LIPCOWE MAMY 2023 🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja weekend też aktywnie, wczoraj się spotkałam z koleżankami, a dzisiaj spacer 6km plus do tego spacery z pieskiem 😊
Mieliśmy choinkę dzisiaj rozebrać, ale już mam szkoda dnia było i jakoś w tygodniu się to ogarnie 😀
Do osób, które już mają dzieci i mają zwierzęta - jak się zwierzę dogadało z maluchem? Były jakieś problemy czy raczej sobie nie przeszkadzali? Pytam bo mam 2 koty i psa, także będzie ferajna do przywitania nowego członka domu 😀 -
Aga0801 wrote:Ja weekend też aktywnie, wczoraj się spotkałam z koleżankami, a dzisiaj spacer 6km plus do tego spacery z pieskiem 😊
Mieliśmy choinkę dzisiaj rozebrać, ale już mam szkoda dnia było i jakoś w tygodniu się to ogarnie 😀
Do osób, które już mają dzieci i mają zwierzęta - jak się zwierzę dogadało z maluchem? Były jakieś problemy czy raczej sobie nie przeszkadzali? Pytam bo mam 2 koty i psa, także będzie ferajna do przywitania nowego członka domu 😀Aga0801 lubi tę wiadomość
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
akuszerka89 wrote:My byliśmy w sobotę odebrać resztę wyników z badań prenatalnych i przy okazji odwiedziliśmy ikee żeby popatrzeć rzeczy dla malucha. Teraz już wiem że muszę wymienić połowę mebli w sypialni 😂😂😂
Co do imion - dla chłopca chcemy Tymek, dla dziewczynki mąż chce Tereska (po jego ukochanej babci - i tak będzie pewnie Ania:-P)
Jak na razie do brzucha mówimy Tymreska 😂😂😂😂
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
Karola :) wrote:A co to za resztę badań? Pappe masz na myśli?
MagdaD1405 lubi tę wiadomość
-
akuszerka89 wrote:Tak, Pappe, Bhcg i wyliczenie ryzyka skorygowanego. Wszystko spadło do wartości mniejszej niż 1:1000 i wg zaleceń FMF nie ma wskazań do badania wolnego DNA
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
Dziewczyny ja mam w domu 7 psów😀 mała rasa ale jednak dość szczekliwa- mam hodowle Chihuahua😂
Moje na szczęście kochana dzieci.
Tez jestem ciekawa ile czekaliście na wyniki pappa, ja robiłam 2 stycznia i chyba jutro zadzwonię zapytamakuszerka89, Aga0801 lubią tę wiadomość
-
Willsee wrote:Co do imion to od początku mieliśmy ustalone imię dla chłopca, przy dziewczynki trochę się spieraliśmy i stanęło na wyborze męża 😅. Ma być chłopiec ale narazie podchodzę do tego w ten sposób ze nie uwierzę póki nie zobaczę, a przynajmniej do połówkowych 😅.
Jak wam minął weekend? Ja dzisiaj aktywnie - spacer ponad 10km, wczoraj byliśmy też obejrzeć wózki i już wstępnie wybraliśmy to co chcemy, zamówienie złożymy po kolejnych prenatalnych 😊10.2024 ⏸️
07.2023 Kostek ♥️
10.2022 ⏸️ 🌈
08.2021 💔 Stefcia 20TC Zespół Turnera -
Karola :) wrote:Czyli wszystko w porzadku😊, a ile czekałaś na wyniki? Zastanawiam się kiedy mogę dzwonić tam i dopytać czy już są do odbioru
-
Justyna86 wrote:Dziewczyny ja mam w domu 7 psów😀 mała rasa ale jednak dość szczekliwa- mam hodowle Chihuahua😂
Moje na szczęście kochana dzieci.
Tez jestem ciekawa ile czekaliście na wyniki pappa, ja robiłam 2 stycznia i chyba jutro zadzwonię zapytam10.2024 ⏸️
07.2023 Kostek ♥️
10.2022 ⏸️ 🌈
U mnie aktywny weekend...jestem padnięta. Z imionami to my jeszcze nie dyskutowaliśmy za bardzo, mężowi podoba się Tereska i Ania dla dziewczynki a dla chłopca nawet nie mamy propozycji 😒 z wyprawki to musimy kupić fotelik i wózek. Z fotelikiem to napewno lżejszy niż mieliśmy dla syna a wózek zastanawiamy się nad Xlanderem biegowka. Miała któraś? Jak się sprawdza? Naprawdę taka terenowka?
akuszerka89 lubi tę wiadomość
-
JustynaKaaa wrote:Willsee i jaki wózek planujecie? My oglądaliśmy chyba tydzień temu wózki u im więcej oglądałem tym głupsza byłam. W sumie to nadal jestem, bo naoglądałam się miliona filmików u jak nic nie wiedziałam, tak nadal nie wiem
Stanie chyba na muuvo slick 2.0 2 w 1 z fotelikiem i baza cybex rozkładanym - aczkolwiek facet w sklepie powiedział nam ze za miesiąc ma być premiera fotelika britax roomer tez rozkładanego, z tym ze ma być lżejszy od cybexa.
Kobieta wczoraj próbowała nam wcisnąć Vennici, ale coś mi nie pasowało w tym wózku - w następnym sklepie dowiedzieliśmy się ze muuvo i vennici to ta sama fabryka, tyle ze Vennici wydało więcej na marketing z Katarzyną Sokołowską, temu ich wózek jest droższy o 1200 złotych 🫣 -
Willsee wrote:Stanie chyba na muuvo slick 2.0 2 w 1 z fotelikiem i baza cybex rozkładanym - aczkolwiek facet w sklepie powiedział nam ze za miesiąc ma być premiera fotelika britax roomer tez rozkładanego, z tym ze ma być lżejszy od cybexa.
Kobieta wczoraj próbowała nam wcisnąć Vennici, ale coś mi nie pasowało w tym wózku - w następnym sklepie dowiedzieliśmy się ze muuvo i vennici to ta sama fabryka, tyle ze Vennici wydało więcej na marketing z Katarzyną Sokołowską, temu ich wózek jest droższy o 1200 złotych 🫣
Z Vennici to mam problem wizualny, bo mi się te tapicerki średnio podobają w Upline (a tylko ta seria wchodzi w grę, bo potrzebujemy dobrej amortyzacji na nasze leśne ścieżki). Pozostałe widziałam tylko w necie i nie wiem jak na żywo wyglądają i jak nimi się jeździ. Ten Vennici był wygodny w sumie, ale który nie jest na równiutkiej podłodze wyłożonej wykładziną.
Na fotelik już tez patrzyliśmy. Cybex niby ok, tylko właśnie dla mnie chyba za ciężki i nie wiem czy ta funkcja rozkładania będzie rzeczywiście przydatna. Jeszcze musze temat fotelików zgłębić bo im więcej szukam i oglądam tym głupsza jestem10.2024 ⏸️
07.2023 Kostek ♥️
10.2022 ⏸️ 🌈
Cześć Dziewczyny, u mnie weekend z migreną, więc tak leniwy, że nawet nie miałam siły zająć się Córką i całe szczęście, że Mąż mógł to zrobić 🙁
Jutro jadę na wizytę do swojej prowadzącej i jaram się, bo teraz Mąż będzie mógł że mną wejść! 😁 Niestety w pierwszej ciąży ledwo z łaską wpuścili go do poczekalni żeby z toalety mógł skorzystać, bo covid szalał 😩 A dodatkowo będzie z nami Córka, bo się wszyscy pochorowali i nie ma z kim jej zostawić 😁
Na USG z pakietu lekarz mi stwierdził chłopaka i jestem mega ciekawa czy moja pani doktor to potwierdzi. Jednak bardziej jej ufam i badanie u niej jest dużo dłuższe, bo wszystko tłumaczy a tam lekarz tylko zrobił swoje, pach-pach 15 minut i nara. No i my już mówimy do brzucha Tomek 😁 to wymarzone imię Męża, a mi też się w miarę podoba. Jak się okaże dziewczynką to będzie Kinga.
A co do wózka to mam ogromny problem, bo chce kupić "rok po roku" i nie mam zielonego pojęcia jaki 😩
Ale kupiłam za to tanio funkcjonalny i w miarę ładny plecak na pieluchy, bo mój staruszek ledwo zipie po jednym dziecku, więc czas było zainwestować na tych mimo wszystko kilka lat. Przynajmniej tak sobie wmawiam, że potem pieluch nie muszę tam nosić a mogę nadal potrzebne dzieciakom rzeczy 🤣 -
JustynaKaaa wrote:O to musze popatrzeć na Muuvo. My właśnie nad tym Vennici się zastanawialiśmy i jeszcze nad Joolz chyba i Easywalker.
Z Vennici to mam problem wizualny, bo mi się te tapicerki średnio podobają w Upline (a tylko ta seria wchodzi w grę, bo potrzebujemy dobrej amortyzacji na nasze leśne ścieżki). Pozostałe widziałam tylko w necie i nie wiem jak na żywo wyglądają i jak nimi się jeździ. Ten Vennici był wygodny w sumie, ale który nie jest na równiutkiej podłodze wyłożonej wykładziną.
Na fotelik już tez patrzyliśmy. Cybex niby ok, tylko właśnie dla mnie chyba za ciężki i nie wiem czy ta funkcja rozkładania będzie rzeczywiście przydatna. Jeszcze musze temat fotelików zgłębić bo im więcej szukam i oglądam tym głupsza jestem
Miałam ten sam problem z Vennici bo oglądaliśmy tez te serie Upline - dla mnie one się za bardzo świeciły 😅. Plus ja się uparłam ze chce cały czarny wózek. Tez nam pokazywali go ze względu na amortyzację, a w konkurencji usłyszeliśmy ze ta amortyzacja to podobna do muuvo jest, i bądź człowieku mądry 😅. Mnie to co przekonało do muuvo to system wentylacji gondoli (taki sam jak w vennici) i to ze spacerówka też „rośnie” z dzieckiem.
Co do fotelika - stwierdziłam ze jak zajdzie potrzeba pojechania z dzieckiem Np do sklepu a ono mi zaśnie w samochodzie, to żeby nie robić cyrków z wybudzaniem i przekładaniem do gondoli to wole rozłożyć fotelik na te 20 minut i zrobić zakupy 😊. Ale mam tez te wygodę, ze moj mąż pracuje z domu - w razie potrzeby zawsze mi zniesie fotelik do auta jak i wyniesie później do domu, a on stwierdził ze różnica 1kg to dla niego nie problem 😅 spierać się nie bede 🤷🏻♀️ -
U nas jest już Julek (Julian) i Tymek (Tymon) więc trzeci będzie Witek (Witold) ale jeszcze nie biorę za pewnik płci.. bo ten oblech mnie nie przekonał do siebie i swoich umiejętności.. więc czekam na wyniki Sanco. Tylko, że jakby co to dla dziewczynki nie mam imienia Majaczy mi Zofia, ale to bardziej z sentymentu do mojej Babci która zdążyła dowiedzieć się przed śmiercią o mojej drugiej ciąży i powiedziała "będzie Zosia" i tak się trzymam tego kurczowo..
Analityczka, Aga0801, smoothie, zasada lubią tę wiadomość
-
Powiem wam że ja również nie jestem przekonana co do płci, niby wstępnie dziewczynka ale wiadomo różnie może być, za tydzien mam wizytę to albo mój lekarz potwierdzi albo zmieni 😅 ogólnie jestem przygotowana na wszystko 😃
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
A ja dziś wizytuje. Jakieś cuda mi powychodziły w morfologii i już pół internetu przeczytałam. Wyglada na anemię 😓. W moczu bakterie, ostatnio w posiewów tez, ale i ja i lekarka sądziliśmy, że może źle pobrałam próbkę. Chyba jednak dobrze…10.2024 ⏸️
07.2023 Kostek ♥️
10.2022 ⏸️ 🌈
U mnie tez morfologia nie zadowala, a i w moczu nie ciekawie, ale ja już od dłuższego czasu mam problemy z pęcherzem. W środę mam wizytę i mam nadzieje, ze wprowadzi jakieś leczenie, bo wcześniej twierdził, że nie może za wiele przepisać
-
Karola :) wrote:Powiem wam że ja również nie jestem przekonana co do płci, niby wstępnie dziewczynka ale wiadomo różnie może być, za tydzien mam wizytę to albo mój lekarz potwierdzi albo zmieni 😅 ogólnie jestem przygotowana na wszystko 😃
Możesz jeszcze mieć niespodziankę 😊a Twoje przeczucia coś mówią?🙂
Oliwia piękne imię, jak moja córa ❤️
To jedyne które nam się podobało 😁 a teraz przypadkowo znalazłam kolejne, na razie siedzi tylko w mojej głowie. Może znajdę jeszcze coś i wtedy wybiorę. -
JustynaKaaa wrote:A ja dziś wizytuje. Jakieś cuda mi powychodziły w morfologii i już pół internetu przeczytałam. Wyglada na anemię 😓. W moczu bakterie, ostatnio w posiewów tez, ale i ja i lekarka sądziliśmy, że może źle pobrałam próbkę. Chyba jednak dobrze…
Ja jak źle pobiorę próbkę moczu, a dzieje się tak gdy jestem po prostu zaspana nad ranem to wychodzi mi dużo bakterii.
Ale jeśli się podmyję i zbiorę tylko środkowy mocz to zawsze wszystko jest ok.
Mi poleciała hemoglobina po ostrym zapaleniu krtani.. i już mi gin przepisał żelazo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2023, 13:33