LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Róża11 wrote:A czy was też pobolewac zaczely kolana, uda, łydki ?
Nie mnie ogólnie nic nie boli a jak chodzę na fitness to później czuję się dużo lepiej lżej. Brzuch mam za to taką piłkę że ciężko się schylać i siedzieć coraz gorzej 🙈Róża11, Janette, Janette lubią tę wiadomość
-
AniulkA wrote:Widać jak różne mają podejścia lekarze, ja zaczęłam brać feroplex 2 x dziennie przy poziomie 11,5 chyba, ale z miesiąca na miesiąc nie widać było poprawy, tylko ciągły spadek, więc zmienila mi na sorbifer 2 x dziennie, biorę drugi miesiąc, poziom mam bez zmian 11,3 ale przynajmniej nie ma spadku i zalecenia żeby brać cały czas bez zmian.
usypiam ostatnio o 7 rano i spie do 11 ale to za malo.Ja jeszcze zastrzyk i potem kontrola za jakis czas czy ladnie wzrasta.Ale juz mysle powoli stane lepiej na nogach.w tym trymestrze to wlasnie chyba dziecko zaczyna wiecej juz pobierac zelaza.
Czuje tez juz twardnienia brzuszka czasem i ciezej sobie pojesc wiecej na raz bo brzuszek wysoko i zoladek mocno scisniety jest.Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystkie inne badania ok
2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
Wszystko ok, 366 gram
TP: 25 lipiec -
Truśka wrote:Mój Felek dalej posladkowo ułożony 😢 mam jedynie twardnienia brzucha i uciska mi trochę na przeponę i żebra ale kurcze tak bym chciała żeby się obrócił
Doskonale Cie rozumiem... ostatnio lekarz mi mowil, że w 37 tygodniu na obrót mogę przyjść, że znieczulenie się dostaje, że w momencie jak mówisz, że już nie chcesz to przerywają, a jak cos by się wydarzyło to po prostu tną, czyli tak to co by zrobili tydzien później... Mój mąż za bardzo nie jest za i mówi, że niepotrzebnie od siebie oczekuje takiej heroicznej postywy i dalej się zastanawiam. Jeszcze chwile poczekam i podejmę decyzję, co wybieram, ale raczej się skłonie w stronę natury, że wie co robi i że to nie przypadek to ułożenie.. 🙏szona lubi tę wiadomość
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
17.02.2024 połówkowe, ok, dziewczynka 371 gramów 💗 -
Styśka1998 wrote:A myślicie żeby stworzyć taką grupę na Messenger czy raczej nie jesteście zainteresowane? 😊
Ja chętnie 😊 -
Możemy zrobić jakąś grupkęStarania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
22.01 198 g 💪
13.02 badania połówkowe- wszystko wzorowo. 377g cudnego chłopca 💙
26.03 1,07 kg 🤗💝
15.04 1,49 kg Viniego 🫶❤️
30.04 2,04 kg syńcia☀️🏖
17.05 2.59 kg😻
-
Róża11 wrote:Doskonale Cie rozumiem... ostatnio lekarz mi mowil, że w 37 tygodniu na obrót mogę przyjść, że znieczulenie się dostaje, że w momencie jak mówisz, że już nie chcesz to przerywają, a jak cos by się wydarzyło to po prostu tną, czyli tak to co by zrobili tydzien później... Mój mąż za bardzo nie jest za i mówi, że niepotrzebnie od siebie oczekuje takiej heroicznej postywy i dalej się zastanawiam. Jeszcze chwile poczekam i podejmę decyzję, co wybieram, ale raczej się skłonie w stronę natury, że wie co robi i że to nie przypadek to ułożenie.. 🙏
Ja osobiście jakby mój lekarz mi tak powiedział to bym poszła spróbować ale u mnie nie robią tych obrotów niestety a skąd jesteś ? Ja ogólnie rozmawiałam ze swoim lekarzem i on wie i rozumie że skoro miałam jeden i drugi poród to wiem co wybrać świadomie no ale co zrobić jak dzidziuś się tak układa. U mnie na Podkarpaciu jest dupa z tymi obrotami niestety 😢 -
Truśka wrote:Ja osobiście jakby mój lekarz mi tak powiedział to bym poszła spróbować ale u mnie nie robią tych obrotów niestety a skąd jesteś ? Ja ogólnie rozmawiałam ze swoim lekarzem i on wie i rozumie że skoro miałam jeden i drugi poród to wiem co wybrać świadomie no ale co zrobić jak dzidziuś się tak układa. U mnie na Podkarpaciu jest dupa z tymi obrotami niestety 😢
To lekarz w szpitalu mi tak powiedziałto chyba tylko w szpiatalch robią, Gdańsk
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
Róża11 wrote:To lekarz w szpitalu mi tak powiedział
to chyba tylko w szpiatalch robią, Gdańsk
U mnie w szpitalu nie robią właśnie ale ja w małej miejscowości mieszkam. Z tego co szukałam to Kraków robi najbliżej a mam tam 2 h drogi zobaczę do 37 tc i może się zdecyduje ale chodzę na basen i do Fizjo i ćwiczę w domu żeby maluch się jednak obrócił sam..
kurczę chętnie bym się zamieniła z jakąś mamusią co nie chce SN ale na żądanie można cc robić a sn niestety nie 😢 -
Alima wrote:Zaraz będą mi pobierać znowu krew i podejmować decyzję o przetaczaniu, proszę o mocne kciuki, żeby jednak wyniki były przyzwoite.
Dziewczyny w szpitalu mocne kciuki za każdy dzień u Was 😘Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystko ok, 366 gram
TP: 25 lipiec -
Truśka wrote:Mój Felek dalej posladkowo ułożony 😢 mam jedynie twardnienia brzucha i uciska mi trochę na przeponę i żebra ale kurcze tak bym chciała żeby się obrócił
Skąd ja to znam. U mnie też tak ułożona i głową dociska mi od czasu do czasu w przeponę tak, że nie mogę złapać tchu albo bolą mnie płuca. Jedyne zmiany to takie, że raz głowa jest z lewej strony, raz z prawej.👱♀️89🧑84 👰♀️🤵♂️🇬🇷🏝🌞 03.06.2018
Elena ♀️👶 (7cs) 🌞🌴 CC 01.07.2025
🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23/50,63/297,12
🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, DZIEWCZYNKA 🩷
🫧19.12. 11+3 I prenatalne 🩺, niskie ryzyka
🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
🫧 08.04. 27+5 rośniemy 1250g słodkości 🎀🩷🧚♀️🍬🍭
🫧 29.04. 30+5 III prenatalne, 1767g, położenie miednicowe 🌷🩺
Eliza ♀️👧(5cs) 🌞🌴11.07.2019 (3549g 58cm)
-
Janette wrote:Ja wlasnie tez czasem sobie wzielam chelaferr ale jednak zle toleruje i lepiej floradix, ale czasem i to tez nie wystarczylo bo polecialo z hemoglobiny. Musze brac to mocniejsze zelazo ktore mam teraz zapisane. U gdyby nie badanie lekarza to nawet bym nie wiedziala o spadku b12,a przeciez floradix tez ma.Ja juz koksuje rowno,wit dolaczylam zestaw i osobno juz tez b12 metylowana ale bede miec zastrzyki. Do tego diete wlaczylam zelazna,z pietruszka zielona do kazdego dania,szpinak do kanapek i zakwas z buraka. Dopiero trzeci dzien to jeszczs malo cos czuc roznicy,zwlaszcza ze nie sypiam w nocy,malutka sie uaktywnia i doslownie cala noc wypychanie i obroty jakies cwiczy
usypiam ostatnio o 7 rano i spie do 11 ale to za malo.Ja jeszcze zastrzyk i potem kontrola za jakis czas czy ladnie wzrasta.Ale juz mysle powoli stane lepiej na nogach.w tym trymestrze to wlasnie chyba dziecko zaczyna wiecej juz pobierac zelaza.
Czuje tez juz twardnienia brzuszka czasem i ciezej sobie pojesc wiecej na raz bo brzuszek wysoko i zoladek mocno scisniety jest.
Spokojnie ten trymestr jest chyba najgorszy pod względem właśnie wyciągania z mamy co się da ale masz witaminy jesz zdrowo także tylko spokój nas ratuje 🙂♥️ -
Truśka wrote:U mnie w szpitalu nie robią właśnie ale ja w małej miejscowości mieszkam. Z tego co szukałam to Kraków robi najbliżej a mam tam 2 h drogi zobaczę do 37 tc i może się zdecyduje ale chodzę na basen i do Fizjo i ćwiczę w domu żeby maluch się jednak obrócił sam..
kurczę chętnie bym się zamieniła z jakąś mamusią co nie chce SN ale na żądanie można cc robić a sn niestety nie 😢
Doskonale wiem o co Ci chodzi i łączę się z Tobą Ja ćwiczę tę 3 ćwiczenia z zaufaj położnej, ale ja też mam dość mały brzuch i tylko afi 10 wód i przeze mnie po prostu ona może mieć problem ze zrobieniem fiolka. No nic, zostaję nam czekać 😘Truśka lubi tę wiadomość
Styśka1998 wrote:A myślicie żeby stworzyć taką grupę na Messenger czy raczej nie jesteście zainteresowane? 😊
Jestem za w sumie teżzawsze człowiek szybciej uzyska odpowiedź na dane pytanie 😂
👱♀️27 👱♂️29 +🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️/beta hcg 139,6 mlU/ml
22.11.24 beta hcg 362.2 mlU/ml
27.11.24 1 wizyta :pęcherzyk ciążowy 4.5mm, pęcherzyk żółtkowy 1.4mm
12.12 9mm człowieczka 🥹❤️ wg usg 6+6 144bpm
7.01 4.51cm czlowieczka🫶 wg usg 11+2 163bpm
17.01 prenatalne niskie ryzyka ❤️
31.01 9.6cm 96gram 💛
20.02 raczej dziewczynka 🩷 180gram
18.03 połówkowe idealne 🩷 355g
8.04 650g kluski 🥰
29.04 III pren. wszystko w porządku, 1017g kruszynki 🩷🥹
23.05 ok.1600g małej szarańczy✨️
10.06 wizyta 🫶
WG OM
-
Janette wrote:Ja wlasnie tez czasem sobie wzielam chelaferr ale jednak zle toleruje i lepiej floradix, ale czasem i to tez nie wystarczylo bo polecialo z hemoglobiny. Musze brac to mocniejsze zelazo ktore mam teraz zapisane. U gdyby nie badanie lekarza to nawet bym nie wiedziala o spadku b12,a przeciez floradix tez ma.Ja juz koksuje rowno,wit dolaczylam zestaw i osobno juz tez b12 metylowana ale bede miec zastrzyki. Do tego diete wlaczylam zelazna,z pietruszka zielona do kazdego dania,szpinak do kanapek i zakwas z buraka. Dopiero trzeci dzien to jeszczs malo cos czuc roznicy,zwlaszcza ze nie sypiam w nocy,malutka sie uaktywnia i doslownie cala noc wypychanie i obroty jakies cwiczy
Czuje tez juz twardnienia brzuszka czasem i ciezej sobie pojesc wiecej na raz bo brzuszek wysoko i zoladek mocno scisniety jest.
Tygrysek nabawiła sie żylaków i ich martwicy a mimo to, zelazo przyjmowala.
Jeśli lekarz Ci przypisał to powinnaś brać a nie odstawiać bo zle tolerujesz, pierwsze dawki zawsze beda dawaly jakieś objawy przyjmowania ale z czasem organizm sie uodparnia/przyzwyczaja. Ja biorę razem z wit C i probiotykiem i problemów żadnych nie mam. Dziewczyny tu pisały jeszcze o laktoferynie.
-
Te grupy na messanger są spoko bo można ustawić nick i wiadomo kto jest ktoWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:23
3erin lubi tę wiadomość
-
To trzeba znaleźć kogoś chętnego kto się zajmie utworzeniem 😅🙈Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
22.01 198 g 💪
13.02 badania połówkowe- wszystko wzorowo. 377g cudnego chłopca 💙
26.03 1,07 kg 🤗💝
15.04 1,49 kg Viniego 🫶❤️
30.04 2,04 kg syńcia☀️🏖
17.05 2.59 kg😻
-
Wojcinka wrote:Ja chętnie
Te grupy na messanger są spoko bo można ustawić nick i wiadomo kto jest kto
Ja też chętna!
Dobrze wiedzieć Wojcinka, u mnie się przyda ustawienie nicku, bo nie mam na imię Anka 😆 -
Zeby grupę utworzyć na msg, trzeba kogos od razu do niej zaprosić z znajomych. Kilku z Was, które mi sie wyświetlały w proponowanych znajomych, wysłałam zaproszenia. Jak juz bede miala chociaz jedną z Was to założę grupkę i bede Wam podsyłać link
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:03
Natka922, shaylen, 3erin, Aga0590, Ala1416 lubią tę wiadomość
-
ConteBis wrote:Czasem sobie wzięłam... 🙈 sie bierze permanentnie, codziennie, ważniejsze jest dziecko niż to jak tolerujesz przyjmowanie żelaza... Co to znaczy zle toleruje?
Tygrysek nabawiła sie żylaków i ich martwicy a mimo to, zelazo przyjmowala.
Jeśli lekarz Ci przypisał to powinnaś brać a nie odstawiać bo zle tolerujesz, pierwsze dawki zawsze beda dawaly jakieś objawy przyjmowania ale z czasem organizm sie uodparnia/przyzwyczaja. Ja biorę razem z wit C i probiotykiem i problemów żadnych nie mam. Dziewczyny tu pisały jeszcze o laktoferynie.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:20
Ja 42
On 41
Starania 13 lat
Poronienie 12 tydz 2020
Poronienie 7 tydz 2022
Amh 0.39
Dfi 21%
Wszystko ok, 366 gram