LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
szona wrote:Ewidentnie skoki są przy ruchach. Wg mnie bardzo spoko zapis
Dzięki! Dziś byłam na powtórce KTG i druga położna (starsza babka) powiedziała mi to samo co Ty, że niepotrzebnie ktoś mnie zestresował i zapis jest zgodny z ruchami.
Na dzisiejszym KTG mała spała przez 20 min - bo rano ewidentnie jest mniej aktywna, a później jak się obudziła, to zapis był fajny, miarowy. Także skończyłam panikować i spokojnie czekam na wtorkową wizytę 🙂
Skurczy nie zanotowano 🙃Karla_, Letycja, Kinia92, szona, Kamax9, Praskovia, ConteBis lubią tę wiadomość
-
Janette ja na Twoim miejscu poszukałabym polskiej położnej lub polskiego ginekologa, nawet on-line. Bo to co się tam odwala to naprawdę brzmi absurdalnie. Nie musisz znać wyników poszczególnych poziomów witamin. Bierz suplementy witaminowe i tyle. Żelazo też musisz brać jak miałaś anemie, tego się w miesiąc nie ogarnie. A po porodzie to dopiero wyniki lecą niemiłosiernie.
Janette, ConteBis lubią tę wiadomość
-
@ConteBis
Wszystkiego najlepszego dla Was! 🌸 Gratulacje i dużo siły, żebyś mogła się szybko zregenerować ☺️ Będziemy czekać na relacje 😉 -
nick nieaktualnyLetycja wrote:Janette ja na Twoim miejscu poszukałabym polskiej położnej lub polskiego ginekologa, nawet on-line. Bo to co się tam odwala to naprawdę brzmi absurdalnie. Nie musisz znać wyników poszczególnych poziomów witamin. Bierz suplementy witaminowe i tyle. Żelazo też musisz brać jak miałaś anemie, tego się w miesiąc nie ogarnie. A po porodzie to dopiero wyniki lecą niemiłosiernie.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, aktualizacja
W czwartek 26/06 o 6:46 urodził się Jasiek, mały cud
2770g, 50cm.
Wody odeszły o 23, ze względu na dodatni GBS jechaliśmy od razu. Na miejscu wyszło rozwarcie na 1cm i zielone wody płodowe, dlatego musiałam być stale pod ktg. Dostawałam cały czas oksytocyne na przyspieszenie. Parte z jakieś 1,5h, okazało się jednak, że główka źle się wstawiła a ja mam za wąską miednice - stąd decyzja o szybkim cięciu.
I chcoiaz nie jest łatwo to poznajemy się, a wszystko co najlepsze dopiero przed nami 😉Nieprzejrzysta, angelberry, Ambiwalentna, Elena20, Begginer, Kamax9, Maniaaa., shaylen, carolka, Praskovia, Karla_, Wojcinka, Afalvia, Sanana, Optymistka90, mamastasia2020, wave533, remilo1989, Lawenda_a, xMagda, bialy_wilczek, Somebody_33, 3erin, AniulkA, KamiKami90, Kinia92, ConteBis, Vilka, Galaxis, ezra, Lileepi, Ala1416 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, u mnie pospane - zgaga wjechała o 4 na pełnej 🤭
Czytam forum i nie wierzę co się dzieje 🤣 no cóż 🤷🏻♀️
Miłego weekendu dziewczyny3erin, Kinia92, ezra lubią tę wiadomość
-
remilo1989 wrote:A mi od jutra właśnie wjeżdża żelazo (feroplex) bo hemoglobina 10,7 🥺
Mi podniósł z 10,5 do 13,9 - w kilka mcy. Na pewno pomogło dołożenie laktoferyny i wit. C
Powodzenia!remilo1989 lubi tę wiadomość
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
3.10.2021 r. Detonacja! ❤️
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
30.06.2025 r. Detonacja! ❤️
Zes*am się, a nie dam się 💪
https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html -
Janette, wsparcie nie polega na tym, że się przyklaskuje wszystkiemu jak leci, a na tym, że na bazie swoich doświadczeń próbuje się zasugerować alternatywne rozwiązania. Jeśli sugestie osób, które Cię prowadziły były po prostu głupie - to słyszałaś wprost, że są głupie. Jeśli słuchałaś 0:1 swoich położnych i to by Ci wystarczyło - to miałaś do tego prawo - ale chyba jednak tak nie było, skoro pisałaś o drugim, polskim lekarzu. Byłaś na forum długo - czy widziałaś aby ktokolwiek odstawił witaminy ciążowe czy zakończył leczenie np niedoboru żelaza w 36 tc np z uwagi na zawroty głowy? Prędzej szukałabym powodu takiego samopoczucia myśląc raczej, że suplementacja jeszcze nie zadziałała, niż że już wystarczy to, co zjadłam, teraz organizm sobie poradzi sam. Nawet przy żelazie 12,8 i lekarz mówił, żebym brała Feroplex co 2gi dzień - bo choć poziom już elegancki, to po porodzie może znowu szorować po dnie. Przykra jest ocena o braku wsparcia - w sytuacji, gdy to wsparcie było jednym z najsilniejszych na tym forum, tylko ewidentnie nie takim, jak życzyłabyś sobie usłyszeć.
Zakładam, że zajrzysz tu nawet bez konta, dlatego życzę Ci powodzenia!Kamax9, carolka, Optymistka90, Letycja, mamastasia2020, Somebody_33, 3erin, Kinia92, Styśka1998, ConteBis, ezra, Lileepi, Ala1416 lubią tę wiadomość
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
szona wrote:Janette, wsparcie nie polega na tym, że się przyklaskuje wszystkiemu jak leci, a na tym, że na bazie swoich doświadczeń próbuje się zasugerować alternatywne rozwiązania. Jeśli sugestie osób, które Cię prowadziły były po prostu głupie - to słyszałaś wprost, że są głupie. Jeśli słuchałaś 0:1 swoich położnych i to by Ci wystarczyło - to miałaś do tego prawo - ale chyba jednak tak nie było, skoro pisałaś o drugim, polskim lekarzu. Byłaś na forum długo - czy widziałaś aby ktokolwiek odstawił witaminy ciążowe czy zakończył leczenie np niedoboru żelaza w 36 tc np z uwagi na zawroty głowy? Prędzej szukałabym powodu takiego samopoczucia myśląc raczej, że suplementacja jeszcze nie zadziałała, niż że już wystarczy to, co zjadłam, teraz organizm sobie poradzi sam. Nawet przy żelazie 12,8 i lekarz mówił, żebym brała Feroplex co 2gi dzień - bo choć poziom już elegancki, to po porodzie może znowu szorować po dnie. Przykra jest ocena o braku wsparcia - w sytuacji, gdy to wsparcie było jednym z najsilniejszych na tym forum, tylko ewidentnie nie takim, jak życzyłabyś sobie usłyszeć.
Zakładam, że zajrzysz tu nawet bez konta, dlatego życzę Ci powodzenia!szona lubi tę wiadomość
'92 🫶🏻🧔🏼♂️'89
🌸
1cs 😱
16.11.24 (4+2) - ⏸️beta - 39,4 🤰🏼
28.11.24 (6+0) - pierwsza wizyta - pęcherzyk 🥹
13.12.24 (8+1) - jest serduszko ❤️ CRL 1,42cm.
20.01.25 (13+4) - I prenatalne - 1:365 ryzyko ZD 💔
31.01.25 (15+1) - wyniki NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷 🧬
06.03.25 (20+0) - połówkowe - 336g maleństwa. Czekamy na zamknięcie się VSD 💕
15.05.25 (30+0) - III prenatalne - 1569g 👣 VSD się zamyka 🥹
11.06.25 (33+6) - 2460g Akrobatki 🍭
11.07.25 (38+1) - 13:44 nasz skarb jest z nami 🩷🥹
⚖️ 3280g
📏53cm
❤️ 10/10
-
Miłego weekendu dziewczyny
Tydzień do donoszonej i jestem w ciemnej 🍑 z przygotowaniem. Może chociaż walizkę dzisiaj wyciągnę żeby kiedyś ja spakować 🤡
Janette powodzenia na końcówce ciąży, jeski forum ci nie służy to zawsze lepiej się zdystansowaćcarolka, ezra lubią tę wiadomość
-
Domi1999 wrote:Dziewczyny, aktualizacja
W czwartek 26/06 o 6:46 urodził się Jasiek, mały cud
2770g, 50cm.
Wody odeszły o 23, ze względu na dodatni GBS jechaliśmy od razu. Na miejscu wyszło rozwarcie na 1cm i zielone wody płodowe, dlatego musiałam być stale pod ktg. Dostawałam cały czas oksytocyne na przyspieszenie. Parte z jakieś 1,5h, okazało się jednak, że główka źle się wstawiła a ja mam za wąską miednice - stąd decyzja o szybkim cięciu.
I chcoiaz nie jest łatwo to poznajemy się, a wszystko co najlepsze dopiero przed nami 😉 -
remilo1989 wrote:A brałaś może dwie ampułki naraz?
Nie, jeden raz dziennie, na czczo ranoremilo1989 lubi tę wiadomość
7 cs - cb
25 cs - ⏸
6t1d - jest ❤️!
12t3d - prenatalne 👧🏼
10 cs - ⏸️
12t5d - prenatalne 👶🏼
remilo1989 wrote:Czy któraś z was brała letrox bądź euthyrox i feroplex miała zażywać wieczorem? Ile to się bierze przed kolacją? I zgłupiałam bo mam dwie fiołki dziennie, a w ulotce pisze, że to powinno być w dawkach podzielonych😳🤔 proszę o radę
Biorę euthyrox i w aptece powiedziano mi ze mam brac rano na czczo -
Może któraś z Was ma podobnie i pocieszy mnie , że to normalne? Od tygodnia mam problem z lewą ręką , najpierw bolała mnie z przodu na przedramieniu , następnego dnia przeszło na wewnętrzną stronę i tak trzymało mnie jakieś 3 dni , a teraz od wczoraj mam wrażenie jakby jakaś żyła mi się przesunęła na łokieć i jak źle złape coś ta ręka , albo jakos się mocniej na niej oprę to aż mi na całą rękę taki ból przeszywający idzie ;( no zwariuję . Aa i czasami mnie delikatnie gdzieś tam zapiecze , ale to wyczytałam , że może być po odstawieniu magnezu
-
remilo1989 wrote:A mi od jutra właśnie wjeżdża żelazo (feroplex) bo hemoglobina 10,7 🥺
Mi feroplex w pierwszej ciąży w ogóle nie pomógł a brałam dwa miesiące. Sorbifer w połączeniu z laktoferyna i witaminą B12 dzialalWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca, 15:16
remilo1989, Somebody_33 lubią tę wiadomość
👰🤵 2016 married
👶🩷 .17.08.2023
18.10.2024 ⏸️
Niedoczynność tarczycy - letrox 100
Wizyta 7.11 0,5cm
Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
Wizyta 26.11 2,25cm
Wizyta 21.12 6,74cm
Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
07.01 wizyta 9,79cm🩷
04.02 wizyta 295g🩷