LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
AnitaK wrote:NinaB bardzo mi przykro 😥
Ja jestem po wizycie. Zła. Babka stwierdziła, że nie będzie na siłę stwierdzać, że to co widziała to pęcherzyk. Stwierdziła, że z tak niską betą ciąża się nie utrzyma. I jakim cudem jestem w ciąży z tak niskim progesteronem. W piątek sprawdzę, czy beta dalej rośnie. Muszę wytrzymać do 10 grudnia 🙈 wtedy już mam innego lekarza ...
Jedyne co to faktycznie za wcześnie na wizytę poszłaś. Na usg cokolwiek może być widać jak beta będzie powyżej 1000 a i tak wtedy wiele się nie zobaczy.
Dobrze ze w ogóle pęcherzyk teraz widziała i tyle powinna powiedzieć a inne komentarze mogłaby się darować 😒
Jak ma wątpliwości co do Proga to powinna dać receptę na wspomaganie i tyleCoffeeDream, Sanana lubią tę wiadomość
-
myszka1991 wrote:Dziewczyny mam wyniki.... Beta 2394 więc ładnie przyrasta. ale progesteron 17,9... czy to nie za nisko? pierwszy raz badałam, a przy wynikach nie ma podanych norm dla ciąży....
Pamiętaj że progesteron wydzilany jest pulsacyjnie więc równie dobrze parę gosizne później mogłabyś uzyskac dużo wyższy wynikmyszka1991 lubi tę wiadomość
-
NinaB jeszcze raz tule mocno 💔😔 bardzo mi przykro kochana
@Vilka myślę że warto byłoby pod nasza tabelka zrobić osobna linijkę ku pamięci 💔 dziewczyn które tu doświadczył stratyVilka, Lusia90, AnitaK lubią tę wiadomość
-
A jeszcze taki hit że na tej mojej dzisiaj wizycie NFZ, a dodam że kończę właśnie 9 tydzień , lekarz mi nawet nie założył karty ciąży 🙈
Jeszcze jedno wystawił mi skierowanie na morfologię mocz kiłę i HIV oraz TSH, a nie dał mi naprzeciwciała różyczki i toksoplazmozy. I co ja mam teraz zrobić? Prywatnie czy olać to.
W 2023 roku robiłam te wszystkie badania i były okejWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2024, 17:39
-
Truśka wrote:Te wizyty to normalne ze co 4 tygodnie to jest ok co do prenatalnych to ja tez musze jechac do innych miast bo moje za małe no niestety i tez prywatnie na NFZ to po 35 rz mi mówili. A jesli chodzi o tarczycę to lekarz już widział ? To na pewno da się lekami wyciągnąć a masz zaufanie do swojego lekarza ? Myślę że dobrzebmiec takiego któremu ufamy
-
Anita komentarze lekarki poniżej poziomu. Tym że na USG za wiele nie widziała to się nie przejmuj bo wcześnie poszłaś na tą wizytę więc jest jeszcze czas.
Ja się dziś tak fatalnie czuję, ból głowy, co chwilę zawroty głowy i lekkie mdłości. 🤢 nadal nic bym nie jadła i to nie pomaga. Trochę lepiej jest po ciepłej herbacie.👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Vilka wrote:A jeszcze taki hit że na tej mojej dzisiaj wizycie NFZ, a dodam że kończę właśnie 9 tydzień , lekarz mi nawet nie założył karty ciąży 🙈
Jeszcze jedno wystawił mi skierowanie na morfologię mocz kiłę i HIV oraz TSH, a nie dał mi naprzeciwciała różyczki i toksoplazmozy. I co ja mam teraz zrobić? Prywatnie czy olać to.
W 2023 roku robiłam te wszystkie badania i były okej
Ja miałam toxo we wrześniu robiona a i tak mi kazał teraz powtórzyć i robiłam w sobotę.👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Vilka wrote:A jeszcze taki hit że na tej mojej dzisiaj wizycie NFZ, a dodam że kończę właśnie 9 tydzień , lekarz mi nawet nie założył karty ciąży 🙈
W 2023 roku robiłam te wszystkie badania i były okej -
Tylko że ja kolejną wizytę i będę miała dopiero 7 stycznia a czytałam że te przeciwciała należy zrobić do 10 tygodnia. Ten lekarz jest tylko we wtorki w tej przychodni więc i tak dupa. Jadę jutro i zrobię to co mi zalecił. A w styczniu zapytam. Ciekawe ile jeszcze ciekawostek na NFZ mnie spotka 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2024, 17:48
-
Vilka wrote:Można normalnie znieczulenie i trzeba wyleczyć zęby najlepiej w pierwszym trymestrze żeby mieć spokój
Tutaj się kochana mylisz. Najlepiej leczyć w drugim trymestrze ,bo jest bezpieczniej, mniejsze ryzyko poronień, nie narażamy pacjentki na stres ,ból i tak dalej. Pracuje w gabinecie stomatologicznym jako higienistka 😄 każdą pacjentkę w 1 i 3 trymestrze odsyłam do domu i sporo lekarzy też chyba ,że jakaś pilna sytuacja. Oczywiście sporo lekarzy i tak przyjmuje pacjentki w 1 i 3 trymestrze ,bo to kasa 🤑
No ale większość lekarzy informuje ,że jeśli nie ma nic pilnego to 2 trymestr zapraszamyVilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDosia_24 wrote:Tutaj się kochana mylisz. Najlepiej leczyć w drugim trymestrze ,bo jest bezpieczniej, mniejsze ryzyko poronień, nie narażamy pacjentki na stres ,ból i tak dalej. Pracuje w gabinecie stomatologicznym jako higienistka 😄 każdą pacjentkę w 1 i 3 trymestrze odsyłam do domu i sporo lekarzy też chyba ,że jakaś pilna sytuacja. Oczywiście sporo lekarzy i tak przyjmuje pacjentki w 1 i 3 trymestrze ,bo to kasa 🤑
No ale większość lekarzy informuje ,że jeśli nie ma nic pilnego to 2 trymestr zapraszamy
Mnie własnie ząb boli i na wizycie będzie 9+5. Mam nadzieję że mnie przyjmą i zrobią. -
nick nieaktualnyVilka wrote:A jeszcze taki hit że na tej mojej dzisiaj wizycie NFZ, a dodam że kończę właśnie 9 tydzień , lekarz mi nawet nie założył karty ciąży 🙈
Dziwne. Ja też na nfz i karte zakładają od razu po serduszku. Skierowanie dostalam na wszystkie wymienione. -
Myślę że temu ci nie wypisał bo minął rok. -
Ja dokładnie usłyszałam to samo od mojej Pani stomatolog w zeszły piątek. Mam do zrobienia jednego zęba, w sumie jest tak niewielka na nim próchnica, że powiedziała mi, że spokojnie nawet po porodzie mogę przyjść.
Umówiłam się na wizytę w styczniu w 2 trymestrze, a w piątek zrobiła mi higienizację.
Niby znieczulenia nie są szkodliwe dla płodu, ale zaleciła mi przyjść w 2 trymestrze.👱♀️35🧑40
Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Jestem! Mamy 2.3 cm człowieczka ❤ serducho bije jak dzwon 181 ud/min. Na tym drugim zdjęciu w 3d rączki i ucho dają wrażenie jakby twarz tam była
https://zapodaj.net/plik-hO0KIu8SYH
https://zapodaj.net/plik-gEwTwTzjguElena20, angelfromhell, Kamax9, Lusia90, AkacjowaM, Dosia_24, Cinia95, Galaxis, Sanana, AnitaK, Wojcinka, Vilka, Optymistka90, Ala1416, Ambiwalentna, Kinia92, Pokahontaz26, Begginer lubią tę wiadomość
[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷 -
Meeegy91 wrote:Jestem! Mamy 2.3 cm człowieczka ❤ serducho bije jak dzwon 181 ud/min. Na tym drugim zdjęciu w 3d rączki i ucho dają wrażenie jakby twarz tam była
https://zapodaj.net/plik-gEwTwTzjguMeeegy91 lubi tę wiadomość
-
Truśka wrote:Co to za babsztyl ? Oburzona jestem żeby tak gadać do pacjentki masakra. Ja też mam obawy czy jeszcze jestem w ciąży i czekam na tą wizytę z niepewnością trochę
-
Meeegy91 wrote:Jestem! Mamy 2.3 cm człowieczka ❤ serducho bije jak dzwon 181 ud/min. Na tym drugim zdjęciu w 3d rączki i ucho dają wrażenie jakby twarz tam była
https://zapodaj.net/plik-gEwTwTzjgu -
angelfromhell wrote:Piękny maluch ❤️ terminy z suwaka i usg ci się pokrywają?
Wg CRL 9+0 i termin na 1.07
A wg pecherzyka ciazowego 8+6 i termin na 2.07 .
Dziwne to wszystko, ale powiedział że paczatek lipca, i 17.12 prenatalneangelfromhell lubi tę wiadomość
[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷 -
rolka355 wrote:Mnie własnie ząb boli i na wizycie będzie 9+5. Mam nadzieję że mnie przyjmą i zrobią.
Jak boli to tak, wtedy nie ma co czekać. Może być ,że będą chcieli zrobić zdjęcie punktowe, to nic groźnego dla ciąży, nie martw się.
Jeśli boli i się okaże, że leczenie endo to pewnie będzie trzeba robić, chyba ,że coś do środka założą i będziesz mogła poczekać do drugiego trymestru. To się już okaże na wizycierolka355 lubi tę wiadomość