LIPCOWE MAMY 2023 🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam raczej biust z tych większych, przed ciąża 65-70 f-g teraz nawet nie wiem bo noszę sportowe staniki. Nauczona z pierwszej ciąży, nie kupowalam takich do karmienia. Po ciąży okazało sie, że nie pasują, obwód sie zmniejszył a cycki jeszcze urosły. Ale mam tyle szczęścia, że nie wisza ale mam wrażenie, że niedługo sobie zęby nimi powybijam 🤭 po skończeniu karmienia wróciły do stanu przed ciąży. Ale za to zostały mi rozstępy na brzuchu, w sumie to nadal takie sine i teraz tez czuje, że zaczynają się robić. Zaczyna mnie swędzieć brzuch, w pierwszej ciąży kombinowalam z różnymi specyfikami, które i tak nic nie dały. Tyle, że zaczęły mi się robić po 30 tygodniu. Już się boję co będzie teraz. 😒
-
smoothie wrote:Raczej nie B i nie C,wybacz kojarzę foto z brzuszkiem ale jak nosisz sportowe to zrozumiałe,ze tak oceniasz
Ja wolałabym mieć 10kg mniej i mniejszy biust.
To pierwsze jest wykonalne w czasie, a z drugiego zobaczymy co zostanie
Nie lubię jak się powiększają i te niebieskie żyłki w ciąży są wszędzie- trochę się czuję jak dojna krowa (sorry nie chciałam nikogo urazić ).
Ja też mam niebieskie żyłki na cyckach teraz. Nie lubię ich. Też z tymi cycami czuję się jak dojna krowa. Najgorzej będzie w trakcie nawału... wtedy to już są rozmiary tak absurdalne, że nie mogę na siebie patrzeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 14:22
Oleczek lubi tę wiadomość
-
Ooo ja na cyckach tez mam pajęczynę i jakieś +2 rozmiary ogólnie to już sporo przytyłam bo jakieś 8kg.
No i wracam znów z bakteriami w moczu- chyba oszaleję bo robiłam 3 razy badanie dzień po dniu i wyszły mi kompletnie 3 różne wyniki.
W poniedziałek bakterie 1703🫣 (norma 0-130), wczoraj bakterii w moczu brak, a dziś znów 520 (te same normy).
Czy któraś z Was tak miała?10.2024 ⏸️
07.2023 Kostek ♥️
10.2022 ⏸️ 🌈
08.2021 💔 Stefcia 20TC Zespół Turnera -
Mi cały czas w moczy wychodzą nieliczne bakterie. Sama dla siebie zrobiłam posiew, ale nic nie wyszło. Są dni, ze mam wrażenie ze mam zapalenie pęcherza, albo grzybice, ale lekarz twierdzi ze grzybicy nie mam a z wyników nie wychodzi zapalenie pęcherza.
Dziś miałam wizyte, dzidziuś rośnie. Z USG wychodzi 26 tydzień, ale wagi dziś lekarz nie podawał. Mały jak zwykle siedział tak, ze ciężko go było pooglądać😊
Na 24 kwietnia zapisałam się na badanie w trzecim trymestrze- tym razem już badanie będzie płatne i wybrałam innego lekarza.
Z tymi cyckami to u mnie było tak: przed pierwszą ciaza nosiłam biustonosze 75B - małe mi się wydawały 😜 po ciąży i karmieniu została mi miseczka D i już nie były zbyt piękne. Teraz kupiłam F i ich wygląd jest kiepski. O ile moj duży brzuchol bardzo lubie to cycki marze żeby już były mniejsze.
U mnie już 11kg na plusieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 17:21
AnnaE., smoothie, madzialenaa lubią tę wiadomość
-
AnnaE. wrote:Tzn jaki to rozmiar? Bo ja nie mam pojęcia Kiedyś jak moja mama miała jeszcze wpływ na moją garderobę to miałam jakieś staniki z drutami w rozmiarze B. Chyba 75B najczęściej czy coś w ten deseń. Ale nie powiedziałabym, że było mi w nich wygodnie. Często się marszczyły od góry. Dla mnie te rozmiary są nie do ogarnięcia.
Ja też mam niebieskie żyłki na cyckach teraz. Nie lubię ich. Też z tymi cycami czuję się jak dojna krowa. Najgorzej będzie w trakcie nawału... wtedy to już są rozmiary tak absurdalne, że nie mogę na siebie patrzeć.
Bez wymierzenia nie dam rady ale dla mnie masz pokaźniejszy biust niż osławione b/c. Trzeba też pamiętać że liczy się różnica biust/obwód bo co innego cyc 65C, a co innego 90C.
Nosiłam przed ciążą 34E/czasami 34F i szczerze więcej bym nie chciała, ale też pamiętam mój biust podczas karmienia ..wielkie bomby
To ja mam skłonności i do pajęczyny i rozstępów. Ale w sumie trzymam się nieźle
AnnaE. lubi tę wiadomość
-
U mnie z biustem tez ciężko, urósł conajmniej o 2 rozmiary, zaczynałam z C70 - teraz już lekko jest z E.
Byłam dziś na wizycie - wszystko dobrze, mały 820g - lekarz powiedział ze zapowiada się na 3 kg, wiec całkiem znośnie.
Powiedziałam mu o tym że młody bardzo kopie mnie po szyjce, i to już nie jest milutkie smyranie - ale sprawdził że szyjka zamknięta, 3,6 cm długa. Mam nadzieje ze u was tez tylko dobre informacje i wychodzicie już z tych wszystkich chorób!Aga0801, melba, smoothie, madzialenaa, Wrzosowa94, L.aura lubią tę wiadomość
-
AnnaE. wrote:Tzn jaki to rozmiar? Bo ja nie mam pojęcia Kiedyś jak moja mama miała jeszcze wpływ na moją garderobę to miałam jakieś staniki z drutami w rozmiarze B. Chyba 75B najczęściej czy coś w ten deseń. Ale nie powiedziałabym, że było mi w nich wygodnie. Często się marszczyły od góry. Dla mnie te rozmiary są nie do ogarnięcia.
Ja też mam niebieskie żyłki na cyckach teraz. Nie lubię ich. Też z tymi cycami czuję się jak dojna krowa. Najgorzej będzie w trakcie nawału... wtedy to już są rozmiary tak absurdalne, że nie mogę na siebie patrzeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 20:09
-
Willsee wrote:U mnie z biustem tez ciężko, urósł conajmniej o 2 rozmiary, zaczynałam z C70 - teraz już lekko jest z E.
Byłam dziś na wizycie - wszystko dobrze, mały 820g - lekarz powiedział ze zapowiada się na 3 kg, wiec całkiem znośnie.
Powiedziałam mu o tym że młody bardzo kopie mnie po szyjce, i to już nie jest milutkie smyranie - ale sprawdził że szyjka zamknięta, 3,6 cm długa. Mam nadzieje ze u was tez tylko dobre informacje i wychodzicie już z tych wszystkich chorób!Willsee, Aga0801, smoothie, AnnaE., madzialenaa, L.aura lubią tę wiadomość
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
A u mnie pod biustem 85 a wcale nie wygląda na 85 po ostatniej ciąży wróciłam do 75 pod biustem . Mam wrażenie że od testu ciążowego od razu piersi i szerokość pod biustem się zwiększają. Ja mam zagwozdkę. Miałam już nie podróżować że względu na krwawienia w poprzedniej ciąży. Lekarz mówi że każda ciąża to inna historia i nie koniecznie musi się to przydażyć. Mąż dostał ofertę przeprowadzenia szkolenia w górach i może zabrać całą rodzinę za free. Termin koniec kwietnia. Będziemy jechać 4,5 godz nie wiem czy wytrzymam tyle w aucie. Może z przerwami dam radę. Ogólnie jestem w kropce bo kocham podróżować 😭 Na całe 4 dni ma tylko 1,5 godz zajęć z uczniami. Więc super to się opłaca.
-
Hej, ja też po wizycie, Maluch ma skromne 500g 😉 ja też jestem z grona „biuściastych”, ale już nawet się nie wypowiadam w kwestii rozmiaru🙈 beti97, u mnie na początku ciąży też cycki stwierdziły, że „no muszą przecież urosnąć”😆 mężowi w sumie nadal odpowiadają, a ja po prostu je akceptuję☺️
Ja też mam w planach wyjazd, chyba w połowie kwietnia. Tylko że już chyba będę na l4… ale wcześniej nie było opcji przez męża pracę. No nic, zobaczymy jak się ułoży.Aga0801, smoothie, AnnaE., madzialenaa, L.aura lubią tę wiadomość
-
beti97 wrote:A u mnie pod biustem 85 a wcale nie wygląda na 85 po ostatniej ciąży wróciłam do 75 pod biustem . Mam wrażenie że od testu ciążowego od razu piersi i szerokość pod biustem się zwiększają. Ja mam zagwozdkę. Miałam już nie podróżować że względu na krwawienia w poprzedniej ciąży. Lekarz mówi że każda ciąża to inna historia i nie koniecznie musi się to przydażyć. Mąż dostał ofertę przeprowadzenia szkolenia w górach i może zabrać całą rodzinę za free. Termin koniec kwietnia. Będziemy jechać 4,5 godz nie wiem czy wytrzymam tyle w aucie. Może z przerwami dam radę. Ogólnie jestem w kropce bo kocham podróżować 😭 Na całe 4 dni ma tylko 1,5 godz zajęć z uczniami. Więc super to się opłaca.
-
Czekolada96 wrote:Dziewczyny z słaba morfologia co stosujecie na poprawę? Staram się jeść więcej warzyw i pić sok z buraka ale wyniki stoją w miejscu, kiedyś znajoma mi poleciła Floradix żelazo i witaminy znacie może ten produkt ?
-
Mila88 wrote:Tak, drugi jest za wysoki, to wiem i wskazuje na cukrzycę ciążowa. Normy są 92, poniżej 180 i po 2h 153-199. Ale pierwszy i po 2h jest poniżej normy. Tego nie rozumiem. Jutro będę się próbowała się umówić na wizytę jak najszybciej.
Hmm z tego co wiem to te normy to oznacza ze wszystkie wyniki maja być poniżej - czyli zarówno na czczo ma być poniżej 92, a po dwóch godzinach poniżej 153.
Z tego co wiem to nawet jeden wynik który przekracza normę już kwalifikuje do cukrzycy.
Wiadomo umawiaj się i pamiętaj o prawie kobiety w ciąży - wizyta u specjalisty do 7 dni roboczych😉 -
Obecne wytyczne mówią, że poziom glukozy nie powinien przekraczać:
na czczo – 92 mg/dl,
1 godzinie – 180 mg/dl,
2 godzinach – 153 mg/dl.
Jeśli którykolwiek z tych wyników przekracza normę, u pacjentki rozpoznaje się cukrzycę ciążową.