X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 31 października, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    Ja się tylko głośno zastanawiałam co u Was słychać i jak Wasze dzieciaczki, które równo rok temu był malutkimi kropeczkami i wspólnie przeżywałyśmy pierwsze USG, prenatalne itp. nie miałam zamiaru wywoływać jakiejś afery.
    Jednak sentyment pozostał.
    Mogłaś Gosiu zapytać bez uszczypliwości 😉

age.png
  • Kamax9 Autorytet

Wysłany: 31 października, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda Gosiu, że jak martwiłyśmy sie o Ciebie, pytalysmy i wywoływałyśmy to nie odezwałaś sie co u Ciebie a teraz chciałabyś wiedzieć jak wygladaja nasze dzieci. To trochę nie w porządku.

Mogło tak być, że odmówiłyśmy komuś przyjęcia do grupy na messengerze, bylo to juz po czasie gdzie na forum robił sie mniejszy ruch a my juz zdążyłyśmy sie tam podzielić swoimi prywatnymi rzeczami wiec cóż... nie dziwcie sie:)

A nazywanie dziewczyny z mess "wybrańcami" mysle ze skutecznie zniechęca do udzielania sie tutaj przez resztę dziewczyn:)

ConteBis, Dosia_24, shaylen lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022
    Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
    Listopad 2023- ciąża biochemiczna
    Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
    21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻

08.07.2025| 3780g| 57cm|
    Narodził się Nasz cud.
    Spełnionym jesteś marzeniem, Synku 💙
    age.png
  • weruseeek Koleżanka

Wysłany: 31 października, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też regularnie podczytuje i czekam na wiadomości co u waszych dzieciaczków.

My dzisiaj znaleźliśmy dwa ząbki u naszej córeczki i mam wrażenie, że wyszły w ciągu jednej nocy! Obyło się bez marudzenia i gorączki, tylko dużo wkładania łapek do buzi i dużo śliny 😀 Mamy ogólnie bardzo pogodną dziewczynę. Dużo gaworzy, piszczy i się śmieje. Jest trochę leniwą kluską, więc codziennie ćwiczymy, bo chęci do obrotów na boki nadal nie widać. Według osteopaty i fizjo nie ma żadnych asymetrii i napięć, jest dużym bobasem, więc może potrzebować więcej czasu. Zobaczymy..

A jak u was z motoryką maluchów?

• Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 31 października, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    I właśnie dlatego powstała grupa na messengerze ale wiele dziewczyn negowało jej "prywatnosc", uważając, ze tu sa bardziej incognito i nie chciały dołączać. I spoko, każdy ma prawo do własnego zdania, szanuje. Poza tym, ze tu każdy może przeczytać i zobaczyć zdjęcia to jednak messenger jest "łatwiejszy" w dostępie. Szybciej idzie wymiana informacji. Mnie np często wywala z ovu i muszę zmieniać hasło 🤷‍♀️
    No i spoko. 👌 mnie na mess nie ma. Byłam, potem zrezygnowałam bo nie mogłam za wami nadążyć. Trochę mi z jednej strony szkoda, bo właśnie tyle wspólnych miesięcy i czasem myślę co u was, czy wszystko ok itp no ale moja decyzja taka była więc teraz po prostu nie mam tam wstępu i tyle 🤡
    Tutaj nie udzielam się zbytnio już też, z powodów o których pisałam.
    Jestem na grupie na fb o mamach lipcowych to czasem coś napiszę choć raczej czytam. I tak już musi zostać. Pozdrawiam wszystkich udzielających się i tylko podczytujących zza krzaka 🍀

Karla_ lubi tę wiadomość

• ConteBis Autorytet

Wysłany: 31 października, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    No i spoko. 👌 mnie na mess nie ma. Byłam, potem zrezygnowałam bo nie mogłam za wami nadążyć. Trochę mi z jednej strony szkoda, bo właśnie tyle wspólnych miesięcy i czasem myślę co u was, czy wszystko ok itp no ale moja decyzja taka była więc teraz po prostu nie mam tam wstępu i tyle 🤡
    Tutaj nie udzielam się zbytnio już też, z powodów o których pisałam.
    Jestem na grupie na fb o mamach lipcowych to czasem coś napiszę choć raczej czytam. I tak już musi zostać. Pozdrawiam wszystkich udzielających się i tylko podczytujących zza krzaka 🍀
    Uwierz mi, że my też nie nadążam za sobą nawzajem 😆 jest nas tam ponad 30 i często wpadamy z doooopy w środku tematu. No chyba, ze Ala, bo ona nawet po weekendzie w Paryżu nas nadrabiała 🤣

Ebałt bejbi. U nas nic szczególnego, Eliza nie sprawia żadnych problemów więc nuda 🤭 we wtorek szczepienie, zębów brak, zdrowa póki co i nie lubi tulika 🫣 konsekwentnie ćwiczy obroty ale mamy wizytę u osteopaty w pon bo wydaje mi się, ze jest spięta.

age.png
  • Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 31 października, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamax9 wrote:
    Szkoda Gosiu, że jak martwiłyśmy sie o Ciebie, pytalysmy i wywoływałyśmy to nie odezwałaś sie co u Ciebie a teraz chciałabyś wiedzieć jak wygladaja nasze dzieci. To trochę nie w porządku.

Mogło tak być, że odmówiłyśmy komuś przyjęcia do grupy na messengerze, bylo to juz po czasie gdzie na forum robił sie mniejszy ruch a my juz zdążyłyśmy sie tam podzielić swoimi prywatnymi rzeczami wiec cóż... nie dziwcie sie:)

A nazywanie dziewczyny z mess "wybrańcami" mysle ze skutecznie zniechęca do udzielania sie tutaj przez resztę dziewczyn:)

W ciężkim dla mnie okresie zrezygnowałam całkiem z forum, co weszłam to zawsze dałam znać co u nas. Nie dałam rady nadrobić i doczytać tego co pisałyście więc nie wiedziałam że byłam wywoływana :).

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔
    01.07.2025 - Krzyś „Jerzyna” [39+0] 😍😍😍😍😍😍

age.png
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 31 października, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciężkim dla mnie okresie zrezygnowałam całkiem z forum, co weszłam to zawsze dałam znać co u nas. Nie dałam rady nadrobić i doczytać tego co pisałyście więc nie wiedziałam że byłam wywoływana :).

Gosiu wydawało mi się, że to forum gdzie można być zupełnie anonimowym jest właśnie od tego, żeby się wyżalić i poradzić w trudnych chwilach.
    Pojawiałaś się, kiedy miałaś ochotę i nikt Ci tego nie miał za złe, że się nie odzywasz. Więc dlaczego któryś raz z rzędu narzekasz, że tutaj mało piszemy.
    Jak dla mnie to hipokryzja.

Tak jak dziewczyny pisały. Nic tutaj się nie dzieje. Główny temat, że forum umiera.
    No umiera, bo dziewczyny, które nie są na mess również się nie udzielają za dużo na ovu. Pojawiło się też kilka nowych "twarzy", których nie kojarzę i z którymi się nie zżyłam, bo dołączyły stosunkowo niedawno.

Tak poza tym, żyjemy. U mnie wszystko w porządku. Elena wyrasta z gondoli i z dostawki. Mamy za sobą jedno przeziębienie. Za dwa tygodnie kolejne szczepienie i tak się toczy żyćko.

👱‍♀️89🧑84 👰‍♀️🤵‍♂️🇬🇷🏝🌞 03.06.2018

Elena ♀️👶 (7cs) 🌞🌴 01.07.2025 (4000g 53cm) 39+0 cc
    🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23/50,63/297,12
    🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
    🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, DZIEWCZYNKA 🩷
    🫧19.12. 11+3 I prenatalne 🩺, niskie ryzyka
    🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
    🫧 08.04. 27+5 rośniemy 1250g słodkości 🎀🩷🧚‍♀️🍬🍭
    🫧 29.04. 30+5 III prenatalne, 1767g, położenie miednicowe 🌷🩺
    🫧 06.06. 3152g
    🫧 16.06. 3600g
    🫧 26.06. 3850g

event.png

Eliza ♀️👧(5cs) 🌞🌴11.07.2019 (3549g 58cm) 41+4 cc
    age.png

Wysłany: 31 października, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Gosiu wydawało mi się, że to forum gdzie można być zupełnie anonimowym jest właśnie od tego, żeby się wyżalić i poradzić w trudnych chwilach.
    Pojawiałaś się, kiedy miałaś ochotę i nikt Ci tego nie miał za złe, że się nie odzywasz. Więc dlaczego któryś raz z rzędu narzekasz, że tutaj mało piszemy.
    Jak dla mnie to hipokryzja.

Tak jak dziewczyny pisały. Nic tutaj się nie dzieje. Główny temat, że forum umiera.
    No umiera, bo dziewczyny, które nie są na mess również się nie udzielają za dużo na ovu. Pojawiło się też kilka nowych "twarzy", których nie kojarzę i z którymi się nie zżyłam, bo dołączyły stosunkowo niedawno.

Tak poza tym, żyjemy. U mnie wszystko w porządku. Elena wyrasta z gondoli i z dostawki. Mamy za sobą jedno przeziębienie. Za dwa tygodnie kolejne szczepienie i tak się toczy żyćko.

Widzę że totalnie się nie rozumiemy, niepotrzebnie pisałam i pytałam. Napiszę po raz kolejny PRZEPRASZAM !!

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

age.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 31 października, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, na Ig dziewczyny do Ciebie pisaly. Też nie miałaś głowy odpisać ale lajkowałaś stories 🤷‍♀️ nie ma za co przepraszac, po prostu trzeba się czasem najpierw uderzyć w pierś zanim się do kogoś wypali z pretensjami czy przytykami o cokolwiek (over all).

Kamax9 lubi tę wiadomość

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 31 października, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Ja to już standardowo przepraszam ze się przestałam odzywać. Na moją małą obronę na mess też do najbardziej aktywnych nie należę 😬 ale faktycznie na ovu już bardzo dawno nie zaglądałam.

Godzin w dobie mi brakuje żeby własnej mamie odpisać często na wiadomość tak ze z czegoś niestety zawsze trzeba zrezygnować, ale obiecuje czasami tu zgadladac i się udzielać. Na ovu łącznie jestem od 2015 roku z większymi i mniejszymi przerwami tak że permanentnie możliwe że nigdy stąd nie zniknę ale na co dzień za oglądać już też na pewno nigdy nie będę.

Co u nas? Raczej w kategoriach "wszystko dobrze" :)
    Ale w pigułce : wczoraj miałam urodziny, Leę dzisiaj szczepilismy Baxero i właśnie ma gorączkę 🥴, nocki awansował nam z tragicznych na średnie.
    Dalej odciągam pokarm i mam już 65litrow w zamrażalniku, Lea jesy szczupła ale długa. Ma 64cm i wazy 6,4kg ale nosi nadal roz 62.
    Poza tym że średnio z jej snem to jest niezwykle pogodnym dzieckiem. Wystarczy złapać z nią kontakt wzrokowy i ma uśmiech od ucha do ucha. Zaczęła się też śnić w głos i ogólnie jesy przeurocza :)

Karla_, Gosiaczek.prosiaczek, Lileepi lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png

Wysłany: 1 listopada, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Gosiu, na Ig dziewczyny do Ciebie pisaly. Też nie miałaś głowy odpisać ale lajkowałaś stories 🤷‍♀️ nie ma za co przepraszac, po prostu trzeba się czasem najpierw uderzyć w pierś zanim się do kogoś wypali z pretensjami czy przytykami o cokolwiek (over all).

No tak aż teraz sprawdziłam ig, jedna osobą zapytała mnie co u mnie słychać, a nie tak jak piszesz „dziewczyny”. Faktycznie w gąszczu wiadomości umknęło mi. Przykro mi bo tak naprawdę nie miałam złych zamiarów, niepotrzebnie chyba w ogóle się tu zalogowałam ponownie i napisałam.
    Jak już pisałam nie miałam żadnych pretensji. Wszystkiego dobrego Wam życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 03:07

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

age.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak aż teraz sprawdziłam ig, jedna osobą zapytała mnie co u mnie słychać, a nie tak jak piszesz „dziewczyny”. Faktycznie w gąszczu wiadomości umknęło mi. Przykro mi bo tak naprawdę nie miałam złych zamiarów, niepotrzebnie chyba w ogóle się tu zalogowałam ponownie i napisałam.
    Jak już pisałam nie miałam żadnych pretensji. Wszystkiego dobrego Wam życzę.
    Wiem, ze ktoś pisał bo ten temat pojawił się na mess jeszcze latem, ilosci nie pamiętam, naprawde wiele z nas się martwiło o Was.

My też nie mamy złych zamiarów ani mając grupę na mess ani uświadamiając Tutaj, ze grupa nie jest dla wybrańców, ani w żadnym innym aspekcie. Po prostu irytujące jest to, że co chwilę temat wraca jak bumerang i brzmi pretensjonalnie i prześmiewczo. Czujemy się atakowane a nie jesteśmy niczemu winne.

age.png
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale szczerze to wchodzicie tutaj i odzywacie się raz na kilka miesięcy tylko wtedy gdy któraś z nas powie coś niewinnego w stylu jak Gosia, że ciekawe co słychać itp i podkreślacie wtedy że jesteście takie zżyte na mess. No to chcąc nie chcąc my czujemy się trochę gorzej bo wy takie zżyte nie napiszecie co u was wcale, ale czytać co u nas to jak najbardziej mimo że z nami takie zżyte nie jesteście.
    To po co tu wchodzicie czytać? Czemu choć raz na jakiś czas się nie odezwiecie. Jak nie chcecie to spoko ok, ale widać od razu reakcja jak ktoś tylko wspomni o grupie na mess. Co was tak w tym boli że któraś się o coś zapyta?
    Też nie rozumiem bólu tyłka o to że ktoś odezwał się ostatnio w lipcu że urodził i od tej pory milczy więc jest w zaginionych, no halo mamy listopad! Nic nie piszecie jesteście w zaginionych prosta sprawa.
    Nam nie wolno komentować mess ani nawet się odezwać w dobrej wierze (tu nikt nie napisał że chce tam do was dołączyć! Tylko że jest ciekaw co słychać), a wy nie odzywając się tu chcecie być na liście i witane z super entuzjazmem bo raz na kilka miesięcy wejdziecie i napiszecie „u nas wszystko ok”- no sorry 😛
    Tak, ja się nigdy nie gryzę w język, tak wiem że obrobicie mi dupe na mess ale trudno. Trochę po prostu musicie zrozumieć że my tu nie czekamy z utęsknieniem aż ktoras wejdzie i zaproponuje nam może dołączenie do tej elitarnej grupy- nie zależy nam. Ale nie fair jest podczytywanie i nie odzywanie się, pretensje o nie widnienia na liście mam i odzew tylko gdy ktoś zastanawia się co słychać u innych. Zamiast wtedy atakować tą osobę można by poprostu napisać „hej, a u nas…” a jak nie macie ochoty to nie piszcie ale też nie uruchamiajcie się od razu cała grupa skupiając na udowodnieniu jednej osobie że nie miała prawa się odezwać.
    Ode mnie eot.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 08:21

Gosiaczek.prosiaczek, weruseeek, Nieprzejrzysta lubią tę wiadomość

• Kamax9 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto też napomknąć o "wątku mamy leżące" chyba sama tam wyszłaś z propozycją utworzenia grupy na mssgr gdzie tutaj na lipcówkach nastała cisza z Twojej strony :)

Starania od 06.2022
    Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
    Listopad 2023- ciąża biochemiczna
    Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
    21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻

08.07.2025| 3780g| 57cm|
    Narodził się Nasz cud.
    Spełnionym jesteś marzeniem, Synku 💙
    age.png
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamax9 wrote:
    Warto też napomknąć o "wątku mamy leżące" chyba sama tam wyszłaś z propozycją utworzenia grupy na mssgr gdzie tutaj na lipcówkach nastała cisza z Twojej strony :)
    Serio będziecie teraz wytykać kto gdzie pisał? Serio żeście śledziły aktywność innych forumowiczów?
    Ja powiem tylko jedno: jak macie kręcić afery to nie wchodźcie tu, bo po co? Nie psujcie atmosfery i chęci udzielania się tej garstce osób co tu zostały, bo takie posty nic nie wnoszą. Trochę dziecinada.

Gosiaczek.prosiaczek lubi tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie spokój tymi kłótniami serio...

Ja od tego unywam ręce i na prawdę nie widzę sensu tych na wracających kłótni wiecznie o to samo.

----

Lea w nocy miała gorączkę po baxero ale ogólnie dobrze spala. Teraz gorączka zaczęła wracsc więc dałam paracetamol i znowu śpi jak zabita - ah jednak nie ma to jadł dobra długa drzemka po dragach 😂

@optymistka co u ciebie?

Gosiaczek.prosiaczek lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do utrzymywania kontaktu to dużo z nas kiedyś dzieliło się tu swoimi profilami na IG.

Faktycznie tutaj jest mi ciężko być na bieżąco a na IG automatycznie człowiek widzi co u kogo slychac podczas nocnego scrollowania ;)
    Tak że jak coś to zapraszam - Kasia_thestewa

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Dziewczyny dajcie spokój tymi kłótniami serio...

Ja od tego unywam ręce i na prawdę nie widzę sensu tych na wracających kłótni wiecznie o to samo.

----

Lea w nocy miała gorączkę po baxero ale ogólnie dobrze spala. Teraz gorączka zaczęła wracsc więc dałam paracetamol i znowu śpi jak zabita - ah jednak nie ma to jadł dobra długa drzemka po dragach 😂

@optymistka co u ciebie?
    U nas zaczynamy wychodzić na prostą po nieudanej prowokacji bmk. Niestety Witek ma silną alergie i było po tej prowokacji słabo. Także zostajemy na neocate. Przybieramy dolnym kanałem na siatce centylowej i może nas czekać wcześniejsze rozszerzanie diety.

Aniulka mnie pytała kiedyś czy będę dawać drugą dawkę Rota, to zamierzam odmówić ze względu na te wrażliwe jelita. Bo mieliśmy masakrę po tym szczepieniu.
    A wiem, że Gosia nie szczepiła na to. Możesz napisać czy coś musieliście podpisać że rezygnujecie czy jak to wygląda?

• Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i mamy chyba ten słynny regres snu. Turbo drzemki w dzień i trudne usypianie na noc.

• Karla_ Ekspertka

Wysłany: 1 listopada, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się podpisuję pod postem Optymistki, chyba napisała to, co wszystkie tu myślimy 🙂 a jak tylko pojawia się temat messengera, to z góry można przewidzieć że pojawi się królowa dram, ConteBis. Ja jestem na wątku od początku i wiem, że już kilka dram tutaj miała, z różnymi osobami, na różne tematy, byle udowodnić swoją rację.

Do tej pory nie odzywałam się na ten temat, ale po tym jak wczoraj z d*py zaatakowałyście tak mocno Gosię, to musiałam to z siebie wypluć 🙂 a poza tym nie zależy mi żeby ktoś mnie tu lubił, czy też nie 😅

Optymistka90, Gosiaczek.prosiaczek lubią tę wiadomość

19.10.2024 ⏸️😍 11dpo
    24.10.2024 Beta 275,75
    26.10.2024 Beta 649,39
    07.11.2024 4 mm 🥰
    21.11.2024 1.84 cm, ❤ 180/min
    30.12.2024 Nifty - zdrowa dziewczynka 🩷
    06.02.2025 290g 🥰
    05.03.2025 560g 👧
    02.04.2025 1100g 🌷
    30.04.2025 1770g 🥰
    28.05.2025 2600g 🩷
    11.06.2025 2900 g 🌸

05.07.2025 M. 🩷

age.png
‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ