X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • KaFka Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    remilo1989 wrote:
    Letrox tak to wiem... Muszę go tylko pogodzić z żelazem 🙂

Hej. Może Ci to pomoże. Ja biorę euthyrox rano na czczo. Po godzinie, półtorej (czasami i później bo zdarza mi się przysnąć 😶) biorę żelazo (Tardyferon-Fol) i czekam kolejną godzinę, półtorej, żeby móc zjeść śniadanie. Czasem śniadanie wypada mi po 11 🫣 ale nie odczuwam za bardzo głodu więc taki system mi pasuje. Wieczorem jem kolację koło 21 lub 22 i najwcześniej po godzinie lub dwóch od kolacji biorę kolejną tabletkę. W przeciągu 4 tygodni hemoglobina wzrosła mi z 11,1 na 12,4 .

remilo1989 lubi tę wiadomość

• remilo1989 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Mi feroplex w pierwszej ciąży w ogóle nie pomógł a brałam dwa miesiące. Sorbifer w połączeniu z laktoferyna i witaminą B12 dzialal

To nie dobrze ... Nie zostało mi dużo czasu... Do tej pory wszystko było ok...

• remilo1989 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka wrote:
    Hej. Może Ci to pomoże. Ja biorę euthyrox rano na czczo. Po godzinie, półtorej (czasami i później bo zdarza mi się przysnąć 😶) biorę żelazo (Tardyferon-Fol) i czekam kolejną godzinę, półtorej, żeby móc zjeść śniadanie. Czasem śniadanie wypada mi po 11 🫣 ale nie odczuwam za bardzo głodu więc taki system mi pasuje. Wieczorem jem kolację koło 21 lub 22 i najwcześniej po godzinie lub dwóch od kolacji biorę kolejną tabletkę. W przeciągu 4 tygodni hemoglobina wzrosła mi z 11,1 na 12,4 .

Dzięki, ale narazie spróbuje chyba wziąć tak jak lekarz mi kazał... I jeszcze Feroplex bierze się przed posiłkiem, czyli muszę przed kolacją

• Vilka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    remilo1989 wrote:
    To nie dobrze ... Nie zostało mi dużo czasu... Do tej pory wszystko było ok...

Niektórym feroplex pomaga. Oby tobie pomógł. A wcześniej kiedy robiłaś morfologię? Nie było niskiej hemoglobiny ?

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta
    02.07 TP

preg.png
  • KaFka Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    remilo1989 wrote:
    Dzięki, ale narazie spróbuje chyba wziąć tak jak lekarz mi kazał... I jeszcze Feroplex bierze się przed posiłkiem, czyli muszę przed kolacją

Spoko 😉Terdyferon też bierze się przed posiłkiem. Dlatego rano biorę przed śniadaniem na czczo, a wieczorem 2 godziny po kolacji bo tak mi pasuje ☺️ ale najważniejszy jest efekt. Jak masz wątpliwości co do przyjmowania żelaza to może warto skontaktować się jeszcze z lekarzem? Czasami lepiej dwa razy zapytać. Powodzenia.

remilo1989 lubi tę wiadomość

• remilo1989 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Niektórym feroplex pomaga. Oby tobie pomógł. A wcześniej kiedy robiłaś morfologię? Nie było niskiej hemoglobiny ?

Była na granicy... I właśnie tu jestem zła na swojego lekarza bo już tydzień temu mógł mi coś dac

‹‹ 1217 1218 1219 1220 1221
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ