiadomość
-
Moje piersi już po pierwszej ciąży wyglądały jakby je wampir wyssał 😬 a jeszcze jak schudłam trochę więcej to masakra. Jamnik.
Siedzę teraz w żłobku na adaptacji i język mi ucieka. Coś pysznego gotują 😋smoothie lubi tę wiadomość
-
Ja też nie przepadam za dużymi cyckami. Teraz nie są wielkie według standardów, a i tak już mi przeszkadzają. Mogłyby być połowę mniejsze. A aktualnie mam chyba coś na granicy B/C. Nie znam się na rozmiarach bo noszę tylko sportowe staniki i wybieram po prostu rozmiar 38 i czy te moje cycki są mniejsze czy większe to te staniki zawsze pasują.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 11:37
-
Pepper wrote:Dziewczyny miałam dzisiaj połówkowe.
Dziewczynka waży 396 g i wszystko jest ok.
Datę potodu mam.na 6-9 sierpnia ale jam wskazanie do cc i pewnie utodzę w lipcu.
😀 ❤️
Ja miałam połówkowe w poniedziałek. Potwierdzona dziewczynka, 380g, zdrowa 💖
Termin porodu z om 30.07, z pierwszych prenatalnych 27.07.
Na trzecie prenatalne jestem już umówiona na 22.05.
Brzuszek mam juz widoczny i okrągły, ale waga dalej 2kg niższa niż przed ciążą. Dużo schudłam przez 10 tyg. wymiotów w 1 trymestrze.
smoothie, Klaudiaaaa, Justyna86, Aga0801, madzialenaa, AnnaE., Pepper, L.aura lubią tę wiadomość
18.11.2022 (11dpo, 27dc) II kreski w 5 cyklu starań, beta 78, progesteron 28
21.11.2022 beta 335, progesteron 38
06.12.2022 zarodek 0,5cm i ❤️
20.12.2022 1,85cm ❤️
10.01.2023 4,82cm ❤️
16.01.2023 6,15cm prenatalne 😊 prawdopodobnie zdrowa dziewczynka 🥰💖
03.02.2023 ✅
28.02.2023 ✅
20.03.2023 II prenatalne, zdrowa dziewczynka, 380g 💖
21.03.2023 ✅
11.04.2023 ✅ 590g
09.05.2023 ✅ 1040g
22.05.2023 III prenatalne
30.05 wizyta u prowadzącego -
AnnaE. wrote:Ja też nie przepadam za dużymi cyckami. Teraz nie są wielkie według standardów, a i tak już mi przeszkadzają. Mogłyby być połowę mniejsze. A aktualnie mam chyba coś na granicy B/C. Nie znam się na rozmiarach bo noszę tylko sportowe staniki i wybieram po prostu rozmiar 38 i czy te moje cycki są mniejsze czy większe to te staniki zawsze pasują.
Raczej nie B i nie C,wybacz kojarzę foto z brzuszkiem ale jak nosisz sportowe to zrozumiałe,ze tak oceniasz
Ja wolałabym mieć 10kg mniej i mniejszy biust.
To pierwsze jest wykonalne w czasie, a z drugiego zobaczymy co zostanie
Nie lubię jak się powiększają i te niebieskie żyłki w ciąży są wszędzie- trochę się czuję jak dojna krowa (sorry nie chciałam nikogo urazić ).Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 11:47